Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

Dompa

Haha, jag är så glad att ni funnit varandra. Detta måste ju bli detta "Århundradets kärleksaga", fast utan den tredje parten flaskan. Kramar till er båda.

Nynykter

Vilket storartat nöje! Du höjer ju den litterära temperaturen med flera grader. Latin minnsann och "Århundradets kärlekssaga". Så välkommet här i vår litterära salong. Ursäkta att det dammar om de djupröda sammetgradinerna. Jag ska bara flytta på palmen här så kan du ta slå dig ner i sammetssoffan och så ska jag höra om inte TP vill underhålla oss med ett stycke Schubert på pianot :-)

Jag har nog inte läst "Århundradets kärlekssaga". Däremot "Två" av Märta Tikkanen som handlar om hennes äktenskap med Henrik och om hur det är att leva tillsammans som konstnärer. Ganska hemsk men bra läsning som rekommenderas för den som vill hålla sig nykter. Det är inte vackert alls med Henriks förfall. Alla svek. Barnen som far illa. När Märtas karriär tar fart på allvar och hon får ett stipendium till Rom så är han otrogen. Minns att jag uppfattade det där som att han var tvungen att komma med ett "motdrag" bara för att det plötsligt var Märta som stod i centrum. (Nä, TP, så ska väl inte vi ha det?)

Nynykter

Dompa

Ni kan ta en man ur foppatofflan men ni kan aldrig ta foffatofflan ur mannen! Var försiktig/ Från en vän som bara vill er väl.

Dompa

Du kan inte klandra en man för att han försöker, framför allt inte när det i mina ådror flyter samma blod som i Casanovas...och den ljuva Stigsdotter lyser med sin frånvaro... Att du är min gode vän är egalt. Nej, du får ta det som en man. Duell i gryningen? Handsken är kastad.

Tvåbarnspappan

Käre Dompa. Betänk att du utmanar en man med
muskler av härdat stål som kommer nyttja all skicklighet som vår herre begåvat mig med.
Allt för den sköna nynyktra nymfen

Kan vi ta duellen runt 11?...gryningen är ju så fasligt tidigt ;-)

Värja, musköt eller toffelkastning?

PS .Käre broder, va vänlig att plocka upp handsken, är ju nystädat här!

Nynykter

Nu börjar det hetta till! Vad ska jag göra nu? Skrika "kivas inte pojkar!" eller få ett hysteriskt anfall? Jag vet sannerligen inte. Tror jag tar det säkra före det osäkra och dånar. Det funkar alltid.
Adieu
Frk Nynykter

Tvåbarnspappan

Ganska kul detta om man betänker hur otroligt många som är inne och läser det vi skriver :-)

Helt klart kommer vi tre att fungera som avskräckande exempel på att alkohol
faktiskt ger skador ;-).

Trots att ni/vi är ganska knäppa så hade jag inte
fixat detta utan er. Ni får mig att le och känna mig
varm inombords.

Har haft en dag fylld av längtan efter mina älskade
pojkar som är ganska vilsna just nu. Känner mig så maktlös att jag inte kan läka deras oro och
sorg. Måste bli en hel och pigg pappa igen och ALLTID finnas där för dem!

Ni betyder mycket! Bara så ni vet det!
Kramar TP

Dompa

Jag börjar ångra mitt tilltag...inte är det väl värt att offra en god vän för en nymf? Men jag är inte feg! Är kanske inte lika urbergsstark som du...men jag är en seg satyr. Dessutom är jag orolig över att den ljuva Stigsdotter kanske läser denna tråd. Härom dagen anmälde hon en helt oskyldig kommentar jag skrivit till Lilja. Jag plockar upp handsken...och önskar er lycka till. Har nog umgåtts för mkt med djävlar på sista tiden :-( Förlåt? Men det var Nynykter som frestade. Dom gör så...glöm ej episoden med äpplet!

