Tänkte gå vidare i livet. Snart ett år sedan jag började mitt inre arbete och min kamp mot alkoholen. Det har varit värt alla tårar, svett och motgångar och här står jag idag. Glad för varje dag i mitt nya nyktra liv. Men har alltid det i tankarna, tror det var Muränan som skrev det, en armslängd från vinglaset. Skillnaden idag är att jag inte vill sträcka ut handen och föra glaset till munnen. Nu är det jag som är herre på täppan. Vill tacka alla här inne för allt stöd och pepping jag har fått och får fortfarande.
Kramar
Konstnären

Önskar dig världens finaste dag Konstnären. Klart att det är tufft att komma igen. Ett fall sliter ju hårt på både kropp och själ. Men är det något som jag verkligen vet att du har vännen, så är det jävlaranamma! Städa ut ångesten och resterna av alkoholdjävulen ur ditt hem. Släng/ge bort alla vinglas - bara en sådan sak! Baka bakelser i kvadrat och njut av livet. Stärk dig med allt stöd du kan få - både från vården och forumet. Du är här, du är nykter och du lever - det är allt som räknas just nu! Sträck på dig!

Skickar kärlek och styrka till dig <3<3<3

PP: Så länge det inte är nyklippta klor i lasagnen så är jag nöjd... örkeliörk! Sköldpadda - hmpf!? Vad tror du om mig egentligen??

konstnären

idag och här är tyst som i graven. Tänk Norrmännen vad dom firar. Vaknade upp till ännu en nykter morgon och det börjar kännas stabilt. Jag vet så väl att det är då jag måste se upp. Just nu flyter jag omkring utan stress och ångest, och det är guld värt. Denna sommar ska jag inte lockas av uteserveringar och kallat rosevin. Förresten hann vinet aldrig bli kallt här hos mig. Går på min behandling igen och jag börjar känna mig hemma bland systrar och bröder. Vi får prata mycket inför dom andra, i början var det svårt men nu går det ganska bra. Ölmage shorts och kortärmat pelle, det är bilden jag har av många svenska män i medelåldern och ett par foppatofflor, aj så sexigt. Har bott på nya stället ett år snart och det är som i sagornas land. Bara en grusväg utanför där människor spatserar eller cyklar. Lite skyddad verkstad mot där jag bodde innan. Fast ändå mitt i Gamla staden, tacksam ska jag vara. Grunnat mycket vad det är som får mig att ta återfall, stress kanske, för jag är sällan sugen egentligen. Snart börjar semestrarna och då är det slut på lugnet i denna stad när alla turister dyker upp. Det ska inte påverka mig ett dugg att andra människor dricker det har jag inte med att göra. Tagit upp målandet igen och nu är det min hund som är modell och hon finner sig i det.
Fin dag till alla
Konstnären

PP

Tittar in och kollar hur du har det. Hoppas allt är fint!
Du kanske inte varit inne, annars hade du sett att mm
tittat in igen ☺. Skrev just till henne att nu att cirkeln
är liksom sluten. Det är liksom lite coolt

//PP

m-m

Läst om dina upp- och nergångar, och nu är du på banan igen, skönt att läsa. Hoppas du finner ron i dig själv, Kia och naturen igen. Skönt att maken också är på banan.
För min egen del är det rätt så ok trots allt, inte varit så långt ner på någon botten, men kan gå åt skogen om jag inte passar mig, det vet jag ju.
Ät en extra kaka för mig också ?
/m

konstnären

idag ska till min läkare i eftermiddag. Jag står i valet och kvalet om jag ska be om campral eller ta antabus. Nackdelen med antabus för mig är att jag får så ont i magen och får springa på toa stup i kvarten. Kan tydligen vara en biverkning för en del. Sedan är jag rädd om min lever man får ju gå på leverprover oxså. Jag vet även att det innehåller en del råttgift, sant. Har läst och läst om campral, man går ju inte igång på den om man skulle mot alla odds uppleva ett återfall, ger ju ingen eurofi heller. Jag vill ju aldrig falla ner igen och kanske campral skulle hjälpa mig. Får se vad han säger.
Tänk vad eleak alkoholen är den ger mig
Svår ångest och fullt stresspåslag
Rubbar min sömn vaknar i vargtimmen
Blir förvirrad i tankarna
Trög och trött kan lägga mig mitt på dagen som jag aldrig gör när jag är nykter.
Isolerar mig, rädd för att gå ut, smyger omkring med hunden för att slippa möte med någon.
Ett jävla humör, gaggar om allt och inget
Gör mig skakig vid abstinens
Gör att jag ringt samtal på fyllan och skällt ut folk
Kan räkna upp hundra saker till. Så varför försätter jag mig i en så jobbig situation, jo därför att jag är alkoholist. Har inga skuldkänslor kvar nu och det är gott.
Må bra alla forumvänner och tack för att ni finns.
Kramar Konstnären

Hoppas det går bra hos läkaren idag. Du har fått vänta länge på besöket. Jag har ingen aning om vilka mediciner som kan funka bra och inte, men en sak tänker jag. Det vill ju till ganska många biverkningar innan man når upp i den digra lista av elände som alkoholen bär med sig. Hua! Hoppas att du får goda råd av din doktor.

