Hej jag är ny!
Nu är jag trött på att varenda helg går ut på att dricka så att man får sig ett rus.
Jag tror att jag haft en fylla varje helg i 35 år! Och då menar jag Fredag Lördag Ibland Söndag. Även långhelgerna blir det nästan varje dag. Semestern blir lika så varje dag.
Minutiöst planerat så att man kan köra bil fram åt Lunch dagen efter…
Hoppas nu att jag på detta vis skall komma ur detta.

Bra att du har hittat till alkoholhjälpen! Det har varit fler här tidigare som har beskrivit samma sak. Kontroll på eller inget drickande i veckorna, samtidigt som det blir för mycket på helgerna. Vad är det som gör att du har kommit fram till att du behöver ändra på det?

Hur alkoholproblemen ser ut kan se lite olika ut och det har viss betydelse hur man ska göra för att bryta vanan. Har du funderat något på hur du ska göra? Tänkte du att minska ner eller bryta helt med alkoholen ett tag? Det kan vara bra att sätta något litet mål som man kan jobba mot och sedan utvärdera.

hälsar
/magnus

Nynykter

Jag känner igen det där mönstret. Ifaktiskt kunde det kännas lite skönt när semestern var slut. Ofta tog jag en vit månad då. Här på forumet finnsnmånga som har gjort samma erfarenhet. Mig hjälper det väldigt mycket att läsa och skriva här.
Nynykter

Paron

Hej Magnus!

Det som fick mig att vilja ändra på det: Känner att det drabbar andra i min närhet. Även att jag börjar bli irriterad om jag inte får mitt dricka. exempelvis om någon ber mig göra någott en fredag eller lördag kan jag bli förbannad fas att det kan vara någott kul och trevligt. I stället känner jag mer för att vara hemma och småsupa.
Har även hännt att jag gömmt vin eller öl för att smyga i mig under kvällen.
Det finns mer att berätta skulle kunna skriva en bok om det.

Ett uppehåll ska det bli hur länge har jag inte bestämmt men 1 månad till att böja med. vill inte låva mig själv för höga mål. Men visst vore det häftigt att vara helt Nyckter.

Paron

Hej!
Har Låvat mig en vit månad många gånger men ej lyckats vara ståndaktig nog!
men nu ska det bli av!
LIte jobbigt när det snart är semestertider och man vet hur det kan bli!!

Stigsdotter

Ta en dag i taget, att lova ett längre uppehåll kan kännas väldigt jobbigt kanske. Läs och skriv mycket här på forumet, det gör gott!

Dompa

Jag är inne på Stigsdotters linje; Ta ett nytt löfte varje morgon istället. Om du lovar en månad och "sviker" det löftet så kommer du att bli ännu mer besviken. Men hur du än gör; Stanna kvär här och läs/skriv. Det är en oerhörd hjälp. Alla här har samma problem...även om historierna är olika så är sjukdomen densamma. /R

Paron

Tack för tippset!
Jag känner som du säger att lova för mycket kan bli ett ett misslyckande och Misslyckas det är det ingen som vill!

Paron

Det blir nog ett kortare löfte men med intervaller.
Jag kommer att försöka var här minst in gång om dagen om teckniken funkar.
:-)

viktoria

Tror det kan vara så olika. För mig har det varit så stressande i börjad, det där med en dag i taget. Att alltid lämna en öppning för att ev dricka i morgon, eller på fredag osv ger så mycket utrymme för dividerandet med sig själv. Köpslåendet. Jag tyckte det var befriande att bestämma mig för en månad från start. Just för att inte lämna utrymme för tankarna kring när. Visst de kommer ändå när månaden närmade sig sitt slut, men efter så pass lång tid var det lättare att fatta ett nytt beslut om en ny månad, eller som i mitt fall då att uppnå 3-månadersgränsen. Eftersom jag redan efter en månad tänkte så mycket klarare och mådde så pass mycket bättre.
Efter det har jag varvat mina beslut lite. Ibland i svåra tider har jag fått lova en kväll i taget, andra gånger har det känts tryggt att lova längre perioder. Vet inte ännu faktiskt om jag med säkerhet skulle våga säga "aldrig mer". Men jag kan känna att en sådan tanke definitivt är mer tänkbar och realistisk idag än för ett par år sedan, eller ens för ett år sedan - då blev jag fortfarande iskall av bara tanken! Önskar dig all lycka till, hur du än väljer att lägga upp din taktik.

Paron

Känns bra att kunna ta bilen utan att räkna efter om alkoholen gått ur kroppen.
Och inga "Lik" som måste till soptunnan innan någon annan hittar dom...
Nu får det bli lite kaffe och på det en lång prommenad!

Paron

Kan vara som du säger.
En så länge har jag inte låvat någott. men en förändring måste det bli.
Det var någon här på forumet som varnade eller kallade hjärnan tror det var förädarhjärna. Mycket bra namn på vad som kan hända.
Den hjärnan har varit i gång redan i dag. Förädarhjärnan får man se upp för.
Ska fundera ut ett bra mål som är nåbart.
ska tänka på det du säger Viktoria!

Capris

Lycka till, Paron! Hoppas du hittar en lösning på ditt problem. Du har redan tagit ett stort steg genom att ärligt öppna dig och erkänna problemet för dig själv!

Paron

Ja det känns redan bättre bara av att bestämma sig.
efter helgen som gått så var det inga problem!
Men jag är berädd på att Förädarhjärnan sätter mig på prov när som hällst!!

Stigsdotter

Rätt vad det är så kommer det ett argument man inte kunnat förutse - den är väldig påhittig den där förrädarhjärnan!!

Paron

Förädarhjärnan har tjatat hela eftermiddagen, om att det känns som att det nog inte är någon fara med en Vinare till i morgon.
Vilken stolle!
Jag har visserligen inte lovat något, men jag vill börja med en månad, och endå ta en dag i taget.

Capris

För varje gång du lyckas motstå bli du starkare. Fundera kring vad det är du vill uppnå med vinet. Går det att fylla tomrummet på annat sätt? Försök se på konsekvenserna som vinet gett dig tidigare, jag antar att där finns en del. Ångest? Bakfylla? Minnesluckor?
Tänk så stark du känner dig imorgon när du vaknar nykter till en ny dag. :-)

Dompa

Sänder dig en tanke Paron! Din andra helg här...hos tilltufsingarna. Håller tummarna för dig.
Hoppas du har det bra! /R

Paron

Man får vara försiktig med datorer! Svaret jag gav i går blev fel då datorn gav ett annat ord i stavnings programmet skrev köpa. Kani nte minnas vad det var jag ville skriva. För ord,såg felet nu!
Jag är helt med på det du skriver.

Annars är det helt nyktert här skön som tusan!

Tack för stödet