Hej jag är ny!
Nu är jag trött på att varenda helg går ut på att dricka så att man får sig ett rus.
Jag tror att jag haft en fylla varje helg i 35 år! Och då menar jag Fredag Lördag Ibland Söndag. Även långhelgerna blir det nästan varje dag. Semestern blir lika så varje dag.
Minutiöst planerat så att man kan köra bil fram åt Lunch dagen efter…
Hoppas nu att jag på detta vis skall komma ur detta.

Paron

Bastu med Kosken vilka frestelser. Samma här jag gillar bastu och Kosken men Kosken hoppar jag över för tillfället.
Jag har själv varit i 1000flaskorslandet 3 omgångar efter semestern.
Gräddvitt ska det bli fram över och kanske vitare en så, är riktigt peppad för att hålla mig borta från krökandet på längre sikt känner att det ger ingen tillfredställelse men det visste jag ju innan. Det är som du säger när det ingår i jobbet så lever man farligt. Tragiskt att det så ofta när det är övernattnings inblandat så skal det Krökas, man hinner inte klappa igen lapptoppen fören det är dags att ta en pilsner eller fem.
Rullskidor funkar bra i brist på snö! Men vist kan det vara lite spännande i bland när det går utförs och det dyker upp en T korsning eller en trottoar kant. Det gäller att planera turerna.
Bisarr kanske! Hoppas jag inte låter helt galen, försöker bara se saker och ting från den "tragikomiska" sidan!

Hej så länge //Paron//

Dompa

Hej, hej! Bastandet gick finfint. Det blev jag, finnen, en svensk (du? Det hade ju varit mysko) och en ryss. En av oss struntade i ölen i bastun och groggen efteråt. Gissa vem ;-). Men det var intressant...vad vi än själva tror så förbättras INTE engelskan efter några jamare. Fick iaf. äkta finsk stabbmat. På det hela en ok kväll. Men vissst finns den där...känslan av att de andra tyckte att jag var lite "jobbig" som inte drack. Nej...håller med; Det är tragiskt detta drickande som tar vid på tjänsteresorna när laptopen fälls igen. I mitt yrke ser jag inte många kvinnor...men det lilla jag har sett får mig att ana att de istället för att ta en öl med grabbarna går upp på hotellrummet och vinar lite. Dels för att det är tufft att vara kvinna i branschen...dels för att hyckleriet frodas; Den dam som dricker ikapp med gubbsen...får ingen respekt. Det är ju så "sorgligt" att se en kvinna supa. Blir sne när jag tänker på det. Men vad ska man göra? Byta yrke när man är i medelåldern och har en familj och försörja? Dessutom trivs jag med mitt arbete...även om turerna runt omkring kan bli lite påfrestande för en nynykter man.

Dina uttryck kan vara bisarra skrev jag...inte du! Fast när jag hör om spänningen med rullskidorna så börjar jag ju undra ;-). Den lite ljusare gräddvita linjen kan ju vara ett bra sätt att återhämta sig lite. Önskar dig Lycka till! Ciao så länge Atleten! /R

Paron

Ståndaktigt att du bara bastade och hoppade över tillbehören.
Skönt dagen där på!
Själv har det varit en helvit väcka och helg. Känns jävligt skönt fräsch i knopp o knopp.

ha det bra //Paron//

Dompa

DEN var dålig! Skyller på att jag är nyvaken. Snyggt jobbat med den vita veckan och helgen dessutom. Men jag har ju hela tiden vetat att du har det i dig. Den där styrkan och självinsikten som faktiskt är ett måste för att kunna förändra sina dryckesvanor. Så vare sig du väljer att bli en gräddvit eller helvit man så kommer det att bli bra i slutändan. Tänk på hjärtat ditt...all denna träning kräver annan bränsle än etanol. Vilket du vet.:-). Ha det bra och fortsätta hålla kontakt. /R

Paron

Hej!
Nu efter alla jobbiga julbord glögg mingel snapsar mm längtar jag efter att komma ur sörjan!
Förrädarhjärnan lyckas vinna för det mesta, funkade bra tidigare under 2012 men så kom alla dessa konferenser Finlandsresor julbord avslutningar och avtackningar mm.
Jag föll för frestelsen och tappade greppet. Det har inte varit något rå supande men en då detta ständiga planerande för hur jag ska få anledning till ett eller flera glas. Detta som jag innerst inne hatar hos mig själv.
Har i skrivande stund en gnagande ångest och känner mig sliten.
Jag har insett så länge jag har denna kontakt på forumet så känns det lättare att få bukt med hjärnspöket som hela tiden lurar i kulisserna.

Dax att komma i fas!

//Paron//

Dompa

Ångesten kommer att ge med sig...men det vet du ju...vi kan ju alla stegen i denna trista dans. Håll dig kvar här hos oss nu... Det är aldrig försent att börja om och varenda nykter stund räknas. Nej ngt råsupande tror jag inte heller att du pysslat med. Du har ju minglat med annat folk. Råsuper gör man ju ensam!!! Eller med mkt nära vänner. Men även findrickandet tär ju på psyke och kropp i slutändan. Glad att du hittade tillbaka! /R

Paron

Tack Dompa!
Börja om är inget svårt har jag märkt!
Skjuta upp och ta nya tag nästa dag eller en annan dag! Detta har visst blivit min specialitet.
Men visst det är bara att traggla på, någon gång kanske det lyckas.
I morse innan jag gick upp ur sängen låg jag som många gånger tidigare och räknade på hur dags jag vågade köra bil. Borde nog tänkt på det kvällen innan kan man tycka.
Dessa tillfällen borde fastna i skallen så att man slapp vara orolig och rädd för att mista sitt körkort, och där med förmodligen mista jobbet.

