Som den alkoholberoende Groda jag är så har jag hoppat ut och in från detta forum under flera år. Jag försöker och tappar taget om och om igen och på resan förlorar jag all självrespekt. Nu får det fanimej vara nog! Jag har inte tid att hålla på med all skit som alkohol bär med sig - livet är för kort. Jag tänker på alkohol hela tiden i form av att jag ska/inte ska dricka, jag har ångest, dåligt självförtroende och skäms. Jag dricker och alla de andra saker som jag vill göra med och i mitt liv får stå tillbaka för mitt ölpimplande. Barn, vänner, kärlek, hus, trädgård allt, allt får stå tillbaka - det är nog nu!

Jag vill känna ro och självrespekt. Ta emot varje dag som bjuds mig med klara öppna ögon.

Men hur ska det gå till med en liten alkoholdjävul i huvudet? Ett exempel: Imorgon ska jag träffa några väninnor (singlar) och vi ska kanske gå ut och då tänker jag så här att det är ingen idé att sluta dricka idag eftersom vi ska ses imorgon. Men, det betyder ju att det aldrig är någon idé att sluta dricka eftersom vi kommer att träffas vid flera tillfällen? Dumt! Så nu får jag välja antingen dom eller alkoholen, eller så får jag väl för f-n, träffa dom och låta bli att dricka!

Kanske till och med våga visa vem jag är? Våga vara sårbar och tro att jag duger trots att jag inte är perfekt? Se nedanstående underbara klipp:

http://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability.html

Det blev litet vimsigt men så är det också min första stapplande dag.

Grodan

Grodan

Har äntligen sovit en hel natts sömn, men är fortfarande dödstrött. Vet nu att jag är på rätt väg - om några dagar kommer jag att må någorlunda bra. När jag fått ordning på sömnen ska jag börja se över mina matvanor. Eftersom jag knappt äter någonting när jag dricker tycker jag i nuläget att det är bra att jag får i mig någonting oavsett vad det är. Det blir med andra ord en hel del godis och chips. Har plockat fram "sockerbomben" och tänker läsa den igen eftersom den handlar om mig. Är ganska säker på att mitt alkoholberoende och mitt sockerberoende hänger ihop. Var galen i godis som barn och eftersom min mamma var alkholist var kollen inte så stor på vad jag stoppade i mig. Det blev ibland godis i ofantliga mängder och annat skräp. Började emellertid röka när jag var 13 så mitt godisfrossande ledde aldrig till övervikt, däremot förstörda tänder. Har endast en 4-5 kilos övervikt så det handlar inte om vikten för min del. Det handlar om suget. Att dra ner på sockret bör hjälpa mig med suget efter alkohol. Är övertygad om att det hänger ihop i min kropp.

Det är så skönt att det redan är bestämt att idag ska jag inte dricka. Slipper alla diskussioner med mig själv och kan ägna mig åt annat. Imorgon ska jag på arbetsplatsträff med middag. Kommer säkerligen att serveras vin. Av någon anledning känns det inte svårt alls. Det känns inte konstigt alls att tacka nej till ett glas vin på en onsdag. Det är ju arbetsdag nästa dag. Om jag vågar ska jag be om ett alkoholfritt alternativ annars får det väl bli vatten.

Ta hand om er för det är det ingen annan som gör!

Kram

Grodan på dag fyra

Grodan

Så var dag fem till ända. Har varit på arbetsplatsträff med vin till maten. Tror jag var den enda av drygt 20 personer som bad om ramlösa istället för vin men det var helt okej eftersom ingen frågade varför jag inte valde vin. Hade någon frågat tänkte jag att min kommentar skulle bli att - jag känner inte för det, vilket var helt sant. Det är mycket vin som slunkit ned bara för att det serverats. Det är som med rökning. Det var när jag rökte långtifrån alla cigaretter som var så där livsnödvändiga. och idag har jag nästan inte haft något sug efter alkohol.

Dag fem är till ända och jag känner mig fortfarande dödstrött, men förr eller senare kommer det att vända.

Grodan.

Grodan

Har suttit här en stund och kämpat med ett envist sug tills jag kom på att jag är ju för sjutton hungrig. För dom pengar som jag vanligen brukar lägga ned på alkohol tänker jag nu bjuda ut mig själv på restaurang tillsammans med en god bok. När jag kom på att det är hungrig jag är släppte suget helt. Jag vill verkligen inte må så pyton som jag gjort sista tiden, både fysiskt och psykiskt. det är på inget sätt värt det. En kort stund av glädje och dagar av dåligt mående. Min hjärna är på alla sätt kidnappad.

Grodan på sin sjätte dag.

Cookie

Det låter som en bra idé, att bjuda sig själv på restaurang, för som du sa, tänk så mycket pengar man lagt ner på alkohol och kan ha trevligare för. (Bara man inte faller i fällan att inta måltiden med "ngt starkt", men det är klart att du fixar det:) Vad blev det för gott att äta?

