Tillsvidare

Profile picture for user Ny dag

Har läst på detta forum under flera år väl medveten om att jag har problem och att jag utvecklat dessa problem genom att hälla i mig alkohol för att döva ångesten. Gjort flera försök att begränsa och reglera intaget men i likhet med många här misslyckats. Har tagit hjälp av beroendevården och är nu på dag 17. Mina värden är tack och lov fortsatt bra vilket är helt otroligt. Jag har ännu inte tagit beslut om att aldrig mer dricka alkohol det får komma i ett senare skede, jag har bestämt mig för att inte dricka på åtminstone tre månader och därefter fattar jag ett nytt beslut. Nu har jag förvisso fått antabus vilket gör att jag inte kan dricka vilket är underbart. Jag mår så mycket bättre och känner tillförsikt. Jag har börjat jobba med mig själv och min ångest vilket kommer att vara min prio då jag är övertygad om att min ångest och låga självkänsla etc. är roten till mina missbruk och flyktbeteenden. Har även lidit av anorexia/bulimi vilket inte är ovanligt hos kvinnor med alkoholproblem. Genom att läsa här på forumet vet jag att jag inte är ensam och det är tack vara forumet jag vågat söka hjälp och fronta mina problem även om jag skäms över att jag dricker (ofta och mycket) i smyg för att döva/koppla ned/slippa tänka/få ro i själen. Har de senaste åren inte vågat gå på hälsokoll via jobbet då jag varit rädd att mina värden skulle vara förhöjda och därmed på så sätt avslöjas.... Jag har valt att backa tillbaka från stupet för annars hade avgrunden öppnat sig och jag behöver all hjälp jag få för att inte falla tillbaka.

Profile picture for user Anonym26613

Läst här flera år utan egen tråd? Respekt! Vi är många med lång startsträcka ser jag (genomsnitt 6 år läste jag). Så grattis till 17 dagar! ?? Känner likadant och nu på dag 33. Tycker jag även ser annorlunda ut. Inte bara känner. Varje dag blir bättre och bättre...
Frihet från A löser inte allt, men nu när jag har slutat flera gånger och tex varit nykter just 3 månader par gånger, så vet jag att livet är bara så mycket enklare utan A.
Så var stolt över dig och ditt beslut. Du kommer inte ångra dig ?????

Profile picture for user Ny dag

Ja, min startsträcka till att skriva här har varit lång och jag har många misslyckade försök med att begränsa/sluta smygdricka.i bagaget. Vad är då annorlunda denna gång? Jo, att jag sökt hjälp och börjat skriva här då jag insett att jag inte kommer klara en återgång till ett nyktert leverne på egen hand eller rättare sagt varför göra det svårare när det faktiskt finns hjälp och stöttning att få. Jag är dock medveten om att det är jag som måste vara beslutsam och hålla i och att aldrig ta första glaset/förankra mig själv i att ta en dag i taget. Tankar på alkohol upptar dessvärre mycket tid även om det minskat sedan de första dagarna, men jag är fast besluten av att det bara ska stanna vid tankar.

Profile picture for user Ny dag

@Majaela, tack för omtanken, blev så glad och känner nu att jag vill skriva mer här på detta fina forum som jag läser varje dag. Idag är dag 72 utan A och tankarna på A är mindre intensiva nu och handlar för det mesta inte om sug här och nu. Jag mår så mycket bättre rent fysiskt och min make har uppmärksammat att min hy blivit klarare och konturerna skarpare och att jag helt enkelt ser fräsch ut. Jag känner själv att jag numera går med stolta steg genom livet - jag har ju inget att dölja längre (jo det har jag ju iof eftersom det endast är maken som vet mina problem med alkoholen och så vill jag att det ska förbli). Någonting som faktiskt blivet sämre sedan jag slutade dricka A är att mitt minne i princip är obefintligt men jag tror att det kan bero på att jag under lång tid kämpade med att trots alkoholintag aldrig glömma något/alltid vara uppdaterad. Är det flera som märkt av detta?

Profile picture for user Majaela

@Ny dag, jag förstår att du är stolt! 72 dagar är lååång tid. Själv är jag bara på 23, och det känns som jag varit nykter längre. Jag har med ett förflutet i Bulimi, var väldigt fixerad vid vikt och mat under flera år.
Visst är det skönt att slippa smygandet. Hur planerar du fortsättningen på din resa?
Angående minnet tycker jag mitt har blivit lite bättre. Du kanske är i en avslappningsfas just nu när du inte behöver anstränga dig?
Äter du järn och vitaminer. Jag har beställt blutsaft från apoteket, samt kombinerar det med magnesium, B-vitaminer och gurkmeja.
Läs lite om det om du inte redan har gjort det.
🌺🌷🌺

Profile picture for user Kennie

Härligt att läsa! Känner igen mig i att njuta av att inte ha något att dölja. Har inte heller berättat för så många, men vartefter tiden går så känns det mindre dramatiskt att jag drack för mycket under en period. Det hör mer och mer till det förflutna.

Profile picture for user Soffi

Stolt dag 73!
Hej! Vi är på samma dag 😊.
Jag känner igen mig i det där med minnet om det är korttidsminnet du menar. "-Ja just det, det var ju det jag skulle göra också....😕🙄". (Minnen från "typ hela livet" har däremot börjat vakna.)
Jag kämpar iofs fortfarande med att få till sömnen och är ständigt trött, vilket påverkar, men jag tror också att det ligger något i det du skrev att jag slappnat av och kämpar inte lika förtvivlat längre med att inte missa något i syfte att dölja fylla/bakfylla.
Något som gläder mig mycket dock är just att "gå med stolta steg genom livet" som du beskrev att du också gör. Jag är mer rakryggad nu både fysiskt och psykiskt. Hållningen är just stolt men ödmjuk och jag kan säga ärligt "förlåt, jag glömde..", det är (i princip) slut med ständiga bortförklaringar/lögner.

Kram!

Profile picture for user Kaffetanten88

Hej! Dag 73 för dig idag då! Grattis. Jag har också förflutet med ångest och depression. Hade problem med anorexia och bulemi förr med. Även hetsätning. Nu har jag medicin mot just hetsätningen. Den hjälper mot den, depressionen och lite mot ångesten faktiskt. Nykter i över 3 månader nu. Går också på antabus. ☺️ Välkommen hit!

Profile picture for user Ny dag

Passerat dag 90 och alltså inte bedövat mig med alkohol på tre månader! Idag skiner solen och jag med den och när jag tänker tillbaka på hur jag mådde vid denna tidpunkt ifjol får jag nästan panik för jag vill aldrig må så dåligt igen. Nästa delmål blir 100 dagar!

Soffi - visst är vi på samma dag ff?

Profile picture for user Anonym26613

Grattis till 3 månader 💚🥳 Bra jobbat!! 10 dagar till nästa mål!
Har du börjat fundera på hur livet blir sedan? Kan du identifiera dig själv som "en som inte dricker"?

