Jag är ny här och vet att jag dricker för mycket.
När min man lägger sig då börjar jag dricka, det blir en flaska vin eller ännu mer innan jag lägger mig. (Vi delar inte sovrum)
Känner ångest och vill inte hålla på så här men det är så lätt att hälla upp glaset och sen är det ännu lättare med de som följer.
Så här har jag hållit på de senaste två åren, vist har jag druckit innan också, men då har det varit kontrolerat, några glas under helgen och aldrig på vardagarna.
Min man dricker någon öl eller ett par glas vin på helgen, då vi dricker tillsammans över en bit mat, jag dricker alltid något glas mer än han. Jag tror inte att han märkt ännu att jag gör så här och jag är livrädd att han ska komma på mig. Jag tror att det är en tidsfråga bara tills han gör det.
Hur fan kunde jag låta det går så här långt, skam skuld och ilska är vad jag känner just nu.

Tänker att jag ska försöka klara av att sluta med detta själv, därför sökte jag på nätet och hittade denna sida.
Men det som oroar mig är abstinensen, jag har låtit bli att dricka ena kvällen, men jag blir så jobbig både för mig själv och min man. Jag gråter, tycker synd om mig för att jag har ett så taskigt liv, trotts att jag vet inners inne att jag inte har det. Då kommer alla oförätter upp i huvudet och jag ältar.
Hur ska jag kunna sluta dricka utan att jag blir så här?

Jagkan

Grattis till dig :) Låter som du har en bra dag framför dig. Själv e jag ny här ochbhar bestämt mig för att sluta med A. Ni ger mycket motivation till att kämpa. Ha nu en underbar dag och fortsätt kämpa. Kram

ganska övertygad om att du kommer att skriva 21 dagar om en vecka.

Och man mår bara bättre och bättre och den "må bra" känslan ger ju
en drivkraft. Jag som du, känner en stark tacksamhet över mina nyktra
dagar....

Ha en underbar dag på din lilla resa- Ät och må gott.

Kram

MM

det en riktigt fin känsla med nykter start på dagen. Kom just hem från en timme med gymnastik, steg upp åt frukost och stack till träning. Kom ut därifrån, himlen började spricka upp och solen tittade fram. Mår så där bra så man inte riktigt vet var man ska bli av. Nu blir det lite jobb vid datorn och sedan väljer jag ut en god lunch, kan ju göra det nu när pengarna räcker till. Räknade för ett tag sedan ut att alkoholen kostade mig ca 4500 kronor i månaden, då ingick dagligt handlande på systemet och en massa middagar med dricka på krogen samt extra festande på helger osv. Ruggiga pengar och ohållbart i längden.

med alkoholen. Hälsa, ekonomi, psyke, etc. Med detta i åtanke och med det sunda förnuftet borde det då vara lätt att låta bli.
I andra vågskålen finns längtan, saknad och sug.

Men med de rätta tankarna och kloka val bör man se till att rätt vågskål väger tyngst. Samt hindra handen från att sträckas ut efter glas med fel sorts innehåll.

Ja nu ser du Gunda, när du är ute och julhandlar, fyller vi upp din tråd med inlägg.

Hoppas du fick en trevlig shoppingdag Gunda, och att det går fortsatt bra med ditt nya liv i frihet.

Gunda

Ni får gärna fylla min tråd Pi jag blir så glad att ni gör det.
Jagkan trevligt att du läser min tråd och jag hejar på dig, läs skriv massor, det är det som varit min räddning.
MM du har verkligen rätt i det du skriver, man mår bara bättre och bättre, har nog inte varit så här klar i knoppen på länge.
Nästan så jag inte fattar hur det här gick till, tänk att A kan göra s att hela livet är en dimma och man tror att allt är som det ska.
Fenix så härlig att läsa hur du ser till att du har strategier för att komma ifrån A-djävulen, heja dej!!!!
Pi så är det nog livet blir så mycket bättre på alla sätt, jag känner sån frid och sån ro tänk att det kan vända så fort,
Du har helt rätt i att "hindra handen från att sträcka ut efter första glaset" det är nått jag har i mitt huvud och kommer att ha det framöver.
Ha en fin kväll alla vänner här.

glittrar du så där väldigt fint igen när du skriver
Det "hörs" att du mår så bra och jag tror du har
kommit över den värsta perioden nu...

Känns det så? Att det "värsta är nog över"?

Till slut blir det ju en vana att inte dricka.
När hjärnan har fattat vad som gäller.

Heja dig!

Gunda

Jag mår så bra, har nog inte mått så här på länge, länge.
Jag tror det värsta är över och jag känner att jag vill må så här bra hela tiden.
Jag vet ju att sug och dåligt mående kan komma över mig, men jag tänker inte
släppa efter. Jag får må dåligt, jag dör inte. Men släpper jag efter så går jag mot döden.
Just nu mår jag bara bra.
Tack vännen.

