Otroligt

891 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
FinaLisa
Otroligt

Hej alla fantastiska människor som kämpar och delar med er så generöst av era historier!
Jag har tjuvlyssnat på er sedan i höstas men nu är det dags även för mig att aktivt delta i kampen mot alkohol missbruket.
Min hjärna har varit kidnappad ett bra tag, har försökt hur många gånger som helst att dra ner men lyckas oftast bara komma till dag 3 eller 4. Sedan är det dags för en liter vin igen...
Nu är jag på dag 8 och det vill jag tacka er här på forumet för! Och mig själv såklart...

Vinäger
Håller med!

Tackar också forumet för en stor del i min process att bli nykter- men försöker att inte glömma min egen insats. Bra jobbat!

Välkommen hit! Nu håller vi! ♡

FinaLisa
Tack för att ni finns! Jag

Tack för att ni finns! Jag använder också forumet i mina tankar om jag inte kan somna. Då försöker jag formulera mina tankar i ord och detta gör att mina andra orostankar hålls lite på avstånd. Hjärtklappningen minskar och det känns lite mer uthärdligt att ligga sömnlös.
Ännu så länge har jag inget sug och idag är det dag 9!
Ha en skön torsdag alla fantastiska kämpar🌼🙋💚

Tilde
Vad bra FinaLisa

att du kan använda forumet när du inte kan sova. För några år sedan hade jag mycket problem med sömnlöshet o jag hade oro o ångest. Jag provade sömnkurs på nätet o självhypnos som är väldigt rogivande för mig fortfarande, som en slags meditation och den gör mig lugn. Numera har jag ganska sällan oro när jag ska sova o kommer oro försöker jag tänka att det inte är farligt iallafall. Kanske kan du ha nytta av något av detta. Hoppas du sover gott inatt.

FinaLisa
Tack för omtanken Tilde🌼

Jag har många orosmoment runtom mig och som jag inte kan påverka. Det är människor i min närhet som mår dåligt. Jag är för empatisk många gånger och grubblar för mycket. Det är väl en av orsakerna till varför jag hamnat i alkohol beroendet från början.
Men just nu väntar jag på att kunna sova normalt, har ju varit tvungen att ta till sömnmedel vissa nätter. Men det blir en ju också beroende av😞

FinaLisa
Alkoholglasögonen

Har i helgen läst "Makt, mod och motstånd" av Benny Haag.
Den var fantastiskt inspirerande, han är verkligen övertygande i sin kamp mot alkoholen.
Han är så trovärdig eftersom han själv varit i missbruket och nu är nykter sedan 15 år.
Förebilder som stärker en är bra!
💚💪🌼💮😃

DetGårBättre
Ja, det var en bra bok! Läste

Ja, det var en bra bok! Läste både den och även Per Holknekts självbiografi i vintras. Kan även rekommendera den andre boken :D

miss lyckad
Grattis till tid...

...Kommer ihåg när en av mina döttrar sa till mig att jag skulle ta en dag i taget och det skulle bli veckor och sedan månader...Jag tänkte att "vaknade hon sen" trodde att det skulle vara omöjligt för mig...Men så är det..Sakta men säkert blir den nyktra tiden längre. Till slut blir det en vana och en vardag.Du är på den nyktra vägen nu..Härligt..

FinaLisa
Ja, det känns lite märkligt

Ja, det känns lite märkligt att det går så lätt just nu... Är på dag 14 idag och jag har gått förbi systemet vid tre olika tillfällen under denna tiden men inte varit i närheten av att gå in. Tidigare har ju benen travat in av sig själva...🙄
Ska man tolka det som att jag är motiverad på ett nytt sätt kanske?
Eller ska jag förbereda mig för ett bakslag?
Men idag blir det inget iallafall💪😄

FinaLisa
Höll nästan på....

...att gå in på systemet idag🙄
Men så tänkte jag på er alla här på forumet och kände mig som en svikare främst mot mig själv. Så det blev chips, godis och Coca-Cola😄
Idag är jag nykter och imorgon är det dag 18!
Trevlig helg🙋🌼💚

Emma79
Bra jobbat!

