Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

Nognu

Jag använder vin som en kompis när jag känner mig ensam. Just då när jag dricker känns d ju faktiskt ganska bra, men oftast blir d för mkt o då kommer d dåliga samvetet. Att inte ha vin hemma är nog d enda som funkar för mig. Har konstigt nog inte problem m annan alkohol. Tar mig inte en drink ensam nuförtiden. Har varit perioder tidigare då jag gjort d. Till o m köpt öl på Hemköp, så eftersom allt är relativt så ska jag väl vara positiv o tänka att d går uppåt o framåt.

anonym11208

Då dricker jag på. Så ska jag dricka så måste jag börja dricka sent, för jag går alltid och lägger mig i tid. Men frågan är varför ska jag dricka? Jag mår inte bra dagen efter, jag missar massa kul som jag skulle kunnat gjort, jag blir grinig, jag blir sliten mm mm mm mm I dag är jag nykter, tänkte ett tag att jag skulle hälla upp mig ett glas vin, det är ju påsk?! Det finns alltid en ursäkt till att dricka. Men jag avstod och så ska det bli.

anonym11208

Och då kommer tanken, ett glas vin kanske för att lätta på tristessen? Nu tror jag iofs inte bara att mitt vindrickande handlar om tristess, utom ett beroende.

Beroende i beteendet iallafall! Dricker vi så "händer det ju nåt ändå ".
Jag har också tråkigt just nu. Surfar runt här på forumet, spelar lite spel i mobilen. Undviker att laga mat, men ska tvinga in mig i köket för nu efter ett par dagars undvikande av matlagning är det min tur.

AlkoDHyperD

Inte alls. Man kan träffa en kompis och gå ner till sjön. Simma 1000m i det iskalla vattnet - och bli hög som ett hus både under tiden och efteråt?
Sedan kan man ta fram yxa och motorsåg, gå lös på ett gäng gamla trämöbler som står o skräpar på tomten, 11 kassar finfin ved blev det efter tre timmars hårt arbete. Har upptäckt att man förutom musarm även kan få "motorsågstumme" och "yxhandled". Puh, jag trodde jag var vältränad men har nu världens träningsvärk.
Imorgon fortsätter den hejdöst roliga nyktra ledigheten med gym tillsammans med yngsta sonen samt en löprunda. Kanske lite gott käk också.
När ska man hinna läsa alla böcker som ligger och väntar?

Försök dig inte på AlkoHDs recept på en aktiv dag. Hjälp! Dock är jag väldigt säker på att hon har roligare än vi och att det kanske är receptet att komma ur beroendet ändå. Tristess! Ja, absolut. Det känner jag igen. Massor att göra egentligen, men övermäktigt och ingen riktig igångsättningsknapp. För trött! Men när man väl gör små saker, då blir det bättre. Gör en lista som du kan bocka av. Promenad på vacker plats, städa ur ett skåp, åk till återvinningen, ta fram pyssel och skapa en påsktupp, lägg in sill... eller köp färdiginlagd och gör vitlökssill på den. Eller ta itu med en bok. Älskar de tillfällena när jag väl gör något ur min lista. Det ger kanske samma effekt som vinet för mig, men betydligt mer hälsosamt. Idag lyser solen och jag ska ut och vårröja. Sen blir det sen påsklunch. Ha en bra dag!

anonym11208

Jag vaknade i morse och var fast inställd på att gå till systemet, jag kan ju inte vara utan vin i tre dagar!!! Men så gick jag in här, för säkerhetsskull, ungefär som när man köper vin för säkerhetsskull. Och efter att ha läst era kommenterar, så har jag bestämt mig för att låta bli! Det finns saker att göra när man är nykter :-)

anonym11208

Det känns så skönt. Det känns skönt att bolaget är stängt i morgon och på måndag. Då behöver inte ens tankarna gå: ska jag?? Jag har bokat in träning och jag ska fortsätta att läsa min bok.

Hönapöna

Skönt alltså! Jag jobbar hela helgen (har visserligen inte hindrat mig från att dricka förut) och har inte nån tanke på A. Proppat i mig godis har jag också gjort! Trevlig påsk!?

anonym11208

Det är fantastiskt att vakna upp utan att vara bakis, kaffet smakar gott. Och det är så här jag vill må, men ändå dricker jag?! Hade jag haft det mysigare igår kväll hemma i tv-soffan om jag hade druckit ett glas vin eller fyra glas vin? Nej, det hade inte varit mysigare, bara mer krångel, eftersom jag hade behövt gå upp och fylla på glaset, få ångest hur lite som är kvar i flaskan osv. Gott med vin då? Nja, visst kan vin vara gott (det är ju mitt nickname) Men inte hemma i soffan själv, kanske någon gång, men inte var och varannan dag. Nä, nu kör vi på!

Emma73

Åhhh vad taggad jag blir av era inlägg!!! Jag har ej druckit i veckan men köpte vin till påsk. Och det blev svårt att dricka måttligt, som jag annars gör på veckodagarna. Så det blev två dagar i helgen och vara bakfull och trött. Har inte varit bakfull på flera år, då jag druckit lagom, men ist var och varannan dag som jag vill bryta. "Äckligt" och helgen blev förstörd!!!! Kram på er! Ni är då duktiga kämpar ❤️

Jag äger ingen motorsåg och har ingen kompis att simma i isvatten med. Och även om så vore är det ytterst tveksamt otroligt att jag skulle göra det! ?
Dock, man har inte roligare än man gör sig! En lista på trevliga saker att göra ska skapas. Har kommit ur mitt tyngsta depp och nu nått stadiet där det är möjligt att genomföra aktiviteterna. Tack för tipset!

AlkoDHyperD

Så här långt - ja, förutom demolering av möbler och isvattensimning i fredags har det blivit en hel del andra friluftsaktiviteter.
Långlöpning igår, och lite lek med barnen i skogen (äggjakt), intervallcykling med maken imorse - nästan samma känsla i ansiktet som simningen kan tilläggas, brr ❄️❄️, sedan ännu mer cykling på skogsstigar denna gång då yngste sonen ville ut o köra minicross varpå skogsdäcken fick åka på cykeln. Nu är kroppen full av frisk luft och endorfiner.
God helg!

Jag behöver få igång kroppen efter den halvårslånga ofrivilliga dvalan. Den har iofs brutits med skidåkning men det kompenserar knappast vanlig vardagsrörelse, som det varit lite av.
På min lista ska förutom släntra med hund stå rask promenad. Bra början!

anonym11208

Har haft en nykter påsk och vad vinet är falskt. Jag har använt vinet som en vän, men jag känner mig mycket mindre ensam när jag inte dricker faktiskt, inte lika stressad på något vis. Det har varit skönt att bara vara hemma och vila. Och i morgon väntar jobbet, och då kan jag ge 100 %. Men trots att jag mår så mycket bättre utan vin så är det svårt att hålla sig borta från det, om jag har vin hemma. Nu har jag inget vin hemma och då är det inte så svårt :-)

anonym11208

får då hade jag nog tagit mig ett glas. Jag har annan alkohol hemma, men det är vinet som är jag torsk på. Har varit och tränat idag, bakat bullar, och känt mig full av energi, men trött i kroppen. I morgon ska jag jobba och så har jag ickesak att göra, vad är det?! Jo, att inte slinka in på systemet.

...åt med dig att göra ickesak! Mitt stora begär är vitt vin! Men lugnt på sugfronten nu, säkert beroende på de enorma mängder sötsaker jag trycker i mig. Blir utfasning av det söta nu...