Ny här, men har läst ett par år! Sitter nu med rejäl abstinens efter ett race på 6 dagar. Varför gör man detta mot sig själv - och vänner som är oroliga. Jag har en gång för tre år sedan legat inne för avgiftning - men lik förbannat så har jag gjort detta ett par/tre gånger om året. Får rejäl ångest, blir rastlös, sover risigt - även om insomningstabletter hjälper en del. Skakig in händer o ben, svettning/frossa, hög puls. Nu har det gått 2½ dygn och det värsta har väl lagt sig. Jag nojjar på det där med dilerium - och googlar sönder mig om NÄR det sker. Nojjig nojjig:-)

Kan ett dilerium komma trots att man känner sig ok. Har varit ute o promenerat och pulsen är normal, inga svettningar. Kan det vara ett mellanrum mellan abstinens och dilerium? Eller hänger de alltid ihop?

Undrar när nästa race kommer, för det kommer väl fler? Varför? Jobbet inga problem - bara sjukskriver mig själv upp till sex dagar - men de börjar väl snart undra när man är sjukskriven 4 ggr per år.

Fantastisk att läsa på dessa sidor - vilka kämpar det finns!!!

Anders 48

Håller med dig - men jag tror att man ibland måste få känna sig lite "tråkig och nykter" - tror att det är en del av vägen och processen. Det går oftast över - och då känns det skönt och bra. Jag har själv ibland känt mig sådan - men kommit över det. Lite av en sorg att man inte klarar ett dricka några glas - och så är det bra så.......

följande och det stämmer för mig och de flesta av oss tror jag:
"Det finns ofta en obeslutsamhet – man vill inte sluta med alkoholen samtidigt som man vill att livet ska fungera. En behandling syftar därför till att åstadkomma en vilja till verklig förändring och till insikter att det i längden inte går att kompromissa. Det går inte att dricka lite eller bara ibland.
Vi lever i en alkoholkultur. Det är svårt att avskära sig från alkohol, inte minst mot bakgrund av att vi lever i en alkoholkultur som idag består av både av ett svenskt rusdrickande och ett mer sydländskt socialt vardagsdrickande.
En del tror sig kunna fortsätta att dricka på fest och andra trevliga sociala sammanhang. Det är oftast dömt att misslyckas om man väl har utvecklat ett beroende."
En nykter alkoholist sade till mig i början av året att "du tror fortfarande innerst inne att du kan dricka, Det är därför du aldrig kan sluta." Så var det, det tror jag inte längre.
ha de Anders och alla

Anders 48

Klokt och insiktsfullt! Stämmer antagligen på mig också. Känner mig rätt mycket i balans just nu - och alkoholsug lyser med sin frånvaro. Är tacksam för det, men inser att jag verkligen måste vara på min vakt hela tiden. Verkligen hela tiden. Nästa gång jag får någon typ av ångestpåslag så kommer jag att testas. Kan jag hålla mig? Jag tror, och hoppas det den här gången.....

De finns ju studier som visar att det går MEN jag är skeptisk. Har läst dessa och de är vetenskapliga men ja lite tillrättalagda. Fråga de som går på AA så är signalerna entydiga. Förbli nykter, drick inte mer. Har man inte kunnat dricka normalt på sög 20 år vad är det som säger att när man genomgått en viss behandling så blir det möjligt. Skit snack enligt mig. Varför chansa? Härligt att vara nykter pigg och frisk.

MåBättre

Säger varken bu eller bä men vissa kan det säkert och många kan det tyvärr inte. För dem som inte kan slutar livet många gånger alldeles för tidigt, är det så man vill göra med livet? Enda chansen man har, är det så himla viktigt att dricka? Vidare så tänker jag att om man fortsätter dricka så måste man Alltid vara på sin vakt, resten av sitt liv. Och när smäller det nästa gång?

Vet inte själv hur jag vill göra men jag satsar på en lång nykterhet nu så får vi se vad jag har för insikter i framtiden.