Godis är ju jättegott 🍭🍬🍫!

FinaLisa
Suck och ångest...

Någonstans visste jag att detta gick för lätt.
Att hålla 17 dagar utan sug var ju inga problem alls men igår slog det till bara sådär! Utan någon som helst anledning, begriper ingenting!?
Så vad gjorde jag? Utan någon skam i kroppen går jag in på systemet och köper en liter vin....
Går hem och dricker, den varar i ca 6 timmar. Därefter öppnar jag en flaska sprit fast min sambo ber mig låta bli... häller i mig en drink och vinglar sedan i säng.
Hur roligt var detta med facit i hand?
INTE ALLS! Hjärtklappning och ångest....Jag hatar mig själv idag.
Jag mår som jag förtjänar, idiot som jag är. Vill att denna dagen blir så kort som möjligt så jag kan börja om från början.
Nästa gång måste jag ha en beredskap för det stora A-suget!

Vinäger
Nya tag!

Seriöst, jag menar det. Låter hurtigt och klämkäckt men det är det som gäller. De flesta har kört omkull någon gång, även jag, men det betyder inte att det är kört.

Lär dig istället något av det. Som du själv är inne på, beredskap när suget sätter in. Själv tjatar jag alltid om dessa strategier, som jag anser är avgörande - åtminstone i början - för att det ska gå vägen: Ingen alkohol tillgänglig, omväg runt Systemet, aktiviteter vid den kritiska tiden, komma hem senare än min man... Listan är förstås individuell. Klura på vad som behövs för att det ska bli mindre svårt att trilla dit om suget sätter in igen. Skriv gärna här.

Kom igen, jag tror på dig! ♡ Kram

FinaLisa
Tack Vinäger❤💕

Tack Vinäger❤💕
Du har så rätt, nu gäller nya tag. Bara denna dagen är över så....
😗💮

Mirabelle
Som Vinäger sagt

Kom igen, upp och hoppa. Vi kanske snubblar ner i diket någon gång, men vi behöver inte ligga kvar där :) Dina 17 nyktra dagar är inte raderade och förgäves. Dem har du kvar under bältet. Nu lägger vi till fler, en nykter dag i taget. Du är ingen idiot. Du är en människa under utveckling, som alla andra. Nästa gång stora suget slår till är du litet mer förberedd, litet slugare.

FinaLisa
Tack💚❤🌼

Tack snälla Mirabelle💕🌼
Imorgon mår jag nog bättre och ska räkna nya nyktra dagar.
Godnatt om en stund🙋

FinaLisa
Självförnekelse mitt i självinsikten?

Har ännu inte lyckats ta mig upp ur svackan. Kravlar i självförakt och ångest...de gamla visorna dyker upp igen... På måndag ska jag sluta, efter påsk är det dags, hur korkad är jag egentligen?
Men jag vill inte ge upp, lyckades ju hålla 17 dagar för ett tag sedan.
Suck😞

Emma79
Fint att du är

Tillbaka!

FinaLisa du var den första som gav mig en puff i rätt riktning då jag förvirrat ramlade in här. Tack tack tack!

En röra av ångest självförakt planer på att sluta... det blir så geggigt.

Till mig gav du rådet att hålla uppe ett par dagar till, då jag redan hållit uppe ett par dagar. Så det gjorde jag och nu är det mer än en månad och allt går upp och ner men jag konfronterar livet nykter vilket gör allt mycket lättare.

Så jag ger dig rådet: vänta inte till efter påsk ( vem bryr sig om påsk anyway?) sätt igång direkt! Viljan finns ju❣️

Stor kram och TACK och lycka till!

