Div åsikter eller...?

1728 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Adde
Div åsikter eller...?

..

Mie (inte verifierad)
http://www2.unt.se/UNT_TV/0,4758,,00.h...
Mie (inte verifierad)
http://www.dn.se/livsstil/halsa/barn-t...
Mie (inte verifierad)
http://na.se/opinion/ledare/1.573895
Adde (inte verifierad)
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolu...
Nevertouch (inte verifierad)
Svenssons kommer aldrig acceptera kritik mot alkohol...

Svenssons kommer aldrig acceptera kritik mot alkohol verkar det som. Vi har de som blånekar till att de dricker för mycket, eller inte förstår hur mycket som är för mycket. Sen har vi de som dricker för att det tyder på viss status, att dricka fint vin. Textförfattaren t.ex. förstod inte förrän hon såg alkoholen på riktigt, på nära håll. Som en solidaritetsgärning borde fler våga diskutera frågan på allvar istället för att försöka försvara sitt eget drickande hela tiden.

Jag tycker det borde räcka med mediatäckningen. Men folk tror vad de vill tro på. Om Systembolaget går ut och säger att den totala konsumtionen inte alls har ökat så väljer de att tro på det istället för på mindre partiska undersökningar. Alltid en ursäkt att dricka är mottot som härskar.

Kvinna-mamma46 (inte verifierad)
Adde! Har inte sett dig här på länge. Hoppas du...

Adde!

Har inte sett dig här på länge. Hoppas du kommer tillbaka. Vi såg ett problem från väldigt olika håll. Jag läste bakåt vad du har skrivit och förstår varför du är så emot antidep och annat.
Många här nämner dig och dina tips, hoppas att jag inte ställt till det.

/Pia

vana (inte verifierad)
Jag saknar Adde väldigt mycket.Adde du har stöttat mej...

Jag saknar Adde väldigt mycket.Adde du har stöttat mej med klipska kommentarer på min tråd väldigt mycket du är en klippa.
Om Adde är sur så får väl Adde slänga sur-säcken i sjön o komma tillbaka.

Mie (inte verifierad)
Jag tror att Adde är på sem... Han blir inte sur får...

Jag tror att Adde är på sem...
Han blir inte sur får småsaker...

vana (inte verifierad)
näe han är ju tuff av sej så det borde han ju inte...

näe han är ju tuff av sej så det borde han ju inte bli....

Adde (inte verifierad)
Tack för att ni bryr er ! Nej jag är inte sur, jag...

Tack för att ni bryr er !

Nej jag är inte sur, jag har medvetet jobbat med sådana känslor och klarar idag att se vem som äger problemet och hur jag ska förhålla mig till det. Det är en skön känsla att kunna ta ett steg tillbaka och se om jag behöver engagera mig ytterligare i en sak eller försöka ändra på något/någon helt i onödan : Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och helst fatta skillnaden också.

Jag försöker dela om mitt liv som det varit före och efter jag blivit nykter liksom jag har fått den informationen till livs av andra som gått före mig. Jag går på AA och det har hjälpt mig väldigt mycket men det gör mig inte på något sätt till en företrädare eller talesman för AA. AA's 10e tradition lyder : 10. AA tar aldrig ställning för eller emot i yttre angelägenheter, alltså bör AA´s namn aldrig dras in i offentliga tvister. Jag brukar försöka att undvika att ge råd men ibland fixar jag inte det. Jag vet ju själv hur det var när alla förståsigpåare skulle tala om hur jag skulle göra för att bli nykter : Det blev i regel bara värre.

Jag kan idag känna mig som en papegoja som upprepar samma meddelande otaliga gånger, det känns som jag drabbats av oral inkontinens. Jag försöker att variera mina texter men av naturliga skäl så finns det ju ett grundbudskap som återkommer. Ta inte första glaset !

Att läkare skriver ut medicin alltför lättvindigt till kreti och pleti fick jag själv se, återigen, på min vårdcentral nyligen. Jag har fått, populärt kallat, ryggskott och behövde ha ett läkarintyg och sökte då läkarhjälp. Utan minsta anmodan skriver människan ut Tradolan vilken är en starkt beroende framkallande tablett som även betingar ett högt pris på svarta marknaden där den går under benämningen "Tralla-la tablett". En tonåring dog nyligen av en sådan fin sak. Jag blev faktiskt förbannad och frågade om anledningen till förskrivningen med tanke på all uppmärksamhet den fått i media och relationen till min relativt överkomliga smärta i ryggen. Läkaren blev generad och jag fick uppfattningen att hon kände sig ertappad med fingrarna i syltburken. Jag fick mitt läkarintyg och drog fort som fan.

