Hej!

Jag är 57 år gammal, kvinna, och beroendet tar mitt liv. Det måste bli ett slut på detta. Skammen och ångesten varje gång det spårar ur - hemsk, ändå trillar jag dit igen. Utan att älta detaljer, det har jag gjort tillräckligt för mej själv, så känner jag nu att botten är nådd. Jag lever ett bra liv med snäll make och bra jobb. Det är skönt att hitta detta forum och få känna att man ändå inte är ett alldeles hopplöst monster. Den här gången ska jag klara det, finns ingen annan väg. Min man säger inte så mycket, han dricker själv för mycket ibland och vågar väl därför inte slå näven i bordet. Man nu känne jag att hans tålamod börjar tryta. Hur kul är det att ens fru slocknar framför TVn på kvällen?
Jag bor på en liten ort där det är svårt för att inte säga omöjligt att vara anonym så jag känner inte att jag kan söka professionell hjälp. Jag tror också att man kan klara det själv. AA är hur som helst inget för mej, det känner jag.
Jag vet att jag kan och nu har jag bestämt mej. Ska följa med forumet och er andra.

Kram!

inte vet jag om jag är stark. Nu går det bra i alla fall och jag njuter av det. Vet också, som andra skriver, hur skört det är och hur snabbt man kan få för sej att man visst kan dricka. Jag tänker inte oroa mej för det men det gäller att inte glömma "var man kommer ifrån". Det är bra att du skaffat medicin, jag funderade också på det tidigare men i mitt fall går det bra ändå nu tack vare kostomläggningen. Jag är säker på att den varit till stor hjälp. Du kommer att lyckas den här gången. Jag har provat sluta många gånger men man måste verkligen komma till just den punkten när det är nog. Att du erkänt ditt missbruk för dej själv är en sån punkt.

Jag tycker mycket om att simmas å nu simmar jag minst två gånger i veckan, 1000 meter. Nu kan jag åka till badhuset på söndagsmorron, tidigare hade jag alltid mer eller mindre baksmälla och/eller vågade inte köra. Nu är jag FRI.

Lycka till och simma lugnt du med!

såg just din kommentar! Nej, jag tar inte alls illa upp:). Jag är uppriktigt GLAD att du tar tag i detta nu och inte slösar bort flera år och drar på dej övervikt. Eller i värsta fall alkoholskador på lever eller nåt. Gratulerar till ditt kloka beslut! Det jag faktiskt har svårast med är känslan av att jag slösat bort så mycket tid av mitt liv på berusning. Men jag försöker att inte tänka på det utan se framåt och glädjas åt att jag nu mår bra och att mina leverprover är bra också. Jag får väl vara glad åt att jag inte slösat bort ännu fler år, eller i värsta fall hela mitt liv! (...jag måste väl ändå få erkänna att jag haft mycket roligt med alkoholen också innan den började ta över...)

Kramar till dej!

sims333

Gott o höra!
Du blir min idol och image, vilket du vill, eller inte! Imorgon ska jag kolla när badhuset är öppet! Ska fasiken vara så stark som du, nu!

Även om jag inte känner dig: Kram! Starka människa! Håller verkligen tummarna för OSS!!! (och, jag är inget psyko, än, fast jag verkar så just nu..).

Sims den simkunnige

om jag kan vara din idol! Kan min resa hjälpa nån så är det ju nåt gott med det hela. Man behöver faktiskt inte göra alla misstag själv utan det underlättar ju om man kan lära av andra.
Såklart klarar vi det här. Stick och simma du!

Dompa

...annars dör man! Jaha? Och var kom det ifrån? Märker att jag blir knäppare och knäppare för varje nykter dag. Men jag struntar i det....för precis som du beskriver det Santorini så är jag FRI...så skit samma om jag är en smula knäpp. Glad för dig bruden ;-) /R

det drömde jag att jag gjorde inatt och det var väldigt skönt att vakna! Det var lika obehagligt som om det vore verkligt. Jag har inte kört bil i fyllan men säkert haft promille kvar nån morron, det måste det ju bli om man dricker 1,5 flaska vin per kväll eller hur? Så i mitt förra liv kunde det ha hänt. Det var nog en påminnelse från mitt undermedvetna om hur bra jag har det nu.

