En stund på jorden

Profile picture for user Lavendelblomman

De senaste två dagarna har jag varit fruktansvärt trött och haft väldig huvudvärk. Hoppas att det ger med sig. I övrigt rullar det på bra med "The alcohol experiment". Två dagar till och jag har nått en tredjedel!

Profile picture for user Anonym26613

Började idag alcohol experiment. Trögt när jag vill hoppa till dag 8 ?❤ men det får bli istället 38 dagar för mig i slutet.

Kul att du gillar programmet. Ska bli spännande att få se morgondagens uppgift o film :)

Profile picture for user Lavendelblomman

Kul att du också börjat. Bra kämpat!
Jag ser också fram emot morgondagens film, kloka ord och uppgift! Något att "hålla i handen" liksom, de första trevande stegen i nykterheten.

Profile picture for user Lavendelblomman

Det rullar fortfarande på ganska bra. Har varit ganska sugen några kvällar, men lyckats stå emot. Äter dock en väldig massa choklad. Måste skärpa mig där.

Profile picture for user Andrahalvlek

Det är ett perfekt sätt att trösta sig i början. Tids nog hinner du skärpa dig med det också. Det är först nu vid 11 nyktra månader som jag infört köpförbud på choklad. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Profile picture for user Lavendelblomman

Tiden rusar iväg. Redan dag 20 av 30 i "The alcohol experiment". Ikväll var jag rejält sugen på alkohol. Jag lyckades stå emot genom att tänka: "Hur vill jag må i morgon bitti när jag vaknar" och "Detta är bara en tanke och inget som jag behöver agera på". Drack tomatjuice.
Kram på er!

Profile picture for user Lavendelblomman

Jo, idag kändes det extra bra när jag vaknade. Tänk vad besviken jag hade varit på mig själv om jag hade givit efter för suget och druckit igår. Heja mig! Idag är det dag 21.
Ha nu en fin dag alla och ta hand om er!

Profile picture for user Se klart

Så skönt när man får de där dagarna då det är enkelt, de kan man sätta in på nyktra banken, så ökar de i värde för framtiden.
Heja dig!

Profile picture for user Lavendelblomman

Idag är det dag 27 av 30 i "The alcohol experiment". Såhär länge i ett sträck har jag inte varit nykter sedan jag var gravid med mitt yngsta barn för över tio år sedan. Visst har jag varit sugen på alkohol emellanåt, men med rätt tänk, alkoholfritt rödvin och tomatjuice har jag tagit mig igenom det.
För drygt en vecka sedan slutade jag med choklad också. Insåg att jag inte vill gå från ett beroende till ett annat och dra på mig överflödiga kilon.
Ha nu en fin onsdag alla kämpar där ute och var rädda om er!

Profile picture for user Illaute

Som svar på av Lavendelblomman

Grattis till dina 27 dagar!
Blir nyfiken på vilket alkoholfria rödvin du dricker? Har inte testat rött än, har bara hört att de ej är goda. Jag tänker att det inte behöver smaka eller vara likt vanligt rödvin, men smaka gott helt enkelt. Är ju trevligt att ta till vid festliga tillfällen.
Ha en fin onsdag!

Profile picture for user Andrahalvlek

Grattis till ett livsviktigt rekord! Skönt att det går bra för dig. Vilka är dina viktigaste aha-upplevelser under ”The alcohol experiment”?

Kram ?

Profile picture for user Lavendelblomman

Illaute: Jag brukar köpa Carl Ljungs alkoholfria rödvin på Coop. Ärligt talat så tycker jag inte att det smakar gott. Det smakar mest som dålig saft! Jag gillar dock den lite lyxiga känslan av att ha ett glas rödvin bredvid mig.

Profile picture for user Lavendelblomman

Andrahalvlek: Det jag tagit till mig mest är fakta om hur alkoholen skadar våra kroppar. Tex att de senaste årens forskning visar att även mycket små mängder alkohol ökar risken för cancer.
Även det här med hur beroendehjärnan fungerar. Varför man känner sug och hur man liksom kan programmera om hjärnan med sina tankar. Jag har köpt en bok som det tipsas om i experimentet som handlar om just det. Den heter "The little book of big change" av Amy Johnson. Har dock inte hunnit läsa en rad än.

