Här hittar du användarnas tips på bra litteratur, internetsidor och filmer.

alau

Kan det vara något att börja med?

Det är jag som är alkoholisten i familjen, och jag försöker hitta bra litteratur för mina föräldrar och min bror...

Alau

de så intresserade så de vill börja läsa på Al-anons hemsida kanske ? Eventuellt kanske de börjar leta själv efter info ? En Dag I Taget (EDIT !) hade ju jag nytta av som nynykter och jag vet anhöriga som också funnit vägledning i den. Kanske ska du fråga här på anhörigsidan hos någon ?

alau

Nu har jag beställt hem lite literatur. Köpte även "Snälla mamma sluta dricka" och Jan Johansens "Med nya ögon" till mig själv.

Om någon är intresserad av en bra film, kan jag varmt rekommendera Flight. Visserligen handlar det om en flygkrasch, men nästan mer om hans kamp mot alkoholism. Riktigt bra och verkligt skildrat.

Alau

har rekommenderats här tidigare. Såg den med min numera nyktra make igår. Visar kraften i förnekelsen och missbrukets makt.
Och - slutligen - också människans seger över sig själv! / mt

Into_aan

En bra bok om medberoende är "how it works" som är Alanons huvudlitteratur. Den finns på svenska också men jag tycker att budskapet på engelska är mera rakt på. Det är bara att söka på Google på boktiteln så kommer du att hitta flera sidor som säljer den.

Pontus

Jag skulle gärna vilja ha tips på böcker jag kan lyssna på min mobil. Som jag kan slappna av och lyssna till. Gärna något med hjälp

Idamia

En låt som jag spelar om och om igen är Chandelier med Sia. Jag tycker att texten beskriver precis hur det är att vara alkoholist. Den talar i alla fall till mig. Lyssna på den!
Musiktips mottages gärna :)

Ebba

Jag är helt... tagen för jag höll typ på så där häromdagen.
(såg nån video till alltså)

Själv ska jag nog nu ta och lyssna på Pontus å amerikanarna som jag hehe gillade en låt med när jag var liten
" godmorgon magistern förlåt att jag är sen"

Ja. Musiktips är uppskattat av mig med!

<3