Här är ett strålande väder! Tidigt åkte jag till butiken och handlade mat för helgen, lugnt, inga köer.
Fullt ös på bilradion, njöt. Snart ska vi åka till landet och plocka undan för säsongen. Hämta med barnbarnen och åka till badhuset. Tänk vilka möjligheter jag nu har att göra vad jag vill, när jag vill! Allt är möjligt. Det enda jag "förlorat" är möjligheten att dricka alkohol. Istället står alla andra val öppna, som jag tidigare inte hade. Bara en sån sak är underbart skön; jag behöver inte fundera på om jag har tillräckligt med vin till helgen. Jag behöver inte skämmas inför kassörskans blick i vårt enda systembolag här på orten. Jag inser hur mycket av mina tankar som tidigare kretsade kring alkohol: har jag hemma, när kan jag börja dricka, tänk om det inte räcker, när vågar jag köra bil? Inte att undra på att jag nu har massor av tid till annat. Jag tänkte senast i morse att nu är jag lycklig nästan jämt, för enkla saker. Jag inser att jag egentligen inte varit lycklig på flera år förut. Trist men jag tänker att det här kanske varit min livsläxa, att jag behövt det för att växa och lära. Jag måste tänka så för att inte bli deprimerad över bortslösad tid av mitt liv. Lycka till alla, ha det bra.

vill.sluta

Grattis och härligt och det stärker mig i mitt beslut, NO MORE.
Ligger kvar i sängen och zippar KAFFE.
Lilleman ligger bredvid och trynar zzzzzzzzz .
Livet är underbart!

PiL

Du sammanfattar essensen av nykterheten så oerhört bra Santorini. Det är dom där (till synes) små vardagliga grejerna som gör livet så mycket mer bekymmersfritt. Din tråd har fyllt ett år i veckan, känns som du haft en synnerligen positiv utveckling under denna tid. Keep up the good work!

har fyllt ett år i veckan men min nykterhet firar "bara" 4 månader nästa vecka. Men jag har förmodligen under detta år bearbetat mej själv för att komma hit där jag är idag. Tack PiL, intressant att du noterade det, jag har inte tänkt på det!

vill.sluta

Du ger kraft och inspiration, härligt att läsa denna tråd.
TACK!!!!!
//A

och mannen har druckit för mycket igen och jag blir såå irriterad på honom! Jag är övertygad om att en orsak till att jag själv drack var att jag inte tål honom när han blir full och löjlig. Stökar och gör saker på dumt vis. Fan! Men jag tänker inte dricka själv för att stå ut med honom, ånej! Tvärtom gör det mej ännu mer stärkt i min nykterhet, jag kan ju föreställa mej hur löjlig jag själv varit. Och barnbarnen är här och har blivit sockerhöga på lördagsgodis så nu bara väntar jag att dom alla ska gå isäng så jag får en lugn stund för mej själv med mitt mineralvatten:)

vill.sluta

Själv sitter jag och vräker i mig chips och dricker mängder med pepsicola.
Bad lilleman att hämta en pepsi till från kylen.
Han kommer tillbaks och säger.
-Men pappa jag trodde jag skulle hämta en ÖL till.
men hallå, du har ju inte druckit på hela helgen!

Han är 10 år.
På frågan,tycker du det känns bra att pappa inte har druckigt?

-ja, sade han. skönt svarade jag.
Det är så det skall kännas svarade jag.

Pappa älskar er..........

Tilde

som orkar se mannen som druckit för mycket och ändå gå så spikrakt den väg du går nu. Tycker själv det skulle vara svårt, men förstår att dig stärker det ännu mer att gå vidare som du gör. i morse skrev du om alla små lyckliga ögonblick, låter härligt.

Egentligen så är man ju bara sin egen även om man lever tillsammans och har en kärlek, man kan inte förändra mer än sig själv o man får själv känna glädjen med sina framsteg också,
man får lära sig sätt att njuta bara.
Så att man inte går o är så jäkla irriterad, det förstör för en själv. Jag märker att för mig är detta att läsa en stund på Forumet en bra medicin mot irritation för sådant jag inte kan förändra. Här gör vi våra resor och vi för vår kamp var o en men mot samma mål o vi tar till oss det som känns bra. Skönt...