Mirabelle
Håller med Emma79

Påsk är överskattat. Ägg är ju skitäckligt! Att ersätta flaskan med kokta äckelägg är dömt att misslyckas. Rätt tidpunkt att ta tjuren vid hornen kommer aldrig när man väntar på den. Varje tidpunkt är rätt tidpunkt. Just precis nu är den rättaste tidpunkten av alla. Släng ut flaskan. Gå till närmsta affär och köp dig något riktigt gott och syndigt till tröst. Du har klarat 17 dagar tidigare. Du fixar en nykter dag till! Kram

FinaLisa
Emma79🌼 Mirabelle🌼

Ni är så himla gulliga! Tack för era omtankar! Jag laddar nu om för att bryta innan påsk. Jag vet ju att det går🙂💕🐣

Liten stor
Paa

Känner igen den där fallgropen efter ett par veckor som du beskriver. Jag börjar tro det att i mitt fall kan vara post akut abstinens som jag läst mycket om sista tiden. Behöver ju inte alls vara så i ditt fall men för mig hjälpte det att lära mig mer om det. (Jag trillar ofta tillbaka efter 14 dagar-1 månad fortfarande)

http://www.alkodrog.com/post-akut-abstinens-paa/

Heja dig!

Vinäger
Håller på dig!

Du är insiktsfull, tror att du fixar detta. Leta efter motivationen, det får/fick jag göra ibland. Påminna mig om plus- och minussidorna.

Lycka till! ♡ Kram

FinaLisa
Nya tag igen.....

Dag 3 och fullt motiverad igen. Men med en annan ödmjukhet. Vet att jag behöver vara beredd hela tiden för suget kan slå till närsom. Förra gången var jag för kaxig....
Det blev ingen vit påsk men ändå måttlig.
Nu siktar jag på att nå dag 17 där jag snubblade för ett tag sedan.
Då bör även våren ha kommit! ☀🔆😎🌷🌸🌻

FinaLisa
PS.

Tack Paa, läste länken och det var tänkvärt. 💚🙋

PimPim
Hej!

Välkommen tillbaka! 🌺
Du grejar detta... sikta på en dag i taget 🙏🏻 Själv är jag på dag 24 och ikväll somnar jag nykter. Likaså imorgon.
Att jsg lyckats hittills beror på att jag inte har något vin hemma och att jag undviker glasbanken!
Jag har varit på tre olika tillställningar där jag varit nykter och då har jag valt att köra! Det har varit mina tre bästa strategier hittills! 👌🏻✨

Lycka till!
Kram PimPim 🌺

Mirabelle
Yes!!!

Härligt att du har hittat motivationen igen! Det blir fint det här :) Ja det gäller att vara på sin vakt och inte underskatta a-hjärnans listiga manövrar, eller kraften i triggers och inlärda beteenden. Låt oss hoppas att den här evighetsvintern kommer till sin ände nu. Det mesta blir lättare och roligare under sommarhalvåret. Kram

Halihalo
Dag 1

Dag 1 här nu då. Inga problem idag. Ångesten är så stor. Men imorgon... helg! Då vill man ju ha!

Carina
Hej Halihalo!

Stort välkommen hit till forumet!
Och grattis till dag 1 - det första steget taget till en förändring. Du kommer säkert hitta massor av inspiration om du läser inläggen hos alla som skriver här på forumet.
Ett tips är att du skapar en egen tråd och berättar lite mera om dig och vad det är som gör att du nu vill ha en förändring. Det gör du genom att klicka på "Starta ny forumtråd" längst upp till höger.
Ibland får man ha tålamod innan man får svar på sin tråd, men med tålamod och att stödjer andra i deras trådar så brukar det lossna.

På återskrivande hoppas jag!
/Carina
Anhörigstödet & Alkoholhjälpen

Halihalo
Carina

Hej Carina
Tack! Jag kanske får göra de och skriva lite mer ingående :)

FinaLisa
Hej Halihalo!

Välkommen hit!
Jag är på dag 4 och svajar i tankarna idag men vet att suget det kommer och går hela tiden. Men för varje dag blir det längre mellan sugen....
Som någon skrev här så är det smart att låta ca 20 minuter gå innan man fattar något dumt beslut 🌼😎

FinaLisa
Vill bara berömma mig själv

Vill bara berömma mig själv idag då jag hållit 9 dagar utan alkohol🙋
Det har gått lätt så här långt men jag vet att A-tankarna lurar i vassen om några dagar.....då gäller det att hålla emot💪
Tack alla här för att ni hjälper mig att kämpa!☀💕🙂

Sidor

Låst tråd