Så kom dagen när den unga läkaren med sin snälla blå ögon tittade på mig och sa, dina leverprover är inte bra och det är alkoholrelaterat en stund stannade allt av. Jag som alltid lyckats hålla masken tappade allt, kändes så jäkla skönt att säga att jag har problem. Sjukskrev mig en vecka och legat här, läst om alla er som kämpar så det har gett mig kraft varje dag att inte dricka något är nu inne på dag 8.
Så med många små steg skall jag nu försöka räta upp livet igen utan att döva ångest och annat med vin, vilket aldrig gått men man fått en stund ro innan man vaknar med ännu värre ångest.

Hej Levande,
vad glad jag blir till morgonkaffet när jag läser att du funderar på att ge AA en chans (för din egen skull, de flesta av oss blev ditputtade ;)

"Funderar på om hela livet kommer vara så här nu, kamp om att hålla mig lugn och inte tåla dålig stress" - nej, kampen försvinner med tiden. Helt plötsligt märkte jag att kampen var borta. Kriget fanns inte mer. Jag stannade upp i stunden och grät av lycka. Där, på morgonen, förstod jag att jag fått någonting och att detta slag går att vinna. Det kommer du också att uppleva och i AA får verktygen att snabba på processen samt lära dig lite "fix o trix" om hur man står emot om ett tillfälligt sug skulle dyka upp längs vägen.

Idag väljer vi att vara nyktra tillsammans, en dag i taget ;)

Kram

Levande

Firar mina 90 dagar idag och är så jäkla nöjd och stolt över mig själv. Vill dela känslan med er av att vara på väg, få hopp av ord som de som Äntligen fri skrev.
Nu går jag mot nästa mål och startar 90 nya dagar som jag hoppas har kloka beslut för mitt nya liv.
Så kram igen, nu går jag ut och möter våren

Varför inte gå till ett AA möte idag och bli hyllad?
-Jag heter (namn) och jag firar 3 månader idag..
Du kommer få applåder ;)
Vissa grupper delar dessutom ut en 3mån medalj. Den ligger sedan fint och lyser i plånboken..

Wicca

Wow å grattis till 90 dagar. Du är verkligen en inspiration och en grym kämpe??? Kram ?

Levande

Hade varit kul om jag gått till AA igår Äntligen fri, men bor så att jag behöver åka ganska långt så det fanns inte tid igår. Men planerat in att gå nästa vecka och så det närmar sig.
Skall träffa läkaren med de blå ögonen idag och väldigt skönt att jag går dit med lätta steg.
Är så tacksam för han var så ärlig och rak, tack vare honom så har jag vaknat upp.
Så väljer att vara nykter idag, kram och styrka till er hjältar

Tre månader är stort. Har du berättat för läkaren vilken skillnad han gjort. Du kanske skulle skicka dit din man? I

jas75

Bra kämpat ☺ Tror alla har/kommer till en vändpunkt. Det är fortfarande ett tufft jobb men ändå lättare på nått sätt. Himmel vad jag svamlar. Men låter det stå kvar. Grattiskramar

Jättebra jobbat. Jag har ju också en man som dricker, men han har blivit nykter! Vet inte om han ska vara det ett år. Men det återstår att se. Vår relation är inte så skör längre, men han förstod att jag inte tänkte förhandla om min nykterhet. Tidigare var jag osäker på när han skulle vara full eller åka till bolaget. Nu känns det mycket säkrare med det. Jag sa att vi får flytta isär om jag inte orkar med hans drickande. Då hade han tagit ett eget beslut om ett års nykterhet. Hoppas det går bra för er också på ett eller annat sätt <3

Levande

Tack till era Grattis ?
Sisyfos jo har berättat för läkaren och denna gången när proverna var bra, så gjorde jag det igen. Han var min räddning och kommer alltid att vara honom tacksam.
Träningstanten jag mår så bra av denna tiden fysiskt och psykiskt så känner mig att jag är på väg.
Miss lyckad jag och mannen är på helt olika plan just nu och det är synd men vem vet vad som händer.
Jag tänker att allt ger sig med tiden och ger mig själv detta året, jobbar med att försöka leva utan att fly. Lära mig att hantera stress, oro försöka planera ett liv där jag inte behöver fly in i dimman.
En underbar morgon här, så väljer att vara nykter idag/ kram och styrka till er

Jo jag förstår att ni är i helt olika faser. Det var vi också. Jag valde nykterheten och min sambo förstod att jag skulle flytta om han inte gjorde något radikalt. Vi har skilt oss tidigare efter att varit gifta så det var inget tomt hot. Men fanns kärlek kvar någonstans mellan alkoholdimman och dess tragiska söndring på förhållandet. Du verkar stark så du finner nog på råd vad som komma skall. Ha en fin dag <3

Levande

En sådan vacker morgon, med rådjur på fälten, fågelsång en kopp ute medan hunden rastar sig.
Är sådan här stunder jag får energi av och viljan att forsätta min resa.
Visst viskar spöket om ett glas i bakgrunden, men min lycka över att överlevt och rädslan över vinets makt räddar mig.
Kommer jag att dricka någon mer gång, det vet jag inte men funderar inte över det utan njuter här och nu, en dag i taget.
Så väljer att vara nykter i dag/ kram och styrka till alla hjältar

Ebba

Det låter som en underbar morgon. Du beskriver så vackert!

Levande

I mitt jobb möter jag många människor med olika behov som är tvungna att hitta nya vägar för att komma till sina mål.
Att Träningstanten har sin egen väg tycker jag är en styrka och är en väg som kanske passar henne och önskar henne all styrka på den vägen.
Att säga vad som är rätt och fel går inte och vi alla kommer från olika håll och det vi har gemensamt är målet att få må bra.
Jag skulle säkert kunna hålla mig till en normal konsumtion tills det händer något och flykten tar över och sen är det kört.
Så jag väljer att inte spela så högt utan istället satsa på att lära mig att inte fly utan att hantera livet utan dimman.
Någon skrev på sin tråd att när man väl bestämt sig är det inte så svårt och jag tror det är så.
Erkännandet för sig själv är ett stort steg och där sanningen är nyckeln till ett bättre liv.
Lite tankar i en ljuvlig morgon, där det väntas glass vid havet idag.
Så väljer att vara nykter idag/ kram och styrka till er hjältar

träningstanten52

Skönt att du ger dina medsystrar möjlighet att välja, hitta sin egen väg. För ett så intolerant samhälle som vi skapat och har nu ja det känns som en bunker ibland!
Jag håller med om att det är inte så svårt att avstå eller begränsa när man väl bestämt sig och insett att man vill må bra! Fördelarna med att vakna nykter och att inte bli berusad är så trevliga.
Ha en trevlig helg och väl mött

Levande

Att förlora sin kraft är som att genomgå alla "dom sju dvärgarna"
Först blir man TRÖTTER-man orkar ingenting.
Sen blir man BLYGER-orkar inte träffa människor.
Sen blir man BUTTER-ledsen o dämpad & arg
Sen blir man TOKER- står inte ut med någonting
... Sen blir man PROSIT-immunförsvaret har sänkts
Sen blir man KLOKER-man börjar omvärdera livet,man ser livets mening igen
Och slutligen blir GLADER-man blir stark-man vågar säga nej & man känner glädje igen!

Hoppade över Toker och Prosit, men annars så stämde det bra.
Lite kul (eller inte) analys detta. Hoppar - eller landade kanske i Både Toker och Prosit under mitt återfall. Då har jag prickat av alla, är man frisk då?