Så kom dagen när den unga läkaren med sin snälla blå ögon tittade på mig och sa, dina leverprover är inte bra och det är alkoholrelaterat en stund stannade allt av. Jag som alltid lyckats hålla masken tappade allt, kändes så jäkla skönt att säga att jag har problem. Sjukskrev mig en vecka och legat här, läst om alla er som kämpar så det har gett mig kraft varje dag att inte dricka något är nu inne på dag 8.
Så med många små steg skall jag nu försöka räta upp livet igen utan att döva ångest och annat med vin, vilket aldrig gått men man fått en stund ro innan man vaknar med ännu värre ångest.

Tittar in och delar med mig av lite styrka och kraft, i fall du behöver.
Hoppas det går bra för dig, och att dina kloka val leder dig i rätt riktning.

Önskar dig en bra helg. Styrka och kramar!

Levande

Tack Pi 31415 för din tanke, den värmde. Använder detta som en oas där jag kan hämta styrka och reflektera på en vandring.
Att läsa och se all den omtanke som finns här gör att även de jobbigaste dagarna funkar.
Klarat mig från återfall genom att just göra så, vara modig nog att sätta mig här , läsa mina rader, ta del av era och faktiskt ge mig chansen att välja.
Svårt att sluta med alkohol men det är intressant att lära känna denna kvinnan, även om inte alla i min omgivning uppskattar henne.
Så styrka och många kloka val önskar jag er alla hjältar ❤

på "riktigt" känns bra. Jag minns när du skrev om dig och sambon, att han drack och du fick se på. Tyckte att du var jättestark. Så har jag det nu. Känns bara tragiskt. Konsekvenstänkandet blir ännu tydligare. När jag ser hur sambon fyllnar till. Stapplar sluddrar och luktar fylla. Då hoppas jag att "mitt" hus dyker upp snarast. Väntandet innebär ju positiva saker också. Sparar pengar till huset. Ännu mer insikter om beroendets fula käftar. Där jag absolut aldrig vill fastna i igen. Kram och allt gott till dig <3

Nyckelpigan

Jag har ju en man som vägrar låta mig dricka (vilket ju är friskt men får mig att göra revolt). Jag vill bara uttrycka min enorma beundran inför er som lyckad sluta med en partner som själv har problem. Fantastiskt. Att man faller är inte konstigt, men att ni klarar det... enormt imponerande. Tänket på er... förstår att det finns en stor sorg om man är den enda som har en längtan till ett annat liv i en sådan relation ❤

Levande

Miss lyckad känner igen mig så i din fredag, lagar mat och tittar på förfallet. Men gav upp och brydde mig inte om att låtsas längre.
Varför laga mat till någon som oftast inte var hungrig eller åt.
Så fixad en tallrik med det jag gillar och åt när han sov.
Till dig Nyckelpiga var glad för din man, men överraska honom med egna kloka val vilka de en blir.
Även om han älskar dig, så kan han aldrig ta över ansvaret för ditt val eller nykterhet.
Kram och styrka till er båda, jag tältar här i oasen ett par dagar

Levande

Efter en lång sommar med bilolycka och annat strul, kan jag nu titta tillbaka på ett år och 7 månader som nykter.
Har varit inne och läst ibland, för att stärka mitt beslut.
Just nu är livet rätt kaos men konstigt nog är jag trygg i min nykterhet.
Så med en dag i sänder går jag mot 2 år .
Många kramar och styrka till er hjältar som kämpar

Sheana

Stort grattis! Du är i allra högsta grad levande. Det är beundransvärt att du tagit dig igenom kriser utan att fly in i dimman. Du har troligen verkligen stärkt dig själv och verkligen levt ut varenda sekund! Massa styrkekramar till dig!

Du är långt ifrån ensam! 8 dagar utan alkohol är superbra! Skriv här och ta all hjälp du kan få! Du kan förändra! Vi alla här har liknande problem och drömmen om ett annat liv gäller alla! Lycka till!

träningstanten52

Javisst har jag en järnvilja att klara även det här och jag är så glad att jag kommit så långt i min nykterhet. Trösterika ord som jag läst här och tänker på många gånger är; grattis till dig som dragit högsta vinsten och hittat hit till forumet!

Tänk vad bra att du håller dig nykter i ditt kaos. Och kul att du hör av dig. Tråkig berättelse, men det positiva är att du inte dricker. Jag minns din trådstart så starkt... är alltid lite rädd att bli påkommen som du, men tänk vilken skillnad han gjort läkaren med de snälla ögonen och tänk om du druckit i ditt kaos... det hade väl varit ännu sämre.
Bra jobbat Levande!