Sundare

Hoppa du mår som du förtjänar - som en prinsessa helt enkelt. En sessa som inte sovit på någon ärta utan som sovit sin törnrosasömn, skönt utvilad.
Önskar dig en fin tisdag.

Gunda

Jo jag har sovit så bra, det som jag börjar upptäcka nu är att jag vaknar väldigt mycket piggare än jag gjort på länge.
Jag kan ligga kvar i sängen en liten stund efter att jag vaknat, inte haft så ont i kroppen som jag har alltid annars på morgonen.
Troligen är det för att jag vänder mig många flera gånger i sömnen än jag gör då a söver ner mig i samma ställning i stort sett hela natten.
Jag är klar i knoppen, som jag heller inte varit på länge, länge.
Huvudvärken verkar vara borta,
Så 16:de morgonen är nog den bästa morgonen jag haft på mycket länge.
Ha en härlig dag alla ni fina människor här som kämpar.

Gunda

Kommer att komma i nästa vecka. Vi planerar att åka till Spanien och vara kvar där i ca 4 månader. Vi har husbil och jag vill fly vintern.
Men jag är ju inte själv i stort sett på hela tiden och mannen vet ju mina problem, så han finns ju som ett stöd.
Jag kommer att köpa med mig A-fritt som jag ska ha ifall det blir allt för jäkligt, jag älskar ju smaken av vin, det gör mig
ingen just nu i alla fall att det inte blir ett rus utan att jag får smaken bara.
Men jag tror ändå att det kommer att bli en prövning, då det så klart brukar bli lite vin till maten både nu och då, i vanliga fall.
Så har ni råd att ge mig, så tar jag så tacksamt emot allt.
Svåraste är ju att jag inte kommer att ha wi-fi hela tiden, så det blir svårt att skriva här och lika läsa, jag tycker det är viktigt
och jag kommer att sanka er alla.
Men jag kommer att skriva så fort jag har möjlighet, jag kommer nog att behöva stödet från er.
som det känns nu så kommer jag inte att dricka, jag vill aldrig mer vakna med bakfylla och ångest, det är jag helt fast besluten om.
Men en prövning blir det.

på att du ska klara av den prövningen Gunda, genom att hela tiden göra kloka och förnuftiga val för att bevara nykterheten.
T.ex. genom att inte sträcka ut handen efter fel glas.
När du klarat av denna prövning, blir det en viktig och stärkande erfarenhet för dig.

Du kan klara av det, jag tror på dig. Kram!

är den att alkoholfria alternativ är mkt mer vanliga i andra länder än i Sverige, speciellt när det gäller öl. Och kolla verkligen noga, är det smaken av vin du gillar eller signalen det ger att bli påverkad och all vana som byggts upp under alkoholkarriären? I mitt fall tog det år att vänja sig vid den sura smaken av rödvin men det gick ju till slut. Tänker jag efter så är det mer grönmögelosten jag tycker om än vinet, men kombinationen ger en signal om fest och berusning. Nåväl, jag gillar kräftor men sitter inte och gråter större delen av året för att jag inte äter dem:-)
Du klarar detta, eftersom alternativet till vin är ett bra liv
/Fenix

Gunda

Tack för era svar. Ja jag ska se till att jag är observant på mitt beteende, jag ska ta dina Pi, ord som ett mantra, det gjorde jag redan första dagarna då jag hittade hit till denna sida. "Jag ska inte sträcka ut min hand till fel glas"
Jag vet att det kommer att bli en prövning, men jag har fått så mycket av känslan att må bra av att inte dricka, så det ska vara mycket innan jag dricker.
Fenix jag vist inte att det fanns alko fritt utomlands, det var bra att jag fick veta det. Jag är ju inte förtjust i ölsmaken utan det är det sura vinet jag älskade.
Det alkofria vinet ska jag bara ta till då det blir för jäkligt, det blir bara en räddningsplanka för att inte "sträcka ut handen efter det första glaset"
Jag behöver all pep jag kan få nu, tack ni fina människor.

MariMarej

Hej Gunda! Du och alla andra underbara människor här ger så mycket inspiration och får en att tänka i andra banor. Tanken som föll mig precis när jag läste denna tråd och ditt inlägg "Dag 1" är meningar som innehåller "jag vill". Dessa ord läser man i praktiskt taget alla trådar här. Varför byter vi inte direkt ut det mot "JAG ÄR"? När jag tänker tanken "JAG ÄR" nykter alkoholist blir jag rädd. "Jag vill vara" nykter alkoholist är enklare, jag har det riktiga (önske)målet, men det kan skjutas upp lite i framtiden och jag får lite mer tid att ta farväl av alkoholen. När man läser "Jag vill vara" får man också lite eftersmaken av hjälplöshet.
Det är så viktigt hur man formulerar sina tankar. Vi alkoholister, om några, vet hur hjärnan kan trixa ut en. Hjärnan är en fascinerande filur, nästan som med ett eget liv ibland. "Som att övertyga ett barn om att godis är dåligt för tänderna"... det är såå underbart formulerat! Hur farao får tar man makten över sin egen hjärna? Tror jag måste starta en egen tråd om det här... =D

