Hej alla fina människor

Jag har tappat bort blomman....mig själv. Jag drunknar snart i A om jag inte gör något åt saken.

Jag har en lång historia bakom mig med en och annan jobbig händelse som gjort att jag mådde bara sämre och sämre.....då dricker jag mer. Nu är det några år sen senaste jobbiga händelse men inget stop på supandet.

Några dagar då och då lyckas jag med utan A men sen så tänker jag.....skitsamma några glas en fredag gör väl ingen och så blir fredagen plötsligt en hel vecka eller två.

Mer om mig i nästa inlägg. Jag ville bara börja skriva några rader.

Pok

Blomman

Är just en sånn anledning som gjort att jag vill hälla i mig vin. Ligger jävligt mycket back just nu. Så jag har liksom inte en endaste krona att spendera på alkohol den här månaden och inte nästa heller för den delen. Kanske det blir enklare då att vara utan. Dock har sambon pengar och kommer antagligen införskaffa sig sin öl.

För att spara pengar ska jag från och med måndag börja cykla till jobbet. Då sparar jag både bränsle och parkeringsavgift samt får daglig motion. Det är 9 km ToR till jobbet.

Jag får engagera mig i köket också och se till att jag alltid har matlåda med mig. För att köpa lunch på stan finns inte heller på kartan. Idag hade jag ingen lunch så det fick bli två små burkar kvarg för 18 kr. Åt fröknäckebröd med brieost jag hade hemma till frukost. Ingen kvällsmat igår. Fortsätter jag såhär så lär jag gå ner i vikt automatiskt.

Jag har 1 flaska vin hemma men den är speciell och den öppnar jag inte bara för att bli full en torsdagkväll. Jo vi har 1 flaska champange hemma, men den är också speciell och öppnas inte för en torsdagkväll. Så jag hoppas att jag låter bli all annan öl och sprit som finns hemma. Känner mig fortfarande sjuk så suget är obefintligt.

Kram

Vändningen

Shit, ja är det inte det ena så är det andra. Jag förstår att det är mycket att tänka på och få saker kan skapa så mycket negativ energi som att ekonomin blir stram. Kanske kan det komma något positivt ur det hela? Hoppas! Dina inlägg berör, är så man bara vill ge dig en kram. Krya på dig också.

Blomman

Jag har det inte dåligt ställt. Kanske verkade lite så i mitt förra inlägg. Jag bara ligger lite jobbigt till med pengarna ett litet tag nu. Men jag skuldsanerar mig också med ett tufft mål. Till årskiftet så kommer mycket av skulderna vara borta.

Jag har det väldigt bra annars. Och har många bra förmåner i mitt liv. Och någorlunda bra lön.

Blomman

Alltså.....hade glömt hur illa det blir när jag får i mig koffein.....suck.

Kallsvettas....illamående....hjärtklappning.... skakar....etc.

Här om dagen köpte jag fel NOCCO dricka. Drack den idag. Skulle testa den utan koffein men lyckades ändå få med mig den med koffein.....äsch tänkte jag...så illa är det väl inte att få i sig 180 mg koffein.....så fel jag hade.

mod60

Vill bara önska dig en skön nykter helg. Tycker du är stark som sanerar ekonomin. Bra jobbat//mod60

Blomman

Jag har inte vägt mig nu på flera dagar. Jag har 1 gång loggat in på facebook via datorn. Mest för att kolla om jag fick en liten grej såld på en sida där. Jag har inte varit på instagram.

Jag har druckit 2 dl öl i gårkväll. Jag var inte så sugen egentligen men sambon var sugen och tog en öl sen hällde han upp i glas och gav mig. Han anser jo inte att jag har något stort problem med alkoholen. Jag kunde sagt nej tack.

Har jag fallit? Knappast. Jag vrider mig inte i ångest i alla fall.

Jag har skrivit här att jag aldrig vill dricka mer. Det skrev jag i måndags. Egentligen vill jag inte bli berusad igen. Men det vore skönt om jag kunde bara ha kontrollen. Alltid.

Ja ni hör/ser ju hur hjärna leker med alla möjliga tankar.

Kommer jag dricka något ikväll? Vet inte. Troligen inte. Jag har inga pengar för skiten. Blir jag bjuden på nått? Ingen aning.

Det jag vet just nu är att jag inte är jätte sugen. Att jag infinner ett visst lugn i själen. Och att jag slutat försöka så förbaskat mycket som innan.

Jag tror och hoppas att livet utan hormonerna börja landa för jag känner ett helt annorlunda lugn i min själ.

Ha en underbar fredag. Nyktra för de som väljer det och kontrollerade för de som väljer det.

Kram

HelenaN

Blir glad när jag läser att du känner mera lugn i själen, Blomman. Men du har ju en tuff situation med din sambo som inte verkar ha kommit lika långt som du i insikt om problemet! Jag tror att känslan du hade måndags att du inte vill dricka mer kommer att återkomma tills du till slut känner att det är det du verkligen vill. För det här med att försöka ha kontroll och dricka lagom tror jag är otroligt stressande i längden.
Stor kram!