Om 2 veckor ska jag ha min alldeles egna semester, Mie, när jag åker till Gullbrannagården för höstmöte. Det blir nästan 3 hela dagar med hotellfrukost, sanslöst trevligt sällskap med en massa andra alkoholister och anhöriga och massor av lärande. Det är dagar som bara är mina och som jag helt själv basar över. Det är för mig en sådan otrolig skillnad på hur mitt liv har varit och hur det är nu att jag har svårt att än idag fatta det. Det är sannerligen ett incitament för att hålla sig nykter. Tänk att få komma ner till hotellfrukosten och få en (eller flera!) god morgon kramar av andra nyktra, pigga, stolta alkoholister !! Det kan bli sena kvällar men ändå lyser ekorrögona på morgonen !!

Ha det bra och Vana, tuff är bara den som inte törs visa sina känslor.

Mie (inte verifierad)
Välkommen tbx... hoppas värken ger med sig... & att...

Välkommen tbx...

hoppas värken ger med sig... & att "skottet" lägger sig...
bra att du hoppade över "tralla-la tabletterna"

kram Mie...

vana (inte verifierad)
Adde jag menar tuff att du vågar säja ifrån o visa vad...

Adde jag menar tuff att du vågar säja ifrån o visa vad du tycker...tuff=positivt.Kram/Ingegerd

Adde (inte verifierad)
Livet är tufft och positivt !! Och härligt...

Livet är tufft och positivt !! Och härligt !!

"Skottet" är ok, har fått det regelbundet varje höst så jag kan handskas med det. I vanliga fall har jag lärt mig att känna igen varningssignalerna men i år kom det som en blixt från klar himmel så jag hann inte förbereda mig. En duktig naprapat i förebyggande syfte gör normalt susen men icke så i år. Kan vara bra att få en liten smärtsam påminnelse att jag inte är en ungdom längre utan måste ta lite hänsyn till min kropp vilket ju varit lite si och så med under mitt tidigare liv.

Fenix (inte verifierad)
Hej Adde, kul att se dig här igen. Fick skottet för...

Hej Adde, kul att se dig här igen.
Fick skottet för närmare två veckor sedan och är ännu inte av med det. Men det blir lite bättre varje dag, segt som tusan. Gick tyvärr till en naprapat jag inte kände, och tror att det blev sämre.
Förra gången gick jag till dito kvinnlig, och redan dagen efter var jag bättre. Tyvärr hade hon semester. Denna gång kom jag knappt upp ur sängen dagen efter.
I morgon ska jag operera mig för en annan sak och får säkert nya smärtor, så då försvinner dom gamla tänker jag. Kallas "positivt tänkande" :-)
/fenix

Kvinna-mamma46 (inte verifierad)
Ha ha Fenix. Lycka till med operationen. Och...

Ha ha Fenix.

Lycka till med operationen.

Och hoppas ni båda (gubbar ? :) ) blir av med ryggskotten snart.

Fenix (inte verifierad)
Det blev som jag trodde. De gamla försvann, men de nya...

Det blev som jag trodde. De gamla försvann, men de nya är mycket värre. Sitter här och försöker hålla mig stilla som en staty för att inte irritera såret. Men operationen gick i alla fall bra, vad doktorn påstår.
Men Pia - gubbar? När blir man tant, vid 46 eller?
:-))
/fenix som är väldigt glad att jag äntligen fått gjort detta. Förut brukade jag rättfärdiga att hälla i mig whisky som smärtlindrande, men det är inte aktuellt längre, nu gäller alvedon som för andra normala människor.

Kvinna-mamma46 (inte verifierad)
he he, om två månader då alltså. :)

he he, om två månader då alltså. :)

Fenix (inte verifierad)
Passa på och njut:-))

Passa på och njut:-))

Mie (inte verifierad)
Man är ju inte äldre än man gör sig... har jag...

Man är ju inte äldre än man gör sig... har jag hört...

Skönt att op gick bra Fenix...

Kram Mie...

Fenix (inte verifierad)
Tack Mie! Sitter här och knaprar alvedon för att hålla...

Tack Mie!
Sitter här och knaprar alvedon för att hålla nere svidandet. För en stund sedan var det en kille här och knackade på och tyckte att jag väl inte behöver sluta dricka just nu. Kanske i morgon. Han heter Fenix2 men jag är så glad att jag fick iväg honom innan affären stängde.
/fenix

Mie (inte verifierad)
Bra att du inte lyssnar på den egoistiska...

Bra att du inte lyssnar på den egoistiska skithögen.
Han är så elak,dum & manipulativ.
Fenix håller på att frigöra sig...

Lisbet (inte verifierad)
Adde Läste detta idag och kände att jag måste skriva...

Adde

Läste detta idag och kände att jag måste skriva några rader till dig.

