Druckit mycket hela livet . Men senaste två åren har det urartat. Kan bara hålla mig nykter 4--5 dar, sen dags igen att dricka 3-4 dar. Är alltså full eller abstinent. Varje vecka 3 abstinenta helvetes dagar. Vill sluta...men lyckas inte... Vad göra?

Berra58

Tog mod till mig och ringde VC tidigare idag. Allt som hände va en automatisk tel.svarare som sa "vi kan inte ta emot fler samtal idag, ring imorgon"..
Precis va man behöver höra ?
Hoppas på bättre tur imorgon

Berra58

Ringt VC, dom ska ringa upp om en timme. Få se om dom kan hjälpa. Har inte riktigt hunnit känna efter hur jag mår
Men det verkar gå åt rätt håll. Senaste året är mitt rekord 5 dar..uselt. Måste slå det denna gång, orken börjar ta slut.
Mvh

Berra58

Det gick som jag befarade, dom ringde upp, jag framförde mitt ärende, dom svarade: "vi kan inte hjälpa dig, du får kontakta Beroendemottagningen.."
Ser rätt mörkt ut, VC kunde inte ens hjälpa till med ett recept.. känner mig kränkt. På 1177 står det att VC ska hjälpa.. men icke

Berra58

Fick kontakt med en privatläkarmott. Ska dit på måndag, hoppas på medicin och/eller remiss. Känner stor oro över helgen.. hoppas ja klarar mig tills dess. Kommer aldrig mer höra av mig till VC.
Mvh

Bedrövadsambo

Skriv och läs här varje vaken minut i helgen så klarar du dig till måndag!

Berra58

..att ofta gå in här o skriva/läsa. Hittade hit först i förrgår. Bra med tips från andra och att man inte behöver känna sig så ensam i sin kamp.
Mvh

Berra58

..är bra, mot det mesta t.ex. ångest. Men efter ett fylle-race är man ibland så dålig o abstinent att man behöver några dar innan man klarar nån fys.aktivitet. men imorgon ska jag ut o prova.

Mvh

Orkade du komma ut en sväng? Det brukar göra gott att få friskluft. Och rensa huvudet.
Dessutom sags motion kunna motverka ångest, eftersom träning får igång endorfinerna I kroppen.
Kämpa på. Du är ju på så god väg!

Berra58

Ute hela dagen
Gick t.o.m på mitt första AA möte.
Men just nu är ångesten o suget stort.
Ska klara kvällen o helgen.

Mvh

Ellan

Men du fixade det! Det är verkligen en dag i taget. Ibland en timme i taget tom en kvart. En tanke är att på morgonen gör en planering för dagen. Du kan tom välja att skriva ned den på papper. På kvällen görs en avstämning om planen höll. På så vis kan vi undvika vissa situationer som inte är bra för oss i början av nykterheten.
Tiden är vår bäste vän!
Sköt om dig,
Kram
Ellan

Berra58

Javisst, så här i början får man leva i stunden. En bra hjälp att klara dagen är helt klart en planering, som man måste följa.
Sköt om dig!

Jag var där du är nu för en vecka sedan.... ångest och alkoholsug. Jag har fortfarande alkoholsug men mycket mindre ångest. Du klarar de Berra, det är tufft, men du har gjort dom jobbigaste dagarna, det kommer bara bli bättre och bättre hela tiden!! Jag hejar på dig! Kram