Jag önskar dig en skön kväll och att du kan känna goda avslappnade känslor och grattis till de fyra månaderna!!! man behöver ju inte umgås fast man är i samma hus, inte just i kväll i alla fall.
Kram Tilde

sims333

Neej. Jag tycker att andedräkten på den som druckit, när jag själv är nykter, är så vidrig. ÅÅh, vad jag lider med dig! Försök koncentrera dig på dina barnbarn och se det där underbara unga lekfulla sättet DOM har. Skit i gubben nu, rätt ut sagt (om jag får säga så?). Hoppas du får en underbar kväll i vetskapen att DU beter dig rätt och hur tacksamma dina barnbarn är för det.

Ok, ungar kan vara såå jobbiga när dom får sin sockerkick, men fan inte så jobbiga som en onykter människa. Jag tar hellre hundra ungar än en full jobbig gubbe, som jag också hade förut ibland. Tänk dig hur du är på badhuset o simmar, hur du mår då.

Önskar dig allt gott! /sims

Maria42

Blir också irriterad på maken när han druckit för mkt, tack och lov dricker han bara när vi är bortbjudna. Här hemma är alla nyktra vilket är skönt.

MissH

Vad glad jag blir av dina rader! Ja inte av att mannen är full såklart, utan för dina lyckliga stunder :-). Jag känner det också, lyckan som känns i hela kroppen emellanåt.

Jag kan också bli ledsen när jag tänker på att jag "kastat bort" flera år på drickande när jag kunde mått så här bra istället, men kanske hade det inte gått iallafall? Kanske var vi tvungna att komma hit först? Jag tror att jag var tvungen att slå pannan i botten så många gånger att jag blev tvungen att se att man kunde leva utan alkohol. För ett par år sedan trodde jag inte att det gick, om jag ska vara ärlig. Vita månader kanske, men jag saknade totalt självinsikt, man behöver väl inte sluta helt heller?

Tiden och energin vi har till annat nu, jag tror att man äntligen ser att det finns en mening med att göra saker. Att ta bort alkoholen var som att ta av ett par för trånga skor, man får äntligen fokus på allt runtomkring. Men oj vad man ältar dom där skorna emellanåt :-)

Kram på dig, hoppas att du får en fin söndag!

vill.sluta

Vad roligt och riktigt stärkande att läsa det du skriver!
Så vill även jag hoppas och tro att det kommer att bli. Jag har nu klarat av den första helgen UTAV MÅNGA som helt vit.
Och redan tror jag mig kunna se ljuset och fördelarna med att vara vit. lite som riddaren på den VITA springaren eller eeeehhhh
jag hoppas ni fattar?

Men njuter av att vakna och ha hela dagen till vad man vill!
Life is good, make me happy!
//A

jag vet inte hur många såna som passerat sen jag slutade dricka alkohol. 4 månader i alla fall. Det börjar bli ganska självklart nu att jag inte ska ha nåt vin på fredagen heller. Jag är så tacksam för all tid som jag inte har nåt sug. Jag har klarat mej oerhört bra från det, förmodligen tack vare LCHF som också håller sockersuget borta. Det finns ett klart samband mellan socker och mitt vinberoende.
Jag inbillar mej att ju längre tiden går desto mindre risk för sug. Faran är i så fall att jag skulle få för mej att jag är säker. Men det känns inte så. Jag är helt inställd på att det är slut för gott. För mej är lösningen att inse det och inte tycka synd om mej för det. Nu är jag allergisk mot alkohol. Jag kan inte använda det igen utan att förstöra mitt liv. Jag har fått så mycket annat istället. Jag är fullkomligt nöjd med situationen just nu. Trevlig fredagskväll alla!

vill.sluta

Andra helgen, milstolpe om den flyter fram så att säga.
Upp och fiska med storgrabben nu på morgonkvisten. Tar med termos mackor osv.
Godmorgon ALLA!
/A