❤🌸❤

Profile picture for user Ny dag

@Miss Mary Poppins Tack🙏! Jo, jag har funderat mycket på framtiden, just nu tar jag en dag i taget men visst är det så att tankar på att dricka alkohol i framtiden finns kvar men också att inte dricka alls för jag mår ju så mycket bättre utan alkohol. Både fysiskt och psykiskt. I alla fall kommer jag hänga kvar här för detta forum är fantastiskt. Jag skulle vilja skriva mer men är som så många andra här rädd för att bli avslöjad då det endast är min make som vet om mina problem (även om han inte är insatt i själva omfattningen av mitt intag......). Men jag måste erkänna att du är en av dem som jag följer och beundrar👍🤩

Profile picture for user Anonym26613

@Ny dag Men tack !! Så roligt att du hittar inspiration från min tråd 🙏💚 Så snällt av dig ❤ Helt okej att inte avslöja för mycket. Jag är inte heller så öppen och utelämnar saker som kan leda till att jag blir avslöjad. När man kommer från ett mindre ställe så blir man lätt försiktig. 😊👍💚

Profile picture for user Andrahalvlek

@Ny dag Så fint att jag har inspirerat dig ❤️ Även om du inte stänger dörren helt till att dricka framöver så kanske du kan fortsätta vara nykter ett tag till? Det händer väldigt mycket månad 4-7. Ens mindset ändras för varje månad.

Med tiden blir man mer och mer stolt, och till slut bryr man sig inte om ifall man eventuellt blir igenkänd eller inte. Blir man igenkänd här på forumet så har ju den andra parten också en anledning att hänga här. Jag blir lite mer öppen för varje månad, och faktiskt har jag IRL hjälpt en första person litegrann genom att berätta om att jag själv har slutat dricka och hur dåligt jag har mått av det.

Kram 🐘

Profile picture for user Ny dag

@Andrahalvlek
Tack 🙏! Fantastiskt att du också hjälpt en person IRL.
Livet utan alkohol typ varje dag är så mycket bättre och härligare men fortfarande finns tankar på att kunna dricka normalt i framtiden men inte nu! Fortsätter dock på den inslagna vägen och skjuter upp tanken på ett socialt drickande. Jag tar en dag i sänder men siktar på en vit månad också i maj.

Profile picture for user Ny dag

Omtag! Jag ger mig inte! Är idag på min femte alkoholfria dag! En liten uppdatering sedan sist… Fortsatte min nyktra resa ett par månader till och kände mig 💪 i min nya nykterhet, sedan tillät jag mig dricka vin vid middagar och med sällskap vilket gick finfint till att börja med, drack 2-3 glas (dock ville jag innerst inne ha mycket mer). Detta höll i sig över sommaren men när hösten kom blev jag liksom låg och smådeppig, kände mig inte utvilad trots lång semester och sedan kan ni nog räkna ut resten… Supersnabbt tillbaka i gamla vanor med ångest, eskalerande smygdrickande, ökad tolerans osv. Det dröjde såklart inte länge förrän jag trillade dit igenom med att dricka i princip varje dag…. Och för att göra det än värre har jag stuckit huvudet i sanden och inte vågat kontakta vården som varit helt fantastiska för jag känner sån skam och förakt för mig själv. Jag ska göra det nästa vecka förutsatt att jag håller mig fortsatt nykter vilket jag ska då det inte kommer finnas tillgång till A dit jag och familjen är på väg nu! Jag är rädd för att mina värden är sämre än för ett år sedan men försöker intala mig att jag faktiskt druckit mycket mindre under förra än åren dessförinnan. 🙏!
Jag har som mål att inte dricka tills vidare dvs alkoholfri och ska när jag fått kläm på det flytta min tråd dit men vill ändå fortsätta i denna tråd för att aldrig glömma och inte försätta mig mig i samma situation en gång till… Jag försöker ta en dag i taget, har dessa fem dagar ägnat all vaken ledig idag men tid till att läsa och lära mig allt om hjärnan och hur alkoholens påverkan, tittat massor på youtube, lyssnat till Craig Beck och börjat analysera mig själv och vad jag behöver göra för lyckas denna gång. Jag tror på faktametoden och att jag i kombination med vilja och behandling samt stöd och peppning här ska klara detta till slut! En dag i taget och aldrig ta första glaset! Jag kommer kanske inte skriva ✍️ varje dag men vill dokumentera för att aldrig glömma.

Profile picture for user Ny dag

Omtag! Jag ger mig inte! Är idag på min femte alkoholfria dag! En liten uppdatering sedan sist… Fortsatte min nyktra resa ett par månader till och kände mig 💪 i min nya nykterhet, sedan tillät jag mig dricka vin vid middagar och med sällskap vilket gick finfint till att börja med, drack 2-3 glas (dock ville jag innerst inne ha mycket mer). Detta höll i sig över sommaren men när hösten kom blev jag liksom låg och smådeppig, kände mig inte utvilad trots lång semester och sedan kan ni nog räkna ut resten… Supersnabbt tillbaka i gamla vanor med ångest, eskalerande smygdrickande, ökad tolerans osv. Det dröjde såklart inte länge förrän jag trillade dit igenom med att dricka i princip varje dag…. Och för att göra det än värre har jag stuckit huvudet i sanden och inte vågat kontakta vården som varit helt fantastiska för jag känner sån skam och förakt för mig själv. Jag ska göra det nästa vecka förutsatt att jag håller mig fortsatt nykter vilket jag ska då det inte kommer finnas tillgång till A dit jag och familjen är på väg nu! Jag är rädd för att mina värden är sämre än för ett år sedan men försöker intala mig att jag faktiskt druckit mycket mindre under förra än åren dessförinnan. 🙏!
Jag har som mål att inte dricka tills vidare dvs alkoholfri och ska när jag fått kläm på det flytta min tråd dit men vill ändå fortsätta i denna tråd för att aldrig glömma och inte försätta mig mig i samma situation en gång till… Jag försöker ta en dag i taget, har dessa fem dagar ägnat all vaken ledig idag men tid till att läsa och lära mig allt om hjärnan och hur alkoholens påverkan, tittat massor på youtube, lyssnat till Craig Beck och börjat analysera mig själv och vad jag behöver göra för lyckas denna gång. Jag tror på faktametoden och att jag i kombination med vilja och behandling samt stöd och peppning här ska klara detta till slut! En dag i taget och aldrig ta första glaset! Jag kommer kanske inte skriva ✍️ varje dag men vill dokumentera för att aldrig glömma.

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Hej och välkommen tillbaka! Vad bra att du ska göra omtag💪. Faktametoden har givit mig insikt om hur hjärnan verkligen fungerar och är det som har fått mig till att bli ännu mer motiverad till att aldrig mer dricka alkohol. Min polett har trillat ner. Är idag på dag 111. Jag har förstått att jag har en kronisk beroendesjukdom och belöningssystemet i min hjärna har förstörts, alkoholen har kidnappat min hjärna och har programmerat om min hjärna för gott. Det fina är att om jag inte dricker alkohol så kan hjärnan återhämta sig och börja fungera normalt igen förutsatt att den aldrig mer tillförs alkohol. Får den alkohol är det kört och hjärnan får frispel och det blir ett helvete för mig igen, det kan sluta hur som helst, förmodligen tragiskt. Jag är så oerhört glad över att jag har förstått detta och lyckats kämpa mot alkoholdjävulen från att ta över och trigga min hjärna. Jag skulle ha hamnat där du hamnade, i ett återfall.