Profile picture for user Lavendelblomman

Dag 32 som nykter. "The alcohol experiment" är slut. En del av mig tänker att jag borde köra på nu och vara nykter i tre månader som det tipsas om här på Alkoholhjälpen, men det känns så otroligt länge. Jag har bestämt mig för att ta en vecka i taget så får jag se vart det bär hän. Denna veckan tänker jag vara nykter.
Kram på er!

Profile picture for user Lavendelblomman

Efter att ha varit nykter i lite drygt en månad testade jag att dricka vin igen. Otroligt dumt gjort såklart, men jag var så nyfiken på hur det skulle kännas, samtidigt som det kändes som ofantligt lång tid för mig med mer än en månads nykterhet. Mer klarar jag inte tänkte jag. Jag som för inte särskilt länge sedan fick kämpa för att hålla mig nykter en endaste dag.
Jag inser att om jag fortsätter tillåta mig att dricka vin nu, så kommer jag snart att vara tillbaka på ruta ett och det vill jag verkligen inte. Jag som mådde så bra i januari när jag var nykter. Det känns som om jag sätter krokben för mig själv i min tro att jag inte klarar av att vara nykter. Jag kan liksom inte identifiera mig som "en som inte dricker".

Ikväll drar Mello-cirkusen igång. Vi brukar sitta och titta på det hela familjen. Förra året, så på söndagen kom jag knappt ihåg vilka artister som varit med, än mindre vilka som gått vidare till final eftersom jag var så onykter. Jag vill inte att det ska bli så i år igen. Det känns så ledsamt när barnen entusiastiskt pratar om programmet och jag försöker hålla masken så att de inte ska komma på att jag knappt minns något.

Profile picture for user Anonym26613

Jag har det också kämpigt just nu. Men vill vara nykter idag. Jag ser det som en del av min träning. Behöver bryta tankekopplingen Alkohol = Roligt, Roligt = Alkohol. Genom att skapa minnen som motsäger ovan minskar behovet av A.

Skulle du kunna tänka dig att skapa så många roliga minnen som möjligt utan A? ???

Ha en trevlig helg ❤

Profile picture for user Kennie

Tror du har rätt, Lavendelblomman, om att det är viktigt att bromsa direkt för att inte hamna där du inte vill vara. Jag kunde inte heller se mig som en som inte dricker i början, men vartefter så känns det mindre och mindre konstigt. Framför allt känns det viktigt att jag nu är en person som inte dricker mig full och blir bakis alldeles för ofta. Den tanken är lättare att relatera till tycker jag. Önskar dig en skön, nykter Mello-kväll!

Profile picture for user Lavendelblomman

Tyvärr ingen helnykter Mello för min del, men jag minns i alla fall allt.
Jag tror att jag ska repetera lite fakta samt läsa min tråd från början för att hitta motivation till att vara helnykter en tid till.
Ha en skön söndag!

Profile picture for user Lavendelblomman

Hade tänkt träna ikväll, men hade verkligen inte lust. Tände en brasa och tittade på svt-play istället medan maken lagade mat. De senaste månaderna har jag tränat på att vara snäll mot mig själv och göra saker som jag mår bra av. Jag tycker om att träna, men ibland behöver jag bara ta det lugnt och slappa. Det var i stort sett omöjligt att få tid till det när barnen var yngre, men nu händer det att jag hittar tillfällen.
Ingen alkohol blev det, så jag lägger mig nykter!

Profile picture for user Vin Santo

Har läst din tråd nu och tror att vi (och många fler) funkar rätt lika när det gäller a.
Min upplevelse är att det är lättare att sluta helt även om självbilden får omprövas :)
Kanske blir du den där energetiska, glada och vackra personen som alla önskar att de vore om du ger upp det här giftet? Du klarade ju galant en månad så upp i sadeln igen och kriga på! Jag tror som många härinne säger att håller man bara ut en längre tid så blir det hela en normalitet - och en mycket positiv sådan!
Lycka till!

Profile picture for user Lavendelblomman

Tack för peppande inlägg. Det värmer och hjälper mig att läsa dem.
Jo, jag vill verkligen ta plats i sadeln igen. Funderar på hur jag var innan jag fick alkoholproblem. Energisk, glad och kanske till och med lite vacker var jag nog. ☺
Ikväll går jag och lägger mig nykter!

Profile picture for user Lavendelblomman

Ikväll lägger jag mig nykter. I morgon när jag vaknar kommer jag att vara så nöjd med mig själv. Jag har tagit plats i sadeln igen!

