Hej
Det är ett par månader sedan jag var aktiv.... o värre har det blivit! Då mamma o pappa har gått bort med ett par månades mellanrum har drickandet lindrat o hjälpt. Jag började gå till samtal o började med tabletter o tyckte jag drog ner drickandet till nått glas fre o lörd. Sedan skulle jag utomlands o jag drog ner på tabletterna, mest för jag är så jävla flygrädd o ville bli lite berusad av nått glas vin.... Bara där ökade drickandet igen

Nu de sista 4-5 veckorna har jag haft tarmvred o åkt in o ut till akuten varje vecka, inga tabletter hjälpte så jag slutade med A tabletterna. Smärtan har jag lindrat med starka tabletter o vin.... Oro för op (gjort 4 st var av två med svåra komplikationer ) har gjort att jag druckit mer o mer. De planerade in op för 3 veckor sedan, vindrickandet ökade för varje vecka. Op blev inställd även om jag låg med dropp o lugnande o skulle rulla in. Tidsbrist. Ny op tid två veckor senare..... Jag har pendlat mellan akuten o systemet varannan dag. De ville inte akutop då jag är gastric bypas op o de behöver special kirurger.
Nu är jag nyopererad men kan ju faaaaan inte sluta dricka. Sitter här nu bakis o måste till jobbet. Längtar tills em då barnen är borta o mannen skall komma sent, då hinner jag få i mej en flaska vin.....

Detta är helt patetiskt! Vill men orkar inte sluta! Till o med ljög för samtals tanten att fortfarande ligger inne o kan inte komma till henne i morgon.....
Suck!

jobbat Lena! Jag hade ju bara lovat till torsdag så nu blev det den enkla utvägen i går kväll. Fick dock sova:-) Jag har nu bokat in en intensivbehandling andra veckan i november, hoppas mycket på den. Har som andra frågat mig själv, vill jag sluta eller vill jag inte? Och visst är det så att alkoholisten i mig vill inte alls sluta, men den friska personen i mig vill sluta, och framför allt inser att han måste sluta om det inte ska bli ett riktigt skitliv.

Lena72

Blev väldigt sugen på väg hem! Kl 18.15 från jobb till buss.
Slinka in o ta en AW?
Bolaget stänger 18.30!
ALLA restauranger sitter det folk som dricker...
Men.... jag åkte hem med en pizza o Cola!
1-0! Klarade den värsta dagen på veckan!
Kram

Svartvit

Vad duktig du var! Måste kännas skönt nu i efterhand! Kram

Lena72

Tack vilket stöd ni ger!
Nu lördag.... ALLA dricker och myser! ALLA sitter på uteserveringarna. Känns som en evighet till jag kommer till bussen o hem i min lugna vrå!
Det bubblar i mej! Min man ringde o undra hur dagen varit, jag fräste att det kan fråga när jag kom hem om 5 min! Det var ju SÅ jobbigt att rota upp telefonen ur väskan....
?? Herregud vilken bitch jag blev!
Nu snart hemma och skall fjäska o be om förlåtelse.
Hoppas denna kväll går fort!
Antabus o inget hemma. Alltså te o film (känns som en pensionärskväll)
Ja ja nykter iallafall.
Kram

Lena72

Jag är nöjd! Första veckan nykter!

Jag saknar min bubbla, där jag får slappa, slippa tänka, slippa alla måsten...

Men det har gått bra. Mina stunder som suget har kommit är när jag står o lagar mat, på väg hem (fredag o lördag) från jobbet och när "så mycket bättre" började. Konstigt just då men så kom jag på att då brukade barnen lägga sig o jag öppnade vinet o hade "egen stund".

Denna veckan har vi premiär i vår nya butik o på fredag bjuder vi på bubbel. Skall jag ta antabus o hoppa att skåla eller får jag..... Är inte orolig att "betee" mej. Dricker inte förmycket offentligt men blir suget värre efteråt? Jag vet svaret! Det är nyktert som gäller men det svir......

Kram

Lena72

och tvekar att ta min tablett.....
Att det skall vara så jävla svårt! Nu tänker jag "ett glas är ju så mysigt.

Hjälp mej! Påminn mej!

SkåneTösen

Tänk på barnen som mår dåligt av att se dig må dåligt. Tänk på hur dåligt du mår av att dricka. Ta din antabus och håll ut det blir lättare med tiden.