Du skriver att du tagit reda på mycket fakta på youtube mm, kanske har du sett detta men länkar ändå. Jag tycker det är jättebra information om hjärna och om återfallsprevention:

https://www.youtube.com/watch?v=OqUg9ehXiYw

Så jävla bra av dig att ta nya tag, ett omtag och få ett bra liv igen! Nu kämpar vi på💪🌷💕

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Tack för feedback och välkomnandet samt tips på länk... har redan sett den och kommer se den igen och igen. Det var faktiskt när jag läste här på forumet, tror det var du som länkat denna tidigare, som jag kom mig för att titta på videon och börja leta fakta och mitt/mina återfall har ju varit varit rena skolboksexempel och jag behöver verkligen arbeta för att hitta hållbara strategier. Grattis till 111 dagar👍🌺! Du är ett föredöme för mig och många andra!

Idag är det dag sex, har åkt skidor (utför) från tidig morgon till eftermiddag. Inget sug utan skönt trött i hela kroppen. Vilar i soffan med ett glas Somersby sparkling cider 0,0 medan maken tar ett glas bubbel. Det gör mig inget när jag inte har sug/bra dag. Denna gången klarar jag det👍!

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Låter härligt med utförsåkning hela dagen. Här är är det endast isigt och superhalt. Kul att du tittat på filmen tidigare, jag har också sett den flera gånger och gjort en sammanfattning i min tråd så jag inte ska glömma😁. Den har motiverat mig mycket och gett mig insikt i hur alkohol verkligen påverkar hjärnan. Den där cidern lät väldigt god och läskande.

Kämpa på, det är så värt det och det vet du ju redan💕🌷

Profile picture for user Ny dag

Dag 7, vaknade trött idag, har svårt att somna sant sova hela natten igenom. Kaffet smakade dock fantastiskt gott, ingen ångest över gårdagen och inga tankar på när kan jag börja dricka. Känner mig lättare till sinnet än för en vecka sedan som var sista gången jag drack. Mitt eget förråd hällde jag ut och maken har stenkoll på vad som finns för det har jag bett honom om. Han vet dock inte om mitt smygande, jag har liksom alltid verkat nykter eller dragit mig undan. Har också druckit för att kunna somna. Sjukt!!! Det finns nog inga känslor som jag inte haft anledning till dricka till, p sista tiden som en besatthet. Har då gjort noteringar som påvisar att jag bara blir förtvivlad och sedan trött. Alkoholen hade bara positiv effekt i max 45 minuter vilket gjorde att välmåendet de övriga 23 timmarna på dygnet var i princip obefintligt. Det vill och ska jag aldrig glömma. Jag skriver här för att inte glömma, läser för att få ”inspiration” samt tröst för min skamliga hemlighet i ett annars fantastiskt bra liv som jag inte vill förlora. Och genom att läsa här vet jag att jag inte är ensam.

@vår2022 tack igen, cidern är helt ok gärna med lime eller citron och lite is! Gillar inte för söta drycker men har svårt hitta goda alternativ. Kommer läsa hela din tråd ikväll,

Profile picture for user majsan_nu

@Ny dag Välkommen tillbaka!
Har inte läst hela din tråd men såg att du skrivit här tidigare.
Om jag förstått dig rätt tänker du vara helt a-fri nu?
För mig är det iallafall enda sättet, har varit det en tid nu. Känner igen mig i det att dricka för att kunna sova, så gjorde jag också. Vilket gör att jag fortfarande har svårt att sova bra trots att jag varit a-fri ganska länge nu...
Såg ditt cidertips men jag undrar bara vilken sorts cider du menar?
Önskar dig lycka till nu i din nya omgång att vara a-fri 👍🥰💪
Lycka till kram från mig till dig 🤗

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Känner igen det där smygandet. Jag smusslade, smög och tog även återställare på morgonen till slut. Jag hade gömmor på några ställen i huset och lärde mig att smussla det när maken inte såg. Hade fullt fokus på det och tankarna på vin och att dricka det fanns hela tiden. Jag köpte minitetror på bolaget på vägen hem från jobbet och drog i mig en innan jag var hemma. Gömde den andra tetran, för behov. Hade ett eget kort för att transaktionerna inte skulle synas på vårt gemensamma konto. Detta blev så normaliserat för mig och min vardag. Så många gånger jag nästan blivit påkommen och hur nervös jag då blivit, riktigt skakat. När jag till slut insåg att detta liv inte är ett liv längre och att det kommer att gå åt helvete, berättade jag allt detta för min man. Jag berättade för att jag orkade inte längre hålla det hemligt och för att han skulle förstå hur långt det gått för mig. Hemligheten plågade mig enormt. Han hade ingen aning om detta. Det kändes så enormt skönt att berätta sanningen! Jag bad om hans stöd och att inget vin längre skulle köpas hem. Vi dricker inte vin längre, han dricker 3,5 öl men det är inget problem för mig och triggar mig inte ett dugg.

Det är min historia om min hemlighet, ingen annan än min man vet och det räcker så. Jag skäms inte längre för det, min beroendesjukdom är orsaken och jag har insett att jag aldrig mer kan dricka alkohol. Jag är tacksam för min insikt, för det stöd min man ger mig och att jag är nykter.

Ha en fin måndag💕💕

Profile picture for user Ny dag

@majsan_nu Tack för kommentar✍️! Jag tänker mig vara helt nykter och ska flytta tråd till vara alkoholfri. Genom att proppa huvudet fullt med fakta om alkoholens påverkan, och då främst på hjärnan, samt komma till botten med vad det är jag använt alkoholen till har jag bra förutsättningar att lyckas. Tycker mig känna en förändring inom mig men det får tiden utvisa. Cidern heter Somersby och som är en lite torrare variant och godare än de flesta… Lycka till du med💪🤗 och så håller vi i detta… jag hänger efter dig!

Profile picture for user majsan_nu

@Ny dag Välkommen till alkoholfri när som helst!
För mig är det alternativet det som passar, skulle aldrig klara att balansera med att dricka "ibland". Min hälsa säger också att a-fritt är det enda alternativet!
Bra att du läser på så mycket, jag har kanske varit slarvig med det. Men många på forumet skriver ju om vad de läst, så mycket får jag reda på här!
Tack för cidernamnet - ska testa det 👍
Du är så välkommen att hänga efter mig!
Kram 🤗

Profile picture for user Ny dag

Dag 10, tvåsiffrigt igen - nästa milstolpe tresiffrigt och också idag kommer jag vara fortsatt nykter, det har jag lovat mig själv! Mår så mycket bättre mentalt även om jag är trött och vaknade med världens huvudvärk. Förhandlaren började göra sig påmind igår, kanske skulle jag kunna dricka till helgen och bara en dag/kväll… men till vilken nytta? Dagarna efter skulle i så fall vara helt förstörda med både ångest och skam, mina nyktra dagar jag nu har byggt på mig skulle omintetgöras och hjärnan skulle vara på ruta ett igen - det är inte värt att dricka och för att döva/känna det fejkade lugnet några timmar för efterdyningarna är så mycket värre, både fysiskt och psykiskt. Jag vill flytta tråden till vara alkoholfri - hur gör jag???

