Druckit mycket hela livet . Men senaste två åren har det urartat. Kan bara hålla mig nykter 4--5 dar, sen dags igen att dricka 3-4 dar. Är alltså full eller abstinent. Varje vecka 3 abstinenta helvetes dagar. Vill sluta...men lyckas inte... Vad göra?

Berra58

..ja har kollat upp de mesta, inkl levern, allt verkar ok, vilket är en lättnad. Att man inte är 100 än beror enligt läkaren på alkoholen och "post akut abstinens", dvs kropp/hjärna behöver lång tid att återhämta sig....

Jag är nykter och blir saaaaaaakta piggare och starkare. Det får ta sin tid. Jag är så glad att jag tog tag i mitt missbruk och slutade dricka. Livet kan bara blir bättre nu! Ta hand om dig!

Berra58

Hittade detta på nätet:
Symtom vid förlängd abstinens
Symtom som man kan få vid förlängd abstinens efter användning av alkohol eller läkemedel är framförallt
humörsvängningar
koncentrationssvårigheter
inlärningssvårigheter
nedsatt förmåga att tänka abstrakt
minnesstörningar
sömnrubbningar
stresskänslighet
nedstämdhet
social osäkerhet.
Den förlängda abstinensen kan pågå under 3–6 månader vid alkoholberoende och då det gäller värktabletter. Vid bensodiazepinberoende kan den pågå under ännu längre tid.

Berra58

...av nykterhet!!! Så här långt har det gott bra. En dag i taget. Viktigt tycker jag, att inte sätta upp mål längre bort. Men avsikten är naturligtvis att förbli nykter läääänge.

Ha d bra alla! ?

Tess45

Jag har haft massor att göra men har läst trådar innan jag somnar.
Jag gillar att följa dig Berra. Vi slutade nästan samtidigt. ?

Jag tycker för egen del att abstinens och sug har domnat bort en hel del.
Jag vill inte sitta och dricka öl.
Jag vill vakna pigg på morgonen och ha energi för att göra annat är att rasera mitt liv.

Jag underskattar dock inte A.
Det är en listig djävul.
Men nu är jag tacksam.
Jag behöver inte ligga och svettas i abstinens.

Tess45

Tack Amanda!
Det är helt fantastiskt att det går att njuta av god mat utan att hälla i sig A.
Tänka sig, haha.
Det kändes bittert i början, som att god mat eller trevliga aktiviteter tappade sitt innehåll för att man inte kan dricka vin till.
Dumt, men det kändes verkligen så.

Berra58

Javisst, börjar också få lite distans t både abstinens o öl-drickande. Har inte saknat a än..men är på vakt. Gör-skönt kunna sova bra, o vakna fräsch! Måtte vi vara nyktra länge. Fortfarande Antabus..men d känns ok.
Ha det gott Tess o alla andra!!! ?☺?

Berra58

O 4:e fredagen. Tog nyss en promenad genom city. Insåg att det låg pubar överallt. Såg alla glada människor med sina välfyllda sejdlar. Kände plötsligt ett sug..men det förbyttes snart i en stor olust. Styrde snabbt stegen t busshållplatsen o åkte hem. Nu hemma med ett glas mineralvatten. Tack Antabus, forumet och min nya hjärna.
??

Berra58

Har suttit här o läst lite trådar...kan inte låta bli att göra en elak kommentar (gör den ju i min tråd). De finns de som hela tiden skyller sitt A-beroende på annat, som en psy-diagnos typ adhd. Dessutom gömmer sig bakom fina ord...tror att man är för mer.."har fint jobb"...etc. Skriver sen "drack några dl vodka innan jag körde o hämtade min dotter".
SKÄMS ?

AlkoDHyperD

För att vi har svåra problem med alkoholen och för att vi ser vad den ställer till med. Gör oss till kriminella, till svikare, lögnare. Vi sviker oss själva och vi sviker våra löften.

Berra58

..men vi hjälper nog inte oss själva o andra om vi "kammar medhårs" hela tiden. Problemet för merparten här är att vi kan inte hantera alkohol..o det behöver vi hjälp med. Måtte alla här lyckas!

Berra58

Du namnger ett nick..det har jag inte gjort. Vill du forts censurera folk VG gör det i din tråd.
Trevlig helg