Nu är jag här igen efter att ha lyckats med att spärra mitt andra konto. Jag är fortfarande nykter efter gårdagen som var ganska tuff. Följeslagaren var hack i häl hela tiden och det var nära att jag körde av vägen, men lyckades hålla mig kvar. Nu är jag riktigt arg på mig själv att jag lyckades klanta till det så att allt spärrades. Fråga mig inte hur, men nu kom suget igen.

Attack mot något för att skingra tankarna igen

Rövarkulan2

och nya tag.

Skitnatt och vaknade innan tuppen, naturligtvis. Direkt var följeslagaren bredvid mig och tankarna började snurra. Det var faktiskt skönt att komma ur sängen tidigt och starta kaffet innan alla andra i huset. Full fart direkt igen med inköp lite här och där så det är klart för idag.

Tack vare älskade dotterns besök på mitt arbete i går kväll så klarade jag en icke alkoholnatt, fast tankarna är där hela tiden. Det känns som det inte är en fråga om hur utan när och när verkar vara nära.

Så idag gäller det att inte trilla dit, men skulle så ske kommer jag att bli otroligt besviken på mig själv. Tvi!

Nu gäller det att ta sats och fara ut på något igen, men idag kommer det att bli arbete där skugga finns. Tycker inte om att stekas av solen och det är väl pga mitt bleka skinn. Jag ser ut som Emil i Lönneberga om jag är för mycket i solen och ögonbrynen försvinner och det är jag så trött på. Lyckliga är dessa människor som ser så fräscha ut och inte som ett blekt något grisfärjad utan ögonbryn look.

Skit idet. Träffade bekanta ute i byn/ småstaden nu på morgonen och det var med stolthet jag kunde hissa upp solglasögonen och se dem rakt i ögonen utan att skämmas. Tjoho!

Rövarkulan2

Jag visste att du förr eller senare skulle få mig på fall. Kniven mot strupen! Du fick mig. Efter 55 dagar så tog du mig, men bara för nu. Min kamp mot dig är starkare än någonsin trots ditt sköna, mjuka, härliga omfamnandet av mig i min svaga stund är underbart. Men nu ska du få på fan.

Jag tänker inte ge mig för en fjant som du. Försök att komma in under mitt skinn igen så ska du få för allt vad du är värd.

Så kom igen. Här är jag! Utan skyddsnät, ensam, men full av fan att ge dig vad du tåler.

Janne

Inte utan lite avundsjuka skulle jag också ha behövt vara lite full igår. Men nu är det en ny dag och man skall inte gräma sig över nyktra dagar från förr. Idag är en ny dag och om du håller sober i en vecka i rad så får du min tillåtelse att inte nollställa räknaren utan skriva 65 eller vad det blir. :-) :-)

Kämpa vidare nu! Det enda som funkar är att börja på en ny nykter period direkt, precis som du verkar inställd på. vi är många som halkat till, men som startat om direkt. Så du är i gott sällskap.

Janne

Det här med att börja på noll varenda gång man tagit alkohol är väl både hårt och lite orättvist, för mig till o med destruktivt. Kan man inte ha en annan typs av beräkningsmodell, typ 55-1 betyder 55 dagar sen nykterheten startade men en dags "misslyckande".

Själv känns det lite som att ramla i med kläderna på om jag skulle räkna från noll för att jag drack en kväll; nu är jag redan blöt, bäst att bada lite mer.

Om jag varit nykter i 300 dagar, skitstolt över det och bara just den siffran gör det värt att hålla sig nykter, lite som ett highscore. Skulle den nollas för ett enda misstag kommer jag troligen passa på o supa en vecka eller så. Det skall ju ändå nollställas.

Nu är jag ju fortfarande en rookie i nykterhetssammanhang men jag försöker ligga något steg före mig själv och för det är vårt forum fantastiskt.

Rövarkulan2

Så glad jag blev när jag läste vad ni har skrivit till mig. Tack för era ord, det värmer.

Japp, det blev en dikeskörning i går och fy fan så dålig jag blev. Allt jag drack kom upp med en sådan fart att jag nästan blev rädd. Ingen ångest idag men en aning skakig och darrig. Hjärtklappningen kom också med på ett hörn. Nu har jag gjort det och det går inte att ändra på det.

Nu blir det full fart igen mot en icke alkoholdag hur svårt det än kommer att bli för så illamående som jag blev igår är inget jag längtar efter att bli igen. Är det så antabus och andra mediciner fungerar? Berätta gärna för jag har ingen aning.

Jag behöver nog inte skriva att Flaggeländet blåste ner igår igen. Nu får den ligga kvar tills jag känner för att leta upp den, var den nu är?

