Druckit mycket hela livet . Men senaste två åren har det urartat. Kan bara hålla mig nykter 4--5 dar, sen dags igen att dricka 3-4 dar. Är alltså full eller abstinent. Varje vecka 3 abstinenta helvetes dagar. Vill sluta...men lyckas inte... Vad göra?

Berra58

..men det känns som dag 2, svår ångest, dåliga tankar, sömnlöshet. Upp o ner, ena stunden bra nästa stund mörker. Kanske jag har för bråttom? Inom loppet av några dar, två läkarbesök, fyra aa-möten.. kanske är jag för aktiv o söker genvägar?
Visst är alkoholen vår fiende och ett djävulskt gift, men samtidigt var den vår "hjälp" och universallösning i alla lägen (tyvärr), nu har jag ingen lösning känns det som, Jo kanske tiden. När börjar man må bra igen? Igår kväll började jag t.o.m skaka i kroppen, inte sovit en blund inatt. Vet inte hur jag ska lägga upp det idag? Ta det lugnt? Eller full aktivitet?
Hoppas tiden läker även mitt sår.. Och att tiden inte går så dj..la sakta.
Hälsningar från en ny-nykterist!

Berra58

Började ta igår. Kan det vara biverkningar
som gör att det känns som man ramlat tillbaka några dar i måendet (huvudvärk, dålig smak i munnen, yrsel) ??
Någon som har erfarenhet/vet?

Mvh

Rausch

Hej! Jag har ätit antabus i tre omgångar och aldrig fått värre biverkningar än att bli lite risig i kistan i början av behandlingen. Huvudvärk och metallsmak nämns dock som vanliga biverkningar i FASS. Dessbättre brukar de gå över efter en tids användning har jag förstått.

Bra gjort att börja med antabus! Det har hjälpt mig mycket. Ge det en seriös chans och håll ut med medicineringen. Sist åt jag i tio månader och det verkar vara det som behövdes. Tidigare har jag bara ätit i typ tre månader och då ganska snart ramlat tillbaka i gamla vanor. Vad du än gör, så drick inte när du går på antabus. Det är ingen bra idé.

Kämpa på ?

Berra58

...för tips. Har inte haft Antabus förut. Tänker gilla läget o fixa detta.

Mvh ?

Tess45

Jag fick just metallsmak i munnen, huvudvärk, trötthet och jävligt dålig i kistan.
Vi snackar om "bäst att hålla sig tre meter från muggen" dålig i listan. ?

Tess45

Precis den känslan är det.
Det går dock över.
Vilken styrka har du förresten?

Berra58

Ja vet inte styrkan, fick en mugg att hälla i mig på mottagningen. Ska dit på fredag igen, ska höra då vilken styrka dom ger mig. Känns dj..ligt att må sämre. Hur länge satt dina värsta biverkningar i?
.

Anders 48

Jag tror att du själv skrev svaret på frågan hur/när man skall må bättre? Tiden!!! Ja tiden arbetar för oss - även när det känns som jävligast. Försök att "ta det lugnt" - inte stressa fram något välmående. Det kommer!!!!! Låter väl som rätt lagom att smita in på några AA-möten, om du tycker att det ger dig något. Kanske fortsätta med det - och låta just tiden vara din vän. Som sagt, tiden jobbar FÖR oss.......... Hoppas att du fick ett bra bemötande vid beroendeenheten! Det viktigaste är att du faktiskt tog dig dit. Jag gjorde samma förra sommaren - och fick en "pratkontakt", som sedan ledde till att jag fick individuella samtal med en psykolog ( 8 samtal?). Det gav mig mycket! Jag har iofs "fallit" ett par gånger sedan dess - men inte lika djupt. Det gav mig insikter som jag använder i mitt fortsatta tillfrisknande.......

Berra58

Bra tips. Ja, är väl bäst ta en dag i taget. Känner att jag måste tagga ner lite, o inte
tänka/känna efter så mycket.

Ha det

Tess45

De höll i sig två-tre dagar sen släppte det.
Magen slog bakut första dagen men lugnade ner sig rejält den andra dagen.
Jag har en rätt låg dos (200) som jag tar hemma själv.

Idag är det 7:e dagen utan A.
Jag kom på mig själv med att se fram emot saker som inte betyder att man häller i sig A.
Fantastiskt efter som -allt-, bra som dåligt har varit lika med att supa samtidigt.

Berra58

...att det kanske ger sig om några dar. Bra att du kan börja se positiva saker utan koppling till a. Själv dag 9 idag. Men idag skit, i förrgår bättre, hoppas på morgondagen

Bedrövadsambo

Jag tror att du har helt rätt. Tänk och känn inte så mycket, gör bara. Låt en dag följa på den andra och med tiden kommer dimmorna att skingras. Se antabus som en försäkring, en försäkring för att du ska hålla dig nykter. Grymt bra jobbat!

anonym17399

Hoppas du kommer att må bättre idag, själv börjar jag oroa mig för helgen och det är torsdag ? Kram

Berra58

Själv har jag ju Antabus o nykterhetskoll 3 ggr veckan från denna veckan o framåt, så jag har ingen oro inför helgen. Hoppas det går bra för dig, du fixar helgen! ?

Bedrövadsambo

Så skönt att du mår bättre. Det kan nog vara så ett tag, bra dagar varvas med dåliga. Men så småningom blir antalet bra dagar flest, och dåliga dagar har ju alla. Huvudsaken är att du är nykter!

Berra58

Har spenderat några timmar med att läsa en bok (från AA) "Leva nykter".
Mycket tänkvärd o bra.

Mvh