Dricker allt oftare och dricker alltid för att bli onykter. Orsaken till att jag dricker är att dels tycker jag om lugnet som innefinner sig efter en stund. Går ofta på krogen för att jag är så ensam och vill ha sällskap. Det oroar mig och framförallt att det händer flera gånger i veckan. Lyckligtvis har jag jobb och barn och en hobby som innebär att drickandet begränsas! Livrädd att tappa kontrollen. Vill heller inte våra ensam jämt! Vet inte riktigt hur jag ska gå vidare? Är ju så social!

Förstår hur du känner det Emma men en av anledningarna till att vi dricker för mycket är att vi dömer oss själva så hårt. Sedan dricker vi för att döva smärtan över att vara misslyckade.För mig låter inte din konsumtion som på tok för hög! Däremot om du känner att det blir negativa konsekvenser som är för stora. Då kan det finnas skäl att fundera på om det är dags att göra nåt åt din konsumtion. Vi måste vara snälla mot oss själva!

Har inte druckit en droppe sedan fredags och det känns verkligen som en evighet! Men känner att jag måste hålla upp till att börja med eftersom suget är så starkt när jag tänker på alkohol. Imorgon är en ny dag men först ska denna avklaras!

Det har gått upp och ner med alkoholen. Har druckit lika ofta men inte lika mycket! Sitter på jobbet och är bakis en måndag. Blev inte så mycket men uppenbarligen tillräckligt! Det skulle vara nyttigt med ett uppehåll! Vet dock inte om jag klarar det? Å andra sidan är inte detta så kul!!

Fredde

Jag började min resa i söndags mot 1 månad utan alkohol och du får gärna följa med på den resan:) Det är som du skriver att anledningen till att man dricker är oftast att man dömer sig själv för hårt och att man vill fly från alla jobbiga känslor för att känna lugnet några timmar medan giftet verkar men som alltid så slår det oftast tillbaka dagen efter med skuld ,skam och ångest istället.Jag är själv riskbrukare och på senare år har jag lär mig att hantera alkoholen på ett bättre sätt men jag känner nu att jag börjar falla in i gamla osunda vanor så därför har jag valt att avstå giftet ett tag framöver just för jag vill vara snäll mot mig själv för jag är trött på att vara självdestruktiv och må dåligt.Vad bra att du inte dricker lika mycket som du gjort innan det är ju alltid en början för alla förändringar till det bättre är ju bra:)

Jag fick en riktig tankeställare idag när jag ställde mig på vågen! Har aldrig vägt så mycket. Gått upp 6-7 kg senaste månaderna och ölen har säkert sin inverkan på det! Försöker träna och äta klokt men det hjälper inte. Puh! Alkoholintaget måste minskas av flera skäl!

Har inte druckit öl på flera dagar nu. Blev vettskrämd när jag såg vad vågen visade, 10 kg viktuppgång på en sommar. Känns orättvist för det tar flera år att gå ner det. Det goda är att alkoholkonsumtionen måste reduceras, mycket. Känner mig motiverad att göra någonting åt mitt liv. Små steg så kanske det funkar? Känns bra att skriva här!!

Sheana

5 dagar är super! Kämpa på! Det är samma för mig jag har säkert också gått upp 10 kg under detta år på grund utav alkoholen. Jag vill inget hellre än att sluta med skiten. Jag tror att om man slutar dricka alkohol så kommer några kilo att trilla av ganska fort. Så småningom får man mera ork och kan träna mer och förhoppningsvis känner man sig motiverad att leva mer hälsosamt rent generellt (behöver inte va så, det är väldigt individuellt) men vi har allt att vinna på att sluta: vi blir smartare, friskare och förhoppningsvis både smalare och snyggare på köpet! :)

Att du inte druckit öl på 5 dagar. Nu har du ju en ny anledning (att gå ner i vikt) till att skippa ölen. Det klarar du säkert bra, och du brukar ju träna mycket ? Jag kämpar också med min vikt, ska förutom avstå alkohol, även jogga mer och äta nyttigare mat. Ska även försöka äta mindre godis, men det är inte heller så lätt. ?Nu kämpar vi vidare ?? Kram

När jag läser alla kloka kommentarer så inser jag att " vi " vill förändra allt eftersom vi inte tycker att vi duger någonstans! Vi är för tjocka och vi borde verkligen träna mer och äta nyttigare. Utöver det så är det en mängd andra saker vi inte klarar och därför dricker vi så att vi slipper känna hur det känns att vara värdelös! Varför?

Sheana

Det där var tänkvärt. Tänkte faktiskt på det idag...det är såå mycket tankar som snurrar i en nu så här första dagarna att man inte vet varken ut eller in. Du har helt rätt där. Jag har alltid tänkt så att jag inte duger och har också väldigt lätt att ta illa vid mig, överkänslig kanske man kan säga men inser nu att detta är något jag själv måste rå över för ingen annan eller något annat kan göra mig lycklig. Jag måste sluta att bry mig vad andra tycker om mig och när jag nått dit så tror jag att man faktiskt känner sig lite starkare :) samhället verkar ju rent generellt vara uppbyggt lite så att vi ska känna oss dåliga och fula hela tiden så att man ständigt kan sälja nya produkter till oss (jag tror faktiskt att det egentligen är den enda anledningen för vi behöver faktiskt inte känna oss så. Det finns ingen anledning alls).

Ibland undrar jag " vem " är man som tycker så mycket om Alla? Jag tror du är en fin människa som har mycket gott att bidra med! Ingen av oss kommer att bli " perfekt " ( Vad det nu är? ). Vi får hjälpas åt att påminna varandra om att vi är fina och duger. Lätt att säga men ack så svårt att omsätta i verkligheten! Men vi kan!!

Sheana

Det var fint sagt, där blev jag verkligen rörd. Ja det är därför det är så bra att vi har varandra här som kan påminna oss i våra svagaste stunder att vi faktiskt är helt okej precis så som vi är. Massa kramar till dig!

Det var otroligt skönt med en nykter fredag! Viktuppgången fick mig verkligen att tänka till! Öl är supergott men förödande för vikten. Får försöka ha det i minnet när suget kommer!

Var sjukt sugen på vin och var in och skuĺle köpa vin på systemet men hade inte plånboken med mig, tur! Nu är jag nöjd med att det inte blev alkohol!

Var sjukt sugen på vin och var in och skuĺle köpa vin på systemet men hade inte plånboken med mig, tur! Nu är jag nöjd med att det inte blev alkohol!

anonym11208

Kanske var det undermedvetet att plånkan inte var med. Det är gött att vara nykter och framförallt blir det gött i morgon bitti när man slipper vara tung i huvudet!

Suget kom på eftermiddagen och satt i. Tur att min dotter ville ha skjuts till träningen och då fick jag extra tid att fundera. Valde att låta alkoholen vara men vilket grepp A har fått! Vem bestämmer över vem? Måste bli ändring på detta! En dag i taget!