Jag, en vuxen karl med en underbar fru och tre fantastiska barn. Med en släkt full av alkoholister och alkoholberoende människor. Alla mer eller mindre duktiga på att upprätthålla fasaden mot omvärlden att allt minsann är ok! Jag, som var så övertygad om att inte trilla dit. Jag, till och med rädd för att trilla dit och bli beroende. Här sitter jag nu med min insikt som sakta smugit sig på att jag blivit beroende av alkoholen. Inte smaken utan av effekten...! Va f_n, hur kunde det bli så här? Halva semestern ha gått, inledd med ett par rejäla brakfyllor sedan kvällspilsner varje kväll som gärna blivit fem-sex stycken varvat med ett par GT för att sedan halsa ett par munnar ur den sinande midsommarsnapsen innan sängläge.
Det var jag som lät det gå för långt, ingen annan, då måste det vara jag som tar mig tillbaka.
Har tänkt på att söka hjälp men skammen är för stor. Har skamset pratat om min konsumtion med min älskade fru, hon har aldrig fört det på tal men säger sig lättad när jag pratat med henne om det. Nu tänker jag försöka att vara mer aktiv här på forumet och läsa om alla era framgångar och snubbelsteg samt försöka dela med mig av mina egna för att försöka hålla mig nykter..

Nu sitter jag i alla fall här med insikten om att det går inte att gå på den här vägen längre, jag måste stoppa i tid! Så, inne på min tredje dag av nykterhet gör jag som många av er säger... Jag väljer att inte ta första ölen idag!

Ha en bra dag alla!

konstnären

Välkommen hit och så bra att du har insett. Jag vet inte riktigt själv när det gick över gränsen för mig, i alla fall flöt jag med.
Ingen konst alls, men jag har tagit mig hit där jag är idag snart 11 månader. Visst har det varit tufft att stå emot många ggr.
men hitintills har jag vunnit. Stolt och lite mallig är. Ingen plufsig kvinna får jag se i spegeln längre. En ganska snygg kvinna nu
för tiden, innan såg jag ut som en färdigjäst bulldeg. Skitbra att du tagit steget.
Vi finns här för varandra
Konstnären

Ellem

Så starkt att komma fram till att man är påväg åt helt fel håll. Igår tog jag mitt stora beslut, jag erkände för mig själv och min man att jag har problem och att jag inte kan tillåta mig att dricka någonting. Jag tror på dig!

Incognito_66

Tack för era peppande ord. Jag suger i mig! Ni som varit med länge blir ju förebilder och goda exempel för oss som precis påbörjat vår u-sväng. Starkt Ellem att du också bestämt dig!

Nu kör vi på en dag i taget!

Incognito_66

Egentligen är det som delar av en normal arbetsvecka ju och jag brukar aldrig dricka under veckorna förutom på semestern. Men, långsamt, långsamt har beroendet smugit sig på som en lömsk jägare. Nu märker jag att mycket av dagarna fylls av längtan efter ruset.. Jag har mina aningar vad det handlar om - tristess, stress och osäkerhet. Det kommer jag utveckla vidare men nu ska jag ut och snickra. Mår bättre och bättre, så fantastiskt skönt att vakna utan baksmälla och avgrundsdjup trötthet. Som Kenta sjöng: Just idag är jag stark just idag mår jag bra....
Satsar friskt på en dag till utan alkohol väl medveten om att frestelserna kommer snart..

Ha en skön dag utan alkohol alla nya vänner!

Incognito_66

Inget första glas. Jag provande alkoholfri öl igår. Var lite rädd att smaken skulle trigga begäret. Men, det gjorde det inte. Inte så att det blev jobbigt i alla fall. Men det räckte med tre stycken.. Ha ha, hade det varit alkohol i hade jag svept minst sex och vaknat med ångest idag. Det är nog det skönaste av allt - att möta den nya dagen utan skam, ångest och huvudvärk. Inget första glas idag heller!
Kämpa på och njut av livet alla vänner!

