Smygsuper och skäms

Profile picture for user Källarmannen

Hej. Mitt första inlägg, och jag känner att jag måste ta tag i mina alkoholvanor nu. Frun också för den delen.
Vi älskar god mat och vin, och i lördags var vi ute på restaurang med några vänner. Blev en hel del i glaset och vi började hemma redan vid 14 tiden med några öl och en GT.
Vaknar bakis på söndagen, illamående och ångestfylld. Sneglar på klockan och hoppas klockan skall gå fort mot 12,00, ja så det är ”legalt” att ta en folköl. Men jag orkar inte vänta så jag smyger ner i källaren och sveper en kortburk starköl. Känner strax hur jag repar upp mej, tar även en klunk vodka direkt ur flaskan. Så håller jag på hela dagen, föreslår givetvis vin till maten också. Sommar tidigt på kvällen då vi båda är trötta, vaknar på måndag och mår skit igen. Ja, så här håller det på och jag har inte kraften att dra ner min konsumtion, när jobbet är klart och man kommer hem, ja då känns det ok att ta en öl. Så rullar det på tyvärr. Någon annan som är i samma sits?

Profile picture for user Källarmannen

Måndag kväll, 17,30 och mådde fortfarande lite dåligt, kunde inte stå emot så det blev en 2,8 öl och sen ner i källaren 3 gånger och tog småsupar direkt ur flaskan. Nu på tisdagsmorgonen känner jag mej starkare och mer motiverad så jag hoppas det ordnar sej. Har börjat med programmet här på alkoholhjälpen också. Nu ser vi framåt 💪

Profile picture for user Sisyfos

Välkommen hit Källarmannen!
Smygsupande känner jag igen. Ett av mina bästa beslut nånsin var att lägga av med alkohol. Du skriver dessutom att du dricker sprit. För mig var det jättefarligt. Jag tappade kontrollen på ett sätt som jag aldrig vill uppleva igen.
Prata med frun och bestäm er för en nykter period tycker jag. Börja med 3 månader. Det finns så enormt stora fördelar med att inte dricka och istället börja leva. Helt klart ett av de bästa beslut man kan ta. Lycka till!

Profile picture for user Källarmannen

Hej, och tack för din kommentar. Både jag och frun är högst medvetna om att något måste göras, helt klart. Känns dock lite tungt just nu då det är mycket som snurrar runt oss, inga äktenskapliga problem som gott är, men mycket annat. Igår kväll tog jag en 2,8 öl och 2 små whisky vid 21 tiden, sen var det bra. Önskar dock att det hade räckt med ölen.

Profile picture for user Källarmannen

Losade idag torsdag, trött och full dag på jobbet. Två folköl men jag tog 3 supar i källaren som jag skäms över. Är inte full eller påverkad men va faen, jag skulle låtit bli. Nya tag imorgon 💪

Profile picture for user Sisyfos

Om du verkligen vill sluta så är det bästa att alkoholsanera hemma. Det kan inte vara för enkelt att dricka. Du har din vana och så länge det finns möjlighet i källaren blir det svårt tror jag. Härinne på forumet nämner flera ”radiostyrd”, ”autopilot” etc för det var så det kändes. Ambition och vilja och ändå smygsupande. Det var bara att bita i det sura äpplet och inse att det inte går att ha alkohol hemma. Inte ens då är det lätt, men nu när du har både vanan och möjligheten tror jag det blir svårt. För mig (och åtminstone nån till här på forumet) var också smygandet en kick i sig tror jag.
Nu har allt att vinna på att sluta. Det gäller bara att fatta och uppleva det.

Profile picture for user Källarmannen

Ja både radiostyrd och autopilot låter bekant och så känner jag det många gånger. Är så besviken på min dåliga karaktär, men jag har gett mej den på att jag skall klara det.

Profile picture for user Allegra

@Källarmannen , bra att du skriver här! Tänker att det inte enbart är din ”dåliga karaktär” som ställer till det. Alkohol är ett gift som faktiskt är beroendeframkallande. Så var snäll mot dig själv och se att du är ett offer för alkohol, självklart utan att göra avkall på din vilja att bli nykter. Beundrar alla som kämpar mot alkohol, en drog som är statligt sanktionerad. Ha det fint✨

Profile picture for user Källarmannen

Söndag morgon och jag mår bra! Aktiv dag igår, och trots att det blev både några folköl och en svag drink och sen ett par glas vin så känner jag mej stark idag. Ingen ångest tack och lov. Ser fram emot att söndagen blir lugn.

Profile picture for user Källarmannen

Blev lite dricka av idag söndag tyvärr. Inga massor, men ett par folköl i solen, lite vin till maten, några järn i källaren. 19,45 nu, smuttar på en 2,8 folköl och det blir inte mer idag så jag hoppas på en pigg måndag. Och imorgon skall jag köra andra avsnittet av programmet, ser fram emot det.

