Vet inte var jag ska börja. Är fyrtio och har missbrukat alkohol i 20+ år. Socialt. Har eget företag, familj, goda vänner. Är hyfsat lyckad men orkar inte mer. Jag lurar alla. Mitt liv har gått i stå, jag är en bluff, jag luras, sviker och mår skit. Måste börja om och behöver hjälp. Jag är ömklig, behöver alla råd jag kan få.

Har inte druckit på en vecka, börjat springa, trodde jag hade koll....men så helt plötsligt sitter jag här med en flaska sprit mitt i natten, familjen sover, Jag skäms men mår bra för tillfället.

Men är rädd. Jag vet att jag har tappat kontrollen. Jag sviker.

Vore det inte för familjen skulle jag överväga pistolen.

Hur börjar man om?

sundown

Putte72, mycket bra jobbat, grattis! :) Själv är jag på dag 36 nu!

Jag gick runt i ett lyckorus första 2 veckorna, och sen när det började avta så märkte jag att det var lite lättare att glömma bort varför man har tagit beslutet. Lite heads-up bara. Då är det bra att läsa igenom sina första inlägg för att påminna sig ...

Math

Oj, har aldrig skrivit nåt på ett forum som detta förut och vet inte riktigt hur jag skall börja eller vad jag förväntar mej... Jag är bara så innerligt trött på livet och mina egna lögner när det kommer till sprit och användandet..

vill.sluta

Välkommen in i gemenskapen.
Ta dig tid och läs läs läs.

Se att du med dina bekymmer INTE är unik på nåt sätt what so ever.
Du kommer kunna hitta din historia här bland trådarna och och kommentarena.

WÄLKOMMEN!
Bara att du tagit dig hit är en jättebra bedrift!!!!!

Stanna här, läs kommentera och ventilera dina tankar och funderingar!
Vi är många hjälpsamma själar som traskar längs denna brokiga väg.
Och du, ibland är den extra guppig vägen och det är lätt att trampa snett!
Men det gör inget, på´t igen bara!

Lycka till, glad att du kom hit!
//A

m-m

jobbat Putte. Skönt att ha klarat första helgen, dessutom ensam.

Starkt! Minns känslan av att ha klarat det när du tvivlar på dig själv senare!

Finns för övrigt klara fördelar med att läsa nykter.... Man behöver inte bläddra tillbaka eftersom man glömt vad man läst kvällen innan :-)
/m

Putte72

Helvete vad dåligt jag mår!

En magsjuka trillade in på måndagen. Positivt att jag iaf inte behöver oroa mej för att dricka.

Hade tänkt försöka skriva hos er andra lite mer, försöka stötta, vara mer närvarande här, men det får vänta någon dag.

höst trollet

Hej Putte!
Vilken tur att det var magsjuka och inte fyllesjuka ;-D
Även om det förra kan vara nog så otrevligt...
Härligt att du valt att vara kvar på forumet, det bådar gott inför den kommande tiden..
kram /trollis

Putte72

Här ligger jag och tänker.

Tänker att en "fyllopromenad" i veckan vore en ide. För oss som bor i Malmö. Där man kan promenera med, anonymt, snacka. Inga lokaler.

Vi samlas, Pildammsparken tex, tvekar man så lämna, många är ensamma och behöver stöd, vi kan hjälpa varandra.

En tanke bara. Respons?

Math

Tack.
Känns lite konstigt att communicera med människor jag inte känner men nånstand känns det bra.. riktigt bra faktiskt.. Precis nu på väg hem från Tyskland och Bryggeri Mässan i Nurnberg ( riktigt jobbigt ställe att vara på under rådande omständigheter.. ) men i allafall.. I morron har jag möte med en doktor som förstod allvaret i min önskan och ska ta lite prover innan jag påbörjar nån sorts behandling.. ( antabus tror jag ) n

vill.sluta

Känns jättebra och fint att jag kunde fånga upp dig i Putte72:s tråd
Hoppas det är helt ok Putte.

