Hjälp

Har min första dag utan två-tre flaskor vin på 5 veckor. Svettas som en gris och mår urkasst. Kan någon berätta för mig hur lång tid man mår dåligt?

ben

Tack Muränan

Ångesten kommer, Ångesten går. Allt är hanterbart men när mår man bra? Tappat lusten, vill inte gå upp ur sängen. Vill inte gå ur huset. Nästa timme går det undan, tvättas, städas mm.

Jonte

Ja, så här; jag är ju hyfsat nyseparerad å dagen efter jag skrev här så fick ja reda på att exet skulle träffa en ny! Å sitta här med abstinens, barnfri vecka å veta att exet ligger med en annan... Jag fick dödsångest å va på väg att krypa ur skinnet! Det blev inte bananas. Jag har haft en trevlig helg med vänner och familj. Men nu har jag börjat jobba, med ett sånt där jobb där jag kör bil! Och så har jag barna! Måste å vill, men den där jävla ångesten, pulsen, svetten å oron! Tagit två öl ikväll å känner mig ändå som ett brandlarm! Hoppas du inte dömmer!

ben

72 timmar...

På hästen igen, skit i exet och tänk på dig själv. Jag vet det är ingen lek men du måste!

Min pryl var att skingra tankarna m film på min bärbara dator i sängen, duscha ofta/kallt, Ruzzle på telefonen.

Om du läser andras berättelser så verkar många ta långa promenader, gym, springa mm för att göra av m energi, jag orkade inte gå ut ur huset dom första tre dygnen.

Du har ett jobb, du har ett boende och du har dina barn. Kör hårt nu, ladda kylen och svettas ut dina demoner så är du på banan snart...

72 timmar.................

jennys

Om
man
hade haft
någonting meningsfullt
att göra i livet.
Kanske det skulle ha hjälpt?
Ska vi hitta på någonting meningsfullt?

ben

Hej Jenny

Låter deppig, Jag är i slutfasen av en tuff avvänjning. Vad alla säger och vad du säkert vet är att alkoholen ökar ock stärker farbror ångest ju längre du ångar på. Jag har skrivit om vilken skitsits jag satt i första dagarna och erkännas skall att det inte bara var goda tankar om mig själv. Helt övertygad om att du har ett meningsfullt liv även om alkoholen vill sjunga i moll.

Jag peppade och peppades av Jocke som låg i fas m mig, Ta tag i Jonte och kör ett avslut tillsammans.

Skriv och läs massor, hjälpte mig

jennys

Av en oförklarligt anledning har jag goda tankar om dig och en känsla att du är bra.
Målet.
Har vi ett?
Vad strävar vi efter?
Vad missar vi?

ben

Mitt mål äro:

Vakna utan ångest,
Göra roliga saker m mina vänner och min familj som jag delvis missat under åren då jag valt att sitta hemma mer eller mindre packad.
Inte skada min egen kropp m gift

Jonte

Detta kan funka, tack för att du finns Ben! Jag kör igen! Måste ju! Alltså, jag kan ju inte köra bil onykter! ( har säkert hänt ) men med mitt jobb så förstår du att jag varit tvungen att planera! Man skakar, svettas å är abstinent, men vet samtidigt att vindunken står hemma i kylen! Tog två öl som sagt tidigare, kommer jag kunna köra på! Planering planering! Exet ringde, svetten sprutade! Barna sover gott! Tranbärsjuice m vatten! Ingen vindunk i kylen, inga pilsnerdricka, vill inte köpa fler nu! Snälla, lindrigt nu! Vill också gymma,äta, tycka att det är kul med minigolf! Suck!

Jonte

Haka på nu Jenny! Nu droppar vi det här, hjälper varann å njuter när ångesten släppt! Tranbärsjuicen funkar inte alls, men det kommer nog inget göra just nu! Bestäm dig å skriv!

... Skickar ett stort lass med styrkekramar till er alla tre! Kämpa på! Livet blir så fantastiskt mycket bättre utan fyllan! Visst blir det tufft att hantera allt man tidigare dövat med alkohol, men vin löser inga problem! Heja på!

Jonte

Har inte sovit alls inatt å jag måste jobba, vet inte om det är tröttheten, men skakningarna är just nu hanterbara. Dom kommer komma ikväll! Men svettas så klart, skulle va skönt å slippa det! Tack för stöd!

ben

Bra Jonte

Det är på morgonen du bestämmer, funkar inte m bara en eller två för att må bättre. Inte för mig i alla fall. Sen är det rätt skönt att knega på för då är det bara att köra. Kvällen, det är då det mentala kriget börjar. Om du räknar från i morse har du 60 timmar kvar.

Du fixar det...

De tre första är värst. Sedan kommer ångesten och den håller i i ca 14 dagar. Då skuldbelägger man sig. Hur kunde jag göra detta. Jag är ju dum i huvudet. Sedan går skuld över i skam. Då skäms man över det mam gjort. Tar 14 dagar sedan gåller det att bygga på det pisitiva. Under den första månaden ska du titta dig själv i spegeln och bara säga till fig själv viöken toppenkille du är. Intala dig positiva saker. Kanske ska du söka öåpenvård som jag gjort via min arbetsgivare. Är riktigt bra

ben

Hallå Jonte

Tisdag kväll, Nyfiken på hur det år för dig. Håller tummarna.....

Jonte

Ja Ben, nätterna är värst! Å jag fixar inte Netflix, alltså sitta/ligga still, koncentrera mig! Skulle vilja ut och gå men måste försöka sova. Duschar å duschar! Känns ju inge bra nu, men jag bara måste! Jag kör ju det här helt själv, ingen i min omgivning vet vad jag går igenom just nu. Så tack för allt stöd å peppning! Jag är rädd för ikväll redan!

jennys

Jenny är med och funderar. Jag vet inte, men jag tror att inställningen gör ganska mycket om det gäller de första 72 timmarna. Jag har en känsla att rädslan och tankar "hur det blir/är" förvärrar tillståndet.

jennys

Jag har en känsla att du borde skriva. Måste vara hemskt jobbigt att gå igenom detta själv. Strunta i att sova, skriv. Mycket.