Blåste positivt idag , fick följa med till stationen. Precis under gränsen för rf. åkte bort en vecka för ett tag sen och var i ett sammanhang där jag ej kunde dricka & jävlar vad svårt det var. Nu dricker jag mkt mer istället & var idag så nära att åka dit för rattfylla. Fick böter pga avställd bil, men vilken lättnad när jag fick resultatet. Så stört att jag har det här beteendet.

Drycker

Måste bara skriva av mig. Har äntligen sökt hjälp. Och har med diverse mediciner haft ett alkoholfritt dygn. Är helt genom svettig, har som tur är tagit antabus 600 mg, annars hade jag gått till bolaget vid det här laget. En fråga, nitrazepam, ngn som vet när man kan köra bil efteråt?

Drycker

Allt under kontroll igen. Hamnade i en knepig situation. Har tagit 1 till oxascand & är inte skakig ens. (Kanske inte stämmer helt) Fantastiskt!
Ska jobba hela helgen nu.

Drycker

Tack aeromagnus!
Har äntligen kunnat sova, förrförra natten drack jag en kvarting på kvällen & låg klarvaken hela natten,på dan var jag helt yr & skakig +kunde inte äta på hela dan . Kändes som en mardröm som inte ville ta Slut. Tack för eran sponsring att söka hjälp, det tog sin tid, satt med tel hela dan innan &så, skakig & svettig,men ringde inte.
Att ta bilen till beroende mottagningen kanske inte var världens bästa beslut. Gör inte det ifall ni hamnar i den situationen.

Drycker

Okej. Mår inte bra. Hur tänkte jag med "jobb hela helgen" Att bara köra på & ignorera konsekvenserna är jag tydligen bra på. Känns jobbigt just nu.

Drycker

En nitrazepam & allt känns lugnare. Har läst en massa fantastiska inlägg, alla är så otroligt kloka. Förresten, kanske inte spelar nån som helst roll, jag vet att jag skrev på någns sida på fyllan. Förlåt.

myrkotten

Om vi vore kloka hade vi aldrig försatt oss i den här situationen, man vaknar inte helt plötsligt en morgon och är alkoholist, det ligger mycket ihållande "träning" bakom. Jag jämför det med övervikt, det räcker inte att äta en bulle då och då, även om man har lätt för att gå upp i vikt, utan det krävs många bullar för att vakna med fetma.
Du är klok som har tagit hjälp med ditt beroende, keep up the good work. Kram

Drycker

Tack myrkotten!
Har läst en del du skrivit, känner igen mig mkt. (Är lite dåsig nu för att skriva) eller trött menar jag. Har mkt fantasier omatt dricka öl, etc. För tre dar sen trodde inte jag det var möjligt. Fortsätt kämpa du &så kram!

myrkotten

Min tur att be om ursäkt. Mitt inlägg #49 handlar om min egen skit, ta bort ordet Vi. Ens funderingar och känslor färgar ens ord. Jag har den senaste tiden brottats med tanken att jag får skylla mig själv. Vill inte förringa beroendeproblematik vad det än kan gälla; alkohol, mat, spel, shopping etc. Ens val påverkas av de val man kan se. Dvs att tänka utanför boxen och den verklighet man befinner sig i är svårt. Jag är född och uppvuxen i Sverige därför har jag en viss uppsättning kulturella värderingar. Just nu har jag således gått på myten om det fria valet, att jag själv har valt. Så behändigt att sätta skamstämpel på beroende. Kollektivet vill inte befatta sig med negativa konsekvenser av vårt leverne, utan låter individen stå själv vid skampålen. Svenskt är att dricka alkohol både på bröllop och begravning. I ett samhälle där alkoholen är ständigt närvarande kanske individen inte kan hållas ansvarig fullt ut när det går fel. Likaså är balansgången inte lätt för individen när det gäller kost, våra barn belönas med snabbmat innan de ens kan prata. Belöningssystem rotas i unga år, förebilderna lunkar på i generationers spår. Välfärdssjukdomar finns men ingen vill ta ansvar för dem ... vem gynnas av det ... Det är väl som vanligt pengar som ligger bakom, stackars de rika som blir rikare, såg ett TV-program om att riktigt rika måste ha livvakter då pöbeln börjar få nog.
I alla fall måste jag ta tillbaka mina utlägg som handlar om att sparka på mig själv, inte meningen att ge er andra en dos av självförakt. Det är i samtalet min medvetenhet blir till så jag kommer att få revidera mina ord ett par ggr till, så ta dom med en nypa salt. Imorgon ändras allt, eller inte, sidospåren fyller en funktion, att ta reda på var jag egentligen står.
Drycker du är klok som tar hjälp, det står jag för även idag, må så gott och kräv samhälleligt ansvar.