Jag berättade för älskade familjen i går att jag föll. De var så förstående och tröstade mig med att det är nya tag i morgon. Konstigt att kroppen reagerade så starkt för det var inte mycket som åkte ner. Kanske en reaktion från reningsverket att bli av med skiten så fort som möjligt.

Attack

Evigt ung

att kroppen ville göra sig av med "giftet" direkt. Kämpa på! ?

Rövarkulan2

och här sitter jag och glor.

En vecka sedan jag skrev något här på tråden och den har gått i rasande fart. Jag har tänkt att skriva ner känslor och tankar flertalet gånger dessa dagarna men har inte fått till det riktigt. Denna tråd har blivit en form av dagbok och jag har läst mycket som många av er har skrivit, men som sagt inte fått till det själv.

Nu är det dag 62,3 och jag tänker inte börja räkningen från noll igen. Alla dessa nyktra dagarna som har förflutit tänker jag inte få ogjorda utan fortsätta mitt krig mot alkoholen. Tvärtom så vill jag känna mig stolt över att det inte är 3,62. Ha!

Under denna veckan har jag inte haft det hemska suget efter alkohol. Självklart har dragningen till vinet funnits där, men inte så fruktansvärt stark och sönderslitande som innan förra lördagens intag som gjorde mig så jäkla dålig och kräkig. Örk!

Janne

När jag började läsa här reagerade jag hårt på att folk nollställde om de tog några glas. Vansinnigt dumt. Bra att du tänker rätt och fantastiskt kämpat.

Rövarkulan2

Nu syndade jag fredag och lördag kväll med lite vin. Som jag skrev innan så tänker jag inte börja om från början utan fortsätter nu med 63 dagar utan alkohol och tre med alkohol. Jag tycker ändå att jag ska få lov att klappa mig på axeln trots dessa tre.

Suget kom i bilen idag på väg hem. Fint väder osv, men det är en sabla tur att jag ska jobba i morgon och köra bil bakis är jag inte intresserad av att göra längre. Det har jag gjort tillräckligt många gånger. Konstigt nog har jag klarat mig undan en poliskontroll, men det har varit lite nervöst ibland.

Knepet för mig tror jag är att hela tiden hålla mig igång och försöka bli av med följeslagaren istället för att ta det lite lugnare och kanske bli fångad av alkoholen igen. Ha! Kanske inte så konstigt att jag har blivit av med åtta kilo sedan den 2;a april.

Nu när jag sitter och funderar på vinet jag dra i i helgen så smakade det faktiskt inte gott. Öppnade flera flaskor som jag tidigare har tyckt om, men det smakade inte som innan. Däremot så var den varma sköna känslan tillbaka i kroppen efter ett par glas och det var så skönt. Inget att förneka elller sticka under stolen med utan det står jag för. Smått bakis blev jag naturligtvis med inte mer än att jag klarade lördagen och gårdagen utan problem.

Så, jag är alltså ute på jakt efter känslan. Bra att veta och den kan jag kanske finna någon annanstans? Fast jag har ingen aning om var jag skulle hitta den just nu så jag får väl vara utan den.

Jag kan nog kallt räkna med att dragningen efter den kommer att finnas i resten av mitt liv. Förhoppningsvis långt, långt inne i kroppen och så svag att jag kan strunta i den. Kanske blir det så?

Läste lite av min tamla tråd innan och det var bra. Vill inte må så eländigt sån jag gjorde de första veckorna. Fattar inte nu hur jag kunde klara av det. Inte är det länge sedan, men det känns ändå lite avlägset. Borta i historien någonstans.

Lev väl där ute och så kämpar vi på.

Bedrövadsambo

Lugnet och nöjdhetskänslan kan man få genom att träna också. Man måste ta i rejält, svettas och flåsa, i minst 30 min. När endorfinerna frigörs kan man möta nästan vad som helst med ett leende ?

Rövarkulan2

Tack för ditt tips, men någon träningsmänniska har jag aldrig varit och blir nog aldrig heller. Promenerar både ute och inne på bandet, men endast när jag länet för det. Ska kanske försöka göra det lite mer.

Kom i säng nykter igår och vaknade nykter. Härlig känsla. Tänker fortsätta så resten av dagen.

Är ny här och jag passar på att läsa så mycket som möjligt för att få pepp att vara nykter. Det är skönt att läsa om både med- och motgångar och du skall ha tack för att du delar med dig!! Vi fortsätter kämpa tillsammans :)

Rövarkulan2

Välkommen hit! Här inne finner man mycket bra läsning och fin inspiration som ger både kraft och ork att stå emot alkoholen och fortsätta kämpa.

Det har hjälpt mig mycket genom att läsa och ta lärdom av andra med mycket mer erfarenhet än vad jag har. Ibland orkar jag inte skriva utan "skummar av" lite här och där.