@vår2022 tack för du delade med dig av din story, jag känner igen mig mycket i vad du skriver och har haft liknande beteende (dock inget eget bankkort men väl stora kontantuttag en till två gånger per månad vilket väl är signifikant för en alkis på bolaget = stor skam redan i butiken…). Att ha kommit till insikt om att det är beroendet/sjukdomen som ligger bakom förhandlaren gör det lättare att stå emot för det är inte jag som inte kan stå emot - det är en sjukdom som endast kan botas genom att inte tillföra alkohol. Denna insikt i kombination med vetskapen om hjärnans beteende gör det lättare för mig när tankar på att dricka gör sig påminda. Att ge efter skulle bara förvärra situationen flera dagar framöver. Det blev lite rörigt men så går mina tankar just nu. Du inspirerar 💪 och jag kommer följa i dina spår!

@majsan_nu tack, jag har också kommit till insikt att dricka ibland inte funkar för mig, det kommer vara tufft men det är nog den enda vägen att gå för att ta tillbaka mitt liv helt och fullt! Jag har ett så bra liv egentligen med både familj, vänner, god ekonomi och roligt arbete så varför har jag gett efter för alkoholen…??? Jag började dricka ett glas vin för att det gjorde mig lugn, då blev jag den jag vill vara när oron som jag alltid haft dämpades och då kunde jag få rätsida på mina tankar och känslor. Det funkade ett tag men sedan blev det mer vin osv… och här är jag nu många år senare. Nu ska jag börja arbeta med mitt innersta, jag har ju testat att bota symtomen och det funkade ju inte - nu ska jag ta tag i själva orsaken istället. Det kommer inte att bli lätt men nödvändigt!

Profile picture for user Geggan

Haha @vår2022 ! De små vintetrorna! Trodde ingen annan hade upptäckt dem! Jag brukade ha ett lager i ett skåp på jobbet. Hällde upp i kaffekoppar. Herregud vad man höll på när man höll på!

Profile picture for user Ny dag

Dag 11! Inget sug, bara tacksamhet över att gårdagen kändes ”enkel” och att inga direkta tankar på alkohol gjorde sig påminda. Jag vet att det kommer andra, svåra dagar men jag håller på att hitta mina strategier, fortsätter med att läsa om hjärnan och alkohol. Just nu ”läser”/lyssnar jag för andra gången ”Healing the addicted brain” finns både på Storytel och Nextory. För mig hjälper det mycket att förstå att det är inte jag som inte kunnat stå emot, jag har en sjukdom i min hjärna som gjort att jag druckit/ inte kunnat stå emot och känt mig maktlös men nu genom att förstå detta känner jag mig starkare och det hjälper mig i att förbli nykter. För varje dag jag inte dricker hjälper jag mig själv genom att min hjärna tillåts repareras. Snurrigt inlägg men jag skriver här för att aldrig glömma. Önskar er alla en alkoholfri bra dag! Man ångrar aldrig en nykter dag!

Profile picture for user Ny dag

Dag 11! Inget sug, bara tacksamhet över att gårdagen kändes ”enkel” och att inga direkta tankar på alkohol gjorde sig påminda. Jag vet att det kommer andra, svåra dagar men jag håller på att hitta mina strategier, fortsätter med att läsa om hjärnan och alkohol. Just nu ”läser”/lyssnar jag för andra gången ”Healing the addicted brain” finns både på Storytel och Nextory. För mig hjälper det mycket att förstå att det är inte jag som inte kunnat stå emot, jag har en sjukdom i min hjärna som gjort att jag druckit/ inte kunnat stå emot och känt mig maktlös men nu genom att förstå detta känner jag mig starkare och det hjälper mig i att förbli nykter. För varje dag jag inte dricker hjälper jag mig själv genom att min hjärna tillåts repareras. Snurrigt inlägg men jag skriver här för att aldrig glömma. Önskar er alla en alkoholfri bra dag! Man ångrar aldrig en nykter dag!

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Välkommen till ”vara alkoholfri”!. Vad roligt att du skrev tacksamhet, det är något vi diskuterat här på forumet och en del i min tråd. Jag skriver också massor i min tråd för att inte glömma. Att skriva, sätta ord på sina tankar är också helande för hjärnan. Det hjälper mig att reflektera och att tydligare se vad som försiggår inom mig. Den har jag inte lyssnat på, låter spännande. Har du läst ”Depphjärnan” av Anders Hansen? Om inte så rekommenderar jag den starkt. Den har gett mig massor av ny kunskap om hjärnan.

Du kämpar på så bra, så bra att du tog tag i detta igen🌷💕

Profile picture for user Ny dag

Dag 12 - fredag! Går med tillförsikt in o helgen, ska bli skönt att få vila. Är så trött trots att jag tack vare melatonintabletter sovit hyfsat bra några nätter. Känner mig trygg i att jag inte ska dricka alkohol men tar en dag i taget. Tycker redan jag ser fräschare ut, ansiktet har förändrats 🤩, fått lite mer konturer och friskare färg, ser piggare ut även om jag är dödstrött. Tankar på hur det ska bli i framtiden försöker jag skjuta på framtiden, jag vill istället vara i nuet och idag dricker jag inte för att jag mår så mycket bättre av att avstå. Några timmars flykt i alkoholen ger mig flera dagars ångest, dåligt mående och det är inte värt det. Det får jag aldrig glömma! Detta forum är fantastiskt. Kram till alla som kämpar, vi är på olika steg i vår resa men vi har alla samma mål - att bemästra alkoholdjävulen!

Profile picture for user Ny dag

Dag 12 - fredag! Går med tillförsikt in o helgen, ska bli skönt att få vila. Är så trött trots att jag tack vare melatonintabletter sovit hyfsat bra några nätter. Känner mig trygg i att jag inte ska dricka alkohol men tar en dag i taget. Tycker redan jag ser fräschare ut, ansiktet har förändrats 🤩, fått lite mer konturer och friskare färg, ser piggare ut även om jag är dödstrött. Tankar på hur det ska bli i framtiden försöker jag skjuta på framtiden, jag vill istället vara i nuet och idag dricker jag inte för att jag mår så mycket bättre av att avstå. Några timmars flykt i alkoholen ger mig flera dagars ångest, dåligt mående och det är inte värt det. Det får jag aldrig glömma! Detta forum är fantastiskt. Kram till alla som kämpar, vi är på olika steg i vår resa men vi har alla samma mål - att bemästra alkoholdjävulen!

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Det kan bli så när man trycker flera gånger på sparaknappen. Man ser inte att inlägget sparats och man trycker en gång till. Tryck en gång och kolla om det sparats innan du trycker en gång till.

