Det vidare livet.

som ni beskriver om Vit jul och andra motsvarande ställningstaganden. Ganska märkligt att jag har måst göra den resan eftersom jag själv som barn upplevt jular, semestrar och annat som supits sönder. / mt

Ebba

Du formulerar det på pricken.

Det är så läskigt och nyttigt Mulletant att känna skillnaden, det blir så tydligt vilket grepp både fysiskt & psykiskt alkoholen hade mig i och jag kunde inte se och känna det då, eller om det var förnekelse?

Nu är det i alla fall glasklart.
Dessutom kommer nya insikter titt som tätt.

Ja tilltro är viktigt för att kunna hålla tankarna i schack och få styrka att klara av ett liv utan alkohol.

Just det. Från jag får inte, ska inte, borde inte... till... jag vill inte, behöver inte, slipper! Det är frihet på riktigt.

Puss på dig Ebba. Du är en så otroligt härlig och fin person <3

Ebba

Ni vet hur det ser ut när rad efter rad försvinner "poff!" och man får poäng. Det känns som att det är vad som händer i hjärnan när någon som inte vill eller borde dricka, dricker. Varje rad och varje liten fyrkant är motstånd mot att dricka men så plötsligt försvinner varje rad lika snabbt som i tetris och personen dricker...

konstnären

Blir så glad när jag läser att du mår bra och lugnet utan alkoholen. Jag har varit på djupdykning igen, igen och igen känns det som. Ville inte vara med ett tag men det har vänt och jag vill verkligen leva. Jag vet hur bra jag mått utan alkohol ändå har jag gjort om det. Känner ingen skam just nu och ångesten har släppt sitt järngrepp om mig. Vill finna lugnet igen som du har gjort, det kommer jag är på god väg tror jag, känns så. Idag ska jag gå till mammas och pappas minneslund, bara sitta och tänka på dom och hur mycket jag saknar dom. Kia får följa med naturligtvis, kanske kan jag slå mig i slang med någon annan pensionär med vit stråhatt. Har verkligen trott denna gång att jag var galen på riktigt, vidriga drömmar, är det sånt som ligger latent uppe hjärnan. Nu ska jag kämpa vidare.
Var rädd om dig
Kramar Konstnären

Ebba

Och jag hoppades så mycket att han skulle få konstnärsnapp på kroken :)

Jag blir så himla glad över att du finns och skriver, berättar om läget, är ärlig och ödmjuk.

Samtidigt får jag (på riktigt!) tårar i ögonen nu. Det gör ont i mig att alkoholen får skada dig, den får inte skada dig för mig.

Aj.
En vidrig sjukdom är det som slår undan vett och klokhet och fördärvar. Som en jävla ångvält som krossar allt levande fint.

Det är klart att det tar ett tag, små staplande steg, framåt nu Konstnären. Tillbaka till lugn, ro, bakelser, havet och ditt sanna rätta jag. Kom ihåg det! Att ångestskithelvete orsakat av alkohol - det är inte du!!!

Du är mycket renare och finare än det.

<3

Ebba

MURIS 2 ÅR

En sådan glädje och lycka jag känner för det!!! Jag blir så glad över varenda en som lyckas befria sig från att vara styrd av alkohol. Det naturliga tillståndet för våra kroppar och hjärnor är inte att påverkas av och få alkohol i sig. Önskar alla skulle få uppleva två år utan alkohol. Det händer så mycket inom en. Jag trodde jag visste allt efter ett år, men nej. Jag utvecklas och får nya nyktra insikter och erfarenheter hela tiden.

TJALLE SNUS
Åh gud...
Det var läskigt alltså.
Jag slutade snusa, det var enormt jobbigt, sedan vände det och jag var lycklig & stolt. Jag klarade det! MEN så plötsligt small det till, jag rubbades och svajjade och fick som en blixt från klar himmel mitt första brutala alkoholsug på 1 år och åtta månader. Det var väldigt läskigt :(

Alla är olika, så behöver det inte bli för alla men jag tycker att det känns som att min kropp skrek efter nikotin och mindes då att alkohol har en dämpande effekt.

Till sist:

Jag mår bra.
Jag jobbar och ordnar och njuter av nuet. Helt fantastiskt. Det går verkligen att ändra sitt liv, sin tillvaro och att gå från att inte vilja till att vilja, le och vara nyfiken. Alkohol är en stor jävla bov. Den som behöver rosé eller en öl för att en sommarkväll ska vara fulländad har ärligt talat något att ta sig en funderare på. Det är det sista jag vill nu förtiden. Förstöra det hela och grusa mitt medvetande med alkohol. Som natt och dag mot hur det var förut.