Vändningen

Finns nog inget lätt svar på din fråga där Blomman. Känslor är så abstrakta och svåra att beskriva eller bli klok på. Jag tror dock på att de klokaste besluten fattar man på magkänsla. Säger magkänslan "kööööör", så kör jag. Nåja inte bokstavligen talat nu längre. Säger magkänslan "nja, vänta nu", så blir jag på min vakt.

Blomman

....honom och han gör mycket för mig men vi har bråkat mycket också....känns som jag inte tillåter mig vara lycklig längre.

Jag har egentligen så mycket att vara glad och lycklig.

Blomman

Jag valde verkligen rätt dag att cykla till jobbet nu för första gången....Regn och blåst...

Blött och svettigt men skönt även om det var säkert sämta hastighet ever sen jag började cykla från början.

Blomman

Usch.....vi bråkade igår igen.....jag sa att det här går inte.....det är slut.....men jag menade inte det :-( Anledningarna till bråken är så fruktansvärt löjliga. Misstolkningar, övertolkningar, fel tonfall, fel ord. Han vill absolut inte förlora mig. Bråken blir värre när alkoholen finns med i bilden vilket fallet var igår och förrgår. Suck.

Jag har kommit till instinkt med mitt problem med alkoholen. Gjorde det för flera månader sedan men ändå så gör jag inga riktiga åtgärder till att rätta till det.

Just nu öser jag i mig allt onyttigt jag kan hitta samtidigt så vill jag hitta tillbaka till den dunder super läckra bruden med det långa mörka håret i de thigta läderkläderna och som lyssnade på killarna i kön ropa Lara Croft efter mig.

Det långa mörka håret har jag och det blivit ännu längre. Läderkläderna har jag också med de är numera för små för mig.

Jag vill återfinna min läckra utstrålning och min pondus.

Men jag tog i alla fall cykeln till jobbet idag igen. Torrt men svettigt med ruskig motvind. Jag fick till och med trampa aktivt i den långa nedförsbacken.

Puss och kram

Vändningen

Det var en bra skrivelse du fick till där egentligen. Bara för att livet ibland bjuder på en nedförsbacke så innebär det inte att det bara är att åka med. Ibland måste man trampa också.

Först av allt så vill jag vara fräck nog att påstå att loppet inte alls är kört och att det absolut finns hopp. Men, ett stort men, alkoholen är och kommer alltid att förbli en otroligt destruktiv ingrediens till en relation som är lite spänd. Alkoholen är inte känd för att skapa duktiga problemlösare tyvärr, snarare tvärtom att man tenderar att bli mer primitiv. Det är lätt att någon säger något man inte menar, att man förstärker den andres ord i onödan, att man överreagerar eller feltolkar.

Jag tänkte nästan säga att en grundregel om man har en relation och är påverkade och en konflikt uppstår, så borde det vara så att man faktiskt parkerar konflikten med hänvisning till att man inte är i sina sinnes fulla bruk. Kort och gott "det här tar vi och pratar om imorgon när vi båda är nyktra, så släpper vi det här och nu". För er relations skull, så försök undvika konflikterna när en eller båda har druckit.

Å för blommans egen skull så låter det verkligen som om alkoholen är en riktig bov överlag. Du verkar som att du vill så mycket och har drömmar som du vill uppfylla, där man hur man än vänder och vrider på det så är A det som faktiskt står i vägen. Även om du inte upplever dig som en Lara Croft till det yttre för stunden, så betänk att just Lara Croft är en hjältinna även på insidan. Där är du fortfarande en Lara Croft. Du har det i dig. Det är dags att sätta hårt mot hårt mot A. Bortom där finns så mycket positivt att hämta igen.

Blomman

För din titt och omtanke.

Det går upp och ner. Är jag nykter och sköter min kost så mår jag bra och vikten går neråt. Sedan när jag dricker så äter jag skit dåligt och vikten går upp. Det går verkligen hand i hand. A och skit mat. Man mår ju därefter också.

Jag har uppenbarligen inte tagit mitt beslut ännu.

Blomman

Jo jag har tagit beslutet men reptilhjärnan skjuter fram det hela tiden. Ska bara få det ena och det andra överstökat men faktum är att det aldrig tar slut....det där ena och andra. Midsommar.....festerna....middagarna.....det kommer alltid nya tillfällen.

Sen är det nog så att min sambo är inte dugg intresserad av att jag vill sluta dricka. Han vill nog just att jag dricker så att han kan dricka sin öl utan dåligt samvete. Han har kontrollen över sitt drickande. Är nöjd efter 1 eller två öl och ofta nöjd med bara lättöl.

Vändningen

Risken är väl att det fortsätter så Blommis, att det hela tiden kommer nya anledningar att vänta lite till... ska du komma till handlingskraft så måste du nog sätta ner foten på riktigt och ha en plan. Sätt dig en kväll i lugn och ro vettja och ägna tid åt att bara sätta upp en plan för hur du ska gå tillväga. Har du ingen plan så blir det så spontant, lite "adhoc" sådär och hela tiden kommer nya saker från sidan. Gör en plan och sätt ett datum. Bestäm på förhand hur du ska agera om det kommer en ny fest eller middag. Att du faktiskt ska vara nykter då. Låt din sambo dricka om han nu vill det, detta rör ju dig och din hälsa primärt. Gör en plan och skrid till verket härliga du!