Druckit mycket hela livet . Men senaste två åren har det urartat. Kan bara hålla mig nykter 4--5 dar, sen dags igen att dricka 3-4 dar. Är alltså full eller abstinent. Varje vecka 3 abstinenta helvetes dagar. Vill sluta...men lyckas inte... Vad göra?

Ja, en rejäl förkylning kan verkligen däcka en och måla livet svart... Du får ta hand om dig så gott det går. Har du förresten provat Enchinagard som visat sig ha viss effekt på dessa besvär? (Vi diskuterade just naturläkemedel i en annan tråd, så jag kom att tänka på den).
Spark i baken, dvs lycka till nu!

Berra58

Ännu en nykter dag till ända.
I morgon bitti planeras för ytterligare en dag.
Sköt om er! ?

pepa

Kanon Berra, 1 dag i taget och släpp inte in alkofienden, mota bort honom så fort tanken kommer!!!!!!!!!

Berra58

Fuskar imorgon.....åker o tar en Antabus på morgonkvisten ?

Bedrövadsambo

Tänk på antabus som gips på ett brutet ben. Låt det läka i lugn och ro, så klarar du dig utan "gipset" sen.

Berra58

Dagen till ända, har förflutit nyktert. Föregående natts sömn, nästan obefintlig (hu). Började dagen på Beroendeenheten m Antabus 8:30. Sen har dagen flutit på i rasande tempo. Kom hem först nu, tittar som vanligt in här på Forumet innan jag gör kväll.
Ha det bra alla!! ?

Sheana

Hoppas att du får sova i natt. Jag hoppas också på det men tror knappast att jag får göra det.

Berra58

...är oerhört viktigt för måendet. Många här har precis som jag stora problem med att få sova en hel natt. Minns knappt när jag sov bra sist.. Sover 1-2 tim, vaknar, drömmer twistade drömmar, ofta om alkohol. Varför? Jo, alkoholen gör detta. Nu nykter i 16 dar, trodde inte det skulle ta sån tid att återfå sömnen, lite besviken. Talade med en ssk om detta i morse, hon skulle tala med läkaren om jag kan få medicin, dock ej benzo-preparat typ Imovane, som ju bara gör att man lättare trillar dit då de funkar som A.. Finns tydligen ngt som heter Propavan, som ska vara bra, o inte beroendeframkallande. Hoppas på god sömn snart.
Godnatt. ?

AlkoDHyperD

Iallafall mina erfarenheter av dem. tung som bly i huvudet hela förmiddagen och inte känns det som sömnen varit god heller. Samma med atarax. Tyvärr är dessa preparat förstahandsvalet för många primärvårdsläkare. Det jag får är "off label" för sömn, men helt fantastiskt. Nåja, ikväll väntade jag mer än två timmar - fastnade här och sedan i mina tankar - innan jag la mig och då försvinner den sedativa effekten...
Vet att det är gråzon att diskutera medicin eller göra reklam här, men quetiapin heter den jag får. Slocknar som en klubbad, sover precis sju timmar, vaknar helt utsövd och knallpigg.

Berra58

Vet inte att det finns gråzoner här, står ingenstans​..trodde det var fritt fram här.
Medicin verkar olika på olika människor. Har även hört det omvända mot de du säger adhd. Huvudsaken man inte tar medicin av Benzo-typ, eftersom de binder till (stimulerar) samma receptorer som alkohol.

Bedrövadsambo

Det finns en hel del hälsokost också, tex valeriana natt, men det jag senast provade minns jag inte namnet på tyvärr. Jag har STORA sömnproblem periodvis. För mig kan hälsokost funka, om inte annat som placebo. Tanken "nu somnar jag inte" kan hålla en gråsten vaken om det vill sig illa. I tuffare stressperioder är tio dagar med imovane min räddning, för att liksom bryta trenden. Det är insomningstabletter, men jag märker att jag är lite segare på förmiddagen. Just därför är de min "nödbroms" och jag använder dem först efter längre tids problem, och kort tid. Får jag inte sova blir jag deprimerad på sikt med svår ångest, och där vill jag inte hamna igen. Hjärnan behöver sova för att återhämta sig.

