Blir så trött på allt. Han är grinig och sur så fort jag gör något för mig själv. Hela tiden.
Han var asfull igår fast att vi hade gäster. Slutade med att jag gick och la mig.
Har tidigare skrivit i tråden vet inte vad jag ska göra av MargaretaVilhelmina. Men kom inte in på den .

jonan

Nej han tycker att jag överdriver. Men han vet vad jag tycker. Vi har pratat om det många gånger. Han lugnar sig ett tag och sedan ökar det igen.

honom fliken om missbruk? Eller skriv ned vad som är riskbruk. Hmmm ja frågan är ju hur DU vill leva ditt liv? Ett liv i ständigt kontrollerande och inte veta vad om händer din man (dricker) eller ge dig tid. Ja det är ju svårt man kan inte bara stänga av känslor för nån.

jonan

Han har varit och fixat o garaget halva dagen. Smygdricker där. Det märka. På hållningen och i ansiktet. Ser plufsig ut.
Det luktar även inte jättemycket men det märks ändå.
Tror han inte att det märks? Eller struntar han i det?
Jag säger inget, orkar inte. Låter han sköta sitt så fixar jag barnen och mig. Han blir oftast inte jätte full och då spelar det ingen roll enligt honom själv. Går han även och lägger sig tidigt då är det ingen fara alls enligt honom. Oberoende hur full han är kl 22 så lägger man dig tidigt då är det lika med noll. Väldigt konstigt resonemang tycker jag.

När man är onykter funkar inte logiska resonemang. Klart han smygdricker skulle jag också gjort om jag hade haft ett missbruk som var levande. Hur känner du själv att leva då här? Måste vara hemskt och jobbigt

jonan

Ja det tar på krafterna. Känslorna försvinner mer och mer. Kanske är de redan borta. Vet inte. Har väldigt svårt att ta de sista stegen.

... och kanske tom en del äckel och avsmak har ju en tendens att äta upp/föda de känslor som en gång fanns...
Var inte så hård mot dig själv, men försök hitta tid till dig själv, så du kanske kan hitta magkänslan och hitta vad du vill...?!

jonan

Försöker göra det. Fungerar ibland. Det jobbiga med det är att han gör det svårare ger dåligt samvete, surar, vill inte prata kör med iskyla osv. Ska han ha barnen. Oftast , alltid alltså fixar jag barnvakt så att jag känner mig trygg med var barnen är.
Men det är riktigt jobbigt @

jonan

Undrar om han medvetet försöker bryta ner mig? Han klagar på allt jag gör. Inget är tillräckligt och inget är bra gjort. Det är bara han som gör något. I huset till familjen.
Jag blir ledsen trodde inte att jag kunde bli det igen. Trodde jag kunde hantera honom. Men det gör jag inte.
Känner hur all ork, energi och vilja försvinner från mig. Är just nu bara så ofantligt trött och ledsen. Ledsen så att jag gråter.

Ingen rolig läsning. Jag klagade också på min fru att inget dög. Då fick jag göra det själv på sniskan med sämre resultat. För mig blev det en belöning eftersom jag efter utfört arbete belönade mig med alkohol. Har du varit i kontakt med AL-anon? Kan vara ett stöd för dig

Orka

Är han det? Även om han är sjuk har han ett ansvar och borde sätta dig och barnen först. Kanske skulle du hälla honom genom att lämna.
Kram orka

jonan

Och så har vi en normal dag då vi pratar lite iallafall. Och vips så börjar jag hoppas.
Har jag glömt hur ledsen jag var igår och inatt.
Överlevnads strategi eller dumdristigt?

jonan

Han håller inte med. Tycker jag överdriver. Han anser inte ha problem. Han har under perioder tagit det lite lugnare men han ökar alltid på efter hand.

Ja det gör ju allt mycket svårare. Du kan inte få honom att sluta eller dra ned. Viljan och insikten måste han själv ha. Oavsett hot eller annat så biter detta sällan på en missbrukare. Så du måste fokusera på dig och ditt mående. Hur ska du göra för att må bra? Du mår ju inte bra i relationen som jag kan tolka av dina inlägg.

jonan

Du har helt rätt aeromagnus! Det gör jag inte.
Pratat igen nyss nu ikväll. Sa hur jag känt mig den senaste tiden. För mig var det ett framsteg.
Sa även att jag varit nära att gå och det har jag aldrig sagt förut.
Heja mig! Annars försöker jag att bara fokusera på barnen och mig. Men svårt när han hela tiden små bråkar och surar. Tack för att du lyssnar!

Jag gjorde ladan mot min fru. Småsur, bråkdel mm. Allt för att få en orsak att dricka. Missbrukspersoner gör allt för att skaffa anledningar till att drick och då använder man sin parnter som anledning. Det är verkligen inte ok.