Profile picture for user Källarmannen

Tisdag morgon och jag mår jättebra 🙏 2 folköl igår bara 💪 Läser många inlägg på forumen och känner mej starkare för var dag och min motivation ökar dagligen. 2, avsnittet av programmet igår också, check.

Profile picture for user Källarmannen

Onsdag morgon och mår bra och är pigg. Trillade dock dit lite i källaren igår, lyckades tycka att jag ”var värd det” efter all snöskottning. Men då måste onsdagen bli bättre, och lillelördags vinet går bort!

Profile picture for user Källarmannen

Tyvärr så gick inte vinet bort idag, lillelördag men det är kvar i flaskan som gott är. Har inget behov att tömma, men det blev några skvätter i flaskan från källaren också. Ett nederlag helt klart. Känner mej inte påverkad i alla fall som gott är.

Profile picture for user Kennie

Hej, ad tror du om att följa Sisyfos förslag och rensa ut all alkohol hemma? Om ni inte vill sluta helt kan ni köpa bara den mängd ni planerar att dricka. Folkhälsomyndigheten rekommenderar max 9 enheter per vecka och max 3 vid samma tillfälle. En folköl eller ett litet glas vin är en enhet. Kan det vara en riktlinje för dig? Sen finns det ingen helt ofarlig mängd när det gäller alkohol, även konsumtion under riskbruksgränsen kan vara skadlig. Men jag skulle verkligen rekommendera att börja med tre vita månader. Det gjorde jag och det hjälpte mig att få rätsida på alkoholen.

Profile picture for user Källarmannen

@Kennie Tack för Dina råd och kommentarer, men just nu så känns 3 vita månader ganska främmande för mej, vill ju bara dra ner ordentligt, men samtidigt så stör det mej att jag är så svag att jag inte kan ha en öppnade flaskor i källaren utan att låta bli att ta en hutt.
Mår överlag betydligt bättre nu, inga bakrus så jag hoppas jag är på rätt väg. Små steg varje vecka men åt rätt håll känns det som i alla fall.

Profile picture for user prinsessa

@Källarmannen Hej! Förstår att 3 månader känns långt borta, det gör det för mig med, men jag drar sakta men säkert ner på alkoholen. Fortsätt och skriv och försök att ta i vart fall en helnykter dag, det är ganska så gött att vakna utvilad och med känslan att man inte druckit dagen innan. Sen kan du fylla på med nyktra dagar.

Profile picture for user Källarmannen

@prinsessa Tack för ditt inlägg, uppskattar det verkligen och jag känner att det känns gott att skriva av sej lite. Dricker mej sällan berusad, men det blir ofta ett par folköl, någon sup i källaren, och idag blev det ca 25 cl vin också framför TV,n. Men jag kämpar på och jag hoppas att jag kan dra ner ytterligare på min konsumtion. Idag var en snurrig dag på jobbet, hjälpa och ta hand om min gamle far med handling, snöröjning och veckohandling efter det. Sjönk ner i soffan och tog en öl, och lite till som sagt. 21,15 nu och är inte påverkad, mest sugen på att krypa ner i sängen snart. Har läst lite av dina inlägg, kämpa på 💪 Det ordnar sej får vi hoppas. Ha de gott.

Profile picture for user Källarmannen

Söndag morgon och mår så där, igår blev det en folköl vid 13 tiden, sen vin till lunchen och senare på eftermiddagen en 4,a Irishcoffe, lite senare även en drink. Vin till middagen dessutom. Sen blev det lugnt som gott var. Idag gäller det att stå emot, finns lite vin kvar i boxen men jag hoppas verkligen att jag inte frestas att ta det. Ha en fin och förhoppningsvis nykter söndag.

Profile picture for user Källarmannen

Läser så många inlägg jag hinner med, och bland det klokaste var ju att när man vaknar upp en morgon, så ångrar man ju aldrig att man inte tog det där extra glaset igår, däremot om man har gjort det så ångrar man sej. Jag kämpar på 💪

Profile picture for user Källarmannen

En fullsmetad dag denna tisdag på jobbet, strax innan slutedags så ringer min gamle far och behöver hjälp i hemmet. Allt snurrar på, och jag har missat att handla några ingredienser till middagen, in på affären och kö i kassan. Äntligen hemma, och stegar ner i källaren och tar en sup direkt ur flaskan och plockar med en kall folköl. Hoppas det räcker så idag 🙏

Profile picture for user Källarmannen

Lillelördag igår, fullmatad dag på jobbet och mycket av lunchrasten gick åt till att hinna med lite måsten.
Blev en spetsad folköl vid 16,30, en till under matlagningen samt lite vin till maten. Högvinsten var dock att det blev kranvatten framför TV,n. Ja, man får glädjas åt de små framstegen 💪

Profile picture for user Källarmannen

Inget dricka i källaren idag 🙏 Bara lite vanligt ”socialt” till maten, en folköl och vin, en liten whisky och sen var det klart. Skönt. Kommer att vakna symtomfri imorgon, så gott. Känner inget sug att ta något mer nu. 21,35 och klart slut.