Berra58

Ska kolla runt på apoteket, vad som finns receptfritt för bättre sömn. Har själv erfarenhet av den insomningstablett du nämner. Den kan funka, förutsatt stor självdisciplin (vilket jag nog saknar)
Skulle föredra ngt "snällare" än den. Kanske KBT/mindfulness skulle vara ngt? Att lära sig knep för att kontrollera tankeverksamheten, typ sluta älta och kunna fimpa jobbiga tankar...

Mvh B

Bedrövadsambo

Det finns massor av mindfulness och nedvarvnings-appar. För mig funkar en låtlista med yogamusik (sångmantra) utmärkt. Samma låtlista med typ tio låtar, efter ett tag reagerar hjärnan avslappnande på musiken nästan direkt. Det finns "musik" med fågelsång, åska, vågskvalp också som kan vara lugnande. Lyssna på en skittråkig bok kan också funka ? Ett annat knep jag tagit till är att ligga raklång och djupandas in och ut, räkna från 1 till 10, räkna ner från 10 till 1 osv. Hjälper till för att inte låta hjärnan börja tänka på annat trams. Man får prova, prova, prova tills man hittar sin grej helt enkelt. Men det räcker inte med en kväll, minst 3-5 i rad behövs innan man kan dissa en metod. I tio år har jag "jobbat" med min sömn, och det som är allra mest effektivt är att dra i handbromsen innan stressen tar överhanden, och jag är numer mer uppmärksam på de symtomen. Men just nu är din kropp och hjärna förstås stressad av alkoholstoppet, och det får liksom ta den tid det tar. Inte sova middag, inte ta sovmorgon, inte dricka kaffe för sent, inte träna efter kl 20, och lägga sig samma tid varje kväll är andra viktiga pusselbitar. Och kom ihåg - sömn är en ickehandling, man kan inte prestera sömn! Tricket är att slappna av tillräckligt, att våga "släppa taget".

Sheana

Valeriana och den är mild och lugnande och tycker att det fungerar, det lugnar ner nerverna också. Johannesört är också bra och kan köpas som te. Bra tips där Bredrövadsambo. Jag har också märkt att jag inte bör äta efter 19 för då sover jag också mycket bättre men det gäller även dricka i huvud taget för annars måste jag upp och kissa så många gånger under natten.

Berra58

..BedrövadS o Sheana.
Ska kolla efter appar. O kanske prova Valeriana o Johannes ört. Ditt tricks med andningen liknar det jag gör när ja lägger mig, focuserar på andningen TÄNKER på varje in/utandning..o försöker föreställa mig de störande tankarna som kommer som "moln" som bara driver förbi...
Men måste nog öva mer. D där med avstressande ljud låter intressant.

Ha en bra kväll! ?

Berra58

...börjar. O snart en helg. Fredag är för mig o för många här kanske veckans jobbigaste dag. Det är då vi brukade trilla dit igen. Själv ska jag passa mig noga o förbli nykter i dag. Har en planering för dagen, o den innehåller ingen A.
Sköt om er o lycka till alla! ?

Tess45

Fy fan, I natt drömde jag att jag drack alkohol.
Efter två glas kom jag på att jag går på Antabus.
Resultatet blev att jag blev röd och fick problem med andningen.
Svettig dröm. ?

Berra58

De verkar höra till att man drömmer om A i den här fasen. Gör det själv flera nätter i veckan. Vaknar m ångest, tar några sekunder innan man fattar att det är dröm, smakar ågren i munnen..fy. A angriper oss i sömnen eftersom han inte rår på oss dagtid! ??

Berra58

Började dagen med Antabus. Ikväll ska jag förpassa alla tomburkar ut ur lägenheten. Fick med mig några piller av ssk imorse för att sova bättre i helgen. Också shoppat lite Valeriana från apoteket. Har inte varit på AA denna veckan, lite kluven till dem, men går kanske nästa vecka.

Ha en vit o bra helg! ?