Känns rätt viktigt nu när Math gör debut på forumet.
Välkommen ä
Nere i det förlovade öllandet, härligt i många avseenden, tungt i andra. Men du verkar ha
koll på saker och ting.
Håll dig här och läs läs läs.
Se att din historia inte är unik what so ever.
Och du ÄR inte ensam, vi dina forumvänner är här och stöttar.
Eller när du känner att du orkar?
Starta en egen "tråd"
Upp med huvudet Math, du är här nu!
/A

Harry den Trötte

Men jag bor i Stockholm så det blir lite knepigt. Hör av dig ifall du är i Stockholm nån gång så kanske det går att ordna då. Jag gör detsamma om jag skulle ha vägarna förbi Malmö.

Vi håller kontakten!

/H

höst trollet

Hur går det för dig..? Det är ju en ny helg i faggorna...
Hoppas att du har planerat in promenader och annat.. ;-D
Hoppas också att du hittar likasinnade att promenera med..Det ÄR bra att ha vänner i RL som vet hur det känns och som man kan ventilera sina problem med..

Ha en bra helg! /trollis

Putte72

Här kommer andra nyktra helgen (hoppas jag)!

Efter att ha kräkt tarmarna ur mej några dagar är jag inte så sugen på att dricka faktiskt. Ser mest fram emot att komma ut och röra på mej lite igen.

Men skönt att ha familjen hemma denna helg.

Jag börjar dock ana att livet på den nyktra sidan kan skava lite. Den första nyktra glädjen förbyts mot - vemod, oro, rastlöshet, otålighet, sömnsvårighet, you name it. Nu kan ju kräksjukan bidragit lite iof:).

Nästa vecka ska jag på första mötet på beroendecentrum och dit ska jag komma nykter. Så banne mej ingen alkohol innan dess! Målet just nu.

Nu hem till fredagsmys med ungarna. Söka lyckan i det Lilla livet.

Tack för att ni tittar in.

Ta hand om er!/Putte

Proffset

Kommer på mig själv med att läsa vissa trådar om igen och det här är en sån. Fick först känslan av att du hade hållt upp länge, men så är ju inte fallet märker jag nu...
Hur som helst så är det grymt inspirerande att läsa om allas tankar och funderingar, speciellt när det rör sig om folk som beter sig precis som jag när det kommer till drickandet och allt som rör detta!
Keep it up! :)

Putte72

En liten uppdatering här då.

Precis kommen från doktorn. Jag bad om att få antabus för att slippa älta och fundera på att dricka. Vill testa några månader för att ge hjärnan en chans att ställa om på riktigt. Inte säker på att jag klarar det själv.

Vad har ni för erfarenheter av antabus? Har det hjälpt er på sikt eller var det bara en tillfällig krycka? Glömde fråga om man kan dricka lättöl på antabus.

/Putte

höst trollet

Kul att se din beslutsamhet!
Ang antabus, tror jag att du ska undvika ALL alkohol! Alltså även mycket små mängder..

Visst finns det folk som "tål" en viss mängd alkohol i samband med en antabuskur, men det är ju i princip att lura sig själv ;-/

Det förefaller finnas likheter, med det kemiska ämne som finns i grå bläcksvamp. Det är fullkomligt ofarligt att äta, om man inte dricker alkohol (inte ens lättöl!)

Själv har jag ingen personlig erfarenhet, men jag har haft arbetskamrater och bekanta som använt antabus.

Se det som så, att även om det är en "krycka", så kommer du längre med, än utan.. Det är ungefär som med ett gipsat ben.. Du k a n i värsta fall ta dig fram.. men det går smidigare med kryckor.. Dessutom, behöver du ju inte ha dem i evighet..

Ha det gott! /trollis

Putte72

Då var det dags.