Profile picture for user Mrx

Du tänker rätt! Imorgon kan du ha mys frukost utan sviter från gårdagen. Kämpa på, styrka ??

Profile picture for user Kennie

Ja, visst njuter man av nykterheten, och vetskapen om en morgondag fri från bakfylla! Härligt att du är på gång!

Profile picture for user Vår21

Som svar på av Lavendelblomman

Jag känner igen mig , krävande jobb , druckit flera kvällar i veckan under flera års tid som någon slags självmedicinering . Jag har bestämt mig nu , det måste bara gå att bli av med detta sug och beroende.

Profile picture for user Lavendelblomman

Snart dags för frukost! Här sitter jag nu och njuter av att må bra. Tänk så väldigt mycket sämre jag hade mått om jag hade druckit igår.
Ta hand om er och ha en fin söndag!

Profile picture for user Lavendelblomman

Ikväll var jag rejält sugen på alkohol. Lyckades stävja suget genom att tänka strategiskt samt genom att trycka i mig en massa godis.
När jag lagade mat upptäckte jag att det saknades en ingrediens. En sådan underbar känsla det var att kunna sätta sig i bilen och köra iväg till affären. Det hade jag inte kunnat göra om jag hade fallit till föga för suget och druckit.

Profile picture for user Anonym26613

Älskar att man får så mycket mer gjort. Jag gillar att åka bil. Och det får man göra när man måste köra runt sina ungdomar.
Bra jobbat med nykterhet ?????

Profile picture for user Lavendelblomman

Igår drack jag vin. Jag är liksom inte där mentalt än att jag vill sluta helt. Kanske hamnar jag där någon gång?
För några månader sedan var jag nykter max en dag per vecka. Nuförtiden dricker jag max en dag per vecka.
Det är ett jättestort steg i rätt riktning som jag gjort med små myrsteg under flera månaders tid.
Jag har detta forum att tacka för att jag kommit i allafall såhär långt. Jag är inte särskilt flitig med att skriva här, men ni ska veta att både det ni skriver i min tråd och i era egna peppar och stöttar mig. Tack för att ni finns!

Profile picture for user Se klart

Vilka förändringar du gör! Är det något vi lär oss är det ju att vi har olika vägar, och olika mål och ofta växer de fram med tiden. En dag i veckan är kanske din metod. Heja dig!

Profile picture for user Se klart

Vilka förändringar du gör! Är det något vi lär oss är det ju att vi har olika vägar, och olika mål och ofta växer de fram med tiden. En dag i veckan är kanske din metod. Heja dig!

Profile picture for user Andrahalvlek

Att byta ut att vara nykter en dag per vecka mot att dricka en dag per vecka är ju en enorm förändring! Mår du bra av det och kan hålla det på den nivån så är det ju kanon! Var stolt över den enorma förändring du har gjort. Ni är ju några stycken här på forumet som har valt den lite bredare vägen, och era erfarenheter är enormt viktiga att delge andra.

Kram ?

Profile picture for user Lavendelblomman

Är lite rädd att jag inte kommer klara av att hålla max en dag per vecka på sikt. Jag skulle nog behöva en längre helnykter period innan i så fall. Jag var helt nykter årets första fem veckor, vilket kändes som en alldeles overkligt lång tid för mig, men jag mådde väldigt bra av det. Jag började få kontakt med mitt gamla jag igen, fast en några år äldre version! Funderar på att vara helt nykter i mars. Jag kämpar på med mina myrsteg!

Profile picture for user Futurista

Hej, ny här på forumet. Iaf i skrift. Har läst länge.

Jag har senaste året lyckats minska min konsumtion rejält, precis som du. Men det skaver för mig fortfarande. Det har fortfarande hänt att jag blir för full (kanske jag vågar berätta nån historia framöver). Fortfarande får jag hemsk ångest dagen efter. Mitt största problem (förutom att jag blir dum i huvudet av att dricka) är att jag inte kan sova! Kan. Inte. Sova. Detta har gjort att jag vill ha en längre nykter period. Få se hur det ska gå. Dessutom är jag less på att tänka på alkohol och kontrollerandet av det. Ska vi köra en vit mars tillsammans?

Kram ? ☀️

Profile picture for user Anonym26613

Att ni ska köra vitt mars ❤??