Du kommer att ha massor med tid i framtiden med att läka dina pojkars oro. Ge det bara tid. Det kommer att bli bättre. Det är jag säker på.
Dessutom; Är du hälften så rolig och kärleksfull som pappa som du är som vän...ja, då är killarna lyckligt lottade.

Har haft en bra dag här i ert sällskap. Även jobbat lite. Nu ska jag laga mat. Gissa vad de stackars ongarna ska få ikväll. Min hämnd för den efterföljande TV-kvällen. Kramar om dig hårt TP, släpper inte heller taget. Nynykter vågar jag inte krama, det är ditt jobb. Hon får en kindpuss. /R

Tvåbarnspappan

Risken är väl att vi blir dumpade båda två
om vi visar musklerna för mycket....Muskler som
för övrigt är betydligt mindre än min stora trut ;-).
Sen finns ju risken att dessa underbara kvinnor
själva vill ha något att säga till om...Åh då kanske sången du sjöng härom dagen passar bra
Vi haaar baaaaara Vaaraaaandraaa!!!!
Så vi tar väl och skiter i duellen ....

Suger åt mig det du skriver om min roll som
pappa. Tack för de fina orden! Har mycket
tankar om just den rollen.
Helst vill jag ju att framtiden ska vara nu, har
lite bråttom ibland och vill göra allt på en gång.
Hoppas jag åtminstone har halva livet framför mig!

Vilken sanslös tur jag har att jag hittade dig som
också tagit beslutet att göra barnens liv bättre!
Får styrka av att läsa allt du skriver!!!! Trodde faktiskt inte att jag skulle känna mig så
stark i mitt beslut om nykterhet. Styrkan har ni här
inne till stor del gett mig! Vet inte vart jag skulle vänt
mig och fått sånt stöd och sådan respons!

Kramar och tack för det ovärdeliga stöd jag får!!!!!

/TP

Nynykter

Hmmmpfff (förtrytsam fnysning)
De gör så...Glöm inte episoden med äpplet...
Apropå brödraskap, glöm inte episoden med Kain och Abel eller Esau och Jakob säger jag då (ha! Touché!)

Käraste TP. Jag tycker nog också att ni ska gräva ned stridsyxan. Varför offra en kär vän och bestman eller låta detta komma emellan oss?
(Stigsdotter, om du läser det här vill jag du ska veta att jag bara var ute efter Dompas/Casanovas vedeldade bastu. Vänner?)
Det är tur att man inte tänker på hur många som läser här. I så fall skulle man aldrig få ur sig nånting. Särskilt inte så mycket trams som vi har åstadkommit idag.

Jag tror som Dompa att dina pojkar kommer att bli trygga med tiden. Det verkar som om ni har en nära och kärleksfull relation och du lägger dag efter dag till din nykterhet. Men jag förstår att du saknar dem. Själv njuter jag lite av att vara barnfri. Mina barn har nyss åkt till sin pappa. Här blir det inget grillat eller moussaka, snarare te och mackor eller något annat lättlagat. Skönt att slippa middagsbesyren.

Kramar från Nynykter

Stigsdotter

....och så sitter jag här istället och småler och skrattar högt om vartannat. Tur att maken lämnade mig i TV-soffan med en komedi på TV:n annars hade han nog undrat vad jag höll på med.

Trevligt med bröllopsplaner men jag förstår verkligen NN:s reservationer: foppatofflorna är en styggelse! Fast i övrigt låter ju TP nästan som en Ernst-light ;-) Förresten börjar jag själv få lite kalla fötter när nu fästmannen upptäckt att han är lat??!! Det är ju JAG som är den lata, det blir inget bra med bara latmaskar i huset! Kan du spela gitarr förresten? Hänga gardiner?

Nattinatti alla goa vänner!

Tvåbarnspappan

Tror minsann att de skönsjungande änglaskarorna
tagit semester...för här har ingen sömn infunnit sig. John B har dock varit o skvätt lite grus
i ögonen på mig. Men tack mitt hjärta för tanken!

