Vill inte - kan inte

ana

Hemma igen efter jobb
Ska lägga mig och läsa,ska upp 6 imorgon .
Tycker inte om fredagar.
Men har beslutat att denna helg ska bli en nykter sådan.
Ändå känner jag en oro.
Litar inte på mig själv.
Helt plötsligt kanske jag bara står inne på systemet och tycker att det är nog inte så farligt
med alkoholen ändå.
Man ljuger väldigt bra för sig själv.
God natt
Ana

ana

På språng till jobbet.
Har bestämmt att gå på stan
med man och son imorgon.
Inhandla lite kläder til sonen.
Min make är glad att det ska bli en nykter helg.
Vad jag har gjort honom illa med alla bakfulla , fulla helger.
Jag kommer kika in mycket på forumet.Kram ana

vana

Ana det kommer att gå bra.Säj varje morgon till dej själv "idag ska jag inte dricka" så är den dagen räddad.
Jag känner själv hur jag hela tiden är en hårsmån från alkoholen.vad som står emellan är mitt beslut.Endast det!!!!!
Stå på dej!!!Trevli trevlig helg!

victoria

Samma här! Är på ett strålande humör, solen skiner och snön knarrar under sulorna när jag promenerar med jycken!
Jobbar imorgon, men det gör inget. Jag har inget emot att jobba lördagar. Folk jag möter då är lediga och glada, för det mesta. Jag börjar kl 10 när jag jobbar lördag, men brukar komma lite tidigare just denna dag, för att koka kaffe, köpa en go bulle på fiket intill, och ratta in radion på "spanarna" i P1 kl 10, och så börjar jag arbetsdagen på detta mysiga vis : )

Min Allen Carr bok - Äntligen Full Kontroll - har kommit idag. Har läst första 20 sidorna...Introduktionen var inget som tilltalade mig, men det kanske tar sig.
Jag ÄR otroligt svårflörtad (vägrar kalla det negativ : ) och blir det minsta lilla för mycket "american-style" mår jag illa. Läste efter mycket om och men den där The Secret för ett par år sedan, och är övertygad om teorin om attraktionslagarna (inget nytt) MEN tyckte boken var olidlig att läsa - tvshop känsla, brrr!
MEN...nu kommer jag till kapitlet om att ha ett öppet sinne - något jag verkar behöver träna på (haha) så det blir spännande att se vart det tar mig.

För övrigt kommer helgen bestå av tillagning av suchi ikväll, fortsatt fix och trix inför tapetsering i "kontoret" (ja, vi har ett rum som heter så, fast ingen vet varför) Har nu äntligen hittat tapeten som ska upp där! Finns en fantastisk dam - Birgit Burström (kolla hemsidan) - som har den eminenta smaken att tillverka tapeter från olika tidsepoker utifrån autentiska mönster. Har förälskat mig i en 50-tals variant - "godisstrutar"

Idag ska jag inte dricka, vad som än händer! Vi ses här lite senare hoppas jag
Kram på er

victoria

Har du det bra Ana?
Mätt och nöjd har jag landat i soffan framför Let´s Dance.
Har fortsatt läsa lite i Allen Carr... och måste säga att det är ganska spännande, undrar bara över en sak, han skriver att man INTE ska sluta dricka eller ens minska innan man läst klart boken. Finns det ett speciellt syfte med det? Jag har inte tänkt ta tillfället i akt och supa till, hursomhelst : ) Hoppas den kan vara till min hjälp ändå.
Är förövrigt inte vinsugen alls. Var så rädd efter att jag föll dit för 2 veckor sedan att det skulle vara som att starta från ruta ett med suget. Då jag lade ner alkoholen i oktober tog det ju flera veckor som var jätte jobbiga så fort helgen kom, men det har tackochlov inte varit så nu.

ana

Jag har överlevt en fredagskväll utan alkohol.
Men suget var starkt igår.
Kände mig inte glad utan bara sur.
Min Allen Carr bok har inte kommit än.
Jag försökte också läsa hemligheten för ett år sedan men kom inte igenom den
Hade pratat med någon som sa att den boken var det bästa som hänt dom.
Själv fick jag inte någon sådan känsla.
Ska ner på stan med maken om en stund.
Känner mig inte glad.
Varför är det så jobbigt att sluta med alkohol.
Denna längtan man har efter att få bli rusig och bortdomnad är så stark.
Imorgon är det jobb igen klockan 7 så ikväll är det inga problem att vara nykter.
Ha en bra lördag.Ana

Kvinna-mamma46

Hej tjejer.

Har oxå läst både Allan Carr och the Secret.

Kul att höra era funderingar. Jag blev illamående av the Secret... Så inriktad på materiella saker och även på viktnedgång och utseende! Blev glad sen när jag hittade en bok som heter Bortom the secret. Som handlar om att bli lycklig på riktigt med hjälp av attractionslagen..få inre ro och lycka. Måste dock erkänna att jag inte läst hela, mest bläddrat.