Ska bli jättekul att få följa er!! Jag är med och peppar!! Nuuuu kör vi ???

Profile picture for user Anonym26613

En dag åt gången, tillsammans ???

Att mars för mig är 3e månaden betyder inte att det blir nödvändigtvis lättare. Så en ny utmaning hade inte kunnat bli mer lägligt ??? nu blickar vi framåt ❤

Profile picture for user Futurista

Kikar in och säger hej ??‍♀️ hoppas du haft en fin dag på jobbet. Jag känner mig pigg och stark idag, det är framåt helgen mitt vacklande börjar antar jag. Då MÅSTE vi kroka i arm ?

Kram ?

Profile picture for user Lavendelblomman

Hej Futurista! Så snällt att du tittar in i min tråd. Det går bra med nykterheten. Nu gäller det att klara lördagskvällen också. Fredag och lördag kväll är helt klart svårast för mig att stå emot suget.
Hade dessutom en väldigt tung jobbvecka.
Kram!

Profile picture for user Anonym26613

Så trist att vi inte kunde peppa varandra igår! ?? men vi klarade det ?❤?

Nu då? Vad ska ni köpa för gött för idag? Blir Mello ???

Profile picture for user Lavendelblomman

Det blir Mello här också! Barnen brukar få bestämma vad vi ska äta för gott. Oftast blir det popcorn, ibland blir det godis.
Vad blir det för TV-godis hemma hos er andra?

Profile picture for user Anonym26613

En vän köpte mig Odd BIRD A-fri bubbel från Italien. Tänker öppna den idag och njuta. Har också lite choklad ??❤

Profile picture for user Lavendelblomman

Nu när ljuset är tillbaka så har jag kommit igång med mina morgonpromenader igen. Det är en härlig start på dagen!
Det hände i våras och i höstas att jag var alldeles vimmelkantig och var tvungen att gå jättelångsamt pga bakfylla. Det är länge sedan det inträffade nu. Jag är på väg åt rätt håll vad gäller nykterheten.
Ta hand om er och ha en fin onsdag!

Profile picture for user Anonym26613

"Här går jag och duger " står det på min tavla ?? Och där går du och lever livet! Grattis ❤??

Jag går också, nästan varje dag. ??

Profile picture for user Lavendelblomman

Igår var jag så väldigt stressad, ledsen och trött. A-djävulen tog över min hjärna och jag åkte och köpte vin som jag drack. Inga mängder så jag känner mig inte bakfull idag, men ändå. Det blev alltså ingen vit mars för mig.
Det känns som att jag svikit både mig själv och er andra på forumet när jag skrivit att jag ska ha en vit mars, men nu är det såhär. Jag föredrar att vara ärlig.
Kram på er alla!

Profile picture for user Anonym26613

Ärlighet är den bästa presenten du kan ge dig på denna resan ❤
Jag förstår att det kan kännas som svek. Men att kritisera sig själv kommer inte leda till något bra och konstruktivt. Fundera hellre vad du har lärt dig. Var det så bra lösning som du trodde? Var det något du ville och ska göra igen?
Tips: nästa gång, testa att skriva till oss innan du åker till systembolaget. Tillsammans är vi starkare 💚💪🌸

Profile picture for user Andrahalvlek

Håller med MMP, vad lärde du dig av det snedsteget? Skriv gärna om det här på forumet, för då kan fler lära sig.

Jag tror man ska ha en krisplan. ”Om jag är nära att åka till bolaget och handla ska jag först....” Städa badrummet, stå på huvudet 2 minuter, sova en timme, skriva och läsa på forumet en timme, lyssna på ett avsnitt av Alkispodden osv. Du måste hitta din egen krisplan.

HALT (hunger, arg/ilska, ledsen/ensam, trött) är nästan alltid orsaken till att man dricker när man har lovat sig själv att inte göra det. Identifiera DINA triggers.

Och skämmas ska du absolut inte göra, vi om några vet hur svårt det är. Lögnerna tillhör missbruket, ärlighet tillhör nykterheten.

