Hej! Är ny här. Men har ägnat dagen åt att läsa alla fantastiska berättelser och mött alla starka människor i det här forumet! Vilket stöd ni ger varandra och vilken ärlighet det finns hos alla. Fantastiskt!

Det var inte meningen att det skulle bli Dag 1 för mig idag. Har känt länge att "jag måste sluta, jag måste, måste, måste!" Och så i morse vaknade jag hyfsat utvilad och tänkte se hur länge jag kunde hålla mig. Som ett experiment mer. Annars är jag smålullig dagarna, kvällarna i ända. Alla dagar i veckan. Ångest och abstinens sätter igång direkt på morgonen. Återställare och sedan är det bara att sätta igång att smutta på. Jag vet inte varför det blev just idag, men nu är det snart kväll och inte en droppe. För mig är detta fantastiskt! Har inte varit fri från vin en endaste dag de senaste 10 åren skulle jag tro...

Morgonen var skitjobbig. Mycket ångest. Fram på eftermiddagen började det släppa. Har hällt i mig litervis med Ramlösa. Försökt hålla mig sysselsatt och så läst i timmar här! Det har givit mig en enorm styrka. Tänk om jag verkligen klarar ett helt vitt dygn!

Tack alla modiga människor här som har hjälp mig genom dagen och gett mig styrka! Jag hoppas jag kan återkomma imorgon och berätta att även Dag 2 har varit vinfri!

rabarber

Ytterligare en månad har gått och jag firar nu 7 månader utan självmedicinering. Fortsätter med min terapi. Har haft terapi varje vecka i 10 månader ungefär. Hade någon idé om att jag kanske skulle gå ner till varannan vecka, men insåg ganska snart att jag nog inte är redo än. Det tar tid sånt här! Jag som annars är en väldigt otålig person, tycker stundtals att jag vill ha snabbare resultat, men det funkar inte så. Det måste tas varligt.

Fortsätter att läsa ofta här. Många kära "gamla vänner" och nya som tillkommit. Några som försvunnit, som man håller tummarna för att det bara är av bra anledningar som de inte figurerar här längre. Jag säger det igen, det här forumet har varit så avgörande viktigt för mig. Än en gång tack för allt stöd, pepp och kärlek längs vägen.

Håll i nu alla där ute! Styrkekramar!

Levande

Så bra jobbat och klokt att hålla kvar terapin.
Så många Grattis och kram till dig

rabarber

Tack Levande och Jullan! Ni är båda så inspirerande här på forumet!

Nu kör vi lite till ;)

Kramar tillbaks!

rabarber!! Ska in på en specialbehandling andra veckan i november, hoppas mycket på att det ska bli min slutliga vändning till ett liv utan alkohol.

SkåneTösen

7 månader är ju helt otroligt!
Hejja nykterheten som är möjlig.
Man får kämpa men det går. Och även om livet inte är någon dans på rosor så är det mycket mer hanterbart och lättare att leva nykter. Jättebra jobbat!

rabarber

Lycka till, Fenix! Det känns som att du är motiverad och redo! Go for it!

Tack Skånetjejen :) Och du vet ju hur impad jag är av dig och hur långt som du har kommit! Du är grym!

Anders 48

Grattis till dina 7 (och en halv) månader! Så bra du har gjort det - tänk att det är över 7 månader sedan. Fantastiskt bra kämpat. Heja dej!

Anders 48

Hoppas att det fortfarande går bra för dig! Var ju ett tag sedan jag "såg" dig. Jag har ju följt dig en del på resan.... Kanske gör du som jag - läser härinne ganska ofta, men avstår från att skriva. Kanske har man inte behov av att skriva - eller tycker att man inte har nåt att säga... Hursomhelst så hoppas att allt går din väg, på det sätt du önskar! God Jul på re´

Anders 48

Skrev i din nya tråd - men hittade din gamla, lååååångt bak. Vet inte om du har letat, eller ens vill läsa? Men jag tycker att där finns så mycket positivt i den, så........ vill du inte "ha den" så låt den bara vara, så trillar den ju neråt igen, långsamt men säkert.......

rabarber

TACK! Hittade den inte själv. Tänkte att den hamnat i arkivet eller nåt :) Det är med blandade känslor jag kommer läsa den, men jag tror det är bra för mig. Mitt förra jag får inspirera mitt nuvarande jag :) Vad omtänksamt att du letade rätt på den. <3