Hej. Mitt första inlägg, och jag känner att jag måste ta tag i mina alkoholvanor nu. Frun också för den delen.
Vi älskar god mat och vin, och i lördags var vi ute på restaurang med några vänner. Blev en hel del i glaset och vi började hemma redan vid 14 tiden med några öl och en GT.
Vaknar bakis på söndagen, illamående och ångestfylld. Sneglar på klockan och hoppas klockan skall gå fort mot 12,00, ja så det är ”legalt” att ta en folköl. Men jag orkar inte vänta så jag smyger ner i källaren och sveper en kortburk starköl. Känner strax hur jag repar upp mej, tar även en klunk vodka direkt ur flaskan. Så håller jag på hela dagen, föreslår givetvis vin till maten också. Sommar tidigt på kvällen då vi båda är trötta, vaknar på måndag och mår skit igen. Ja, så här håller det på och jag har inte kraften att dra ner min konsumtion, när jobbet är klart och man kommer hem, ja då känns det ok att ta en öl. Så rullar det på tyvärr. Någon annan som är i samma sits?

Måndag kväll, 17,30 och mådde fortfarande lite dåligt, kunde inte stå emot så det blev en 2,8 öl och sen ner i källaren 3 gånger och tog småsupar direkt ur flaskan. Nu på tisdagsmorgonen känner jag mej starkare och mer motiverad så jag hoppas det ordnar sej. Har börjat med programmet här på alkoholhjälpen också. Nu ser vi framåt 💪

Välkommen hit Källarmannen!
Smygsupande känner jag igen. Ett av mina bästa beslut nånsin var att lägga av med alkohol. Du skriver dessutom att du dricker sprit. För mig var det jättefarligt. Jag tappade kontrollen på ett sätt som jag aldrig vill uppleva igen.
Prata med frun och bestäm er för en nykter period tycker jag. Börja med 3 månader. Det finns så enormt stora fördelar med att inte dricka och istället börja leva. Helt klart ett av de bästa beslut man kan ta. Lycka till!

Hej, och tack för din kommentar. Både jag och frun är högst medvetna om att något måste göras, helt klart. Känns dock lite tungt just nu då det är mycket som snurrar runt oss, inga äktenskapliga problem som gott är, men mycket annat. Igår kväll tog jag en 2,8 öl och 2 små whisky vid 21 tiden, sen var det bra. Önskar dock att det hade räckt med ölen.

Losade idag torsdag, trött och full dag på jobbet. Två folköl men jag tog 3 supar i källaren som jag skäms över. Är inte full eller påverkad men va faen, jag skulle låtit bli. Nya tag imorgon 💪

Om du verkligen vill sluta så är det bästa att alkoholsanera hemma. Det kan inte vara för enkelt att dricka. Du har din vana och så länge det finns möjlighet i källaren blir det svårt tror jag. Härinne på forumet nämner flera ”radiostyrd”, ”autopilot” etc för det var så det kändes. Ambition och vilja och ändå smygsupande. Det var bara att bita i det sura äpplet och inse att det inte går att ha alkohol hemma. Inte ens då är det lätt, men nu när du har både vanan och möjligheten tror jag det blir svårt. För mig (och åtminstone nån till här på forumet) var också smygandet en kick i sig tror jag.
Nu har allt att vinna på att sluta. Det gäller bara att fatta och uppleva det.

@Källarmannen , bra att du skriver här! Tänker att det inte enbart är din ”dåliga karaktär” som ställer till det. Alkohol är ett gift som faktiskt är beroendeframkallande. Så var snäll mot dig själv och se att du är ett offer för alkohol, självklart utan att göra avkall på din vilja att bli nykter. Beundrar alla som kämpar mot alkohol, en drog som är statligt sanktionerad. Ha det fint✨

Söndag morgon och jag mår bra! Aktiv dag igår, och trots att det blev både några folköl och en svag drink och sen ett par glas vin så känner jag mej stark idag. Ingen ångest tack och lov. Ser fram emot att söndagen blir lugn.