Kram

konstnären

alla forumvänner. Mulet idag och lite blåst, men jag har sol i sinnet finns inte plats för grubblerier just nu. Tänker inte sträcka ut handen till min fiende idag heller. Nu ser jag allt, naturen, fåglarna. Förresten har jag en fågleholk utanför köksfönstret som mannen satte upp förra sommaren. Och nu har det tittat ut små blåmesungar, mamman jagar mat och matar dom hela tiden. Så fint att titta på, tänker att jag ska ge dom frö i vinter mina små vänner. När jag är onykter ser jag ingenting mer än flaskan hur mycket det finns kvar. Denna jakt och bolagsbesök, ett tag var jag inne på att göra eget vin så att jag alltid skulle ha hemma, så urbota dumt, det skulle ju försvinna ganska fort även om det skulle bli 20 liter. Tänker aldrig så när jag är stabil. Bakar, lagar mat, går långa promenader med Kia. Hon får simma och bada varje dag och jag slänger ut bollen med en slunga, underbart att se på henne. Om jag säger till henne att vi ska gå och bada blir hon tokig av glädje. Har henne alltid lös så hon går före mig till sin lilla vik och inväntar mej. Små små grejer som gör mig lycklig. Får inte kasta bort det här nu igen, jag vill ha en rak motorväg att köra på, men så fungerar det ju inte. Det är kringelikrokar, avtagsvägar och gud vet allt som ska forceras. Viljan finns nu till ett fortsatt nyktert liv och det är gott det.
Önskar er alla en fin tisdag och att inte sträcka ut handen
Morgonkram Konstnären

Hej finaste du,

så härligt att läsa att det går så bra för dig. Det är skönt att läsa att du kan vända det hela och komma igen. <3

Puss i pannan och ha en härlig kväll

PP

Finfint Konstnären? Du har inte berättat hur detbgick/går med stugan. Ligger det fortsatt ner?

//PP

Hej min kära vän,

Läser vad du skriver både i min och andras trådar och blir lite (mycket) tårögd. Nu har du börjat få tillbaka kraften, glädjen, orken och energin igen. Tar till mig vad du skriver om tacksamhet och påminner mig om att jag behöver bli bättre på det igen. Tänk att livet kan pendla så mellan nattsvart mörker och ljus glädje... allt på grund av den där jävla alkoholen. Tänker på hur du beskriver din tillvaro medan du dricker och hur extremt stor skillnaden är när du är nykter. Obegripligt att vi utsätter oss för den här drogen. Men begripligt när man förstår vad alkoholen gör med våra stackars hjärnor.

Skickar stora varma famnar med kramar till dig och önskar dig en jättefin fredag!

Tack för uppskattningen. Ja, det är du med staffliet, hade jag tänkt mig.

God mat du lagar, det vattnas i munnen när jag läser om vad du lagar.
Därför måste jag laga något gott själv idag. Jag ska göra en låda i ugnen med bacon, skivade tomater, hackad lök, och slutligen ett rejält lager riven ost.

John Finkelman är Jack Londons benämning för alkoholen i boken med samma namn.
Tyvärr tror jag inte boken finns på svenska längre. Jag har en över 20 år gammal version av boken på svenska.
På nätet finns den på engelska och gratis, t.o.m. som talbok.
Här en liten sammanfattning på svenska:

http://www.polkagris.nu/wiki/London,_Jack:_John_Finkelman

Ha en bra söndag, och sköt om dig

Jag har läst i genom större delen av din tråd under helgen. Jag får uppfattningen att du är en människa med väldigt mycket gott och mycket värme inom dig.
Därför blir jag extra glad över att du är på rätt spår nu.
Fortsätt på den stigen (den rusfria leden) tillsammans med oss andra, så stöttar vi varandra.

Hoppas du får en trevlig stund vid viken med hunden och kanelbullarna.

Ha en bra dag

Hej vännen,

Hoppas din glädje håller i sig och att solen lyser på dig. För egen del är det mesta grått och surt just nu. Men det vänder väl det också.