Profile picture for user Källarmannen

Söndag och den sena lunchen är avklarad. Vi har båda röjt och städat under dagen, så inget latande. Några folköl, närmare bestämt 3 stycken har det blivit, tog den första vid 12,30. 15 cl vin till maten, men trots att jag funderade på att ta en sup i källaren så stod jag emot. Känns så bra 💪 Kanske man sakta men säker reder upp detta 🙏

Profile picture for user Källarmannen

Tisdag morgon och jag mår bra 🙏 Har just avslutat avsnittet nummer 4 och känner mej starkare. Dricker fortfarande men tänker efter, och supande i källaren känns som ett avslutat kapitel för mej, tack och lov. Små steg framåt, och jag känner att min alkohol reptilhjärna får stå åt sidan för mera sunda beslut.

Profile picture for user Källarmannen

Fredagskväll och jag har slutat helt med källarsupandet! Känns så gott. Visst, jag dricker men att komma ifrån den ”bonusen med 20 cl sprit” känns bra. Ikväll, några folköl en Wirre och lite vin, sen är det bra. God helg på Er.

Profile picture for user Källarmannen

Sovit dåligt i natt. Tyckte inte det blev så mycket dricka igår, men det kändes i morse. Lördag nu, regnigt ute men hoppas det håller upp snart så man kan komma ut en sväng. Ger mej den på att jag skall vara restriktiv med drickat idag, vill inte nicka till Lets dance, och så vill jag sova gott i natt och vakna pigg. Go lördag på Er.

Profile picture for user Amanda L

@Källarmannen Jag har läst din tråd och det ser ut som du har ett rätt stort beroende. Problemet är att varje gång du dricker så vill hjärnan ha mer, begäret vöcks och det blir jättesvårt att dra ner. Jobbiga beslut varenda dag. På så sätt är det mycket enklare att inte dricka alls. Efter ett tag så finns inte begäret där på samma ihärdiga sätt dag in och dag ut. Jag försökte massor av år att dra ner… Lovar att det är enklare utan. Jag tror att det går lättare om ni tömmer huset på A och kanske din fru kan hjälpa dig på vägen med en vit månad tillsammans? Alltid bra med en vila. Lovar att du redan efter ett par veckor sover bättre och vaknar piggare. ☺️🙏🏻

Profile picture for user Källarmannen

@Amanda L Tack snälla för att Du tog Dej tid att kommentera, uppskattar jag verkligen 🙏 Idag lördag drog jag ut ordentligt på första folkölen, sen att jag helt har slutat med drickandet i källare känns bra. Men Du har helt klart en poäng i att jag borde klippa helt ett tag. Men som sagt, jag uppskattar verkligen Din pepp. Ha en fin lördagskväll.

Profile picture for user Källarmannen

Söndagen gick sådär, lyckades dra ut ordentligt på första folkölen. Men sen blev det lite tröstdricka, och givetvis vin till middagen. Vill inte påstå att jag blev berusad eller så, slutade i tid och resten av kvällen blev torrlagd. Somnade gott, vakna till vid halv tre men somnade om efter en nattkissning. Trots sommartid så vaknade jag utan några känningar, det kändes skönt i alla fall. Skall försöka låta bli folkölen i kväll också, får se hur det går. Ha en fin och nykter veckla.

Profile picture for user Källarmannen

Måndag kväll, och jag stämpla ut med att under kvällen bara dricka två folköl, mest för att jag var vätskesugen faktiskt. Med tanke på hur jag har konsumerat innan på även måndagar, så är jag nöjd 🙏

Profile picture for user Källarmannen

Tja, lillelördag idag. Tung dag på jobbet så det blev en folköl och en liten Wirre. Dock inte i källaren! Vid köksbordet. Sen har korken gått ur en flaska vin, hustruns förslag så något glas blir det. Men inget supande, jag lovar 👍 Ha en fin onsdagskväll.

Profile picture for user prinsessa

@Källarmannen Så länge det går framåt för dig, men det är bra att det inte blir något supande. Jag tycker att du skulle pröva med åtminstone en vit dag. Man ångrar aldrig en nykter dag! Inte minst när man vaknar på morgonen.

Profile picture for user Källarmannen

@prinsessa Tack för att Du tar Dej tid att kommentera 🙏 Jo, visst borde jag testa att låta bli helt i alla fall en dag, och du har så rätt i det. Egentligen så har jag inget större sug direkt, mer vanans makt. Märkligt hur det blir. 21,45 nu, inte påverkad, tog inget mer och är på väg till sängen strax. Sov så gott prinsessan och hoppas det går bra för Dej med nykterheten. BTW, tog Du något idag på lillelördag? Kram och god natt.