Calleqwerty

Visst e det galet.
Jag rynkade på näsan åt allt alkoholfritt på ICA tidigare, har numera ett sjukligt intresse för snygga glasflaskor med 0% A i.
Mvh: Calle hangaround (snart prospect kanske)
Här alltså...

konstnären

Kan tipsa att Lidl i min stad har mycket goda alkofria drycker. På fina flaskor till och med. Har väl heller aldrig varit intresserad av det innan.
Men ett nytt intresse har väckts. När jag drack gick jag ofta efter viner med hög alkoholhalt. Det var det som betydde mest, låg ett vin på 8 procent
var det skit för mig, det var mycket bättre med fjorton.
I kväll blir det en flaska från Lidl, ett bubbligt citronvin, gotti gott.
Må bra i värmen
Konstnären

Incognito_66

Jo, jag delar din uppfattning. En del av mina vänner har svårt att acceptera att man inte dricker och jag kan tycka att det är svårt att hantera. Men, samtidigt vet jag att det är dom som tillsammans med mig brukar dricka mest. Så, då blir man på något sätt ett hot såklart. Nåväl, jag tänker försöka att vara stark nu i alla fall. Det är min hälsa och mitt liv. Idag har jag betat av det sjätte dygnet och imorgon kan jag börja skriva 1V. Känns så fantastiskt skönt!
Kör hårt!

Incognito_66

Inatt har jag varit familjens taxichaufför...! Den, ni! Varit och kört mina två grabbar. Den ene hämtade jag från hans jobb och den andre från krogen.
Pappa nykter och kör. Ja, det är väl inte vansinnigt ovanligt men den hör semestern känns det som ett fantastiskt framsteg eftersom jag definitivt hade kunnat dricka mig
genom semestern i år. Idag går jag in på mitt sjunde vita dygn och jag märker att kroppen börjar att återhämta sig så sakteliga.

Grabben (19 år) som jag hämtade från krogen igår var glad, lätt berusad och berättade att hur han valt att sluta dricka när han började känna sig påverkad..!
Han ville inte må dåligt sa han!
Svarade att han är en mycket klok ung man och att han skall fortsätta tänka så i framtiden också.
Men, var har han fått detta ifrån? Ja, det är klart att min fru som är den i vår familj som har det sunda förhållande till alkohol med sina handlingar visat hur man kan dricka.
Tillsammans har vi nog försökt att berätta om alkoholens baksidor men inte är det mitt sätt att dricka han kopierat i alla fall. Får hoppas att han kan fortsätta så.

Jag själv gjorde alkoholdebut när jag var fjorton år. Mamma ville ha någon att dela en kvarting Explorer med...! Jag kommer ihåg smaken och ruset, att jag blev rädd när världen började att snurra. Jag dömer inte min mor men kan väl konstatera att hon tillsammans med min övriga, ganska lilla, släkt lärde mig ett osunt alkoholbruk som jag tagit med mig genom livet.

Idag tänker jag välja att vara nykter och inte ta det första glaset! Hoppas ni gör detsamma!

Kram på er!

Incognito_66

Sju dagar utan alkohol. Har inte hänt sedan november förra året. Känns väldigt bra men det är stundtals väldigt svårt med suget så här i sommartid. Kommer på mig själv att längta vansinnigt mycket efter att dra i mig ett gäng pilsner och sjunka in i den behagliga berusningen. Försöker påminna mig om ångesten, hjärtklappningen och tröttheten som följer. Men, lätt är det inte. Märker att jag undermedvetet går och förhandlar med mig själv också. "När det eller det är gjort - då ska jag dricka.." Det är väl ett bevis om något på att jag låtit alkoholen komma för långt in i min själ! Ja, i vilket fall är jag stolt och glad över mina första sju dagar och tänker inte ta något första glas idag heller. Hoppas att ni andra avstår också!

konstnären

Grattis till dina sju dagar bra jobbat. Känner igen dom där förhandlingarna man hade med sig själv. Kändes urjobbigt. Hittade alltid
på något då för att skingra tankarna. Kunde släppa allt jag höll på med och kopplade hunden och bar gick omkring.
Försvinner med tiden tror jag, men kan komma till mig korta stunder efter snart 11 månader. Men jag tänker inte ge mig. Finns bara
fördelar med mitt val just nu.
Ha en bra dag
Konstnären

Incognito_66

Det är så skönt att höra att det lättar och man inte är ensam i kampen mot berusningen. Ska också sysselsätta mig när suget kommer. Låter som en bra plan. För en av alla jobbiga saker med spriten är ju att jag hamnar i att skjuta upp saker, vilket genererar dåligt samvete, vilket dövas med alkohol, vilket ger....
På de här sju dagarna har jag nog redan fått mer gjort än på sju veckor innan. Energin börjar komma tillbaka.
Då måste du efter elva månader fara omkring som en guttaperkaboll ;-).
Ha en bra dag!