Kram 🐘

Profile picture for user Lavendelblomman

Äntligen hittade jag till slutet av min tråd igen. 😁 Det lär ta ett tag innan jag vant mig vid sidans nya layout, men det ska nog gå.
Min krisplan är att stanna upp och tänka att hur vill jag må i morgon och att tänka att detta är bara en tanke/känsla och inget som jag behöver agera på. Krisplanen utökas nu med att jag ska skriva här på forumet också. 😊
Hur det kändes? Ja till en början, två timmar kanske, kändes det bra med den brännande känslan i halsen och med värmen och lugnet som spred sig i kroppen. Sedan blev jag väldigt trött och besviken på mig själv. Den känslan satt i hela dagen därpå också. Nu kände jag mig inte alls bakfull, men hade jag gjort det också så hade det naturligtvis känts ännu värre.

Jag funderar lite på det här med att jag har dåligt samvete när jag inte lyckas med något som jag föresatt mig. Det är väl inte särskilt konstigt att känna så, men för mig är det nog en av anledningarna till att jag tagit till alkoholen lite för ofta. Det kostar på att vara fröken duktig.

Nu ska jag strax ge mig ut och jogga en sväng. Det är välgörande för både kropp och själ!
Ha en bra lördag alla underbara forumvänner!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Lavendelblomman skrev:"Krisplanen utökas nu med att jag ska skriva här på forumet också. "

Jag tillhör ju dem som skriver här varje dag, flera gånger varje dag. Och det har jag gjort länge. Och jag har varit nykter länge nu också 😍 För mig är forumet ett bra sätt att reflektera dagligen - över mitt mående och andras mående. Genom att hjälpa andra hjälper jag mig själv, jag får nödvändig repetition.

Forumet ger mig också möjligheten att sätta ord på tankar och känslor, jag tvingas formulera mig. Jag får dessutom viktig input från andra - med andra som bollplank blir det nästan alltid lite bättre. Slutligen ger mig forumet en chans att gå tillbaka och läsa, följa mina egna ups and downs. Se utvecklingen i mitt mindset.

Så jag tror att dem som överger forumet när allt går bra kan ångra sig faktiskt. Det är som med AA-möten. Det är viktigt för nykterheten att fortsätta gå dit, år efter år. För att undvika återfall.

Kram 🐘

Profile picture for user Lavendelblomman

Äntligen är den jobbiga helgen slut. Det blev alldeles för mycket tjafs med maken, för mycket vin, för deppigt allting. Borta är min entusiasm, den förbättrade hyn, den lugnare magen med mera. Usch!
Det är skrämmande hur lätt det är att falla tillbaka till drickandet, trots att jag vet hur mycket bättre jag mår när jag är utan det.
Deppigt inlägg det här, men jag var tvungen att skriva av mig.

Profile picture for user Charlie70

@Lavendelblomman Fattar att det känns lite tufft nu. Fundera på vad du tar med dig av den här helgen (och förra) framåt. Hur vill du leva ditt liv? Fortsätt skriva här!

Kram!

Profile picture for user Lavendelblomman

Tack för era snälla och förstående kommentarer!
Visst vet jag att jag vill leva ett liv utan alkohol, eftersom all forskning visar att det är bäst både för knopp och kropp. Vanans makt är dock stor. Har man då dessutom lite motlut i livet, så är det lätt att alla förnuftiga tankar man tänkt tidigare på dagen trängs undan av a-djävulen.
Ikväll lägger jag mig nykter och det känns väldigt bra.
Kram på er alla!

Profile picture for user Se klart

Motlutet
Ett bra ord som för mig förstärktes enormt av mitt drickande. Motlutet var gigantiskt, utmaningarna många. Dåliga samveten och surdegar av den icke trendiga sorten i alla skåp och lådor.
Till det ett par kilo skam och skuld i varje ficka. Inte konstigt det blev just motlut.
Önskar dig en fin dag idag och bra att du får uppleva den utan att vara bakis. Många saker klarnar, lite i taget. 🌸

Profile picture for user Lavendelblomman

Jag sover ganska dåligt sedan några veckor tillbaka, trots mitt ljuvliga tyngdtäcke. Vårt ena barn har det lite tufft i skolan och utsätts för kränkande behandling. Sådant gör ont i mamma-hjärtat! Tack och lov tar skolan det på största allvar och vidtar åtgärder.

Profile picture for user Anonym26613

@Lavendelblomman Kanon bra strategi. Ät något med socker i, det dämpar suget. Bär och frukt går fint. Sura godis är bra, då man sällan vill ha vin när men äter det 😅💪

Då bestämmer vi att vi inte dricker medan vi lagar mat. Det bör inte vara omöjligt va? 🌸🙏💚

Profile picture for user Lavendelblomman

Idag anmälde jag mig på nytt till The alcohol experiment. Det är ett kostnadsfritt 30-dagarsprogram med Annie Grace. Hon har gjort om lite sedan jag gick det förra gången. Nu är det bland annat i app-form.
Ha en fin påskdag och var rädda om er! Kram!

