Dag 1 igen,
efter nästan 4 månader utan a så hade en snäll nära packat ned en flaska rött i väskan. I väskan låg ett påskägg i form av en låda. Där i låg massa gott och flaska vin. Var då i stugan själv och korkade upp flaskan på kvällen. Inte så farligt. Efter det blev det lite öl eller vin då&då. Nu blir det öl eller vin nästan varje dag. Larmklockan har ringt i några veckor. Fotboll/middagar/eller bara för att det är sol. Känner mig för passiv och lat. Tar hellre en öl på kvällen/helgen än gör något vettigt. Detta blir tredjegången sedan hösten 2014 jag ska ändra på vanorna. Målet är att minska mitt alkoholintag. Sen kanske sluta helt. Tidigare sluta försök har det varit noll alkohol. Ska på semsterresa snart så efter den ta ny ställning. Denna gång mår jag mycket bättre än tidigare gånger. Ingen ångest. Jobb fungerar. Har flickvän. Tränat ok. Så det finns inget djupt hål att krypa upp ifrån som förra gången. Det känns bra. Vill gå ned några kilon också. Skriver av mig här och om hur det går. Typ dagbok. Blir peppad av att läsa er andra. Kämpa på.

Janne

är just att man hittar tillbaka till sitt forna spirituella, levande och fantasifulla intellekt. Hjärnan kämpar på och så kroppen. Massvis med saker bli gjorda och tankar blir tänkta. Det kan vara överväldigande men ack så bra på sikt.

Som kuriosa kan nämnas mina 15-20 inte avslutade "projekt" i garaget/verksta'n. Saker jag börjat med för att sluta dricka men som sedan kombinerades med drickandet och aldrig blev avklarade.

Man är aldrig så trött som när man ligger kvar i sängen! :-)

napalosrot

Janne, ha oklara projekt liggande låter som det är dax att städa bort dem. Tänker jag. I Alko dimman så köpte jag två projekt som jag då tyckte var en toppen idé. Nu tar de energi eftersom jag inte har tid/vill prio dem. Göra en städ lista är en bra idé. Ha en bra nykter helg.

napalosrot

Dag 44 söndag, dagarna går och drömde inatt att jag levde mitt liv nykter. Det var en skön känsla. Närvarande, lugn och glädje.

Janne

Nähädu, i mina garage kastas tamejfan ingenting. Det kastas redan för mycket bra-o-ha-saker dit sambon har nycklar! :-)

Däremot fick dina imbecilla idéer mig att skissa på ny förvaringsvägg så idag skall jag bygga hyllor, jag kan ju döpa förvaringsväggen till "Papperskorgen". :-)

Bra-å-ha-träsket har jag varit fast i från födseln! Har vuxit upp i en sådan miljö, och sedan har det rullat på, trots att omständigheterna förändrats, – jag bor ju inte längre på en stor gård utan i en liten storstads lägenhet där varje cm måste vara välplanerad. Jag avundas dig, Janne, din blivande förvaringsvägg... Ska snart tömma mina sorteringslådor och skänka en del av... innehållet till den lokala välgörenhetsloppisen. Voj, va stort och luftigt det kommer att bli i min närmiljö. Och mitt sinne!!!

Janne

Vare sig existentialism eller Feng Shui behöver vara rätt för alla. Men visst, jag avundas de som lyckas hålla sina liv till ett minimum av prylar - kanske är mitt överdåd av grejer, till exempel sju olika stekspadar, en symptom på något annat.

Eller så tycker jag om det, jag trivs med mina grejer, lånar gärna ut och ger bort så det är inte ha mest när man dör, vissa grejer skäms jag lite för att jag skaffat så de behöver ju inte stå synligt. Saltsten från Pakistan till exempel.

Det. Är ett evighetsprojekt att hålla ordning på allt, men När man måste leta efter något varje månad lär man sig var allt ligger till slut det värsta som finns är ju när man letat efter abrovinken i två helger och plötsligt kommer på att det där kastades nog för fem år sedan. Nä, därför skall man aldrig kasta något.

napalosrot

Dag 45 måndag och klämdag. Allt känns så nära och på riktigt. Lugn och ro. Dag 52 nästa vecka. Sen dag 59, 66...100 osv. Räkna dagar kan bli veckor istället. Jag får se.

finns det som bör gälla generellt: att det inte finns någon sanning som gäller för alla... typ. Däremot kan det vara roligt och stimulerande att vandra längs sanningarnas smörgåsbord om man gillar det. Och är hungrig nog.
"Saltsten"... är det en sån där man knackar ned och använder på maten? Eller ger åt korna att slicka på (dom älskar saltsten!)?

Liten stor

Själv gjorde jag tvärtom. Lyckades ha vit månads sommarsemester men föll tillbaka i början på hösten men tagit nya tag igen. Hur ser din plan ut för hösten?

napalosrot

Tack "liten stor". En vit sommar månad lät fint. Min plan är att sätta stopp för alkohol på lördag. Sen ha ett uppehåll med X dagar framöver. Och logga nyktra dagar här. Hur ser din plan ut?
Och på frågan om varför inte (adhd) nu är för att jag vill passa på att njuta av jobb resan och allt det goda.
Jag har en stark längtan att komma i form och ut ur dimman igen.

Liten stor

Jag har insett att det inte funkar måttligt för mig så min plan är totalt stopp för evigt. Höll på att spåra ur djupt ner i en ond spiral. Känns som det hjälpt mig denna gång att ge upp tanken på måttlighet som mål men har bara cirka en vecka vit i bagaget än så länge.

Lycka till med din resa från och med lördag!