Den första juni. Nu är det sommar! I år ska jag njuta av den och inte vakna med ont i huvudet och ångest nästan varje dag. Sommaren är så kort och går så fort. Jag vill låta bli att dricka vin. Den här gången ska jag inte avge några storstilade löften om att aldrig mer dricka vin. Nej jag ska ödmjukt ta en dag i taget och göra det bästa av den. Jag hoppas att jag har karaktär och styrka att fortsätta på den vägen.

Annapannasanna

Jag vet att det är ett slitet uttryck - men det är bara att ta nya tag - det är en ny dag i dag. Du trillade dit i helgen men om du jämför med förra sommaren så har du kommit en bra bit på vägen och förändringar tar tid. Lång tid! Förra sommaren var hemsk för mig - jag och min sambo delade en flaska vin varje kväll och ibland blev det mer än vad som var bra för mig. Nu har jag snart varit nykter i en vecka och det är ett otroligt stort steg i mitt förändringsarbete. Ja, varför hamnar man i medberoende eller skapar en relation där alkoholen är den viktigaste beståndsdelen? Det är en bra fråga. tror jag ska fundera på den också. Lycka till och tyck om dig själv - du jobbar ju för fullt för att få till en förändring - och det är superbra jobbat!! Kram Annapannasanna

Vändningen

En stilla fundering bara (i all välmening), men jag ser i din tråd att du försökt sätta ner foten och ta avstånd från alkoholen tidigare. Du hade då precis fixat 8 nyktra dagar. Sedan gjorde du ett omtag ser det ut som, men trillade dit igen nästan samma tidsperiod efteråt (8-10 dagar). Har jag uppfattat det rätt? I sådana fall, vad gör du om suget slår till sådär groteskt igen nu vid samma tidpunkt, har du någon "livlina"? Ha a-fritt hemma t.ex. eller något annat?

Håller tummar och tår iaf och jag förstår på ett sätt om din partner inte tar dig på allvar. Det kan bli så för oss som säger att man aldrig mer ska dricka, klarar en nykter period men sedan trillar dit igen. När man sedan gör ett nytt försök så är det lite "upp till bevis" för att vinna tillbaka förtroendet hos anhöriga.

Kämpa på nu och visa var skåpet ska stå!!

lilla Anna

Hej Annapannasanna!
Tack för ditt fina svar. Jo, jag ska försöka att tycka litet bättre om mig själv. I dag har jag inte druckit något vin utan avslutade kvällen med en kopp te. Det känns riktigt bra. Duktigt av dig att du varit nykter i en vecka. Nu är det bara att fortsätta och lägga den ena nyktra dagen efter den andra.

lilla Anna

Hej Vändningen!
Du gav mig en bra tankeställare! Det är absolut upp till bevis för mig nu. Det är klart att det är svårt att tro på någon som inte kan hålla det man bestämmer sig för. Men det är heller inte lätt att sluta när man ständigt får frågan om man inte ska ha ett glas vin. Det är ingen lätt sits. Jo det stämmer att det är en kritisk period efter 8-10 dagar. Den hår gången ska jag vara extra vaksam och hålla mig långt borta från alkoholen.Jag ska fundera på en livlina, godis kanske.

lilla Anna

lilla Anna

I morgon är det en vecka sedan jag drack vin. Jag känner mig nöjd och glad. Det har gått väldigt lätt konstigt nog och jag mår väldigt bra. Det här ett bra beslut som jag tog, att inte dricka mer vin.

Ha en fin lördag!

Platina

Bravo Anna!

En dag i taget och plötsligt har det gått en vecka :-)

Starkt jobbat!