Mingel låter ganska ofarligt.
Minglet leder ofta till att det skall tas ett par stänkare innan minglet, sen blir det några efter minglet. Sedan är dit ingen mingel längre utan Vingel i dimman också vidare...

Med risk för att bli tjatig så ska jag nu ge detta ytterligare en ärlig chans att bli vitare och vitare. (Kanske helvit, vore häftigt)

// Paron//

Dompa

Förr eller senare kommer polletten att trilla ner. När man som du har börjat räkna timmar för att kunna köra...då har man börjat fundera. Låt det ta sin tid. Att hastigt och olustigt bestämma sig brukar inte hålla mer än ett par veckor max. Insikt tar tid. Så traggla vidare och tjata gärna...vi har alla varit där. /R

Paron

Hej!
Tragglar vidare.
Hade ett kraftigt hjärnspöke i går kväll som sa att det var nog ingen fara med ett par pilsner till kvällen! Förrädarhjärnan tyckte nog att det var ok..
Mentog tvingade mig till en sväng till Gymmet i stället och pressade ut lite svett och vett ur det där jävla spöket!
Får se vad det blir för ursäkter i dag från spöket.

//Paron//

Dompa

Nu vet du det...all den där fysiska aktiviteten som dessvärre inte bor i mig. En ända gång har jag varit på ett gym...för att plocka upp en kompis som jobbade där. Har nog åkt räkmacka hela livet...inte tränat...inte gått upp i vikt. Musklerna är näst intill obefintliga...ja, jag simmar ju...så lite finns där. Men att gymma? Åka torrskidor?

Måste nog ta tag i den biten. 44 år och ålderdomen börjar märkas ;-). Shit...ännu ett måste! Fast jag har förstått att man mår bra efteråt?

Skönt att du tog den...förrädarhjärnan igår. Idag tycker jag inte ens att du ska lyssna på spöken. Bara säga; Nej....men jag är Paron och jag orkar inte. /R

Villervalle

behöver inte vara problematiskt. Jag gillar inte Gym själv men har tagit för vana att börja min dag med ett gympass i all enkelhet. Det börjar med att jag diskuterar med mig själv varför jag skall göra detta och oftast vinner förnuftet och jag kan garantera dig att efter den efterföljande duschen så är jag och mig själv på ett jättebra humör.

VV

Dompa

Skrev precis ett lite längre inlägg till dig Paron...och allt försvann ut i (rymden?). Försöker igen. Ville bara kolla av hur det var med dig. Efter en ny helg så tätt inpå december/jul/nyårsmingel. Helvitt är ju en kanske en utopi...men lite gräddvitt kanske vi kan köra? Vill se Atleten igen ;-). Hör av dig när du orkar/vill/kan. /R

Paron

Läste en bra grej härom dagen, ungefär så här skrevs den: Jag tränar och motionerar inte för att bli ung utan för att bli gammal.
Det är den förväntningen eller målet jag har för min träning.
//Paron//

Paron

Detta har hänt mig ett flertal tillfällen att det försvinner ut i rymden.
Annars går det bra, inte en droppe sen nyår känns bra!
Atleten är på G!
Gräddvitt kan det bli i helgen!MEN Målet är Vitt så klart:)

vill.sluta

Med en äldre kille som förklarade att allt var bra, tack vare att han tränade.
70+ men har ångan uppe som en 20-åring.
Inte starkast men tränar både styrka och kardio(kondition) spinner gör han 3 ggr
I veckan och har ett grymt flås.

Själv vill jag ut ur vassen............
/A

Paron

Ja det är så jag vill ha det när jag blir 70+!
Om man vill komma i gång med träning är det viktiga ta det lugnt från början. Jag har många exempel som slutat tack vare att dom satsat stenhårt från start.
Börja med två 15 min pass om dagen efter en tid ett pass på 30 min om dagen och det ska vara lugnt tempo dom första veckorna! sen kan man öka tiden och tempot en liten bit i taget!
Lätt att sitta här och skriva om det. Själv har jag svårt att ta det lugnt när jag tränar.
Men efter som du var på ett gym så har du nog kommit ut ur vassen en bit och förmodligen fått bra instruktioner av kunnig!

Kämpa på och kom ur vassen.

// Paron//

höst trollet

Kika gärna på svt play, på måndagens Vetenskapens värld.. (handlar om "träningsmyter")
Det räcker med 3 minuters intensivträning i veckan för att förbättra blodsockernivåer och i vissa fall syreupptagningsförmågan.. ;-D
Givetvis, kan man röra på sig mer om man tycker att det är roligt!
Själv skulle vilda hästar inte få in mig på ett gym *skratt* Tar hellre en promenad eller hugger ved..
Kram/ trollis

vill.sluta

Kolla in kamraterna jag tränar med, gladiatorerna "ICE" Helen, och "TOR" Micke.
Inte i deras form, men viljan finns.
Micke är världens Nallebjörn. Som ett hus men smidig som få.
Helene vann europen fittness här om sist i sin viktklass. Van även sm innan.

Men en bit kvar, kommer ihåg år 2000 då var jag nog i
mitt livs f form.
78 kilo snorhård, nu nästan 30 kilo till .

Tänk er den ryggsäcken, lägg 30 st liters paket med
mjölk i en ryggsäck och konka runt med den.....

Riktigt tungt för knän osv.
Bara magen försvinner.

Nog om det ha en fantastisk dag nu.
/A

höst trollet

Hej Stigsdotter!
.. Själv använde jag fenomenet, som "tidsmätare" när ungarna var små, för att få upp dem ur badvattnet..
De fick vara i, tills de fick "russinfingar" ;-D/ trollis