Önskar dig en riktigt fin dig i alla fall! Stor famn med kramar till dig <3

konstnären

upp i ottan pigg och utvilad kröp i säng tidigt i går tillsammans med en psykologisk thriller, är så spännande att jag knappt vågar vända blad. Idag ska jag städa och vill inte men det behövs. Håller med Pi jag tog alltid några glas vin innan städning och sedan gick det som en dans. Samma med telefonen ett par glas innan och det var så mycket lättare. Konstigt nu går det utan vin. Ska även cykla och handla jordgubbar till min lilla tårta. I går när jag kom hem från en simtur med hunden satt en dam i trädgården och sa hej, hon undrade om jag kunde hjälpa henne till en fotvårdsklinik, jag tror hon var lite förvirrad men hon var oerhört söt. Det finns en fotklinik i närheten så jag tog henne under armen och följde henne fram till dörren, hon vände sitt lilla söta ansikte mot mig och sa tack kära du. Jag blev alldeles varm, jag hade faktiskt hjälpt en människa. Så söt vill jag bli när jag blir gammal för då kan ingen motstå mig när jag själv behöver hjälp att hitta, för den dagen kommer som vi alla vet. Inga tankar på alkohol, skönt att slippa köerna på bolaget, köa för att förgifta sig, inget för mig. Jag vill att ni alla får en fin kronjuvel att spegla sig i.
Idag sträcker jag inte handen efter ett glas vin.
Tack för ni finns här kramar Konstnären

Hur är det? Blev jordgubbstårtan god?
Själv har jag ätit jordgubbstårta på ett café ett par gånger under midsommar.
Har du tagit fler promenader till viken med hunden och haft med kanelbullar?
Jag försöker att alltid få mig en daglig promenad på några kilometer. Det är nyttigt.
Hoppas det är bra med dig.

Många sommarhälsningar

Finaste vännen,

Hoppas att du hade det hur härligt som helst med både slapparläsning & jordgubbar ;-) Jag har under midsommarhelgen umgåtts med ett ganska stort antal husdjur av olika sort och karaktär. Lite extra med en av hundarna. Tänkte så mycket på dig och din hundflicka då. Hoppades att du hade det gott där hemma. <3

Härligt att både du och mannen haft det nyktert. Hurra för vita midsomrar! Äter du campral nu (eller vilken medicin du nu fick)? Mår du bra av dem?

Tänker samma som Vilja. Klart det var en bild av dig - en söt liten gumma (fast ingen gumma än på många år). :-)

Ha en underbar dag vännen!

God morgon vännen,

Det är så härligt att läsa dina rader nu. Du sprudlar av glädje och det verkar till och med som om kärlek spirar där hemma! Bruce?? Mmmm... ja, tack! På hemmafronten här så tjafsas det mest och vi orkar knappt titta på varandra, så trötta vi är. Vi somnar i vart fall i värmen av varandra, men vi behöver semester och ledigt - från allt.

Under delar av juli kommer vi befinna oss utomlands. Mitt favoritland, min favoritmat, mitt favoritXXX. Men det sistnämnda blir det inget med. Inte ska jag tro att jag kan åka iväg och dricka lite på semestern och sedan komma hem igen och tro att allt är som det är! Nixpix. Det blir det inte med. Skönt att du känner det någorlunda trygg igen. Himla bra med medicin som motverkar sug m.m.

Ha en fantastisk dag kära du! Pussar & kramar

Hello vännen!

Härligt att du har en så fin syster. Blir lite avis faktiskt...

Sista dagen på jobbet idag! Äntligen! Jag vill bara hem och pussa på mina barn och sjunka ner i soffan. Vet att det tar ungefär en till två veckor att varva ner och komma in i en semesterlunk. Nu har vi ju dessvärre arbetsläger även på hemmafronten, så det blir egentligen inte nedvarvning där heller. Men jag ska försöka unna mig lite egen tid i alla fall. Ska äntligen ta mig ut och springa imorgon bitti och det ska bli så skönt (eller kanske inte skönt - antagligen näradödenupplevelse - men det är ändå efterlängtat). Sedan ska jag klättra upp i min ek vid havet och sitta där så länge jag bara vill (tills någon ringer och vill ha mat eller så). På kvällen bara måste jag ha kronärtsskocka - min favorit. Slutligen vill jag börja på någon av alla de där böckerna som jag samlat på hög under våren. Läsa till jag somnar. Sååååå sköööööönt! Måste nog ha jordgubbar också. Extra många, ekologiska!

Ha en underbar dag min vän! <3