Hej jag är ny!
Nu är jag trött på att varenda helg går ut på att dricka så att man får sig ett rus.
Jag tror att jag haft en fylla varje helg i 35 år! Och då menar jag Fredag Lördag Ibland Söndag. Även långhelgerna blir det nästan varje dag. Semestern blir lika så varje dag.
Minutiöst planerat så att man kan köra bil fram åt Lunch dagen efter…
Hoppas nu att jag på detta vis skall komma ur detta.

höst trollet

En kopp java, har varit min frukost i många år... Jag var nykter igår, trots att gubben tog ett par öl. Gudskelov stannade det vid 2!
Han påstår att han kan ransonera..Vi får väl se? Jag har inte lust att ens prova, för jag är rädd att det är första steget tillbaks till gamla hjulspår!
Sköt om dig, hoppas du får en toppendag!
"trollet"

Dompa

Det är som att läsa om en helt annan karl än han som gick in här i maj. Killen som tagit sig en fylla varje helg i 35 år! Ja, visst fan gör detta forum underverk...och sanna kompisar finns här också. Så sant!

Den där tanken om att "Nu kan jag detta, nu fixar jag det utan forum. Behöver det inte mer". Den har jag också haft...men det funkade ej för mig heller. Längtade tillbaka till (Som Maria skrev: "De enda som verkligen förstår")

Önskar dig en fin dag Paron...trots den kalla, mörka höstmorgonen. /R

kia

Hej

Jag är ny här och vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag blir stärkt av alla som skriver hit.
Har varit nykter 5 veckor idag. För fem veckor sedan var jag totalt nedsupen, fick läggas in
på psyket i 2dygn. Försöker ta en dag i sänder för man mår ju så himla bra utan alkoholen.

Men jävulen uppe i hjärnan försöker fresta mig att ta BARA ETT GLAS VIN, men han har inte lyckats ännu.
Haft sju återfall på drygt ett år. Trott varje gång att jag kan dricka 2,3 glas vin och sedan
lägga ner. Men det är bara att inse att jag inte kan det.
Villinte ha tillbaka den hemska ångest jag får när jag lägger ner skiten. Sista gången skakade
jag i hela kroppen innan dom gav mig stesolid. Ändå kan jag sakna min kära vän, men jag vet ju så väl
att det bara är en stunds avkoppling.

Kram från Kia

Paron

Välkommen Kia!
Jävulen i Hjärnan känner vi alla till. Yterligare ett namn på den har jag fått lära mig här på forumet,Förädar Hjärnan! För det är precis vad det är någon som övertalar en att det är lugnt ta du dej ett glas eller 2 och vad händer vipps så har den där jävla förädar hjärnan fixat så att man smygit i sig både det ena och andra..

Hjärn Jävulen/Förädar hjärnan/hjärnspöket. dom måste vi få bukt med!

//Paron//

Paron

Förrädarhjärnan var här ett par gånger i går och ville att jag kunde i minstånde ta ett glas vin till maten och en Visky till kaffet.
Satan vad jag var nära att låtas övertalas.
Det gäller att vara på tå när förrädarhjärnan är på G den är så jäkla duktig på att övertala.

Kämpa på och passa er för förrädarhjärnan //Paron//

Paron

Baksmälla nu på morgonen? Kände redan innan jag slog upp ögonen att det fanns en dunkande huvudvärk! Tänkte He…tes jä.la skit blev det för mycket igen. Kändes som i ungdomen när man blev riktigt bakis. Men efter en kort sammanfattning var bara en begynnande förkylning av hög kvallitet!
Nästan så att man kan njuta av att vara lite kraslig när det är av naturliga orsaker.
Får fira detta med en Kopp dygnstarkt Java:-)

Ha det bra! // Paron///

Stigsdotter

.... om det dessutom hade varit en vanlig baksmälla med i bilden! Nu kan kroppen ägna sig åt att fixa förkylningen utan att behöva ägna sig åt brandkårsutryckningar till lever, hjärna och andra stället som påverkas av det gift vi häller i oss!

Hoppas ni får en skön helg!

Dompa

Tjena Paron! Hur är läget? Fortfarande förkyld...nej det kan jag inte tro. Hoppas allt är ok med dig. Tota ihop en rad om du vill/orkar. Annars får du bara ha det bra. /R

Paron

Tjena Dompa!
Länge sen nu hoppas allt är bra med dig!
Jag har inte haft tiden eller det har inte varit högsta prio, att vara inne på Forumet.
Det har varit en period som jag inte kan kalla för gräddvitt som vi kallar det här på Forumet.
Skulle hällre kalla det för simmigt Äppelmos, om man ska hitta någon jämförelse.
Det är ingen fara på något vis, men det tar på krafterna att vara beroende och hålla i representationer och stå i centrum när det gäller bjudningar resor mm.
Funderar skarpt på att göra som du och byta jobb. Men det är lättare sagt en gjort.
Jag trivs med jobbet, dom flesta av mina kollegor är bra kompisar och jag ser fram mot varje arbetsdag.
Jobbar hårt på att hitta en lösning som passar. Som sagt Gräddvitt funkar inte i längden för mig, det är nog antingen eller som gäller.