Ha en fin fredag!🌷💕

Profile picture for user majsan_nu

@Ny dag Du resonerar så klokt 👍
Det är inte värt allt "illamående" för lite vin - det är bara a-monstret som ser det så...
Hoppas du får en fin vilosam helg 🥰
Och Ja visst är vårt forum fantastiskt, det tycker jag också 💪
🤗 Kram

Profile picture for user Ny dag

Dag 12. Idag har tankarna fladdrat runt mycket kring alkohol och ett visst sug med tankar på att få försvinna in i vindimman har legat på lur hela dagen och jag märker att jag börjar vackla, glömma, förminska, försköna 🤦‍♀️. Ska lyssna på minst ett kapitel om återfallsprevention innan jag somnar... Repetera fakta, repetera för aldrig glömma!
För jag är ju så tacksam att jag kommer vakna nykter imorgon, kaffet kommer smaka gott och man vill ångrar ju aldrig en nykter dag.

Profile picture for user Ny dag

Dag 13. För två veckor sedan började jag söndagen med vin för att komma ”i balans” och för att kunna äta frukost och verka normal, var djupt deprimerad och hade en fruktansvärd ångest. Kände nånstans djupt inne att nu får det vara nog, jag hoppas och tror att detta var min botten! Efter ca 5 dagar med varierande ångestplågor (ingen abstinens tack och lov) vände det i likhet med vad vår2022 beskrivit. Under dessa fem dagar tillbringade jag all ledig tid (jobbar heltid i ledande position och har familj) med att läsa och lyssna på bl a Craig Beck och alkoholens inverkan på kropp och knopp, antecknade och skrev ned strategier om varför jag druckit/ vilka känslor jag bedövat. Denna söndag, endast två veckor senare, vaknade jag utsövd (äter melatonin som hjälp för att sova, dyrt men inga biverkningar) med ett relativt gott lugn i kroppen och ser med tillförsikt fram emot kommande jobbvecka (vardagar är trots allt lättare att avstå alkohol). Vilken skillnad jag känner på bara två veckor! Jag är medveten om att jag kanske svävar på rosa moln i min nyvunna nykterhet men det känns annorlunda denna gång, min hjärna tål inte alkohol längre för den har genom åren bli om-/felprogrammerad eller rent av allergisk mot giftet eftersom den bara vill ha mer. Idag väljer jag att vara nykter och om sug/tankar uppstår ska jag dokumentera och klura på vad som egentligen utlöser detta djupt inne i mig och skriva ned detta. Kram och 💪 till alla härinne som kämpar mot alkoholdjävulen!

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Vaknade utvilad, kaffet smakade underbart och jag är så tacksam 🙏🙏🙏 att jag varit nykter i nästan två veckor! Önskar dig en underbar söndag!

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Grattis till 13 dagar!🥳💐. Ser en stor likhet med dig i att få insikt, få förståelse, få kunskap både om alkoholens påverkan på hjärnan och vad som ligger bakom. Vad det är som orsakar att man mår dåligt och varför man tar till alkohol för att dämpa ångest. Resan mot nykterheten blir mer intressant att utforska och det är en befrielse att komma åt underliggande mekanismer som orsakar drickandet. En resa som tar tid men vi har hela livet på oss😊.

Ha det gott! Du jobbar på så bra💕🌷

Profile picture for user Ny dag

Tack @vår2022! Insikt, förståelse, kunskap och repetion/aldrig glömma/spela hela filmen är nog vitalt för mig för att lyckas bli fri och återta makten över mitt liv. Under många år har ju alkoholdjävulen styrt och ställt och jag har ju låtit det ske....
Idag = dag 14! Nu har de flesta funktioner i kroppen återhämtat sig någotsånär, jag känner mig piggare och fräschare💪🙏. Psykiskt mår jag mycket bättre och känner mig hyfsat stark i mig själv, dock märker jag att förhandlaren poppar upp lite då och då.... de5 gör mig orolig....

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Grattis till dag 14!🥳. Berätta om hur det är när förhandlaren dyker , om du vill förstås. Tänker om du känner oro för det kan det vara bra att skriva ned det så kan vi hjälpas åt att handskas med det.

Profile picture for user Argbiggan

@Ny dag Grattis till dag 14. Det är riktigt starkt jobbat.
Vi är bra nog så många som låtit och fortfarande låter alkoholdjävulen styra dansen. Inte lätt att bryta det mönstret på något sätt. Vi kan bara göra vårt bästa.
Härligt att du märker skillnad på ditt mående. Det är en bra motivator. Den där förhandlingen med sig själv kan vara tärande. Hoppas du får en chans att be din förhandlare att dra åt pipan.

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Förhandlaren (F) dyker oftast upp först efter lunch och håller sig i bakgrunden resten av dagen) ska försöka beskriva gårdagen för jag är såklart tacksam för all hjälp jag kan få. Tankarna snurrar nu kring att till helgen, på fredag och lördag, skulle jag kunna unna mig att dricka - ingen skulle ju behöva veta bara jag håller koll på intaget - det skulle ju vara så befriande att bara få dricka ännu en gång. Efter lördag skulle jag inte dricka mer..... ( och det vet jag ju inte stämmer eftersom då är jag nere i ”skiten” igen). Så snurrar det på med olika alternativ och bortförklaringar och det ät ju precis så här alkoholdjävulen och sjukdomen funkar - det har jag ju läst och inser men varför är det så svårt att bara stänga av och ryta NEJ och få den att försvinna?

Profile picture for user Ny dag

@Argbiggan Tack! Jag har kämpat längden för att få kontroll över alkoholen och kommit till insikt om att jag Tillsvidare behöver utesluta alkohol. Jag tror på faktametoden och att skriva här om mina funderingar. Jag har och är rädd för att någon ska känna igen mig (i likhet med alla andra här på forumet) och veta vem jag är då min alkoholism mitt problemdrickande är det bara min man som känner till. Förhandlingen med sig själv är tärande men jag hoppas att jag genom att berätta om den och mina tankar här på forumet dels få hjälp dels har jag ”outat” den - den finns inte längre bara inom mig och jag hoppas att genom att sätta tankarna på pränt här kväva F för denna gång!

Profile picture for user Ny dag

Dag 15! Dagarna flyter trots allt på, fått högre energinivå och mår på det hela taget ok. Oro inför framtiden och vad Förhandlaren inom mig kan ställa till med om jag inte är vaksam. Vill så gärna hålla i detta nyktra liv! Vill inte ge efter. Idag är jag nykter.

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Ja, det är helt klart alkoholdjävulen som har påbörjat ett försök till att få sig en fylla. Försök till att mjuka upp dig och listigt övertala dig till att bara dricka liiite på fredag och lördag, ingens skulle märka något och nu har du ju varit så duktig och inte druckit på över 14 dagar, du skulle fixa det! Du vet att det är alkoholdjävulen som plågar dig, men kanske skulle hans plan ändå funka? Du skulle bara dricka denna helg och sen aldrig mer. Du vet teoretiskt att det skulle leda till ett återfall och det vill du inte.

Tänker på det Craig Beck säger, fritt översatt med mina tankar om det, att bilden av alkohol är glorifierad, den är så härlig och åtråvärd, den skulle ge ett skönt rus och en välbehövlig avslappning. Den bilden är inpräntad och svår att bli av med i första taget. Känslohjärnan som vill ha en snabb kick nu är fortfarande dominant ”men bara ett glas gör ingen skada, du är värd det, det är bara att börja om sen” och konsekvenshjärnan som försöker göra sig hörd i bakgrunden ”du vet att det skulle leda till återfall, du har varit där förut, glöm inte det!”