Lena72

Har nu druckit flera dagar i rad o även dagtid. Ett glas här o där gör att det inte märks men summan blir STOR.
Skulle till min tant idag men sa att jag var sjuk.... (det är jag) men ville inte gå dit. Orkar inte höra att jag måste sluta o att jag borde. JAG VET! Men den kicken man får efter 2 snabba glas (i en latte mugg, för att inte synas) vill jag, nä måste jag ha!
Var är min botten? Vet att det går utför snabbt men klarar inte av att bryta mönstret.....
(Tårar trillar)
Har ju allt! Man, barn, företag, hus. Ändå vill jag bara ha min kick!
Har antabus, och 2 tabletter men tittar på dem och väljer ensamheten, bakfyllan, ångesten framför allt som många inte ens har. Vad fan är det för fel på mej?

Varit på väg 6 gånger nu idag att ta min antabus men VILL kunna dricka!
I går var jag på systemet 3 gånger, skulle bara ha nått litet, sedan tänkte jag "bara lite till"
Skäms till och med att skriva här o blotta mig för er!
Vad skall jag göra? Jo ta min antabus men det känns som jag måste ändra min inställning, inte "bara" ta bort vinet. Annars hittar jag utvägar. Skulle vilja känna känslan att nu är det nog, nu vill jag inte. Men jag längtar efter min kick....
(Tårarna rinner)

Lena72

Tur är väl det! Känner mej sjuk utan att ha druckit så ikväll blir det saft o alvedon.

Min A tant ringde o ville boka in en ny tid. Hon frågade hur det har gått o jag berättar att jag har varit duktig (orkade inte med "tjat")
Hon sa: - tror du resten av familjen känner samma?
Klump i magen! Min man har ju varit där o pratat av sig till en annan tant. Klart han har berättat att jag inte dricker men blir fullare o fullare....
Vet att han blir besviken av mitt ljug! Han kom på mig en gång för ett par veckor sedan o han sa att han tyckte det var bättre att jag tog ett glas vin i vinglas o njuta än att jag smusslar. Håller med!
Varför smusslar jag? Jag har ju lovat A tanten att ta antabus och lovat min man o bli nykter, SÅ klart! Varför gör jag inte det då?
Nu smusslar jag ännu mer än innan. Då kunde jag fin dricka fast en tisdag. Kanske drack första glaset lite fort enligt min man men nu ful dricker jag.
Häver på toa, gömmer i garderoben, dricker på bussen i lattemugg.
Ja Gud varför gör jag så??????

Vad skall jag svara dem?

Vill ju klara detta. Vill att min man åter blir stolt över mig!

Gunda

Jag har läst lite här och där här i din tråd.
Vill nog bara ge dig styrka.
Ibland kanske det vore bättre att man fick komma hemifrån för att nyktra till de första veckorna, då kanske det vore enklare att bemästra situationen hemma. Men jag vet det är inte ett alternativ för de flesta.
Jag är en varjedagsdrickare och jobbar med det nu. Har varit utan A i två dagar, så det är i sin linda.
Förstår att du har ett större helvete än jag har. Jag läser här, i timmar just nu, får ahaupplevelser av vad andra skriver, det är en stor hjälp för mig.
Styrkekramar kommer från mig.

Lena72

Tack!
Just nu behövs all pepp jag kan få.
Kram o kämpa

Sundare

Jag har kommit in i nån vana stt vakna tidigt o börjar med att lsa här på forumet. Idag började mig dig och jag känner så igen mig i mycket av vad du skriver. Fick ögonblickligen en stor stenbumling i magen av vad din kontakt frågade: tror du resten av familjen tycker så?
Samtidigt är frågan snudd på genial o jag tackar för din ärlighet som delade detta.
Och ditt fortsatta svar till dig själv, nej jag dricker inte men blir fullare och fullate.
Vad håller jag på med är den fråga jag oftast ställt till mig själv men har inte haft något svar. Nattliga ångestfyllda inre resonemang med ett upprepat varför varför varför?
Jag kan egentligen inte förklara varför jag dricker, det är som att alkoholen tagit över och jag hänger bara på. Hur den överskuggar allt och jag liksom ger vika bara jag får den där första glaset som stillar allt i kroppen med ens. Beroendet av det snabba lugnet.
Jag har som du man, barn, företag, jobb, hem, katt... Vi är många mammor, hustrur, kvinnor mitt i livet här inne. Jag vill som du att familjen ska vara stolt över mig, nu känns det som de stundtals skäms över mig och jag klandrar dem inte. Det måste vara pinsamt att ta hem kompisar när mamman är lite för yvig och rödrosig... Så frågan från din behandlare är bra: hur tycker familjen att det går för mig?
Min man har sagt exakt som din, om du vil dricka, varför säger du då inte bara det? Varför säger du inte till mig att du har sug?
Mitt svar är skammen.
Vad är ditt svar?
Hoppas du haft en skön natt när du vaknar o så önskar jag dig en fin fredag. Vi tar en vit fredag, eller hur?
Kram