Jag ska försöka ta mig igenom denna kvällen utan alkohol, men det suger rätt så ordentligt nu.

Rövarkulan2

Klarade denna dagen utan alkohol. Härligt, men det var tufft under några timmar. Känns som det är en tröskel jag ska över för att känna mig "säker" på att vara nykter resten av dagen.

Älskade dotter och jag var ute en sväng tidigare i kväll och då talade hon om för mig att hon är stolt över mig. Tacksam för att jag förra lördagen var ärlig och talade om att jag fallit genom nätet och hade intagit lite alkohol. Skit att det har kunnat bli så här men oerhört tacksam över älskade familjens stöd och pepp.

Hur som helst så kommer jag att vakna nykter i morgon och det är jag tacksam över.

Det gäller nog att inte vara för kaxig över situationen jag befinner mig i utan kanske vara lite försiktig med att sätta mig i situationer som jag kanske inte kan hantera? Mycket med studentfester nu och jag har lovat familjen att inte dricka en droppe och köra där ifrån med flaggan i topp. Just nu känner jag mig inte sett dugg intresserad av att dricka något med alkohol i under dessa gillen som kommer nu. För flera veckor sedan talade jag om för vänner och bekanta att jag är så jävla trött på allt som har med berusningsdrycker att göra. När vi har träffat bekanta och alkohol har serverats känner jag inte det minsta sug utan det är i hemmets trygga vrå som följeslagaren ger sig till känna och lockar med sin ljuva famn. Tvi!

Så här flera dagar efter sista mötet med alkoholen så har jag funderat på varför jag inte kunde låta bli! Jag hade liksom bestämt mig för att så skulle ske. Lita och inte alls mycket. Hm! En gång av dessa tre tillfällen jag har fallit till föga så har det varit några glas rött och inget mer. Det smakar inte gott längre. Whisky som jag har lite speciella flaskor av påminner mer om aceton och går inte att svälja. Konstigt att något kan smaka så illa och som kroppen ändå vill ha?

Jag har så mycket kvar att lära om mig skälv och fallgroparna som självklart kommer att dyka upp längst vägen. Detta är som sagt mitt första ärliga försök att låta kroppen och knoppen läka ut och kanske hitta tillbaka till sig själv igen.

Ser verkligen fram emot en nykter morgon med en stor kopp kaffe och lite regn plus ledighet. Tjoho!

Rövarkulan2

Jag är så tacksam och glad för att jag fick starta denna dagen nykter. Det känns skönt att vara ledig idag och att det regnar. Regn har nämligen en lugnande effekt på mig och det behöver jag.

Dagens planering (om den håller?) är att hålla på med hemmet och kanske sticka ut till växthuset och se hur det står till där ute. Hög mysfaktor när det regnar men det får bli med kaffe eller vatten numera. Saknar stunderna där ute med något starkt att dricka.

Tänker inte ta ut segerna över dagens förmodade alkoholsug i förskott utan tar det som det kommer. Hur som helst och var som än händer är jag inne på dag 65,3 och det är jag stolt över. Det var en del år sedan det hände sist?

Rövarkulan2

Jag är så tacksam och glad för att jag fick starta denna dagen nykter. Det känns skönt att vara ledig idag och att det regnar. Regn har nämligen en lugnande effekt på mig och det behöver jag.

Dagens planering (om den håller?) är att hålla på med hemmet och kanske sticka ut till växthuset och se hur det står till där ute. Hög mysfaktor när det regnar men det får bli med kaffe eller vatten numera. Saknar stunderna där ute med något starkt att dricka.

Tänker inte ta ut segerna över dagens förmodade alkoholsug i förskott utan tar det som det kommer. Hur som helst och var som än händer är jag inne på dag 65,3 och det är jag stolt över. Det var en del år sedan det hände sist?

Rövarkulan2

Ingen ork till att göra något, men måste tvinga mig till det. Allt hade faktiskt gått mycket lättare med alkohol i kroppen. Nej, dit vill jag inte komma idag. Någon attack finns inte just nu, utan det är bara till att försöka. Hela kroppen och knoppen känns sega. Det är bara till att sluta gnälla och vara glad över att vara nykter.

Rövarkulan2

Allt för att inte suget ska vinna, men det känns tveksamt om jag klarar denna eftermiddag. Städa, städa och åter städa! Hjälper visst inte idag? Jag får ta en stund i taget och se tiden an!

Du är så duktig... Gör det som känns bäst. Städa, vila, ät godis osv. Det mår ingen dåligt av. Däremot att ge efter för hjärnans beroendecentrum som fortfarande vill ha sitt gift, är förödande. Tänk hur du hade det med fylla, dåligt samvete, skam, skuld osv. Konsekvenstänkande... Ha en jättebra dag.. Kram