I filmen om återfallsprevention säger Peter Wirbing att man måste tränar upp pannloberna, konsekvenshjärnan så att den ska bli starkare då den domineras av känslohjärnan, som vill ha omedelbar tillfredsställelse, kickar. Den är den som styr nu och har kört över konsekvenshjärnan.

Nedan en film om tidiga varningstecken på återfall. Den går kort ut på att om man TÄNKER på alkohol 2-3 dagar om hur gott det skulle vara och skönt med avslappning mm. Det skapar sug och KÄNSLOR av oro och rastlöshet. Det leder till ett BETEENDE man tar sig ett glas vin. Det kanske funkar bra den gången och leder till att man dricker fler gånger och till slut är det ett återfall. Det man rekommenderas att göra är att tänka efter i förväg, precis som du gör. Vilka risker det innebär att dricka och vilka alternativ som finns till att inte dricka. Att välja det säkraste alternativet.

https://www.youtube.com/watch?v=HfrUgyHmQ2g

Det är svårt att ta bort tankar på alkohol på beställning, men kanske försöka att ännu mer tänka på hur skönt och befriande det är att inte dricka. Att man blir fräschare och piggare. Att man inte har skuld, skam och ångest varje morgon man vaknar, att det är så skönt att vara nykter varje morgon. Dina oroskänslor kan skapas av att du tänker ”positivt” om alkohol och det skapar ett sug.

Kämpa på nu, tänk på att dina pannlober får möjlighet att bli starkare om du inte dricker. Det kommer att bli bättre och lättare. Men det är nu, när det gäller som du måste vara som bäst och starkast💪. Du klarar det! Vi hjälps åt!❤️

Profile picture for user Argbiggan

@Ny dag att sätta ord på tankar och känslor är en av de bästa mediciner för mig. Även negativa tankar och känslor har jag märkt. Dom man är lite rädd att sätta ord på ibland.
Så jag tycker att du tänker helt rätt med att outa den.
Jag har som du varit rädd för att någon ska känna igen mig men nu tänker jag inte så mycket på det längre. Kanske är en längtan att vara ärlig rakt av.
Grattis till dag 15, du är stark och vi hjälps åt
Ha en fin dag!

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Jag var också tveksam till att våga skriva här och rädd för att bli igenkänd. Handlar nog om vår skam. Men vi är ju anonyma och skriver mest om beroendet mm, inte så detaljerat om det privata. Man, hustru, barn, hund, katt, hus, nära anhöriga mm är inte så avslöjande. Nu är jag inte orolig längre, känner mig rätt trygg i att skriva och att få vara ärlig. Vi tar ju ansvar för våra liv, det är modigt och visar på styrka. Förresten, om någon skulle känna igen en så har ju denne också problem med alkohol, denne vill nog inte heller ”outa” sig. Inte är man annars och läser i detta forum😁

Profile picture for user Ny dag

@Argbiggan @vår2022 tack för support! Jag tänker också att det är bra att outa negativa känslor och förhoppningsvis det det mer styrka att stå emot samt att ni vet vad jag tänker om fredag och lördag och kan ”hålla koll” på mig, slutar jag skriva här så vet ni varför…. Känns skönt att fler vet om mina tankar, Förhandlaren har mött på större motstånd än tidigare…
Om anonymiteten här håller jag med rent logiskt, jag är bara nojig och det beror nog på den skam jag känner… vilket är helt galet egentligen… att känna skam och rädsla för att bli avslöjad här när man tar tag i problemet borde vara mycket bättre än att fortsätta missbruka….

Profile picture for user majsan_nu

@Ny dag Länge sen jag skrev i din tråd men har läst igenom en del av den nu! Du kämpar på o funderar så bra 🥰
Bra att skriva både positivt o negativt om sitt liv som a-fri... För så är det o viktigt att kunna läsa om det i efterhand, tror det ger styrka 💪
Viktigt att inte ge Förhandlaren nån styrka, den ska vi behålla själva...
Så här kommer en styrkekram 🤗

Profile picture for user Ny dag

@majsan_nu Tack 🤩 för styrkekramen! Den lär behövas…. Förhandlaren var väldigt aktiv igår kväll, övertygade mig nästan om kommande helg…. Nu är den en ”ny dag” och morgon och jag är återigen tacksam 😊 att vakna nykter, tacksam att jag inte druckit på över två veckor, tacksam att vakna utan ångest för att jag druckit och för att jag nu längtar efter kaffe, tacksam för detta forum där jag kan ventilera och få stöd!

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 tack 🤩 för tips på film (sett den igen) och din beskrivning av tankar dagar innan ett ”tänkt” återfall… det är ju så beroendehjärnan är programmerad… jag vet ju detta också men det är så skönt att läsa svart på vitt från dig med samma problem som jag! Skönt att ha detta forum och att kunna växeldra! Känner mig lite tjatig men igår kväll hade jag nästan planterat in besök på SB efter frisören i eftermiddag…

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Det är tjatigt med alkoholdjävulen som tjatar hela tiden😂. Bra att skriva det så blir tjatet mindre verkningslöst. Kunskap och information räcker sällan till att en förändring ska ske. Motivation är en färskvara som ständigt förändras, den är inte ständigt konstant och hållbar. Därför måste vi/jag ständigt påminnas om hur Beroendehjärnan opererar. Nöta, nöta och kämpa emot tills konsekvenshjärnan återhämtat sig och blivit starkare och kan börja sätta emot alkoholdjävulen. Jag drack alltid efter ett frisörbesök förr, firade att jag blivit fin i håret. Minns första gången sedan jag blev nykter när jag klippt mig och att det fattades något när jag kom hem. Att dricka vin, det blev så tydligt att jag drack vin till ALLA tillfällen/situationer. Nu är dessa vanor borta genom nötande till andra vanor, ett glas vattenbubbel med funlight i🥳.

Kämpa på och skriv hur alkoholdjävulen tjatar på dig, vi ska nog knäcka honom💪💕🌷

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Håller helt med att vi måste nöta och förändra, aldrig glömma och att det är kämpigt. Beroendehjärnan är ju en felprogrammerad hjärna som behöver omprogammeras/läkas och det genom att inte tillföra alkohol! Skrattar av igenkänning med belöning efter frisören, likadant här…, så kontraproduktivt.., jag äter dessutom kosttillskott för hud, hår och naglar - vilket jag förmodligen inte behövt om jag inte druckit alkohol som dränerar kroppen på näringsämnen… kanske ska lägga in också dessa omkostnader i kalkylen över vad mitt drickande kostat per månad!!!! 40 dagar kostar ca 300 kr…

Profile picture for user Ny dag

Dag 17 i min nynyktra tillvaro! Njuter av kaffe och att hjärnan är allert, känner mig stolt och rakryggad.
Har dock framförallt på eftermiddag/kväll haft förestående tankar som definitivt kommer leda till återfall därför skriver jag om det här, för att aldrig glömma och för att bearbeta och kämpa emot. Jag vill ju ff vakna stolt och rakryggad!
Priset för mitt missbruk kan jag både räkna i förlorade kronor (mycket pengar har det blivit) och i förlorad hälsa/försämrat mående. Priset för att inte dricka är ovärderligt på alla fronter så jag och alla vi här på forumet har allt att vinna och absolut inget att förlora! 👍🥰

Profile picture for user majken_r

@Ny dag Grattis till dina dagar!! Härligt att vakna rakryggad. Just morgnarna har varit min största motivation när suget satt in, tänka på just hur skönt det är att vakna fri. Heja dig!!