Blev lite dricka av idag söndag tyvärr. Inga massor, men ett par folköl i solen, lite vin till maten, några järn i källaren. 19,45 nu, smuttar på en 2,8 folköl och det blir inte mer idag så jag hoppas på en pigg måndag. Och imorgon skall jag köra andra avsnittet av programmet, ser fram emot det.

Tisdag morgon och jag mår jättebra 🙏 2 folköl igår bara 💪 Läser många inlägg på forumen och känner mej starkare för var dag och min motivation ökar dagligen. 2, avsnittet av programmet igår också, check.

Onsdag morgon och mår bra och är pigg. Trillade dock dit lite i källaren igår, lyckades tycka att jag ”var värd det” efter all snöskottning. Men då måste onsdagen bli bättre, och lillelördags vinet går bort!

Tyvärr så gick inte vinet bort idag, lillelördag men det är kvar i flaskan som gott är. Har inget behov att tömma, men det blev några skvätter i flaskan från källaren också. Ett nederlag helt klart. Känner mej inte påverkad i alla fall som gott är.

Hej, ad tror du om att följa Sisyfos förslag och rensa ut all alkohol hemma? Om ni inte vill sluta helt kan ni köpa bara den mängd ni planerar att dricka. Folkhälsomyndigheten rekommenderar max 9 enheter per vecka och max 3 vid samma tillfälle. En folköl eller ett litet glas vin är en enhet. Kan det vara en riktlinje för dig? Sen finns det ingen helt ofarlig mängd när det gäller alkohol, även konsumtion under riskbruksgränsen kan vara skadlig. Men jag skulle verkligen rekommendera att börja med tre vita månader. Det gjorde jag och det hjälpte mig att få rätsida på alkoholen.

@Kennie Tack för Dina råd och kommentarer, men just nu så känns 3 vita månader ganska främmande för mej, vill ju bara dra ner ordentligt, men samtidigt så stör det mej att jag är så svag att jag inte kan ha en öppnade flaskor i källaren utan att låta bli att ta en hutt.
Mår överlag betydligt bättre nu, inga bakrus så jag hoppas jag är på rätt väg. Små steg varje vecka men åt rätt håll känns det som i alla fall.

@Källarmannen Hej! Förstår att 3 månader känns långt borta, det gör det för mig med, men jag drar sakta men säkert ner på alkoholen. Fortsätt och skriv och försök att ta i vart fall en helnykter dag, det är ganska så gött att vakna utvilad och med känslan att man inte druckit dagen innan. Sen kan du fylla på med nyktra dagar.

@prinsessa Tack för ditt inlägg, uppskattar det verkligen och jag känner att det känns gott att skriva av sej lite. Dricker mej sällan berusad, men det blir ofta ett par folköl, någon sup i källaren, och idag blev det ca 25 cl vin också framför TV,n. Men jag kämpar på och jag hoppas att jag kan dra ner ytterligare på min konsumtion. Idag var en snurrig dag på jobbet, hjälpa och ta hand om min gamle far med handling, snöröjning och veckohandling efter det. Sjönk ner i soffan och tog en öl, och lite till som sagt. 21,15 nu och är inte påverkad, mest sugen på att krypa ner i sängen snart. Har läst lite av dina inlägg, kämpa på 💪 Det ordnar sej får vi hoppas. Ha de gott.

Söndag morgon och mår så där, igår blev det en folköl vid 13 tiden, sen vin till lunchen och senare på eftermiddagen en 4,a Irishcoffe, lite senare även en drink. Vin till middagen dessutom. Sen blev det lugnt som gott var. Idag gäller det att stå emot, finns lite vin kvar i boxen men jag hoppas verkligen att jag inte frestas att ta det. Ha en fin och förhoppningsvis nykter söndag.

Läser så många inlägg jag hinner med, och bland det klokaste var ju att när man vaknar upp en morgon, så ångrar man ju aldrig att man inte tog det där extra glaset igår, däremot om man har gjort det så ångrar man sej. Jag kämpar på 💪