SOMMARKRAM!

Ebba

Jag tycker ofta att allt (mest naturen) är helt jävla magiskt nu när jag är opåverkad. Det är en kick! Solnedgång och vackra färger i naturen, man kan inte bli mer påverkad än så, eller jag behöver nu inte nåt annat än sånt.

TACK VILJA <3

LenaNyman

Tack för dina rader i min tråd. Sucka och le. Precis som Muris har du också vågat språnget. Jag vet att jag inte är där än att jag kan förstå hur mycket mod du frambringade inombords för att komma dit du är nu, men jag förstår en del. Jag är fortfarande feg, förstår du. (Klart du vet det, du är ju du).

<3

Ebba

Så jävla roligt att den som skulle ta med jordgubbar till midsommar, missuppfattade och endast tog med grädde och glass.

Det är bra med mig (ta i trä).
Jag är förundrad och tacksam över att idioten alkohol är ute ur mitt liv, den jävla dåren kan dra åt helvete. Lite ledsen dock över att många många fortfarande besväras av "honom" på olika sätt i sina liv. Sabbotör, marodör, livsförgiftare.

Stäng honom ute är mitt råd!

Vill du höra nåt coolt Nyman?
Min ena kusin var ute och åkte tåg, i den lilla fickan på sätet framför hittade hon en pocket, "Kvinnan på tåget".

Har du läst den?
Jag fick låna den.
Läs den.

Hur är det med dig?

K R A M

Ebba

Tack så mycket!

Jag är på en öde ö, det finns i alla fall ingen affär här och jag har tappat bort mitt snus. Har inte hittat det på hela dagen, en fluga surrar hysteriskt här i fönstret och jag är på vippen att sno en eka och ro i land och skaffa snus.

Hoppas din dag är fin!

Fantastiskt!
Jag är på dag 2 utan ciggisar. Know the feeling ?
Du gör precis det du vill, maila här om jag ska ringa kustvakten.

Kram!

Inga gubbar...?! Borde förenas med spöstraff! Inget snus på öde ö?! Du vet verkligen hur man ordnar en härlig semester...!

Skämt å sido. Sno båtjäveln och ta dig till affären. Men ta på flytväst först.

Stor kram till dig - världens sötaste Ebba <3

PP

Utan snus i 30 dagar, försmäktar vi på denna ö! Har det ordnat sig? Du får testa att skicka flaskpost, röksignaler eller vad som helst. Var själv kort snus idag. Trodde jag hade reserv, men fick klara mig på 2 ynka från 7 på morgonen till 8 på kvällen. Annars låter det mycket skönt, jag gillar öde öar, och att färdas över vatten, rogivande
Kram //PP

Ebba

Jag hittade det, hade gömt det lite för väl.

OBEGRIPLIGT är det.
Att man kan vakna upp med brutal ångest och med minnesluckor man försöker fylla i, hjärtklappning och torr i käften.
Yr. Yr. Yr.
Efter att ännu en gång ha druckit för mycket, lova sig själv "aldrig mer", för att en vecka eller kanske tre dagar senare göra om det.

Det är ofattbart att man i flera år kan gå på denna nit igen och igen.

Tror inte man inser att tillvaron väldigt hårt då består i att hålla ihop och att hjärnan inte får en ärlig chans att återhämta sig och vara fri, sin egen, utan påverkan.

Nu, snart, två år utan alkohol.
Jag är så jävla glad att jag inte längre dricker.
Jag förundras över att människor vill dricka.

Jag har fått ett lugn i mig som jag ALDRIG skulle vilja byta ut mot att lalla runt lite smålullig och konstlat bekymmersfri.

Att sluta dricka alkohol löser ingenting pang bom!
Att sluta dricka gör att man får en chans att fatta bra beslut, nyktra beslut, en dag i taget som i längden ger resultat.

TÅLAMOD är mitt bästa råd.
Och istället för att sopa problem under mattan, vädra mattan!

Verkligen inte lätt, men värt det!

Jag orkar inte längre med självömkande människor, antar att de påminner för mycket om hur jag själv var.

Jag orkar inte heller längre med människor som snackar om andra och andras brister, antar att jag var expert på det förut, allt för att känna mig bättre själv?

Det är så jävla coolt att man kan förändras "bara" genom att ändra tankesätt.

Jag tror verkligen att alla kan sluta dricka och få må bra på riktigt. För två år sedan skulle jag inte ha haft samma tro. Men efter att få ha upplevt det själv och känna förändringen inom mig, är jag helt säker på att det är möjligt för alla.