Profile picture for user Lavendelblomman

Det blev en del vin i fredags och i lördags. Inga mängder. Jag vet att helt alkoholfritt under en längre tid vore bra för mig, men vanans makt ät stor. Jag dricker i alla fall väldigt mycket mindre nu än innan och det känns bra. Kanske kan jag under en tid testa att enbart dricka på lördagar?
Ha en fin vecka alla kämpar där ute!

Profile picture for user Sisyfos

Har läst om din resa med hög igenkänning. Känns som om dina barn är i en ålder som tar mycket tid och att du har mycket omkring dig både hemma och på jobbet. Jag drack både för att orka och som avkoppling. Det låter ju helt idiotiskt men jag tror verkligen att det var så, särskilt när man dricker för att orka prestera lite till.
Tänker att det är bra att du nu har dragit ner till att använda vinet som avkoppling till helgen.
Läser du min tråd så har jag har jag valsat runt här rätt länge. Är nu alkoholfri sen en tid. Jag har kört alkoholfritt vin på helgerna ofta när jag velat hålla upp, har kunnat ha kvar vanan men utan alkohol. Tidigare kunde jag klunka i mig en hel flaska alkoholfritt, nu kan den räcka i flera kvällar. Tror det har att göra med att jag är mycket lugnare överlag. Jag pysslar om mig själv mycket mer nu. Jag tänker att du kanske hör till oss som behöver jobba lite där också. Lycka till!

Profile picture for user Sisyfos

Har läst om din resa med hög igenkänning. Känns som om dina barn är i en ålder som tar mycket tid och att du har mycket omkring dig både hemma och på jobbet. Jag drack både för att orka och som avkoppling. Det låter ju helt idiotiskt men jag tror verkligen att det var så, särskilt när man dricker för att orka prestera lite till.
Tänker att det är bra att du nu har dragit ner till att använda vinet som avkoppling till helgen.
Läser du min tråd så har jag har jag valsat runt här rätt länge. Är nu alkoholfri sen en tid. Jag har kört alkoholfritt vin på helgerna ofta när jag velat hålla upp, har kunnat ha kvar vanan men utan alkohol. Tidigare kunde jag klunka i mig en hel flaska alkoholfritt, nu kan den räcka i flera kvällar. Tror det har att göra med att jag är mycket lugnare överlag. Jag pysslar om mig själv mycket mer nu. Jag tänker att du kanske hör till oss som behöver jobba lite där också. Lycka till!

Profile picture for user Lavendelblomman

@Sisyfos Tack för ditt inlägg i min tråd! Vad är det för alkoholfritt vin du dricker? Jag har testat några, men har hittills inte lyckats hitta något som jag tycker smakar bra.
Du träffar precis mitt i prick när du skriver att jag nog behöver bli bättre på att pyssla om mig själv. Jag har tränat mycket på det det senaste året. En avkoppling som jag hittat är att lyssna på diverse poddar. Det tycker jag är både intressant, roligt och avkopplande.
En annan grej som jag hittat är mindfulness acceptansövningar. Det går i korthet ut på att man istället för att lägga energi på att försöka undvika svåra tankar eller försöka vända dem till något positivt ska våga möta dem och känna in dem. Andas igenom dem under några minuter. Acceptera att dessa tankar finns, men släpp dem efter en stund. Detta kräver mycket träning och jag har kommit en bit på väg och fått en del nya insikter.
Kram!

Profile picture for user Anonym26613

Bra plan! Alltså att gå ner till en dag i veckan. Sedan kanske för skojsskull hoppa över det och testa på 10 dagar i rad.
Du får testa dig fram. Beror så mycket på vad du vill åstadkomma.