Profile picture for user Argbiggan

@Ny dag håller med majken_r om morgnarna. Det är så skönt att vakna pigg och mer alert. Att hjärnan vaknar den med. För mig har det känts som ett ständigt feber tillstånd dagen efter när jag druckit. Så det var typ varje morgon 🙈 skönt att slippa det. Surt att man programmerat hjärnan till att vilja välja det 🙄
Hoppas du haft en lättare dag idag. Kram

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Hoppas du får en rakryggad och skön morgon med kaffe idag. Tänkte på det du skrev om hur mycket pengar man lagt på alkohol och vitaminer. Inte klokt! Nu när jag är nykter har jag upplevt att mitt hår mår mycket bättre, kvalitén är tjockare hårstrån. Naglarna mår bättre, huden mår bättre. Magen mår bättre. Jag tillgodogör mig träning mycket bättre. Ja, allt blir bättre helt enkelt!

Ha en fin torsdag!🌷💕

Profile picture for user Ny dag

Dag 18, fick världens huvudvärk igår som inte ville ge me sig. Startade således dagen med Alvedon men ändå tacksam 😊 över att vakna nykter och inte bakis (även om måendet hade sina likheter 🤔).

@vår2022 kaffet smakade som vanligt super! Så härligt att känna doften när det bryggs och känna smaken av första klunken - en njutning som jag inte vill vara utan (bra att lägga på minnet när förhandlaren dyker upp nästa gång… hen ska inte beröva mig mina morgonstunder)
När började du märka av din fysiska ”förbättring”? Jag märker ju redan nu att jag ser lite fräschare ut, speciellt påsarna under ögonen är mindre markanta än för tre veckor sedan (har fyllt 50 så rynkor och påsar finns ju ändå). Är ganska fåfäng och lägger mycket tid och kraft på utseendet även om jag nu på slutet struntade i det och undvek att gå ut vilket också var en bidragande orsak till att jag slutade eftersom jag aldrig trott jag skulle komma dithän. Beträffande kostnad för alkoholen så räknar jag med minst 3 000 per månad, köpte aldrig billigt utan lite dyrare flaskor eller boxar för jag tänkte i min enfald att det inte var så uppenbart, handlade heller inte på mån/tis eller på förmiddagar…. Vem trodde jag att jag lurade🙈…

Profile picture for user Ny dag

@Argbiggan Jag håller med, men tänker att eftersom jag/vi en gång programmerat hjärnan till att välja alkohol, jag gjorde det för att undkomma ångest etc och lät det ske sakta men säkert utan att ha kunskaper om hur hjärnan egentligen fungerar, så har vi möjlighet till att omprogammera nu när jag/vi förstår att alkohol är ett gift som förstör och manipulerar hjärnan. Och när vi dessutom märker att vi mår så mycket bättre borde vi ha förutsättningarna att också lyckas i det långa loppet .

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Jag är också 50+ så det naturliga förfallet är ett faktum😂. Tyckte att jag kände mig fräschare i ansiktet, framför är pluffset och allt klarare ögon efter några veckor. Även bättre i magen kom rätt fort. Minns inte riktigt i tid med övrigt. Efter jul, drygt två månader efter jag slutade dricka började jag träna mer/oftare och även längden på mina dagliga promenader har ökat. Började äta mindre godis och mindre kolhydrater (pasta, mjöl, potatis, ris, socker, bröd). Det är ingen bra kombo för mig. Det har gjort att jag gått ned några kilon men framförallt känner jag mig fräschare och starkare. Det viktigaste för mig är att känna mig fräschare och att må bra. Har hört av andra här att vikten minskat efter 6 månader. Allt är väl individuellt och beroende mycket på hur vi rör och stoppar i oss.

Ha det gott🌷💕

Profile picture for user majsan_nu

@Ny dag
Du har kommit så långt o resonerar så klokt om a-beroendet, varför det blivit som det blev o hur du/vi tänkte att alkoholen skulle hjälpa...
Att upptäcka att det känns så mycket bättre utan alkohol - en sån vetskap 🥰
Jag hejar på dig, det kommer att gå fint i fortsättningen 👍
För säkerhets skull skickar jag en styrkekram till dig o även till alla övriga kämpar här på forumet! Snor åt mig en ssjälv också! 🤗

Profile picture for user Argbiggan

@Ny dag då tänker vi rätt lika på den punkten. Sedan är det att acceptera att ett beroende är skapat och alltid kommer finnas där men kan hållas i schack genom att inte dricka.
Det är till att ständigt mata viljan så den är starkare än beroendet kanske.
Hoppas du haft en fin dag 🌺

Profile picture for user Grubbel

@Ny dag Är på dag 10. Räknade ut att jag i snitt lagt runt 3600kr på alkohol per månad (inte bara till mig själv, men ändå). På ett år är det över 44.000kr. Sjukt!!!!

Profile picture for user vår2022

@Grubbel Ja, det är inte klokt! Vi drack båda två, min man och jag och tillsammans blev det ca 6000 kr i månaden😱. Det var minsann inget man reflekterade över, annat kunde man fundera på om man skulle köpa, men vinet kom aldrig på fråga. Man var minsann värd att få ta sig ett glas (en flaska eller mer) och belöna sig, slappna av efter arbete och på helgen. Sätta guldkant (skuld-o-skam-kant) på tillvaron.

Men nu vet vi bättre! Grattis till 10 dagar🥳 och ha en fin fredag!🌷💕

Profile picture for user Ny dag

Dag 19! Haft huvudvärken från helvetet hela dagen, positivt är att sug efter a är obefintligt. Nu på väg mot fjällen för en veckas semester, ska bli så härligt att idka friluftsliv och då är det ju naturligt att inte dricka alkohol vilket passar mig perfekt 👌. Hoppas bara huvudvärken försvinner, har varit stressigt på jobbet senaste veckan så jag tror förklaringen finns där. Önskar alla en a-fri helg 🥰

Profile picture for user majsan_nu

@Ny dag
Så härligt det låter med semester, vilken sorts friluftsliv kommer du/ni att ägna er åt? Oavsett så försvinner nog din huvudvärk tror jag 🥰
Skönt att du tycker a-fritt hör fjällsemestern till, det är väl inte alla som tycker så?
Grattis till dina a-fria dagar - imorgon 20 dagar 👍
Fredags kram 🤗

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Hoppas huvudvärken försvinner när du kommer till fjällen. Härligt att få inandas frisk luft och vacker fjällmiljö. Hämta nya krafter och ny energi.

