Det vidare livet.

Kloka och fina Ebba,

Jag är en förkyldist...?
Jag är en magkräkare...?
Jag är en benbrytare...?!
Jag är en huvudvärkare...?
Jag är en hjärtinfartist...?

Men... jag är alkoholist... Jo, jag fattar poängen och jag håller helt med dig. Vad säger du också om "jag är deprimerad" och "jag är utbränd"...

Har du funderat på att jobba med människor? Med din inställning och ditt engagemang skulle du bli en utmärkt alkoholterapeut eller socionom.

Puss och kram

Ebba

Alex Schulman är gäst i senaste avsnittet av podden "fyllepodden" med Anitha Schulman och Sanna Lundell. Lyssnade idag och det var bra, fint, skört och vackert.

Ser fram emot hans nästa bok som kommer handla om hans mamma och hennes alkoholproblem.

Ebba

Jag har aldrig funderat över att bli alkoholterapeut, eller jo det har jag och då bara känt: Nej aldrig i livet jag kan nästan inte tänka mig ett svårare jobb.

Jag skulle inte orka.
Jag skulle dräneras.
Jag skulle brista och börja vråla om någon inte kan se sin egen del.
Jag skulle gråta när någon dricker ihjäl sig.
Sjukskriva mig och tappa hoppet.
Inte orka.

Det tar ju en sådan tid?
Jag känner det hos mig själv att jag till exempel åtta år senare förstår vad det egentligen var alkoholterapeuten på min egen behandling sa. Åtta år senare förstår jag... Känner ibland för att posta ett vykort till honom och skriva: "Hej! Det tog lite tid (åtta år) men nu känner jag att jag förstår hur du menade. Ville bara säga det och tacka."

Läser att du tampas med ilsket humör och det tycker jag att många i min omgivning gör just nu, även jag. Det är inte behagligt De enda som känns lugna är de som är ute och plockar bär & svamp...

Kram till dig, var rädd om dig, bryt negativa tankar, köp en fin blomma till dig själv, le, använd humor och ring terapeuten igen om dina tankar har fastnat i en återvändsgränd.

KRAM

Ebba

Jag har ju under några månader trappat ned och till sist helt ut den antidepressiva medicin jag har ätit i några år.

Jag känner att något som har hänt sedan jag slutade är att jag tänker mer på ALLT och att jag drömmer mardrömmar på nätterna. Jag gråter även mer. Jag gråter alltid i slutet av programmet "Spårlöst" men nu gråter jag så mycket att jag måste dricka vatten och snyta mig efteråt.

Inatt drömde jag att jag var jättefull på en uteservering. Det var natt och gapig stämning. Jag såg folks arga ansikten och de skrek åt mig men jag kunde inte höra dem. Plötsligt kom Lars Lerin och Junior och de hade i drömmen en massa assistenter med sig och livvakter, de var som superstjärnor. Det var stressad stämning och assistenterna ropade att det var bråttom, de skulle hinna med ett flyg. Lars Lerin tog upp ett stort vitt vykort, färg och pensel, log och sade lugnt med sin fina dialekt: "Ja men jag ska ju bara skriva det här vykortet till henne här" och så skrev han vackert och snirkligt med svart färg, några meningar och överlämnade vykortet till fulla och där och då hatade jag.

Undra vad det stod?
Det fick jag aldrig veta.
Det var i alla fall skönt att få drömma en mardröm där något fint hände.

napalosrot

Det låter ju jobbigt med mardrömmar. Tårar och känslor kan ju vara bra att släppa ut, tänker jag. Hoppas du mår bra ändå.

Kaptain of my soul

Ord är viktiga!

Jag säger att "jag har en depression" och "jag kan inte kontrollera mitt drickande". Jag arbetar med människor och de motsäger sig också ofta sina diagnoser som identifikation. De säger jag HAR autism, eller jag HAR bipolär sjukdom.

