Hej Alla
Läst mycket och inser att det finns livsöden här jag inte kan jämföra mig med. Så på ett sätt känns det småaktigt att komma hit med sina problem.
Det är också svårt att veta hur mycket man ska lämna ut sig. Zorro är ett genomtänkt användarnamn. Jag bär mask och döljer mig effektivt bakom den. Endast min sambo ser igenom. Hon kallar mig också öppet och rättframt för alkoholist. Har gener för det då det finns nära mig i familjen. Min far dog för några år sedan, men var då nykter alkoholist sedan många år.
Jag är en missbrukare. Allt som triggar mitt belöningssystem funkar. Förr i tiden käkade jag olika kodeinpreparat under flera år. Avgiftade mig själv och kom på att det var mycket lättare att få tag i alkohol. Tyckte väl det fanns någon form av logik att efter egen avgiftning i 10 veckar börja dra i sig alkohol i stället. men ack så mycket mer tillgängligt.
Jag är i en ålder där riskfaktorer snabbt kan avsluta ens liv och jag måste omvärdera min livssituation och göra något åt detta.
6 till 8, 7,5% starköl dagligen gör hål i plånboken och bygger mage. för ett halvt liv sedan var jag i det närmaste underviktig och idag är det +110!
Jag har gjort en del försök tidigare. Har klarat 3 veckor, men det var innan jag var uppe på den nivå jag är nu!
Nu blir det en 7,5.a eller som jag hittade nyligen på bolaget, 10% öl, innan jobbet på morgonen. Sen kommer nummer 2 direkt efter jobbet.
Trött på att ekonomin inte klarar detta. Trött på att vara fet! Trött på att riskera min sambo som tydligt uttalat sig om att hon vill bli av med mig. Det sista är det starkaste argumentet. Gör vad som står i min makt för att behålla en underbar kvinna.

Idag är det dag 2 nykter. Ska strax åka hem och vet just nu inte hur jag ska stänga av Autopiloten för bilfan hamnar på något konstig sätt utanför bolaget utan att jag fattar hur!

Testar nu detta sätt! Kanske kan det fungera och kanske kan jag klara dag 3 och kanske kan jag nå upp till rekordet på 3 veckor. Vem vet!

jas75

Ja detta är ett underbart ställe i cyberrymden :) Du har gjort en lång resa. & ja rädsla är en bra motivations känsla. En dag i taget....

Zorro

Hej jas75. tack för att du skriver i min tråd. Har följt din sen jag kom tillbaka och kan nog bara till en viss del föreställa mig vad du går igenom nu.
Håll ut! Det kommer alltid en ny dag imorgon!
/Z

anonym11208

Vad härligt att du märker skillnad!! Det där med att skorna kändes större, det har jag aldrig hört talas om, är det alltså att man samlar på sig vätska till och med nere i fötterna?? Herregud!! Kram

Zorro

Hej vinärgott
Ja, som jag förstår det är det väl en bieffekt av ölen, nämligen vikten, som orsakar det! :-) Samma sak som på en gravid kvinna. Den ökande vikten gör att blodet inte orkar tillbaka upp. Alkohol gör dessutom det värre genom att kärlen vidgas.
Så just nu finns inte alkohol på kartan för mig. Livet och hälsan är viktigt för mig. Jag vet dock att alkoholspöket kommer och jag kommer att förminska och släta över problemen.
Sist klarade jag 2 månader. Just nu känner jag en stabilitet i livet som jag inte gjorde då så det är väl bara att glädjas åt att det just nu går alldeles utmärkt utan A. Men som sagt... vet att svårare tider kommer och kampen börjar.

Foursquare

Grym resa Zorro!
Som jag skrev i min tråd så känner jag igen mig så jävla mycket i det du beskriver.

Angående vätska i fötterna så vill jag varna för detta. Sök vård kring detta, det finns en medicin man kan ta. Anledningen till att jag varnar är för att där det samlas vätska samlas det även gifter vilket innebär att man kan få svåra infektioner. Jag har en vän som har blivit behandlad för detta och han menade på att det slår ut stora delar av den naturliga reningsprocessen. Eftersom du inte dricker nu Zorro så tycker jag att du skall försöka uppsöka läkare kring detta. Det finns flera anledningar till att det blir så här så misstanke kring alkohol är inte den första från läkarens sida. Du skriver även att du (precis som jag) lever med kraftig övervikt. Bland killar som oss är det extra vanligt med vätskesamlingar så kör på och sök medicin för just detta.