Ha en fin fjällsemester!❄️🌷💕

Profile picture for user Ny dag

@majsan_nu Vi möter våren i fjällen, ute tidigt i backarna när allt är nypistat... har dessutom kommit till en ålder när afterski inte längre lockar och nu utan vin kvällen innan är belöningen i backen (efter morgonkaffet) så mycket härligare. Imorgon dag 22 som ska firas genom att vara först i backen. Har läst din tråd och är en beundrare, så jag hänger efter i dina spår 👍😀

Profile picture for user Ny dag

@Argbiggan imorgon dag 22💪, vi är starka tillsammans här, har läst din tråd och du inspirerar! Ditt ”nick” argbiggan känns inte som du i verkligheten, du känns som en så härlig och stark person och jag följer dig gärna vidare på din/min/vår resa där alkohol så småningom är lika intressant som en disktrasa. Man ångrar ju aldrig en nykter dag, däremot motsatsen

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Grattis till + 4 månader💪👍🎈😀! Du fortsätter att ta stora kliv i nykterheten och jag vill följa i dina spår!!! Huvudvärken gav med sig till slut, gårdagen medgav viss skidåkning tack vare några Ipren. Kändes lite bittert med huvudvärken, hade ju önskat att slippa den numera.... men, men ska inte klaga för tack vare den har förhandlaren trätt tillbaka 💪👍. Inger ont som inte har ngt gott med sig. Nu fjällsemester och friluftsliv - siktar nu mot milstolpe en månad. En dag i taget och försöka leva i nuet tror jag är en framgångsfaktor tillsammans med att aldrig glömma/faktainhämtning hela tiden

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Tack!😁💕. Jag hade huvudvärk av och till ett bra tag men till slut släpper den, om den är alkoholrelaterad. Du har en bra strategi👍. Njut av din härliga semester.❄️🌷💕

Profile picture for user Argbiggan

@Ny dag tack för dina ord. Och nej mitt nick är inte den jag är i nyktert tillstånd. Det är den jag blir berusad. 😂 Har faktiskt försökt byta namn men det verkar inte gå.
Tack för dina ord. Jag slår sig gärna följe på denna resa. Grattis till dina dagar. Starkt jobbat 💪👌

Profile picture for user majsan_nu

@Ny dag
Härligt med fjällen o fint att du är a-fri 🥰
Det är väl jag som har förutfattad mening om just slalomåkare, men så klart dricker inte alla alkohol!
Ha en fortsatt fin semester - om du är kvar, annars får du ha det fint o a-fritt i alla fall 👍
🤗 Kram

Profile picture for user Ny dag

En uppdatering, fjällveckan var härlig med härlig skidåkning och utan alkohol… Trots det trillade jag tillbaka när jag väl kom tillbaka till vardagen igen. Så besviken på mig själv, jag mådde ju så bra. Men jag tar nya tag igen - idag är första dagen igen. Jag ger aldrig upp denna kamp! Måste läsa/skriva här varje dag för forumet är ett fantastiskt stöd och hjälp till ett nyktert liv! Känner mig otroligt skör just nu men vet ju att det tar några dagar innan ångesten mildras… Ska också fortsätta läsa på om alkoholen och hjärnan… aldrig glömma och aldrig ta första glaset.

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Bra att du tar nya tag och inte ger upp! Ja, det är bra att skriva/läsa här på forumet, ett stöd som hjälper oss att hålla oss på banan. Skriv och berätta vad som hände när du kom tillbaka till vardagen igen, om du vill. Det kan vara bra att syna, identifiera vad som gjorde att du trillade tillbaka.

Kämpa på!🌷💕

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Jag vet faktiskt inte vad som ”hände”, jag tror det var en kombo av saker... mer än att jag kände mig deprimerad över att semestern som jag sett så mycket framemot var över och jag var inte helt redo att börja jobba igen med all press/stress det innebär. Hursomhelst, jag ville bara bort från mig själv och gjorde som så många gånger förr. Familjen märkte inget, druckit i ”lagom” mängd för att döva men inte mer. Så besviken på mig och hur jag sviker främst mig själv. Känner mig helt dränerad idag, mår ”fysiskt” bra men känner mig djupt olycklig och skraj inför framtiden.

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Försök att inte vara så hård mot dig själv, du tar nya tag nu. Tänk på hur stark du är som tar tag i detta igen. Du kommer att må bättre om några dagar när ångesten pga alkoholen ger sig. Om det är stressen som triggar, kan du på något sätt få det mindre stressigt på jobbet?

Du klarar det, det kommer att gå bra! Vi hjälps åt. Kramar från mig🥰

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Tack för ditt inlägg, det värmer mycket. Stressen/pressen på jobbet är nog föranlett av mina höga krav på mig själv i kombination med att jag i grunden är hyperkänslig vilket gör att jag aldrig kan koppla av utan det känns som min hjärna går på högvarv hela tiden. 🥰

Profile picture for user Argbiggan

@Ny dag Hej! Vad skönt att se att du är tillbaka. Har tänkt på dig och undrat hur du mår.
Var inte så hård mot dig själv. Det hade kunnat vara vem som helst av oss. Och nu är du tillbaka och tar nya tag.
Kom ihåg att du redan gjort en del framsteg och den biten du kommit och de framstegen är dina och dom kan ingen ta ifrån dig.
Vi hjälps åt.
Kram 🌸💕

Profile picture for user Ny dag

@Argbiggan Hej och tack🙏🌺! Har tänkt på dig också och blev glad att du fortsatt hänger här och är impad över dig och din resa! Jag är nog bara mest rädd, rädd för att aldrig klara detta, rädd för att falla igen. Besviken över att jag föll efter efter dryga 30 dagar, att jag lät det ske för om sanningen ska fram så var det jag som gick in på SB och köpte en BiB med tanke om att bara dricka den för att få döva, när den sedan var slut skulle jag fortsätta den nyktra resan.... hur korkad får man vara? Och såklart följdes detta besök på SB av flera.... Hjärnan är kidnappad. Men det är just detta beteende hos mig som skrämmer mig enormt, jag skulle istället ha skrivit här och fått hjälp och stöd av er alla här. Hursomhelst, idag dag 2 och mår pyttelite bättre än igår morse. Vaknade inatt av att jag grät i sömnen, med fruktansvärd ångest. Jag vill aldrig mera dricka a, jag känner mig färdig med den biten. Däremot behöver jag arbeta med att kunna vila hjärnan utan a, koppla av på riktigt för det är nog min akilleshäl i kombination med att jag är överkänslig. Idag nykter, det vet jag (har ju gjort denna resa ett flertal gånger...) Långt inlägg som svar men kände att jag behövde vara ärlig om hur min återfallsperiod startade denna gång.... och som dessvärre inte skiljer sig från tidigare. Kramar till dig! Nu håller vi i detta💪🥰

Profile picture for user majsan_nu

@Ny dag Hej!
Läst igenom din tråd sen jag skrev till dig sist - det var när du var i fjällen o allt var fint o positivt.
Nu är du hemma o allt blir "vardag" men så bra att du tar nya tag 🥰
Har du några knep för att kunna slappna av o känna lite vila utan alkohol? Tror det är viktigt för att orka vara a-fri!
Skriva här på forumet är också bra - hoppas du fortsätter med det 👍
Själv kämpar jag på... Trots att jag har många a-fria dagar så går det både upp o ner!
Önskar dig lycka till, du kommer att klara det - vi får kämpa på o även glädjas när det känns bättre 👍
🥰 skickar en styrkekram till dig från mig!