Allan Carr boken har jag inte kommenterat mycket för jag ville inte förstöra för Fenix som läste och tänkte sluta efter den... Den har många sanningar, det mesta visste man ju. Beroende-aspekten var intressant och stämde ganska bra på mina funderingar på att det inte är någon större skillnad på rökare, alkoholmedberoende, narkomaner... även att det är ett gift som vi typ tvingar oss att tycka om och sen blir fast i. Jag är säker på att boken kan ge en extra sporre till motivationen att sluta förgifta sig med alkohol. Jag blev rätt äcklad av alla beskrivningar av rökningen och höll uppe i tre dagar.. ;(

Jag läste väldigt mycket när jag slutade dricka och kan inte säga att någon bok blev den enda biblen ... tog lite ideer här och där. Men mindfulness i vardagen av Ola (kommer inte ihåg efternamnet) var suverän, likaså Anna Kåver. Plus att jag tog tips från AA:

Sinnesrobönen. Om och om igen om jag blev orolig eller rastlös.

Ta det lugnt, en sak i taget- devisen. (bra för mig som alltid tyckte jag hade en massa att göra...)

Och tacksamhet. Skrev troget tacksamhetslistor varje dag. Fast jag inte kände tacksamhet ibland så fortsatte jag. Med tacksamhet kommer ödmjukhet och öppet sinne.

Hämtade energi från naturen. Tog egentid och la mig i gräset en varm dag och bara tittade på molnen, eller satte mig på mjuk mossa i skogen och lyssnade och drog in den ljuvliga doften. Eller stjärnorna en mörk natt. En liten stund räcker för att tanka skönhet och energi.

Gjorde lättare andnings-avslappningsövningar. Tar bara några minuter och kan göras var som helst, tom när du kör bil.

Det kändes fånigt och meningslöst ibland men jag tänkte att övning ger färdighet. Det gällde att skapa nya impulsfåror i hjärnan. Och det funkar! Men det går inte på en dag, och det kommer bakslag. Det gäller att vara lite ensvis. Tänk på att vi har ett inlärt beteende som byggts upp under många, många år.

Är grundlycklig, ofta tokglad. Över livet, vardagslivet. Njuter av att äta, njuter av att sova, njuter av stiga upp (det trodde jag aldrig skulle hända .. :) ) Har slutat stressa, gör det jag vill och känner är meningsfullt. Har släppt medberoende-tänk (som jag typ är född med.. har alltid ställt upp för allt och alla, naturligtvis blev jag en curlingföräldrer oxå.. och helt fast i lillsonens bekymmer) Har hoppat av samhällskarusellen. Det mesta är ju inte viktigt eller meningsfullt, för mig.

Jag är sällan på fester, och tycker det är ganska tråkigt.. har faktiskt alltid tyckt det nykter. Det bekymrade mig i början och gjorde att jag ibland fick sug.. Men min underbara man påminde mig att jag alltid varit sån, och det har jag helt accepterat nu. Har tagit upp egna intresse och får allt socialt liv där, meningsfullt och givande. Det enda tråkiga-- roliga? är att även dessa nya bekantskaper tycker vi ska träffas o dricka vin.. undrar ibland om jag ser ut som en stor Jäkla festprisse!!???? :) Jag hummar mest bort det, säger att jag fått avsmak både pga mitt eget vindrickande och pga bekymmer hos nära och kära.

Så ge inte upp, försök att tänka så positivt som möjligt, på möjligheter istället för på det jobbiga. Tankar går att ändra och sen följer känslorna med. Tänk på hur skönt det ska bli att somna nykter istället för att ligga och vända och vrida på sig, med hjärtklappning, svettningar och illamående... Tänk på hur stolt och glad man kan vara när man vaknar nykter. Tänk på allt ni har, som för oss är självklarheter, men är en utopi för majoriteten av världens befolkning. Det kan kännas konstigt och fel att tänka positivt när känslorna säger motsattsen... men om man är envis och fortsätter så följer känslorna efter. Ibland var det extra svårt att styra tankarna och då var sinnesrobönen suverän. Som ett mantra om man tänker den om o om igen.

Kvinna-mamma46

Jag använder tacksamhetstänk och sinnesrobönen dagligen fortfarande, trots att jag inte alls är orolig eller har sug efter alkohol. Gör det för att jag mår bra av det. Livet är ju ingen dans på rosor och bekymmer kommer och går. Försöker alltid se det reella problemet och om det går att göra något åt. Har ett annat lugn och det smittar av sig på familjen. Kan ventilera allt med maken utan att det blir infekterat. Kan säga nej utan dåligt samvete. Sätter gränser även på jobbet.

Hmm, det blev ett långt inlägg men jag känner att kan jag så kan ni.. :) Är en ganska slarvig, lat människa i grund och botten och har följt minsta motståndets lag, jag är själv förvånad över hur förändrat mitt liv är och hur bra man kan må.

Ha en underbar helg!

Pia

ana

Jag känner mig så arg och irriterad på allt,min man tror att allt blir bra.bara jag inte dricker.
Det känns som om han inte fattar att suget finns där ändå
Jag vill vara glad ,men skulle kunna strypa någon (inte riktigt tycker inte om våld.)