Zorro

Foursquare, jag HAR faktiskt varit hos läkare. Kanske inte nämnde mitt drickande i och för sig ;) (han frågade ju aldrig) men domen var venöst ödem som innebär att klaffarna i venerna har svårt att transportera tillbaka blodet. Behandling är stödstrumpor och viktnedgång. Stödstrumpor...njae....
Sen vet jag att alkoholen bidrar då det efter ålder och vikt är tredje vanligaste faktorn för detta. Ja, graviditet är också en vanlig orsak, men tror inte jag är det! :)
Men nu dag 12 är det i princip helt borta.

/Z

Zorro

Måste medge.... det har varit en lite jobbigare dag idag. Huvudvärk, trött, hängig, olustkänslor i största allmänhet. Svårt att tro att det är avsaknaden av alkohol efter 12 dagar. Gissar på de där normala svängningarna som jag så länge valt att bota med några starköl. Nu måste jag genomlida det i stället.
Huvudet saknar inte alkoholen ett enda dugg. Men kroppen ville ha det idag.
Dagen är dock över nu och jag är övertygad om att det känns mycket bättre imorgon! :-)

Godnatt på er alla därute!

/Z

Zorro, din snobb, klart du kan ha stödstrumpor om det behövs :-). Det har ju dessutom blivit vanligt att springa med stödstrumpor så du blir ju på sätt och vis också lite trendig. Skämt åsido, kul att det blivit bättre igen och att du slipper. Hade sådana när jag var gravid och de är ju inte nån enkel match att få på om magen är lite rund.
Nån timmes lindring, det är vad vi får om vi väljer att dricka. Och sen ett antal timmar av ångest, oro, skam... + kroppsliga symtom. Valet borde vara så jäkla enkelt. Varje vettig människa kan förstå vad som är bäst. Varför är valet då så svårt?
När jag slutade för ett år sedan tog det kanske 2 mån innan jag upplevde en kick lik den man får av alkohol. En känsla när jag badade med sonen av att vara helt närvarande i stunden. Det gav en otrolig lyckokänsla som hade varit borta så länge.
Och vi får väl konstatera Zorro att kroppen inte förstår sitt eget bästa. Skönt att du står emot.

Zorro

Näää, stödstrumporna skippar jag! :-) Avstår alkohol och minskar vikten istället. Ett sundare sätt att lösa problemet på! :)
2 veckor passerade. 15 dagar om man vill vara noga. 6 veckor kvar till rekordet!
/Z

Zorro

Tack Nyckelpigan. har varit mycket de senaste dagarna så har inte riktigt hunnit med att vara här. Det är väl egentligen positivt för har inte haft en tanke på alkohol. På torsdag firar jag tre veckor. Vet inte riktigt vilken gång i ordningen, men någon gång ska det väl bli mer bestående.

Då är du på väg mot en månad Zorro. Hoppas allt går bra. Är själv på banan igen efter ett återfall. Jag ligger en vecka efter ungefär. Gå före och visa vägen är du snäll. ?.

Härligt att läsa din berättelse. FIck själv tillbaka suget igår efter två vita veckor. Inspirerad av er här på forumet gick det att hantera. Kör hårt så är första månaden snart klar. Säger som Sisyfos. Jag tar rygg på dig.

Leverjag

Så glad att du har stafettpinnen nu och att det går bra för dig. Tack för dina omtankar. Har varit och är en tuff tid och jag har druckit alkohol senaste veckan som jag möte vill men för att stå ut just då. Har slutat med medicinen efter 7 dagar som verkade öka suget enormt. Nu känns det stabilare och jag vill fortsätta på min bana jag var på innan, utan den där djävulusiska drycken som förvrider och förstör det mesta i längden.

Vill bara titta en och ge dig ett bra jobbat och en stor kram!
❤️