Anonym31513

Efter att ha varit nykter i lite drygt en månad testade jag att dricka vin igen. Otroligt dumt gjort såklart, men jag var så nyfiken på hur det skulle kännas, samtidigt som det kändes som ofantligt lång tid för mig med mer än en månads nykterhet. Mer klarar jag inte tänkte jag. Jag som för inte särskilt länge sedan fick kämpa för att hålla mig nykter en endaste dag.
Jag inser att om jag fortsätter tillåta mig att dricka vin nu, så kommer jag snart att vara tillbaka på ruta ett och det vill jag verkligen inte. Jag som mådde så bra i januari när jag var nykter. Det känns som om jag sätter krokben för mig själv i min tro att jag inte klarar av att vara nykter. Jag kan liksom inte identifiera mig som "en som inte dricker".

Ikväll drar Mello-cirkusen igång. Vi brukar sitta och titta på det hela familjen. Förra året, så på söndagen kom jag knappt ihåg vilka artister som varit med, än mindre vilka som gått vidare till final eftersom jag var så onykter. Jag vill inte att det ska bli så i år igen. Det känns så ledsamt när barnen entusiastiskt pratar om programmet och jag försöker hålla masken så att de inte ska komma på att jag knappt minns något.

Anonym26613

Jag har det också kämpigt just nu. Men vill vara nykter idag. Jag ser det som en del av min träning. Behöver bryta tankekopplingen Alkohol = Roligt, Roligt = Alkohol. Genom att skapa minnen som motsäger ovan minskar behovet av A.

Skulle du kunna tänka dig att skapa så många roliga minnen som möjligt utan A? ???

Ha en trevlig helg ❤

Tror du har rätt, Lavendelblomman, om att det är viktigt att bromsa direkt för att inte hamna där du inte vill vara. Jag kunde inte heller se mig som en som inte dricker i början, men vartefter så känns det mindre och mindre konstigt. Framför allt känns det viktigt att jag nu är en person som inte dricker mig full och blir bakis alldeles för ofta. Den tanken är lättare att relatera till tycker jag. Önskar dig en skön, nykter Mello-kväll!

Anonym31513

Tyvärr ingen helnykter Mello för min del, men jag minns i alla fall allt.
Jag tror att jag ska repetera lite fakta samt läsa min tråd från början för att hitta motivation till att vara helnykter en tid till.
Ha en skön söndag!

Anonym31513

Hade tänkt träna ikväll, men hade verkligen inte lust. Tände en brasa och tittade på svt-play istället medan maken lagade mat. De senaste månaderna har jag tränat på att vara snäll mot mig själv och göra saker som jag mår bra av. Jag tycker om att träna, men ibland behöver jag bara ta det lugnt och slappa. Det var i stort sett omöjligt att få tid till det när barnen var yngre, men nu händer det att jag hittar tillfällen.
Ingen alkohol blev det, så jag lägger mig nykter!

Vin Santo

Har läst din tråd nu och tror att vi (och många fler) funkar rätt lika när det gäller a.
Min upplevelse är att det är lättare att sluta helt även om självbilden får omprövas :)
Kanske blir du den där energetiska, glada och vackra personen som alla önskar att de vore om du ger upp det här giftet? Du klarade ju galant en månad så upp i sadeln igen och kriga på! Jag tror som många härinne säger att håller man bara ut en längre tid så blir det hela en normalitet - och en mycket positiv sådan!
Lycka till!

Anonym31513

Tack för peppande inlägg. Det värmer och hjälper mig att läsa dem.
Jo, jag vill verkligen ta plats i sadeln igen. Funderar på hur jag var innan jag fick alkoholproblem. Energisk, glad och kanske till och med lite vacker var jag nog. ☺
Ikväll går jag och lägger mig nykter!

Anonym31513

Ikväll lägger jag mig nykter. I morgon när jag vaknar kommer jag att vara så nöjd med mig själv. Jag har tagit plats i sadeln igen!

Du tänker rätt! Imorgon kan du ha mys frukost utan sviter från gårdagen. Kämpa på, styrka ??

Jag känner igen mig , krävande jobb , druckit flera kvällar i veckan under flera års tid som någon slags självmedicinering . Jag har bestämt mig nu , det måste bara gå att bli av med detta sug och beroende.

Anonym31513

Snart dags för frukost! Här sitter jag nu och njuter av att må bra. Tänk så väldigt mycket sämre jag hade mått om jag hade druckit igår.
Ta hand om er och ha en fin söndag!

Anonym31513

Ikväll var jag rejält sugen på alkohol. Lyckades stävja suget genom att tänka strategiskt samt genom att trycka i mig en massa godis.
När jag lagade mat upptäckte jag att det saknades en ingrediens. En sådan underbar känsla det var att kunna sätta sig i bilen och köra iväg till affären. Det hade jag inte kunnat göra om jag hade fallit till föga för suget och druckit.

Anonym26613

Älskar att man får så mycket mer gjort. Jag gillar att åka bil. Och det får man göra när man måste köra runt sina ungdomar.
Bra jobbat med nykterhet ?????

Anonym31513

Igår drack jag vin. Jag är liksom inte där mentalt än att jag vill sluta helt. Kanske hamnar jag där någon gång?
För några månader sedan var jag nykter max en dag per vecka. Nuförtiden dricker jag max en dag per vecka.
Det är ett jättestort steg i rätt riktning som jag gjort med små myrsteg under flera månaders tid.
Jag har detta forum att tacka för att jag kommit i allafall såhär långt. Jag är inte särskilt flitig med att skriva här, men ni ska veta att både det ni skriver i min tråd och i era egna peppar och stöttar mig. Tack för att ni finns!

Vilka förändringar du gör! Är det något vi lär oss är det ju att vi har olika vägar, och olika mål och ofta växer de fram med tiden. En dag i veckan är kanske din metod. Heja dig!

Vilka förändringar du gör! Är det något vi lär oss är det ju att vi har olika vägar, och olika mål och ofta växer de fram med tiden. En dag i veckan är kanske din metod. Heja dig!

Att byta ut att vara nykter en dag per vecka mot att dricka en dag per vecka är ju en enorm förändring! Mår du bra av det och kan hålla det på den nivån så är det ju kanon! Var stolt över den enorma förändring du har gjort. Ni är ju några stycken här på forumet som har valt den lite bredare vägen, och era erfarenheter är enormt viktiga att delge andra.

Kram ?

Anonym31513

Är lite rädd att jag inte kommer klara av att hålla max en dag per vecka på sikt. Jag skulle nog behöva en längre helnykter period innan i så fall. Jag var helt nykter årets första fem veckor, vilket kändes som en alldeles overkligt lång tid för mig, men jag mådde väldigt bra av det. Jag började få kontakt med mitt gamla jag igen, fast en några år äldre version! Funderar på att vara helt nykter i mars. Jag kämpar på med mina myrsteg!

Hej, ny här på forumet. Iaf i skrift. Har läst länge.

Jag har senaste året lyckats minska min konsumtion rejält, precis som du. Men det skaver för mig fortfarande. Det har fortfarande hänt att jag blir för full (kanske jag vågar berätta nån historia framöver). Fortfarande får jag hemsk ångest dagen efter. Mitt största problem (förutom att jag blir dum i huvudet av att dricka) är att jag inte kan sova! Kan. Inte. Sova. Detta har gjort att jag vill ha en längre nykter period. Få se hur det ska gå. Dessutom är jag less på att tänka på alkohol och kontrollerandet av det. Ska vi köra en vit mars tillsammans?

Kram ? ☀️