Läste om en bok som heter.(Jag ska bara fixa en grej i köket först av Moa Herngren)
Någon som läst den.

Jag har läst massor av böcker om Alkoholism mm.
Nu i dagarna kommer Hillewi Wahl ut med en ny bok en lillasyster till kärleksbarnet som hon säger.

Hoppas min ilska släpper
Det är ju jag som gjort detta val.
Ana

Kvinna-mamma46

Hej Ana.

Ler lite när jag läser ditt svar. Jag var oxå tvärilsk i början. Hatade det mesta, typ. Slog min man en gång när jag först hade trugat på honom en öl.

Det är ju vajjsing i hjärnkontoret. Transmittorsubstanser och celler har vant sig vid alkoholen... och nu är det obalans. Cellerna skriker efter alkohol, man blir rastlös, irriterad, arg, ledsen. Oxå minnesmässigt och tankemässigt så tror vi att vi inte kan njuta av något utan vinet..

Din man har rätt, det ordnar sig, du läker, bara du slutar dricka OCH försöker hjälpa hjärna o kropp tillbaka till balans genom att unna dig vila, avslappning, motion, positiva tankar, gärna nyttig mat som havregryn, bananer, ja långsamma kolhydrater som gör oss lugna och välmående. Be maken att massera din rygg :) det gör under. MEN härda ut, för det är en berg-och dalbana i början. Har man som jag tendens till oro, känslosvall, depression så kan det vara bra att se över sin antidepressiva medicinering.. kanske kan man höja den ett tag när nykterheten är som jobbigast?

Har inte läst de böcker du skriver om men såg att även Marie tipsat om Moa Herngrens böcker. En bok som jag läste och blev starkt berörd av var Snälla Mamma, sluta dricka.

Din ilska släpper Ana, även suget. Acceptera att tankarna kommer men släpp sedan iväg dom utan att lägga för mkt krut eller känslor i dom. Det är helt naturligt att känna som du gör och det går över.

Pia

ana

Första gången på evegheter som jag var på stan en lördag utan att vara bakfull
Var inne en sväng på biblioteket och lånade en bok av Olle Carlsson.
Ska läsa den ikväll när jag ska sova.
Skulle ljuga om jag sa att jag mår toppen av min nykterhet.
Längtar så förbaskat efter mitt avkoplande vin...
Har sagt förlåt till maken för min surhet imorse.
Han säger att han förstår.
Ana

ana

Min första helg iår som jag inte druckit fredag och lördag.
Nu lägger sig lugnet i min kropp till fredag igen.
Då drar suget igång igen
ska jag eller ska jag inte!!!!!!
Det är kanske inte så farligt!!!!!!!
Jag är världbäst på att ljuga för mig själv.
Har jobbat ,solat och ska fixa kvällsmat till familjen
en skön söndag utan ångest.Kram på er alla.Ana

ana

Jag är en planerings och kontrollmänniska som inte gillar
Att vara spontan och inte veta vad som ska hända.
Helst skulle jag planera livet i minsta detalj.

Jag vet Adde att man inte ska tänka som jag gör,men kan tyvärr inte hjälpa att dessa tankar finns hos mig.

Det är kanske därför alkohlen har blivet ett sätt för mig att få avkoppling i en uppvarvad hjärna.
Då kan jag slappna av och inte tänka så himla mycket.

Nej man kan inte kontollera livet ,inte morgondagen.
Kunde man äta veckans luncher på en och samma gång skulle jag säkert göra det också.

Har fruktansvärt svårt att leva här och nu utan och tänka framåt.
Finns det fler som mig där ute ,som planerar och tänker en massa?

Jag beundrar folk som njuter av tiden som är just nu.
Men jag försöker jobba med mig själv på den fronten också men det är inte lätt
att släppa taget.

Men jag vet också hur jag är funtad,alkohol mitt i veckan är inga problem.
Servera vin och öl till gäster är inga problem.
Känner inget sug då är så fokuserad på jobbet då.

Kanske är jag knäpp och ett hopplöst fall för denna skit alkohol.
Det känns så många gånger.

Ana

Adde

Nej du är absolut inte knäpp eller ett hopplöst fall !!

Men suget sitter i dina tankar och har du redan på söndagen bestämt att suget kommer på fredagen så har du liksom redan bokat in återfallet mentalt. Du har redan bestämt dig. En vecka före !

Just därför är det så viktigt att bestämma sig för att inte dricka just idag och enbart denna dagen ! Försök få in den rutinen INNAN du kliver ur sängen så har du gjort 95% av jobbet !

Lycka till !

ana

Håller med Petra ,Tack Adde.
Det är jobbigt att jobba med sina tankar och bryta tankemönster.

Idag har jag bestämmt att nu får det vara nog med vinter,nu ska jag börja cykla till jobbet.
Det blir 1,5 mil varje dag.det känns bra.
Jag som ivanliga fall inte ställer undan cykeln alls på vintern.
Men nu får det väl vara slut på snö och is .
Hoppas på en skön vecka utan en massa jobbiga tankar.
ana