//Paron//

Dompa

Jag fattar ju att det INTE är roligt....men ändå får du mig att skratta Paron. Dina formuleringar...ja, hela huvudet tycks du ju inte ha supit bort. Det där med att byta jobb är inte så djävla lätt i en viss ålder. Vi blir bekväma...vänjer oss vid ngt. Kan vara arbetskamrater, en viss lön, en viss livsstil. Bekväma helt enkelt. Jag har väl på sätt och vis inte heller bytt. Jobbar kvar inom samma koncern men på ett annat kontor. Även här sups det...men mest på tjänsteresorna...inte lika mycket vardagsfylla som på förra kontoret.

Ja du, det är tufft för sånna som oss...och säkert är det ett stort mörkertal som inte ens börjat reflektera över sitt drickande. Har inga råd kompis...mer än att fortsätt tänka efter. Fortsätt träna även om det gör dig till ett "freak" i vissa vänners ögon. Fortsätt att tota här... Tror på din inre styrka...gör det du med. Hörs/R

Paron

Roligt är det inte men man får försöka Tota till det så att det blir lite roligt.
Kul att du ler eller skrattar när du läser det jag skriver, läser ofta dina kommentarer och inlägg från en humoristisk sidan. Kanske jag ler och skrattar innombords för att jag känner igen mig!
Kan tyckas att det inte är något kul eller något att skratta åt i min (Våra) situationer. Med glimten i ögat och högt i tak går det mycket lättare att tackla problemen! (Hur är det recensenterna brukar säga ” om vi ser det ur en tragikomiskt perspektiv ………."?)

Oj dett vart ett djupt in lägg! Känner mig lite som Ingnar Bergman nu;-))))

Hörs!//Paron//

Paron

En nykter lördags morgon:) med starkt Java. Kan man begära mer.
För min det blan det bästa.

Paron

Kaxig i går morse!
Får krypa till korset i dag och berätta att det blev några stadiga Visky och ett par öl i går kväll!
Förbannade barskåp att det inte kan få stå orört. tror jag slänger ut skiten snart!
Fast det kall inte behövas det skall stå där och finnas till för andra.

Får ta nya tag och jobba upp en nu period med nycktra helger.

Så jäkla besviken jag blir på mig själv, att den där förädar hjärnan blir starkare än min vilja gör mig riktigt förbannad.

Akta er för förädar hjärnan! Hörs //Paron//

Dompa

Äsch Atleten...sånt händer. Speciellt i början...när vi har bestämt oss för att förändra vårt dryckesmönster. Eller sluta helt.

Var inte sur på dig själv. Du har ett antal nyktra helger bakom dig och de helgerna är inte ogjorda pga. denna slip. Du har ju heller aldrig deklarerat att du ska bli nykterist.

Fortsätt bara och kämpa på. Varje nykter helg är faktiskt just det: En nykter helg. Denna helg blev annorlunda. Kom ihåg din känsla idag - inte, den igår kväll, när allt var finfint - nästa gång förrädarhjärnan vill säga sitt.

Upp på åsnan igen! In till gymmet! Lås barskåpet och kasta bort nyckeln...eller ännu bättre; Fyll inte på...förr eller senare är det tomt. Då får frun och gästerna dricka java ;-). Krya på dig! /R

vill.sluta

tiden är våran BÄSTA vän.
Om du bryter och gör ett "snesteg" så komer tiden alltid att ställa upp och vara med dig dag ut och dag in.
Nu börjar du om igen med gott mod.
Imorgon dag ett, tisdag två osv.
Push it!!!!!
//A

Dompa

Sluta inte skriva nu...återfall är ngt sånna som vi får räkna med. Du behöver oss och vi behöver dig. Hoppas höra av dig./R

Paron

Haft en hektisk tid, resor Möten och åter massor med arbete! Gräddvit nja kanske lite åt det mörkare hållet.
Jag har inte lämnat er ni finns i mina tankar dagligen!
Nu har det lugnat ner sig lite, så nu ska jag hoppa upp på inte åsnan kanske men rullskidorna ska fram och gymkortet är fulltankat! "så nu är det bara o åk"
Kommer att ta mig tid att läsa många av inläggen på forumet. Och hänga med i trådarna …

// Paron// ;)

Dompa

Rullskidor (farligt?)funkar nog lika bra som åsna. Skönt att du har bestämt dig för att inte lämna oss! Saknat dina lite smått bisarra uttryck. Kör du på din gräddvita linje...den lite mörkare har ju en tendens att kunna bränna ut oss. Speciellt i samband med för mkt arbete, resor och möten. En del av oss har lite halvfarliga jobb. Halvfarliga för oss som inte riktigt fixar alkoholen till hundra. Själv har en finsk kollega ( är i Finland just nu ) bjudit in mig på en äkta finsk sauna ikväll. Äkta finsk...låter bra...varmt och vått och Kosken kanske ;-). Skippar det sista...men karln vet att jag är alkis. Var tvungen att berätta...annars kommer du inte långt i nykterheten här i "de tusen flaskornas land". Ha det! /R