Anders 48

....och är även jag lite skeptiskt. Det är absolut inte något jag är säker på skulle fungera för min del. Jag är ödmjuk inför att jag kan trilla dit igen - och är därför på min vakt. Skulle som du säger "Må bättre" vara ännu bättre att slippa vara på vakt hela tiden. Känns som att det kommer att bli en rätt lång nykterhet åtminstone, till att börja med. Semester några veckor till - och det är oerhört skönt att inte känna att jag ens är i närheten av en fylla - det skulle bara röra till mitt liv och min nuvarande balans alltför mycket.

Anders 48

Mitt i semestern - och nykter. Gud så skönt. Tillät ju mig själv att dricka 2 kalla öl om dagen under semesterresan, men inte mer. Kändes som ett bra avtal med mig själv där och då. Efter hemkomst så har jag inte druckit en droppe - och heller inte varit sugen. Trots det fina vädret.......-eller kanske p.g.a.?! Kan nästan få svindel när jag läser bakåt i min tråd, men det är både lärorikt och avskräckande. Ibland känns det som att det är någon annan som har skrivit: Har jag verkligen "varit där"? Tänkte en gång, att snart kan jag f-n skriva en lärobok om abstinensens anatomi och cykler. Jag blir verkligen berörd när jag läser andra här inne som beskriver "helvetet" man går igenom de första dagarna/veckan. Vet att jag har skrivit det förr, men tänk om man någonstans mitt i sin fylla skulle kunna återkalla minnet av den värsta abstinensen. Det skulle isf vara anledning nog att inte ta nästa glas. Tyvärr så fungerar man ju inte på det sättet. Jag läser mycket här inne just nu och försöker dra lärdom av alla kloka personer som skriver - undrar ibland var en del tar vägen? Har de tagit återfall, eller kanske ännu bättre - mår bra? Dessvärre så tror jag ofta att det är återfall det handlar om?

Anders 48

F-n vad glad jag blev idag över att jag var/är nykter - fick en såndär gokänsla över detta enkla faktum. Ute och cyklade ganska långt - stannade och parkerade badlakanet i solen. Badade där man inte bör bada - bland rätt vassa stenar och avgaser från fritidsbåtar och stora färjor. (Queen Elisabeth svepte förbi - båten alltså - inte tanten. Satan i gatan vilket skepp!!!). Att ta sig i vattnet och upp krävde att man höll tungan rätt i mun och hade fokus på vågorna. Tänkte på att jag hade kunnat lega hemma i fylla/abstinens - och då hade det inte funkat att kravla sig i vattnet från vassa stenar....-än mindre ta sig upp:-). Tycker att jag verkligen varvar ner på semestern - som jag hoppades innan. Känner en styrka jag inte trodde att jag skulle känna för knappt 4 veckor sedan. Glad, rätt lugn och relativt harmonisk. Känns bra! Kämpa på ni alla som kämpar - ni är starka, oavsett om ni har hållit upp i 1 dag eller 1 år!!!

Mic99

Så skrev du...

Måste ju bara svara på det..

För min del så gick det ganska bra. Ett tag..sen var det som du trodde/ befarade... Återfall på återfall..

Läser här ibland, men inte som förr. Klarar liksom inte riktigt av att få det rakt upp o ner..hur djävligt allt är...egentligen.

Nu har jag bestämt mig för att inte dricka en droppe mer i hela mitt liv. Har sagt så förr..så om jag klarar detta.? Fan vet..

Det jag vet är att mitt liv är slut..på många sätt om jag inte fixar det denna gången. Sista chansen på..alla sätt..

Wish me luck.

/Mic

Mattias

Hur gammal är du??
Gör som jag o ta Antabus för i helvete,
och gladpiller ett tag..

Anders 48

Kul att du tittade förbi.....-ja det är en knagglig väg vi vandrar på! Hoppas innerligt att det kan funka för dig den här gången. I do wish you luck! Speciellt om det är, som du säger, mycket som står på spel. Ta en dag i taget.....-men allt det där vet du ju. Det vet ju jag också - och ändå har jag trillat dit rejält ett par gånger under våren/sommaren. F-n säger jag..... Håller tummarna för dig och önskar dig styrka. Fortsätt läs och skriv här om du känner att det hjälper!!!