Stigsdotter: Att bli jämförd med Ernst är ju inte
direkt det en man drömmer om...tack o lov att det
var en lightversion! För orginalet blir lite för mycket
ibland ;-)!
Tycker även att du ska vara snäll mot min käre
broder! Vad är väl gardinupphängning och gitarrplinkande jämfört med en man
som kan viska italienska fraser i ditt öra ;-)

Om nu frk nynykter råkade läsa det sista jag
skrev så vill jag att du förstår att jag kan viska
småländska fraser i ditt öra, vilka jag kan lova
kommer vara minst lika obegripliga som om
de vore på italienska...samt det faktum då
att jag kan både hänga gardiner och spela
gitarr samtidigt ;-)

Så nu får det vara färdigt med obeslutsamheten...
tror jag nog kanske..eventuellt.
Frk Nynykter+TP=sant
Frk Stigsdotter+Dompa=självklart (att de lata skrällena ska ha varandra)
Föreslår dubbelbröllop där lessefrun är tärna.

BTW...Nu för tiden är jag alltid nykter! Så jädra skönt
är det...ska bara lära mig att leva den typen av liv...
Vet liksom inte vad jag ska göra av mina dagar...
Det är helt klart det svåraste för mig...Är så
enormt rastlös och samtidigt så initiativlös...

Önskar er en god morgon och en underbar dag.

Kram o klapp på stjärten TP

Dompa

Trots att jag sov så kände jag nog att ngn tafsade. Trodde nog det var min ljuva Stigsdotter...men nu vet jag. Tack för att du lobadde för mig TP och visst kan även jag hänga gardiner. Gitarrplinkandet står jag över...jag KAN ju sjunga så änglarna gråter.

Lat ska jag vara även idag...vaknade upp med en längtan efter havet så idag åker jag dit. Skall bara sitta där och se på vattnet. Vet inte om även det räknas som som ngn slags initiativlöst. Men jag vill unna mig sådant jag mår bra av.

Försök att göra detsamma min vän. Att ta vara på den lediga tid vi har... Jag vet; Lättare sagt än gjort. Men jag har märkt att när jag fyller mina dagar (med att stundtals bara softa i hängmattan) så sover jag skönt. Somnar nästan innan huvudet träffar kudden. Att inte krypa till sängs förrän man bokstavligen måste krypa dit tror jag på. En lyx som även den ej kommer vara för evigt.

Jag hoppas du får en fin dag i den småländska urskogen. Idag vill jag att du plockar fram dina pojkars ord och kramar. De älskar dig. Du behövs. Känn i den känslan. Godmorgonkram!

Nynykter

Fast det där med Ernst tror jag var en komplimang? Har fått för mig att han är lite av damernas Ernst även om han också är känd för olika uttalanden som "Det är jag som har gett plexiglaset ett ansikte"
Oj, nu ser jag att jag är sen till jobbet. Men jag instämmer i det Dompa skriver och tipsar en gång till om Eckhart Tolle "En ny jord. Ditt inre syfte". Låter lite som ytterligare en i mängden av alla mer eller mindre flummiga New Age- böcker men är mer än så. Jag ska läsa om mitt exemplar som är extremt misshandlat eftersom jag har tappat det i badkaret. Jag har för vana att läsa i badkaret, men de senaste tre månaderna har jag inte tappat en enda bok. kan det bero på att jag är nykter?
Jag önskar dig en fin dag.
Andas och njut av den sköna naturen (OBS gäller inte om du ä r pollenallergiker)

Kram från Nynykter

PS Angående gifteriet: Kör till! Dubbelbröllop blir fint med Lessenfrun som gråterska, förlåt tärna.

Nynykter

Förbehåll.
Glömde säga att jag säger ja TROTS de småländska viskningarna inte TACK VARE. Och "kauv me brö" är bannlyst från middagsbordet. Ok?
Din för evigt nyktra fröken
XXX