Hej! Mitt nick är efter en mousserande dryck. Djävla illa valt, då jag själv mest kan liknas vi en avslagen mellis. Jag är halvny här. Har hukat under en stark kvinna vid namn lillablå på anhörigsidan. Men nu tror jag mig vara redo. Jag måste vara det. Min historia är på inga sätt unik. Ni kommer dessvärre ändå få ta del av den. Just nu behöver jag bara lite teknisk support och sen följer booooooring./R

Dompa

Nu loggar jag in. Ska se film med ongar. Den slutar efter midnatt. Imorgon är det skoldag. Oansvarigt? Yep! Kommer två av dom att somna i soffan? Yep! Men då kör vi så... Ikväll behöver vi bara vara nära varandra.

Tack ljuva Magnolia, filosofen Nn och springande sylfiden för pepp. Jo även i kväll ska farsan vara nykter! Och inloggad!

Kalla; Vi har stöd. Tack för omtanken, jag är envis (ego) nog för att ta emot den från alla håll.

Nästa helg flyttar J till egen lägenhet och då kan svågern och svägerskan ta ngn helgkväll (just nu bor J i lillstigan på deras tomt)...så egentid kommer att komma inom kort. Jag inser att jag behöver det för att orka. Det är ju även därför jag kliver upp så tidigt.

Nu börjar filmen

Stigsdotter

Nu är det som sagt du som är ungarnas fasta punkt. Och jag håller med, skriv upp alla incidenter. Det finns risk att det blir riktigt tjafsigt längre fram, hon kommer antagligen att anklaga dig för en massa saker du gjort/inte gjort då kan det vara bra att du har antecknat allt hon ställt till med. Datum, klockslag, vad som hände. Banka på fönstret berusad mitt i natten är sådant som inte ger pluspoäng i en eventuell vårdnadstvist.

Fråga också på kommunen vad det finns för stöd som du kan få i detta. Ekonomiskt, tidsmässigt, samtalstider, jag vet inte riktigt vad man kan få för hjälp men det är ju en otroligt jobbig sits du hamnat i och jag hoppas och tror att "samhället" ställer upp för att du nu skall lyckas rida ut detta!

Många kramar!

Nynykter

Jag vill gärna (inte?) veta vad det var för film. Den måste ju ha varit alldeles särdeles tråkig om alla tre ungarna somnade inom loppet av den första halvtimmen :-). Här kommer några filmtips som jag stötte på när jag letade efter böcker på nätet. Det kan ju komma fler kvällar då du vill att ongarna ska somna i soffan. Ber om överseende med att det verkar vara mycket naket. det är inte det som är poängen utan att det verkar så väldigt långtråkigt.

"Med boken följer en intressant bonus-DVD med utdrag ur två av Yokos filmer. Det är dels filmen Bottoms, inspelad 1966. Allt man ser är folks nakna rumpor i närbild som rör sig som när man går. Originalfilmen är 80 minuter och innehåller 365 personers rumpor. Detta utdrag är 7 minuter, tillräckligt för att väcka den fascinerande tankeställaren "vad skiljer egentligen rumpor från ansikten?" Den andra filmen är Fly från 1970, en film om en fluga i extrem närbild som går omkring i ett landskap – och när kameran backar lite ser vi att landskapet är en naken kvinna som ligger utsträckt på rygg och att det är flera flugor som utforskar hennes kropp. Utdraget är 7 minuter av originalfilmens 25 minuter."

Varsågod!
Godnatt!
Nynykter

Dompa

Tack för filmtipsen (?) Nn! Låter onekligen tråkigt...trots det konstnärliga och den utlovade nakenheten ;-)

Våran film var "Departed" med massor av bra skådisar...alla påklädda...så långt jag hann se. Kanske var det som var felet :(
Det var bara lillkillen/number three som slocknade...första halvtimmen...och next man down blev jag själv. Vet ej när Strawberry och storkillen gav upp. Vaknade iaf. ensam i soffan för en kvart sedan. Får helt enkelt erkänna att TV inte är min "grej".