Drycker

apropå knepig situation. halva dan idag har jag jobbat påverkad (av benzo) därför har jag fått kompensera det med att jobba över, arbetstakten har inte varit jättehög & imorgon har jag semester.
Myrkotten, jag vägrar ta bort nåt ord,jag såg ett omtänksamt inlägg, liknelsen stämmer ju &så. du skriver sjukt bra dessutom. beskrivning av bilder av droger som man får, & av alkohol, (kommer inte ihåg xakt formulering) känner jag igen, ikombination av ngn rastlöshet, det är som jag måste göra ngt för att inte livet ska bli tråkigt. nu har jag massa hållhakar (tex jobb) som har hindrat mig från större katastrofer under lång tid. jag kom upp i en omöjlig mängd alkohol tillslut, omöjlig om man fortfarande ska ha ett jobb tex. ngn skrev nåt i stil med att så fort man sänker garden, så dricks det mer & mer alkohol. känns så för mig &så, skulle kunna dricka hur mkt som helst annars. men jag var verkligen tvungen att sluta innan nästa vecka & jag kunde bara inte. oavsett hur du känner eller dömer dig själv så värdesätter jag verkligen dina inlägg myrkotten. & tack för fina ord & uppmuntran.

myrkotten

Hej Drycker. Jag har min egen lilla följetong i din tråd, men jag läser nu vad jag skrivit ovan; "jag har en viss uppsättning kulturella värderingar " som givetvis alla människor har, sen hur de formas beror bl a på vilket samhälle man lever i. Ville bara förtydliga så ingen tror att jag menar att mnsk som bor i något annat land inte har värderingar.
Får mig att tänka på en psykoterapeut jag gick hos för många år sedan. Hon sa till mig när hon ställde frågor : " Det ligger ingen värdering i frågan". Då var jag i ett mycket skört tillstånd och såg förmodligen misstänksam ut när hon sa något.
Hoppas du får en riktigt skön semester. Leve nykterheten

Drycker

Tänkte på din sista mening. Jag kan bara inte uttala de orden. Konstigt. Jag kan inte identifiera mig som nykterist. Imorgon ska jag till beroende centrum, jag undrar om det är slutet eller början på ngt. Säger som sockerconny, jag skiter i färger. Fast liknelsen blev fel kanske, jag menar länder. Vi är alla världsmedborgare, jag tror våra värderingar är lika & våra kulturer olika. Sorry för rekordförvirrat inlägg.

myrkotten

Jag tycker inte ditt inlägg är virrigt. Tror mig förstå och är benägen att hålla med.

Jag ser dig i en uppförsbacke och du trampar som sjutton, svetten lackar, mjölksyra i benen, du vill, du kan och du ska opp till toppen. Jag hejar på dig.

Den första uppförsbacken har jag bakom mig. Nu trampar jag i nästa backe. Nyväckta tankar och ord fladdrar förbi i en rasande fart. Har svårt för att sålla och hålla tungan i styr. Vinglar hit och dit, tappar fart, rättar upp styret och tar nya tag. Tempoväxlingen sliter. I väntan på en jämnare färd bör nog pennan få vila från stora ord och tvivelaktiga (alt. flummiga) resonemang. Inget fel på kort och koncist, to the point. Ja, det kanske kan bli min nya melodi.

Ha're gött, ny identitet sökes här också som du märker, vi får se vart det landar

Drycker

Ha ha, tour de france!
Ett nytt sätt att se det. Ett bra sätt kanske. Har varit på läkar besök. Det gick inget bra, kul att läsa din liknelse efteråt. Jag kan ju se det som att jag var tvungen att stanna vid en riktigt brant uppförsbacke, kanske även ta fram kaffe & sätta mig vid vägkanten ett tag. Det enda som krävs är vila och beslutsamhet för att komma vidare. Och att yrseln upphör, som börjar bli stort problem på riktigt.
Besöket var annars början till en del anmälningar & slutet på behandling just nu. Känns lite som allt går åt helvete.

