Efter nio månader känner jag mig mer stabil i de nya banorna jag skapat i hjärnan. När något går emot mig i livet går tankarna inte längre till att döva med alkohol. När jag känner för att fira vill jag per automatik dricka alkoholfri öl eller alkoholfritt bubbel! När jag tänker på att dricka alkohol ser jag ingen romantiserad bild av hur mysigt det hade varit, jag ser hela filmen, den spelas väldigt fort nuförtiden, jag har tränat mycket på den filmen, filmen visar från första glaset och allt däremellan tills jag vaknar dagen efter! Bästa filmen för att aldrig vilja dricka alkohol igen!

@Himmelellerhelvette Hipp, hipp, hurra! Grattis till 9 månader!🥳🎉🌺. Det är härligt att höra hur du utvecklas på din resa och underbart med nya banor i hjärnan😁. Det är fint att få följa dig och ha samtal med dig. Du är en fin förebild här på forumet och ett bra stöd. Njut och fira dig själv, du ska vara så stolt❤️❤️❤️

@vår2022 Tack underbara du❣️Du har varit en enorm stöttepelare för mig, alla dina kloka resonemang och din tröst när jag mådde hemskt❣️Du betydde helt obeskrivligt mycket för mig under den tiden❣️Jag kan inte finna ord för hur mycket jag uppskattat allt från dig❤️ Du är en helt otrolig människa❣️

@Himmelellerhelvette 9 månader, grattis!! 😀🍾(alkoholfritt)
Måste kännas fantastiskt fint att kunna bocka av en så lång period. Du verkar ha hitta en bra väg framåt och är i harmoni med tillvaron, härligt!

Tack fina @Andrahalvlek❣️ Du har verkligen varit med och stöttat mig hela vägen, så aktiv och viktigt på forumet❤️Sedan första dagen har du varit där med dina fina tips och råd❤️Så starkt du tagit dig igenom först alkoholen, sedan depressionen och tillsist ut ur utmattningen, vilken stark kvinna du är och ett sånt innehållsrikt liv du lever, du lever verkligen varje dag, tar vara på dig själv och dina relationer❤️Det har alltid varit tryggt att veta att du finns där och ger respons på det jag skriver❤️
Kram

@Daemon Tack❤️Det känns helt underbart! Vägen har inte varit spikrak men jag har tagit vara på nykterheten genom att lära känna mig själv och lära mig att inte fly med hjälp av alkohol när det kommit upp förträngda minnen m.m, jag har bearbetat och tagit mig igenom och lärt mig otroligt mycket om livet och hur härligt det är. Att känna allt både dåligt och bra med äkta genuina känslor har gjort mig starkare. Jag älskar mitt nyktra liv!

Kram

@Himmelellerhelvette Stort grattis till 9 månader i frihet! 🤩 Nu är det inte långt kvar tills du når 1 år. Jag ser fram emot att fortsätta följa din resa.

🤗

På tal om invanda banor i hjärnan. Nu när jag möter min första nyktra vår blir det tydligt hur van jag är att skämmas inför grannar, att de ska se att jag dricker öl/vin. Jag går runt här i trädgården och fixar, är sugen på mitt a-fria bubbel ut ett fint champagneglas men vågar inte. Skäms och tänker vad grannarna ska tro! Jobbig känsla!

@Himmelellerhelvette Det är intressant hur olika man är.😅 Du och flera andra här tycker liksom att det är tillfredsställande och mysigt med fina glas och A-fria alternativ. Jag drack inte ens A-fri öl under det första året, pga att det påminde om den jäkla alkoholen.😂 Nu kan jag ta en a-fri öl i bland, men jag ser det som vilken dryck som helst. Det behöver inte vara upphällt i ölglas osv.

Ha det gott i trädgården!🤗

@Himmelellerhelvette Förstår hur du menar. Skammen som påminns om hur man druckit förut i tid och otid. Jag drack vin ur kaffemugg när jag drack i trädgården för att dölja mitt drickande, så de vet inget om hur jag drack. Vill ändå inte dricka alkoholfritt ur finare glas som syns för grannarna, för att de kanske tror att det är alkohol, så galet egentligen. Nästan så att jag vill visa att jag verkligen har kaffe i min kaffemugg och inget annat😂 Har inte insyn överallt, så där kan jag göra hur jag vill. Men, tankar är ju bara tankar och inget annat, förmodligen struntar de i vad man dricker eller ser det inte överhuvudtaget. Alla har fullt upp med sig själva. Kanske finns mest i huvudet.

Ha en fin trädgårdsdag🌞❤️

@Himmelellerhelvette Men det är lite så att man ska ta sig igenom alla högtider och alla årstider nykter. Skapa sig nya nyktra vanor i alla sammanhang. Det är därför år 2 är så häftigt, för då tänker man knappt på alkohol. Det är liksom helt naturligt att inte dricka alkohol i tid och otid. Och drivkraften att dricka annat styrs av törsten och inget annat, precis som det ska vara.

Det är som med sorg, man ska ta sig igenom ett helt år innan de börjar lätta litegrann. Man glömmer det aldrig, minnena finns, man kan påminnas ibland, men det gör inte så förbannat ont hela tiden.

Kram 🐘