Du är absolut inte tjatig när du skriver och att du upprepar dina erfarenheter är så bra. Jag är fortfarande i det stadiet att jag suger i mig råd och stöd och behöver läsa samma saker om och om igen.
Det är väl därför som detta forum har fått så många besökare för att det finns ett behov och du är verkligen ett gott stöd.

Tack för dina kloka tankar Adde och jag lovar att de finns med mig varje dag./ Kramar Lisbet

Adde (inte verifierad)
Tack Lisbet för dina ord och tankar ! Du tillhör ju...

Tack Lisbet för dina ord och tankar !

Du tillhör ju själv den "gamla" delen av Alkoholhjälpen nu och dina erfarenheter väger tungt och visar på ett mycket påtagligt sätt att det finns ett nytt liv om man bara ber om hjälp och accepterar sin situation.

För dig kanske jag inte upplevs som tjatig eller kommer med upprepningar men när jag känner att jag inte längre behöver tänka efter när jag skriver utan att jag börjar bli mer och mer opersonlig i mina texter och att det ibland känns som att jag skriver bara för skrivandets skull då finns det anledning för mig att fundera över vad jag gör. Jag hyllar ju förändringen som Buddha uttrycker det : "Den enda sak som är för evigt är förändringen" och jag är, måste jag nog erkänna, livrädd att fastna i ett gammalt beteende som jag gjorde förr.

Min identitet som en ren alkoholist är helt beroende av att jag kan känna igen och identifiera mig med andra alkoholister dvs jag känner igen tänket och beteendet. Jag har inte samma identifikation som en narkoman, tablettberoende,sexmissbrukare el likn beroendepersonlighet. Grundbeteendet kan vara förvillande lika till stora delar men till syvende og sist skiljer sig blandmissbruket markant. På mitt sista AA möte sitter en tablettberoende och ondgör sig över läkarnas ovilja att skriva ut Sobril fastän det står i röd text i journalen att personen är tablettberoende. Jag kan inte förstå personens ångest för jag har ingen erfarenhet själv. Däremot blir jag så ledsen och förtvivlad över att vi andra har så svårt att nå fram med vårt budskap.

Nåja det om detta ! Har du funderat vidare på Gullbranna första helgen i september ? Där finns det kunskap och erfarenhet !!

Väl mött !

Adde (inte verifierad)
Logik, eller? NÅGOT AV DET KLOKASTE JAG LÄST PÅ...

Logik, eller?

NÅGOT AV DET KLOKASTE JAG LÄST PÅ MÅNGA ÅR!

En buffelhjord rör sig inte fortare än den långsammaste buffeln.

När hjorden jagas är det de långsammaste och svagaste djuren som dödas först.

Detta naturliga urval är bra för hjorden, eftersom hjorden som helhet blir snabbare

och friskare genom den kontinuerliga gallringen av de svagaste medlemmarna.

Ungefär på samma sätt kan den mänskliga hjärnan inte jobba snabare än sina

långsammaste hjärnceller.Som alla vet, tar överdriven alkohol-konsumtion kål på

hjärnceller men naturligtvis är det de långsammaste och svagaste hjärncellerna

som går åt först.Genom att regelbundet konsumera alkohol kan man alltså rensa

bort de svaga och långsamma hjärncellerna och där igenom göra hjärnan till en

snabbare och effektivare maskin.Det är således därför man alltid känner sig

smartare efter några järn.

Kanske är det så att logiken tar snedsteg av alkoholen ??!!

Mie (inte verifierad)
Logiken har helt klart tagit ett snedsteg här.... ett...

Logiken har helt klart tagit ett snedsteg här.... ett sätt att rättfärdiga sitt drickande skulle jag tro.
(O=

Mie (inte verifierad)
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/artikel_3488227.svd
Adde (inte verifierad)
Det finns så många Erik så man tror inte det är...

Det finns så många Erik så man tror inte det är sant.
Hemkommen från Gullbranna så frapperas jag av att det finns så mycket hopp och livsglädje trots, eller kanske rent av tack vare, tragiken i en missbrukar familj och där familjemedlemmarna har tagit steget mot framtiden och gjort sin livs resa inom AA, Ala-non eller Ala-teen.
De befriande skratten, de generösa kramarna och det fria öppna leendet i ansiktena hos i stort sett alla deltagare är så enormt upplyftande och ger mig en fin vitamininjektion som är så välbehövlig i en "vanlig" vardag.
Min önskan är att fler väljer att uppleva det.

Mie (inte verifierad)
http://www.sourze.se/Barnet_bakom_fasaden_10686495.asp
Adde (inte verifierad)
Mycket bra skrivet.

Mycket bra skrivet.

Mie (inte verifierad)
http://www.drugsmart.com/sa/node.asp?node=2545

Sidor