Ska krypa i säng nu. Igår eldades bastun för kråkorna. Så kan det bli.

Tack Nn, lessenfrun och Stigsdotter för kramar...tar med mig dem och hoppar i säng pronto. Smutsig men glad över att ni kramas ändå. Godnattkram till dem som fortfarande är uppe. /R

Stigsdotter

...ett god morgon. Eller god middag snarare. Man sover rätt gott i TV-soffan, särskilt när man inte har druckit :-)

Nu ska jag ut köpa en ersättningsflarra och ta hem efter jobbet & hitta något att äta till lunch. När jag har köpt ersättningsflaskorna (en var jag visst tvungen att beställa, så nu är jag medlem i Systembolaget ha, ha, skall gå ur pronto!) ska jag säga åt maken att ta med sina giftflaskor till jobbet. Hemma ska det vara rent. Basta!

Puss o kram, hoppas du får en härlig måndag!

Nynykter

Hm, jag missförstod. Trodde att alla barnen hade slocknat ett-två-tre, inte att det var trean, minstingen.. Men allra först blixtrade faktiskt tanken att det var den tredje whiskyn genom mitt huvud. Nneeeeej!!!. Det ilade till där.
Jag hoppas att det känns bättre idag. Som många här redan skrivit är din situation lite smått överdjävlig. Det verkar finnas en enorm styrka hos dig, men det är nog bra att stämma i bäcken, försöka få hjälp så att inte allting en dag bara växer dig över huvudet och whiskyn framstår som den enda utvägen. Men jag har inga konkreta tips på hur.
Kram från Nynykter som tagit kompledigt idag för att hinna ikapp. (känns som en alkisgrej. Kompa ut måndagen på grund av för mycket alkohol under helgen. I mitt fall var det för mycket studier)

Nynykter

Bra plan Stigsdotter! Att flaskorna får stå på makens jobb. Be honom rulla dit whiskytunnan också! Även om du sagt att du aldrig skulle ge dig på den så...man ska aldrig säga aldrig heter det ju!
Kram från Nynykter

Stigsdotter

...om att hallucinera om glas: ett, två tre trodde jag också först var tredje whiskyn!!! Tänk vad skönt det blir när vi slutar accosicera allt med alkohol!!

Förresten NN, tunnan står på destilleriet i Skottland så den kommer jag inte åt :-) När den har lagrats tillräckligt länge så tappas den upp på flaskor och så får de hämta hem dem.

Och DÄR kom jag på att de där stora papperskartongerna som står i hörnet av förrådet ju är alla flaskorna som kom hem förra omgången. De som står i skåpet är bara smakprover (en från varje år från 7 tror jag det var). De vill jag verkligen inte ge mig på (trodde det var en av dem jag slagit sönder sist jag var där och rafsade men det var visst en OP)

Och DÄR kom tanken också att maken kanske inte ser om jag tar en flarra ur en av kartongerna, han har ju gett bort en del så han kanske inte har någon koll. Nej, han får helt enkelt köra bort de kartongerna också!!

Tack till Nynykter tänkte jag (lite sarkastiskt så där) för det var ju inte så himla bra att jag kom på vad som fanns i de kartonger som jag tröttnat på där de står och tar plats (men uppenbarligen förträngt). Men å andra sidan är det ju bra att jag kom på det nu och inte senare när jag letar igenom hela huset efter något att dricka. Så. Tack Nynykter :-)

Villervalle

i Dompas tråd då eftersom jag inte har någon egen. Har läst igenom en del berättelser i "Hjälpa någon som står nära". Det vill säga hur dom som betraktar oss när vi är fulla upplever det hela och det var en lite chockartad läsning. Vi själva sitter ju oftast och tycker synd om oss själva för att vi har ångest osv. Men herregud, vad är det mot vad den motsatta sidan får uppleva när deras partners/föräldrar beter sig som svin och de dessutom har mage att förneka att det är ett problem. Jag är själv ingen duvunge, men riktigt så jäklig har jag, gudskelov, aldrig varit som dom som har beskrivits där. Det är ju tydligt att "störst av allt är kärleken" när så många står ut i dessa förhållanden. Vi kanske borde ägna mindre tid åt navelskådning och istället visa vår uppskattning mot dom som trots allt älskar oss.