Som svar på några tidigare meddelanden. :-)

Drömmer ibland att jag är full tappar bort mig och min plånbok missar flyg hem mm. Är väl mitt undermedvetna som lyser igenom. Hoppas att det funkar bra utan tabletter.

Ebba

Jag drömmer inte speciellt ofta att jag är full, men nu när jag gör det kan jag känna att det är rätt bra. Jag blir typ lycklig när jag vaknar och inser att det bara var en dröm och väldigt påmind om hur härligt det är att slippa vara full...

Det går rätt bra det här med att vara tablettfri (antidepressiva).

Jag känner dock att jag har lite saker och ting som stör som jag vill arbeta mig fri från, eller hitta ett sätt att leva med utan att det tynger och hindrar mig.
Dessa saker känns starkare utan tabletter...

Skulle vilja hitta en bra psykolog och hoppas på att göra det. Jag har inte direkt fett ställt och kommer inte kunna köpa en dyr timme i veckan utan får ta den jag tilldelas och kön lär väl ringla lång... Men jag tänker inte ge mig. Det är för härligt att må bra för att inte kämpa för att göra det.

Astridastrid70

När jag mått som sämst, varit jävligt arg, ledsen och nere, inte kunnat sova, haft darrningar och rastlöshet - så har faktiskt de här tabletterna hjälpt mig. Tog det mot sömnbrist till att börja med, och för att inte äta så mycket (hehe), men den har hjälpt mig med att må bra, känna mig mer stabil och typ "igång". Hoppas någon annan också kan få hjälp av den. (redigerat av alkoholhjälpen) . Kram!

Li-Lo

Hej Astridastrid70

Tack för att du vill dela med dig samtidigt är vi ett statligt finansierat forum som har riktlinjer som bland annat innebär att vi inte tillåter reklam för privata företag eller organisationer. Jag hoppas att du och ni andra har förståelse för det.

Tackar likväl för er generositet!

Li-Lo
Alkoholhjälpen

PP

Läste just att de enda som är lugna är de som plockar bär och svamp. Riktigt kul formulerat, men jag tror det ligger något i det. Själv känner jag både stress frustration och kan bli lite småagresiv om jag befinner mig för långa perioder i en storstad. Kanske bra för vissa, men för min natur ligger just naturen nära till hands för att känna harmoni. Ibland kan jag sitta och betrakta stressade stadsbor, och faktiskt tycka en smula synd om dem. En godnatthälsning från en tyst och helt vindstilla ankar vik.
Kram
//PP

konstnären

och tack kära du för din hälsning. Har du det fint, jag tänkte på dig i går när jag satt på kyrkogården och filosoferade och undrade hur du har det. Nu har jag grävt mig upp igen och igen och igen. Aldrig haft sådan ångest tidigare och mardrömmar hua jag blir rädd när jag tänker på dom. Inga fler vinprovningar för konstnären om jag vill fortsätta min vandring på moder jord och det vill jag ju.
Puss o kram
Konstnären

Ebba

Tänk att alkohol har flyttat ut ur mig och att det nu gjorts plats för annat och finns plats för annat.

Känns bara rätt och självklart.
Kroppens naturliga tillstånd är att vara opåverkad och det har jag varit i , ja det går mot tre år.
En befrielse är vad det är.

Gillar systembolagets "reklam" som jag såg för någon dag sedan.
Pojkens ögon säger allt.

Ebba

Jag tänkte radera mitt konto och vill att allt jag jag har skrivit i detta forum ska raderas, gör det det om man raderar sitt konto?

Och HUR raderar man kontot?
Det kommer aldrig upp nåt "redigera" ?

Hej Ebba

Gå till konto (längst ner till vänster via forumknappen)
Klicka redigera uppe på sidflikarna, andra fliken från vänster.
Längst ner på den sidan så kan du radera ditt konto
Dina kommentarer kommer antagligen raderas.

Lycka till o kram

Hjärtat

Den är viktig. Den har hjälpt dig och många. Du är anonym. Om du vill starta om, starta om med ett nytt nick. Bara en liten tanke från mig.
Lycka till på din fortsatta resa!