Anders 48

...och den stora DN-konserten. Helen Sjöholm skall bjuda på toner från sin välsignade pipa. Ser att öl/vin/mat-tält verkar öppna redan kl. 11. Undrar stilla hur många som kommer att sätta kurs direkt på dessa tält för att få sin första återställare för dagen? De allra flesta kommer ju köpa en flaska och sitta i gräset och njuta av musik och dryck - andra kommer att vara fullt fokuserade på ett antal vändor till vintältet för att försöka hålla någon sorts balans i kroppen. Så jobbigt det låter - men det hade kunnat vara jag. Kanske ev. sällskap inte ser eller förstår och är helt ovetandes - ELLER vet och förstår och accepterar vinvändorna i sitt medberoende?! Vet av erfarenhet att jag brukar spana av publiken vid liknande tillställningar - kanske inte medvetet - och det dröjer oftast inte länge innan man ser någon som är där under rätt påfrestande premisser. Varje gång jag ser en sådan person - och det inte är jag själv, så brukar jag känna både lättnade och empati för hen som enbart fokuserar på vintältet - och antagligen missar både sång och konsert, mentalt sett i.a.f.

Söndag idag - och glad att vara nykter!

Anders 48

Jo det rullar på tämligen bra just nu. Hoppas hoppas hoppas att det kan få fortsätta så. Sjöholm levererade mycket riktigt, o även symfonikerna så klart. Såg ett par vinhämtare i min närhet, o de svettades rejält i solen o i sin egen promille. Stackare tänkte jag....

Madeleine 83

Bra jobbat med nykterheten. Jag håller tummarna för att det fortsätter lika bra för dig.

Anders 48

Tack detsamma till dig - bra jobbat där med nykter tillställning. Känslan när man vaknar utan bakfylla och ångest är obetalbar. Nu gäller det vara att vi håller fast vid detta - det skall bannemej gå!!!!!

Anders 48

Gud vad glad jag är - har inte druckit något överhuvudtaget sedan den 7 augusti. Egentligen så räknar jag tiden från den 18 juli - men jag tillät mig själv att dricka 2 kalla öl om dagen under min utlandssemester, en vecka i början av augusti. Den "dealen" fungerade utmärkt för mig - och jag var inte heller sugen på mer. Vågar jag dra några slutsatser av det? Klarar jag att "dricka ett par öl"? Nä, det vågar jag inte - är på min vakt. Dock har jag inte haft något sug under semestern för övrigt.....-eller njae: Har ett par gånger tänkt tanken att det skulle vara skönt att "försvinna" i en fylla - men insett samma gång att det ju inte går. Fördelarna med att avstå är så oerhört många fler, så det finns inte på kartan just nu att jag skulle "lyssna" på den impulsen. Jag har verkligen använt min semester till att varva ner, och få distans till den "röra" jag satte mig i strax innan semestern. Har läst mycket här, i min egen och i andras trådar. Det är nyttigt och ger mig ofta känslan av att "där vill jag för mitt liv inte hamna igen...." Hoppas att det håller?!

Vändningen

Kul att se att det har gått bra för dig. Läste ikapp här precis och blev riktigt orolig när jag läste om ditt semesterdrickande utomlands, tänkte att nu jävlar släppte du in fan genom dörren igen. Kul att jag hade fel! Bra jobbat Anders!

mod60

Hej Anders
Tack för titten i min tråd. Vill skriva till dig och berätta att allt är bra. Nykterheten är skön och lite mer självklar idag. Känner mig lite lugnare men inte säker. Ska på stor fest i helgen och där är många jag inte känner, funderade på att ta ett glas till maten men tror jag låter bli. Min bordskavaljer får väl tycka vad han vill. Får väl vara lite tråkig eller hur??? Varför ska det vara så svårt att acceptera att folk vill vara nyktra??

Så bra att jag gick in här idag, nu är mitt beslut taget. Fortsatt nykter i 8 månader snart :)

Du är stark som oxå håller dig nykter :) Härligt Anders...Visst mår vi bättre dag för dag!!!!
kram mod60

Anders 48

Och heja dig.....! Hoppas att det går bra för dig i kampen. Det är svårt ibland, och snårigt - men ack så skönt ändå att vara nykter!!!