Gunda

Att skriva från början att "Jag ÄR" alkoholist, är nog väldigt svårt, då man kanske inte ens har tänkt tanken att man är alkoholist. Jag för min del, tycket bara att jag drack för mycket och att jag ville ändar mitt drickande, att jag skulle lära mig att dricka normalt, vad nu det är.
Jag är alkoholist fanns inte i min vokabulär då, jag vet inte i dag heller om jag är alkoholist, det har jag inte tagit reda på och vet inte om jag vill det heller.
För ska jag ta reda på det så måst jag ju börja dricka igen, det varken vill eller kan jag göra.
Att insikter har kommit under tiden jag varit med här, är ett faktum och alla dessa fina människor som finns här, har lärt mig så oerhört mycket om mig själv och jag har fått stora insikter.
Min tacksamhet för att jag hittade hit och fick vara delaktig här, är oerhört stor.
Kram

MariMarej

Hej Gunda!

Jag har för min del accepterat att jag är alkoholist. Bara det att mina tankar upptas av alkohol till så stor del (måste jag jobba ikväll, kan jag ta "ett" glas vin) är för mig ett bekräftande att jag är fast. Ibland dricker jag 2-3 dagar inget alls, men tankarna på alkohol finns alltid där. Ibland en halv till en flaska på en kväll. Hos mig är alkohol är både en tröst och en belöning. Oavsett vad det gäller tränger sig alkoholen fram och vill vara huvudperson.

Min fundering är bara hur man kan ta makten över sin egen hjärna. Jag menar, der är ju inte ett okänt vilddjur, utan någon/någon i ens egen hjärna (iofs kanske lika oberäkneligt som ett vilddjur) som helt plötsligt på en tiondels sekund tar över makten och tar kål på alla andra förnuftiga tankar och protester?! Helt bisarrt, egentligen.

Om man ser helt det hela på ett rationellt sätt är temat "hur mycket kan rätt ord påverka" jättespännande, tycker jag.

Min tacksamhet för detta forum är lika stor och jag har fått otroligt mycket hjälp, bara genom att läsa trådarna.

Och du, har du lust vara med och testa min teori ett tag? Kan du säga "Jag sträcker inte ut min hand till fel glas" istället för "Jag ska inte sträcka ut min hand till fel glas"?

Kramar!

Gunda

Jag kan absolut säga de orden, tänkte inte på menings skillnaden. i mitt inlägg #15 där har jag skrivit.
"Jag sträcker INTE ut handen efter det FÖRSTA GLASET!"
sen har detta Ska kommit in där, men meningen var nog som jag skrev först. :-)
Jag tar en dag i taget och det är bra för mig, jag andas och känner att jag mår så otroligt bra just nu.
Jag vill inte ta för drastiska beslut om mig eller mina omdömen ännu, jag är inte mogen för det ännu.
Jag har varit nykter i 17 dagar i dag och känner mig Nynykter.
Jag är Tacksam för att jag är jag.
Jag är Tacksam för att jag har en helt underbar familj.
Jag är Tacksam för att jag har livet.
Kram!

Frihet

Underbart att kunna lämna vintern på det sättet i 4 månader. Låter så skönt även om jag kan förstå att det blir en utmaning oxå. Å andra sidan verkar du så trygg i ditt beslut, har mannen med som stöd och har hittat sätt som funkar för dig.

Vilken förändring du har genomgått Gunda! Det inspirerar verkligen.

Det blir nog lite tomt här på forumet utan dina dagliga inlägg. Du har alltid ork att peppa andra mitt i din egen kamp. Stort hjärta!
Vi får följa ditt exempel, som många redan gör och peppa och stötta och så hoppas jag att du checkar in från varenda wifipunkt du hittar på vägen.

Stor kram

Gunda

Blir så glad att se dig här.
Ja jag känner mig priviligierad att ha den här möjlighet, men det blir en utmaning. Men jag ska klara upp det jag är helt övertygad om det.
Att från att varit ett vrak för ca 6 veckor sedan till hur jag mår i dag är helt otroligt, jag är så otroligt glad för det här forumet att jag har haft ert stöd
och jag har fått vara delaktig här.
Jag kommer att logga in så fort jag kan, sen när vi kommer ner på ställplatsen så har vi wi-fi där då kommer jag att kunna logga in i stort sett varje dag.
Jag kommer att ha tankarna här både nu och då, jag kommer att låta er sitta på min axel och hjälpa mig att låta blir A, det kommer att hjälpa mig.
Jag kommer att skriva här absolut så fort jag bara kan.
kram på dig och alla andra fina människor, ha en bra torsdag.