Allt för många som super blir curlade av anhöriga. Jag curlade bl.a min styvfar och hjälpte han med olika skrivelser till myndigheter när han hade fått problem orsakade av supande. Skrivelser där jag hjälpte han att intyga att han inte hade problem med spriten. Samma med min bror som jag hjälpte på ett liknande vis. Men nu är det stopp med detta. Sista gången min bror var i klammeri och ville att jag skulle hjälpa han så sa jag helt enkelt att jag hade viktigare saker att göra än städa upp efter hans fyllebravader. Han tyckte förstås jag var en skitstövel. Med vilken rätt? Var det jag som supit och ställt till det.

Min uppfattning är att hjälpa en suput är det sämsta man kan göra, eftersom det endast förlänger pinan innan dom/man inser att man måste ta tag i saker och ting själv.

Tack Villervale, man behöver höra sånt som anhörig när man lämnat just i det syftet, för att man älskar och inte vill eller kan se på när det bara går åt fel håll. Tar tid att övertala sig själv att man gjort rätt och inte hade något annat val än att gå. /Anonymt.

Dompa; Följer dig här som jag gjort sedan strax innan du påbörjade din behandling. Du är enormt stark, bra jobbat, vilken förebild du är. Håll ut! /Anonymt.

Dompa

Först av allt; Villervalle: Det var så jag äntligen fattade, vad jag höll på mig. Ramlade in här på forum och då var det faktiskt på anhörigsidan. Surfade runt där, läste och insåg hur illa jag gjorde min familj ( Fattade ju inte inte att min fru söp minst lika mkt ). Den första tiden skrev jag också bara där. Var helt djävla chockad...och hade inte ens en tanke på en egen tråd. Kände lite som; Vem fan vill läsa om ännu en självömkande alkis? När det faktiskt inte är vi som är offren? Jag mådde rent ut sagt skit av historierna jag läste där. Men de fick mig att nyktra till...hoppas jag. Tar inget för givet.

Två; Stigsdotter: Satan i gatan att du "kom på" att ni har kartongvis med whisky stående. Vad olyckligt. Och konto på systembolaget...allt samtidigt som du håller på att rensa rent...

Tre; Nn: Som är "måndags kompledig" av fel skäl!

Fyra; Att en del av er trodde jag skrev om ett, två, tre whisky...när jag hade en sån kamp emot den igår.

Fem; Nu är jag även anhörig själv!

Sex; Anonymt: Tack! Just när behövde jag höra ngt snällt! Men att det skulle komma från en stackars anhörig. Jag menar inte att du är en stackare...men att just du orkar känna sympati för mig!

Sju; Min chef som jag dissade så hårt förra veckan...har nu ordnat att jag slipper alla tjänsteresor utomlands ända fram till september/oktober. Vilket ger mig tid att styra upp...hur det ska bli fortsättningsvis. Han är en tölp...men lite empati fanns där.

Har haft en lång dag...träffade både chefen och soc (angåend J:s stunt härom natten). Många intryck, lite omvärderingar, känner allt just nu...
Trött, glad, ledsen... Skönt att var nykter då!

Ha en bra avslutning på dagen! /R

Maria42

Finner knappt ord inför det som "J" gör. Vilken ångest hon måste känna när hon nyktrar till. Men det är ngt hon måste ta tag i själv.
All styrka till dig, ongarna behöver verkligen sin pappa nu. Kram!!

Stigsdotter

Att du lyckas hålla bra distans till chefen och för att du lyckas få till en bra diskussion med honom. Utlandsresor med taxfree-butiker på vägen och kanske andra alkoholkulturer är något att hålla sig borta ifrån ett tag.

God natt & sov gott!