Själv har jag haft en bra dag, varit på jobbintervju, som iaf kändes bra, får se om det utmynnar i något...

Sen har jag varit på en jätteintressant föreläsning på beroendeenheten, där man idag belyste "Triggers", alltså riskfaktorer som utlöser drickandet. Det blev mycket vettiga diskussioner i gruppen, och jag är så glad att få möjlighet till detta. Och är så glad över att ha fått kontakt med en fantastisk person i den alkoholterapeut jag börjat träffa.
Nästa veckas ämne är "Leva nyktert", tydligen ska Ma Oftedahl hålla den föreläsningen.

Nu, såhär på min 10:e dag, känner jag mig piggare, gladare än på mycket länge. Är dock medveten om att alla dagar inte kan vara toppen jämt, men det får man ta...

Kram till er alla här på forumet.
//Cookie

Grodan

På ett sätt är det väl bra att jag trillat så många gånger. Om jag någonsin skulle börja oroa mig för att bli präktig så är det ju bara att påminna sig. Stort är att jag vågat visa upp mitt vingliga beteende. Det är nytt. Det här forumet är guld.

Ska inte orda så mycket mer än säga att jag gör ett nytt försök nu. Inga vilda hejarop, bara ett nytt försök.

Eder Groda

Grodan

Hur många nyktra "femtedagen" har inte jag haft? Börjar bli litet trött på den här storyn särskilt slutet. Vill bara kika in och säga att Grodan är nykter idag också. Inga hejarop, det är inte något fantastiskt som har hänt. Det här har jag gjort förut, börjar bli proffs. Men tar jag mig förbi treveckorsstrecket och stannar kvar tar jag gärna emot en dunk i ryggen.

Just nu är det det gamla vanliga tradiga - försöka få ordning på mage, psyke och sömn. Röja upp i det som förfallit runtomkring mig både fysiskt och vad jag gäller relationer. Att jag aldrig tröttnar på denna sysselsättning? Obegripligt, kanske särskilt med tanke på de lyckotjut som ibland faller över mig redan nu trots att det bara är dag fem. Så lycklig känner jag mig aldrig när jag dricker, inte ens vid första glaset.

Denna gång är det litet både bra och dåligt riggat. Om några dagar kommer min dotter hem och ska bo hemma i två veckor, mycket bra stöd för att lyckas passera treveckorsgränsen. Den stora faran inträder när hon åker, men men det får bli då annars blir det som att jag redan nu börjar planera för återfall. I nu läget känns det inte så. Är bara glad och tacksam över att vara nykter idag.

ProffsGrodan

Lassitterolasso

Kära Grodan
Ditt brev har många affirmationen som jag tror är viktiga genom livet att ha, kanske utan att inse vilka dom är eller när man har/beskriver dom för andra eller sig själv. Att prata eller skriva är ju ett sätt att få ett kvitto på vad man inhandlat i livet sista tiden, man vill ju bli bekräftad och sedd som en toppenmänniska, vilket man inte så ofta är med Alkotrollet bredvid som du så klokt beskriver Grodan.
Jag känner igen mig i dina beskrivningar och skall snart efter frukosten till Paris med jobbet och känner en stor oro för alla ursäkter jag kommer att ha för ett gott vi till alla den goda maten vi får, eller en kall öl på någon härlig uteservering och allt skålande i glada vänners sällskap, där man med mineralvatten blekt i glaset får blickar med en massa funderingar. Nu är det slut med ursäkter eller förklaringar, jag bestämmer själv vad jag vill ha i glaset.

Vi kan Vi vill Vi skall Hoppa som Grodan till ett språng av frihet utan Alkospökena, de får stanna kvar då vi tar språnget

Lycka till med allt kära Grodan och på återseende

Lassitter

Grodan

Vilken hoppfull text Lassiter. Vi kan! Vi vill! Vi ska!

Konferenser med arbetet har inneburit mitt fall de tre senaste gångerna. Jag vill ju så förtvivlat gärna vara som alla andra och normalitet betyder att dricka i vårt samhälle. Att vara i Frankrike till råga på allt låter som en både dröm och mardröm. Älskar det landet men i dags läget skulle det vara rena fällan för mig.

Hoppas att du är stark Lassiter och lika målmedveten som din text andas.

Lyckosparkar

Grodan

vill.sluta

Som i de flesta trådarna här så är utlänningsfaktorn ruskigt hög.
Jag hoppas det går bra för dig.
Nu kanske din dotter har anlänt oxå?
Hur gammal är hon?
Ni kommer nog, hopas jag få en härlig tid!
Grodkramar!
/A

Grodan

Allt väl denna dag åtta. Dottern kommer på måndag. Jag kommer att vara nykter fram till dess. Det känns bara bra. Men, är det inte knäppt jag har plötsligt fått en vansinnig längtan att ta en charterresa till solen. Vet precis vad det handlar om. Trollet fick mig till och med att börja surfa på sådana resor. Det blir dock ingen sådan resa förrän jag är med och hunnit tänka igenom det noga.