Vill också gratta till din första vecka! Bra jobbat!

Funkade också likadant. Nu har jag gjort si och så, inte gjort si och så, jag är glad, ledsen, trött, arg , sur och behöver tröst, belöning, nedvarvning, uppvarvning... Finns alltid ett skäl till att dricka om man har sådana problem. Men imorgon, nästa vecka, efter semester, efter nyår, när det lugnat sig då ska det bli ändring. Istället för att låta bli skiten från och med nu!

Är idag tacksam för varje nykter dag. Firar nio veckor imorgon. :-)

Incognito_66

Var inne i stan med familjen igår och strosade runt bland alla uteserveringar med en glass i handen. Ett enormt sug efter berusning infann sig. Skulle så gärna suttit där med ett gäng öl i kroppen. Tanken på att inte kunna göra det är nästintill outhärdlig och jag förhandlar med mig själv: "- om xx antal dagar. Då! Då kan jag tillåta mig att dricka." Jag har ju inte bestämt mig för ett livslångt uppehåll ännu utan nöjer mig med att nya beslut skall få växa fram under de tre månader som jag satt som målsättning.
Det blev ingen alkohol igår och idag är jag väldigt glad för det. Full av energi och träningslust ska även den här dagen få bli alkoholfri.
Förresten så har jag bara tjugo dagar kvar till mitt gamla rekord från 2010 då jag lyckades att vara vit i en månad -EXAKT! Kommer ihåg att jag nästan sprang till krogen efter jobbet på månadsdagen... Kommer inte ihåg så mycket av resten av kvällen.... Sunt? Näe!

Ha en bra dag vänner!

Bra att du klarade det! Tack för hälsningen i min tråd också :-)

Jag tänkte från början att beslutet absolut inte var livslångt. Istället tänkte jag att jag inte dricker på ett tag. Men det höll inte. Började snart förhandla med mig själv om att det nog gått ett tag nu. Fick rådet här att köra tills vidare. Det funkar bättre. Är man expert på att lura sig själv får man väl utnjyttja det till något bra också... ;-) Jag med flera har svårt med det där livslånga beslut. Men om man sätter en fix tid bör det kanske inte betyda att det är ok att dricka då igen. Då springer man ju till krogen och tar igen det man missat! En tidsgräns kanske är bättre om man tänker ta det som en revidering av sitt beslut. Har det under den här nyktra tiden hänt något som gör att jag plötsligt kan hantera drickandet igen?! Sannolikt inte! Tillbaka i gamla hjulspår igen...

Förlåt. Ville ju gratta dig till att du var så duktig idag. Inte negga om framtiden. Tror bara att det inte är bra att gå och hålla ut för att få dricka snart igen...

Incognito_66

Det är lugn Muränan. Vi är ju här för goda råd, ärliga svar och uppmuntran. Jag har nu varit utan alkohol i tio dagar och märkte en oerhört positiv effekt igår när jag och frugan var ute och sprang. Kroppen känns redan nu bättre, pulsen lägre och jag kunde hålla ett mycket högre tempo. Jag har ett jobb som innebär en hel del fysisk träning och krav på en god fysik och vi brukar starta veckan med en gemensam löptur på måndagar. Ja, ni kan ju tänka er hur det känts efter att ha supit fre-lö och ibland till och med torsdag. Nu kan jag se fram emot att det går aningen lättare..
Idag har vi fått gäster, ett par som vi känt i säkert 25 år. Som tur är så är dom av typen som man inte behöver förklara sig inför. Det är skönt att det just nu räcker att kämpa mot lusten att dricka " i glada vänners lag ".
Blir alkoholfri öl. Har köpt hem tre olika sorter som jag ska njuta till den grillade maten.