Idag borde blodproven vara klara och antabusen utskriven. Trycker i mej dom första doserna i helgen.

Igår drack jag TVÅ hof med andakt. Helt meningslöst egentligen, gott iof, men det kändes som ett avslut. Skönt att kunna dricka utan att oroa sig för fortsättningen.

Gäster i morgon. Då blir det nog några glas skumpa också. Sen finito.

En tanke som slog mej efter att ha läst på om antabus. Jag, ölälskaren, kan alltså inte ens dricka lättöl. Det blir inte helt lätt att förklara bort det. Går ju inte att skylla på bilen där. Våra närmsta vänner känner till mina problem, men jag känner mej inte redo att förklara för omvärlden att jag går på antabus, det låter så....stigmatiserande. Någon med liknande erfarenheter?

Iaf låter planen som om att jag ska gå på antabus i minst ett halvår. Jag ser fram emot det med skräckblandad förtjustning. Fan, har inte varit utan sprit i nån vecka ens, sen jag var femton ungefär. Jag ser fram emot kroppsliga förbättringar, humörsvängningar men framförallt nya lösningar för att hantera ledan. Ska bli intressant att se hur hjärnan hanterar nya intryck. Eller snarare bristen på intryck. På nåt vis måste det bli mer än bara jogging!

Jag hoppas att jag kan komma in med upplivande, stöttande inlägg från nya livet. Är en smula nervös inför samtalet från doktorn. Är nervös för levern. Den har tryckt på lite på sistone.

Höres/Putte

Harry den Trötte

Bra att du börjar med Antabus, tycker själv att det funkar bra. Jag tar det endast ibland, inför situationer där jag vet att det är hög risk att frestelsen blir för stor. Det är en stor trygghet vid de tillfällena att omöjliggöra drickande.

Tror att du ska fundera på att sluta dricka alkohol helt, det är en mycket svår balansgång att försöka dricka som icke-alkoholister. Jag har försökt själv - och misslyckats varje gång även om det gått bra några gånger i början.

Tycker själv om öl och har till min glädje upptäckt att det numera finns alkoholfri öl som är riktigt god. Gå till ICA och köp de alternativ de har så hittar du förhoppningsvis en variant du gillar. Annars har även Systembolaget gått om alternativ. Kanske kan skicka frugan om du inte vill gå dit själv.

Putte72

Tjena Harry,

Ja du, jag tror att du har rätt. Just nu känns det som om det är slutdruckit. Har också försökt mej på det där sociala drickandet och det funkar väl ok, om det inte vore för att det tycks dra med sej ett mindre socialt drickande vid sidan om. Så planen nu är att morgondagens svindyra skumpa ska bli det sista jag dricker. DET trodde jag inte för två veckor sen. Att jag skulle luta åt det beslutet.

Blir till att botanisera bland ölsorterna.

Nu ska jag iväg och plocka ut tabletterna. Levern hade tagit lite stryk men inte värre än att jag kan påbörja behandlingen. Knapra piller och inte kunna dricka. Inga dumma spontana infall. Få sambon att våga lita på mej. Känns ganska bra faktiskt. Sen får vi se hur det låter om en vecka:).

God helg!

Dompa

Jag tycker att du jobbar på bra. Är nog ett vettigt beslut med Antabus. Har själv ingen erfarenhet av det, men har ju förstått av många andra att det är en mycket bra krycka. Så jag tycker du är modig och dessutom har du marscherat på i god takt...sedan du började skriva här. Du försöker fan förändra ;-). Sträck på dig! Som Andreas skrev; Du behöver INTE förklara för alla varför du inte dricker just nu. Du kan ju alltid skylla på bantning...har förstått att en del gör det! Du vill inte bli fet...ölen gör människor runda!

Lycka till med avskedsskumpan ikväll. Hoppas det inte triggar igång ngt annat! Om det gör det...så är det bara nya tag igen som gäller...inte piska sig själv! /R