Villervalle

Dompa. Det är på anhörigsidan man ska börja för att sedan gå vidare till sidan att förändra sitt drickande sidan. Hade förrästen tänkt att sätta ett par kuttingar vin att ha i sommar, men har faktiskt beslutat mig för att avstå tack vare det här forumet. Tänkte som så, att varför sätta en massa vin? Vem kommer att dricka upp det mesta av det? Jo, jag själv naturligtvis, och förmodligen inte i glada vänners lag. Så nu har jag ett bekymmer mindre att tänka på.

Nynykter

Hej
Jag sitter på min inglasade balkong. Barnen och jag har sett på "Sunes sommar". Ingen somnade. Filmen håller än.
Skarpsynt av dig att se det ironiska i alla de där händelserna! Verkligheten överträffar dikten och ibland kan man undra om någon skämtare högt däruppe driver med en... Ja, nu vet jag ju att du och GUD inte är on speaking terms, men du förstår hur jag menar..?
Kul att höra att ditt ägg till chef hade ett ljust ögonblick. Även en blind höna finner ibland ett korn...
Du tog väl inte illa upp, förresten för att jag för ett kort ögonblick fick för mig att du satt och shotade whisky? Det var bara en såndär snabbt förbiilande tanke. Här kraxar ingen olyckskorp. Jag tror på dig. Stenhårt.
Sen är det en sak jag måste fråga (viskar avsides). Vad är "stunt"?
Kram från Nynykter

Tvåbarnspappan

I natt blev det ingen sömn.
Jag har ägnat den åt något betydligt mer givande.
Håller på att läser din tråd. Har inte hunnit igenom
riktigt hela än. Men jag har skrattat, jag har gråtit förundrats, beundrat

Skrattat, för all humor och värme :-)
Gråtit: för jag förstår vilken jävla resa du gör
inte för jag vet hur jag kan känna mig stolt över en människa jag inte känner.....
men det gör jag faktiskt! Du är fan helt fantastisk!
Förundrats: över alla människor här inne som ger så mycket, skriver så vackert, som hittar och
citerar så träffande guldkorn från både Astrid Lindgren o Nalle puh.
Beundrar: Dig för den styrka du har, att du tog det här
beslutet och kämpar vidare, trots all skit du fått ta!

Att läsa allt detta ger mig kraft att kämpa vidare och faktiskt
känna hopp att jag också kan lyckas med detta!

Åh nu min son, ska vi diskutera GUD, ditt favoritämne ;-)...
...skämt o sido....Jag har full respekt för de som har sin tro.
Men jag vill inte bli påprackad eller upplyst om detta, om
jag inte själv har valt det, tror vi tycker ganska lika där....

Åh nu kommer det som är lite flummigt kanske....MEN ala
Tony Irving... Jag tror inte på gud, men tror att vi alla har
en högre makt inom oss...eller en inre röst kanske man ska
kalla det.... Tror att om man lär sig lyssna på den där inre
rösten så har man kommit ganska långt, för innerst inne
vet vi vad som är rätt o fel..vad som är rätt beslut och
vad som får oss att må bra. Tror att det är grymt viktigt när det
krisar och när det är kaos i huvudet...att man stannar upp
och lyssnar på det som "rösten" säger...Nä TP har inte blivit
heltokig och hör röster i huvudet ;-).... Man kan kalla det för
förnuft, självbevarelsedrift etc... Kort o gott, man vet egentligen
vad som är rätt och fel om man tar sig tid att känna och lyssna
(åh varför skrev jag inte den korta versionen
från början)

Tack Dompa för att du delat med dig av det här!

Godnatt/godmorgon
frånlitetomtarpåloftetharhannogalltTP :-)

vinya

för att du välkomnade mig till forumet i "min" tråd! Tillbringade många timmar igår att läsa runt, och i morse fastnade jag i din tråd en hel timme, utan att hinna igenom allt ändå. Men fasen vilken resa du gjort!!! Jag är mycket imponerad! Bra jobbat! TP beskriver det mycket bättre än mig ovan ser jag.

Nu kommer jag för sent till jobbet - men jag är peppad inför ännu en dag som nykter!

Tack!