Är för närvarande fullt nedgrävd i ett arbete som måste vara slutfört inom ett par veckor. Normal brukar jag för att överhuvudtaget kunna slappna av dricka ett gäng med öl, vilket naturligtvis påverkade min arbetskapacitet nästa dag. Nu har jag låtit bli ölen i åtta dagar och istället för öl har jag konsumerat enorma mängder av deckare och olika kriminalserien via web-tv. Detta är inte det liv jag drömmer om, men just nu är det det bästa som går att få. När den här perioden är över kommer jag nog att vara deckarvaccinerad för alltid.

Cyberkramar till er alla

Grodan på spåret

viktoria

Åh grodan, jag känner så väl igen den känslan, att det inte alltid är någon drömtillvaro att plötsligt vara nykter på heltid. Vad tusan gör människor som inte är på pickalurven så fort det vankas ledighet, tänkte jag?? Har dom så här tråkigt verkligen?? Jag gick och lade mig vid 21 fredag, lördag den första tiden, bara för att det helt enkelt skulle bli en ny dag fortare. Kändes knappt värt att vara vaken en fredagkväll ens. Men våga lita på att det ger sig, för det gör det ju. Allt liksom återgår ju till någon form av normaltillstånd efter en längre nykter tid, alltså normalt som i hur vi faktiskt upplevt tillvaron för alkoholens inträde i våra liv. Då var mycket annat lustfyllt och njutbart och roligt.
Man måste bara hålla ut helt enkelt. Bita ihop och låta dagarna gå. Tid - det är det som är i alla fall den första nykeln tror jag. Sen är det bara resten kvar;-)
Tycker du är en väldigt duktig Groda! Kram på dig/Victoria

Cyanthiina

Hej Grodan,

Jag är helt grön här på detta forum, faktiskt det enda forumet jag skrivit på om detta någon gång. Jag har läst igenom dina inlägg och tänker på dig här ikväll. Jag har skrivit så mycket just nu den sista timmen så mina ord är nästan slut förutom några stycken; värme, kärlek och hopp till dig lilla Groda!

Varma tankar
Cyanthiina

Grodan

Välkommen i gänget Cyanthiina. Och jag hoppas och (tror) att du har rätt Viktoria. Just nu gör det inte så mycket men snart har alla deckare tagit slut. Å andra sidan imorgon kommer dottern och hon är en riktig pratmaja så då kommer jag väl ibland behöva kämpa för litet egen tid.

Ikväll somnar Grodan nykter

Grodan

Har en Stoneslåt i huvudet. Tiiiime, is on my side, oh yes it is, tiiiiime, is on my side.....

Tiden, bara låta tiden gå så kommer allt tråkigt, ovant, knörvligt att ge med sig.

la,la, la, la....

The singing frog.

vill.sluta

Hoppas det blir en bra måndagskväll rör dig nu.
Tidig säng för mig, nykter då klockan ringer 02;25 ......
Offer to work, sedan har jag bokat tid till husläkaren då jag tror jag fick ett ep-anfall förra veckan.
Jag måste slagit i huvudet när jag tjongade i backen sedan beta jag sönder hela högerkinden när jag krampade.
Läskigt, särskillt med min bakgrund........
Ha en härlig kväll nu!
Kramar/A

Grodan

Oj, det låter inte så bra? Var det alkoholrelaterat eller kom det bara i alla fall? Hur som helst - bra att du kommer iväg till läkare.

Sov gott

Grodan.

vill.sluta

Riktigt högt blodtryck bara, 206/169 så det blir till att ta det lugnt nu.
Sjukskrev mig själv till att börja med.
Skall ta kontakt med neurologen på DS och höra om man kan göra en ? "eeg" dvs om dom kan se så jag inte haft ett epleptiskt anfall.
Och har jag haft det får jag inte köra bil på 6 månader.
Knepigt då jag åker 4 mil enkel resa för att komma till mitt nattarbete.

Jaja, de problemen får vi ta när de kommer.

Om det är alkoholrelaterat vet jag inte men att det är tokhögt innebär att pumpen flåt jobba extremt mycket, och jag tror det hänger ihop.......
Kramar/A

Grodan

En så god anledning som någon att vandra den smala vägen.

Här är det bra. Är inte ens sugen för tillfället och tänker på mina senaste bravader med avsmak. Men, jag känner att under det så pågår en plan för vad som ska ske när dotra åker. Spelar filmen och inser att jag förnuftsmässigt inte vill, men jag litar inte riktigt på djupet i den känslan.

Grodan.