Vändningen

Hoppas du får bukt med yrseln och en kaffepaus vid vägkanten behöver vi alla. Vet du att de mest våghalsiga bergsklättrarna kan stanna till halvvägs upp på en klippvägg, med fritt fall rakt under sig - och slår upp en hängmatta. Sedan övernattar dem där och fortsätter sedan klättra dagen efter. Gäller att inte ha anlag för att gå i sömnen då bara...

Du kommer att få en tuff period nu men det är det enda rätta. Rädda dig själv innan det är försent.

Drycker

Kan inte släppa cykelmetaforen, en färd som går vingligt uppför. Åkte nästan till akuten häromdan, mådde så otroligt dåligt. Tänkte sen på att stå ut när det känns som värst. Efter att ha läst era inlägg, speciellt Anders, så kom jag på att det är de ogenomförda förändringarna som lett till det här återfallet. Nu sitter jag bara & garvar för att det är så solklart. Jag har druckit under så lång tid & så mkt den här gången så jag har inte uppfattat läget, Det var som en aha upplevelse. Samma dag fick jag tag på ett hus, & jag kommer flytta. (igår)
Tänker mkt på a hela tiden, känns oundvikligt.

myrkotten

Under detoxperioden är dom fysiska besvären en påminnelse om vilket gift alkoholen är. Sen när kroppen landat i nykterheten börjar den långsiktiga kampen. Motivationen får inte längre skjuts av påtagliga abstinensbesvär. Viljekraften sätts på prov, då är det bra om man har präntat in i sitt minne hur det egentligen var när man drack. Varför man behöver och vill sluta.

(Jag vacklar, börjar tänka måttlighetstankar, 1 flaska vin 1 gång i veckan, så FEL, bra för mig att läsa om den allra första nykterhetstiden så mina tankar suddas bort.)

Tankar och känslor hakar upp sig och spelar samma spår om och om igen. En flytt kan vara ett utmärkt tillfälle att bryta mönster. Välj vad som får följa med i flyttlasten, släng barskåpet på tippen redan idag.

Drycker

Otroligt tacksam för era inlägg, myrkotten, vändningen + alla. Har varit lite upptagen så jag har inte hunnit läsa så mkt i forumet. Idag var jag xtremt nära att börja dricka igen, började med att jag var uppe i varv, kände mig manisk.jag kunde inte sova, utan låg vaken hela natten. Tankarna snurrade hela tiden runt alkohol. Började planera hur jag skulle göra. Gå på krogen? Hade en lång bilresa idag. Köper en folköl & tar i bilen på väg hem? Bolaget, ngra drinkar när jag kommer hem? Ngra kalla öl. Kanske kan ta en krogrunda & sen börja behandling igen? Sen tänkte jag då & då på era ord som var riktade direkt till mig. Nu har jag ju dragit igång en flytt &så, kanske inte så jävla bra att supa till igen nu. Sen att komma ihåg vad gjort, varför jag sökte hjälp tillslut. Jag blev iallafall helt fixerad vid alkohol,försökte avleda mig själv, men det gick inte. Kände att det ni skrivit vägde tungt i hur mina tankebanor gick, det här med att lämna kvar barskåpet, bokstavligt. När jag var på väg hem dividerade jag fortfarande med mig själv. Söka hjälp (igen) eller gå på krogen? Ringde beroende centrum tillslut & frågade efter antabus. De hade ingen tid förrän måndag. Ringde till vc & bad om en akuttid.
Slutade efter mkt diskussion med läkaren med att jag fick antabus+ lugnande. Jag kom på att det var antingen antabus eller alkohol. Tog 3 lugnande & har sovit hela kvällen. Kan konstatera att förståelsen för läget, hur det känns, (hur desperat man kan känna sig) är mkt
Låg inom vården. Ska tillbaka imorgon för ytterligare antabus. Sen har jag en lång resa igen. Utan alkohol hittills.

Drycker

En hel del intressant läsning på forumet. En bra länk med AA & förändrade steg. Tackade nej till att delta i möte pga att det känns mer eller mindre omöjligt att, eller tillochmed obehagligt, att prata om gud, om än i liten omfattning(Nu har jag inte varit på ngt möte, vet inte xakt hur man säger).
Så flexiblare steg låter bättre (även fast jag inte har en aning om vad jag egentligen snackar om) jag ska spana in länken en gång till, lite noggrannare.