Lycka till! Heja dig 🥳❤🌸

Profile picture for user Lavendelblomman

Tack för att ni tittar till mig och kommer med uppmuntrande ord. Det uppskattas!
Jo det går lite upp och ned. För det mesta lyckas jag låta bli alkoholen dag före arbetsdag, men på fredagar och lördagar brukar jag dricka, oftast mer än jag tänkt mig. Att sitta med ett glas vin och koppla av är bland det bästa jag vet.
Jag har mycket på jobbet. Dessutom är jag alltid trött och orkeslös den här tiden på året. Jag har testat mig för pollenallergi, men det är det inte.
Orkar och vill inte göra mer åt drickandet just nu. Får bara ha disciplin nog att se till att hålla drickandet på den här nivån och inte låta det bära iväg åt fel håll, för då är jag snart tillbaka på ruta ett.
Något som jag på senare tid börjat lyssna på mer och mer är meditation och mindfulness acceptansövningar. Det skänker mig lugn. Någon mer som har erfarenhet av det?
Var rädda om er! Stor kram!

Profile picture for user Kennie

Ja, den där vanan.. Men den går ju att bryta, det har du ju delvis redan gjort. Och om det känns tillräckligt viktigt kommer du kunna förändra ytterligare. Kämpa vidare, du är på väg!

Profile picture for user knickan

Läser med stor igenkänning din tråd. Så många vi verkar vara, duktiga flickor, högpresterande, som använder vin som en ventil, en paus, en avstressande medicin. En medicin med så många biverkningar. Och vacklandet, vad vi vill men inte orkar leva upp till alla gånger. Du har ändå klarat mer än 30 dagar i ett streck utan alkohol! Då vet du att du kan! Och du dricker färre dagar nu än tidigare. Det är ju jättebra! Jag lyckas numera hålla vardagskvällarna nyktra. Helgerna svårare, men oftast inte mer än 3 glas. Undantag för igår kväll, då jag återföll i gammalt beteende efter en stressig dag på jobbet. Ska ta och lyssna på Annie Grace, tack för tipset. Lycka till med helgen! Och var inte så hård mot dig själv🥰

Profile picture for user Kennie

Ja, avkopplingen att sätta sig med ett glas vin som ni båda skriver om, Lavendelblomman och Knickan, så kände jag också. Och jag trodde inte att något annat skulle kunna ersätta det, men faktiskt så får jag nu en lika skön belöningskänsla av att sätta mig med tidningen, telefonen, en bok med något gott alkoholfritt. Och så blir jag mindre trött när jag aldrig är bakis längre, så mindre behov av den där totala avkopplingen. Jag tror man får se på sig själv som ett vanedjur ibland, och dressera sig själv till nya kopplingar. Och hitta sin nivå. Som med godis, man måste inte avge godislöfte, det kanske är lagom med att hålla sig till lördagsgodis.

Profile picture for user Lavendelblomman

Jag sover ofta med pulsklocka på armen och jag har upptäckt att min vilopuls är ca fem slag lägre per minut om jag inte druckit alkohol kvällen innan. För mig är det en motivationsfaktor till att inte dricka när jag så direkt och tydligt ser hur det påverkar kroppen. Ville bara skriva det.
Ha en fin onsdag!

Profile picture for user Lavendelblomman

Igår hade jag en förfärligt jobbig dag. Låg i sängen halva dagen och hade nära till gråten hela dagen. Jag drack en del vin på lördagskvällen, men inte sådana mängder att jag förtjänade att må sådär dåligt dagen efter. Det var nog en kombination av alkohol, stress och vätskebrist som slog ut mig. Usch, jag vill aldrig mer må som jag gjorde igår. En del av mig vill vara helt nykter en längre period, men jag vet inte om jag är tillräckligt motiverad. Kanske kan jag bli det genom att minnas gårdagen?

Profile picture for user Kennie

Ja, för mig är det en drivkraft att slippa vara bakis. Känns som att det blev värre och värre, stora bakfyllor trots att man inte druckit några mängder. Ungefär som att kroppen bara inte orkar med alkohol längre... Kämpa på, och ifrågasätt varför alkokolbruk är det normala i vårt samhälle, det hjälper mig att vilja ara nykter.

Profile picture for user knickan

@Lavendelblomman Ta nya tag igen! Det kan du!
Jag är väldigt nöjd att jag pratade med min man om att inte dricka alkohol på vardagar och inte dricka alla lediga dagar när det blir sommar och på helgerna. Och han höll med. Det känns bra inför sommaren. Det underlättar ju för mig om han inte rutinmässigt serverar vin till maten. Jag tror på att försöka ändra vanor. Och lägga till vanor som inte inbegriper alkohol, särskilt för att slappna av.
Kram till dig!