Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Känns självklart, helvitt! Är fortfarande ödmjuk inför de frestelser jag kommer att utsättas för även i framtiden. Men i detta nu känns det bra och det är huvudsaken.

?? Just i dag är jag stark...??

63-1! Kom igen, nu kör vi! ♡

...nog att det är lite bättre i dag än vad det är. Vill så gärna peppa andra, vara en förebild. Det gick ju bra i två månader, även om det var riktigt kämpigt den senaste veckan.

Nu kommer de negativa tankarna: "jaså, du klarade det inte ändå...", "ett glas vin och ett glas whisky, du har ju druckit i alla fall, det är faktiskt helvitt som räknas...", "snart är du där igen...", "det kommer aldrig att funka...".

Blir så less! Främst på ovanstående tankar, men också på mig själv som inte kan ignorera dem och blicka framåt istället. Vet att det är min inre perfekta duktiga flicka som påminner mig om att jag misslyckades, henne känner jag alltför väl. Spelar ingen roll om det var med liten marginal. Ska det vara alkoholfritt, så ska det!

Stopp där, nu räcker det!

Dags att lägga ner depp-tankarna.
De behövde säkert fram i ljuset, men nu får de krypa tillbaka. Att gräva ner sig gör det bara värre. Den där negativa spiralen ska inte få något fäste. Dags att fokusera framåt - igen!

Hör ni, alla kämpar, nu håller vi i det här! ♡ Kram på er

Tofslan

Det var skönt att se att någon brydde sig. Jag ser att du också kämpar men två månader är extremt bra jobbat. Ibland ramlar man dit igen. Det längsta för mig är en månad ungefär... du verkar ändå ha rätt tankesätt och veta vad du vill, kämpa på! Jag är dålig på att ge råd, men kände att jag ville skriva nåt för att du hjälpte mig igår. ❤️

Tack för pepp, fina ni! ♡ Tofskan, skönt att du mår bättre. Det är ju bland annat för att lyfta och hjälpa varann när det är jobbigt vi hänger här.

Angående min fredag: Tycker ju själv att jag överreagerar, samtidigt som jag vill skriva här precis hur jag känner.

Jag vet att det är ok att misslyckas, jag ska bara acceptera det. Och förlåta mig själv. Det vore skillnad om jag verkligen gjort bort mig, men inte ens det. En lugn hemmakväll med M bara. Tack och lov för det.

Mary, gillar dina tankar kring ingredienserna till min resa. Kanske är det så den ser ut. Om jag bara sänkte kraven på mig själv kanske den skulle bli betydligt mindre jobbig.

Nu känns det mycket bättre! ♡

Mirabelle

"Det är bara helvitt som räknas." Näppeligen min vän. Där misstar du dig. Vi VÄLJER helvitt som en strategi för att försäkra oss om att vi inte fastnar i att dricka alltid jämt och hela tiden igen. Helvitt är en strategi för att nå målet, inte ett krav. Så länge du inte ramlar tillbaka ner i smygdrickandet var och varannan dag, så kan man inte tala om något misslyckande. Det är snarare en seger att snubbla litet, tappa balansen, parera och fortsätta mot målet. Du vann mot a-djävulen den här gången, trots att du frångick den fool proof strategi som du hade tänkt använda i kampen. Bra jobbat!

att jag fastnade där, och inte så lite heller. Den duktiga flickan tycker förstås att jag ska vara helvit, men än en gång är det skönt att ta del av andras syn på saken. Tränar på att inte älta, så nu släpper jag fredagens två glas.

Visst är det som du skriver, Mirabelle, i första hand är det helnyktert som en strategi för att inte riskera att trilla dit igen. Ett glas i sig är ju inte farligt så länge det stannar vid det. En balansgång det där. Tack för input!

Ja, försök att släppa fredagens glas, och var inte så hård mot dej själv. De flesta av oss gör våra snedsteg, Det viktigaste är att man lär sej något av det, och kämpar vidare. Och det gör du ju. ? Lycka till i fortsättningen! Kram

Tack, Manda, Jullan, Odette och alla andra! Jag vet, måste slänga ut den där stenhårda inre domaren. Som säkert framgått är det inte bara i just de här sammanhangen jag är så himla dömande. Dömer sällan andra, tillämpar helt andra spelregler och straffskalor när det gäller mig själv.

Men jag fick faktiskt en ögon-öppnare nu efter alla kommentarer. Är lite snällare mot mig själv. Har sagt det många gånger, forumet är fantastiskt! ♡

Inget särskilt sug i dag, efter de två senaste veckorna är det en riktig befrielse. Klumpen i magen, stenen på axlarna, känslan att vara utan/utom kontroll - allt det är borta. Jag vet inte, men det är som att jag tagit ytterligare ett steg i rätt riktning. I vilket fall som, det känns otroligt skönt, vilket är huvudsaken.

Jag är nykter. Dag 64 (förutom den där lilla minusettan dårå...) Nu håller vi i det här! ♡

Ja, Jagäger, det kanske vore något, stämmer bra just nu i alla fall.

I dag hände något jag drömt om i flera år. Trodde aldrig att det skulle inträffa:

När jag körde hem från jobbet i eftermiddags hade jag INTE TÄNKT PÅ ALKOHOL PÅ HELA DAGEN!

Vilken ljuvlig insikt! Otroligt, fantastiskt, ja, helt enkelt en underbar känsla! Dock lite konstigt mitt upp i alltihop. Som om det var något som inte stämde. Men det är ju detta som egentligen stämmer. Det här är ju mitt riktiga liv, det jag hade innan jag lämnade över det till A. Nu börjar jag ta tillbaka det, livet jag vill ha och leva.

Är så himla taggad! Nu håller vi i! ♡

Snart 50

Ett passande namn till dig. Härligt då allt går bra. Här hos mig går det sådär....har kommit igång ordentligt med träningen och då är det enklare att avstå från A. You go girl ?

Mirabelle

Du äger!

Jag själv har tänkt alldeles för många gånger på A idag... Men nu jädrar kliver vi in i fas 2 (referens Marys tråd) och lever livet så som det ska levas, vid våra sinnens fulla bruk!

Andramig

Vilken skön känsla det måste vara. Son skrivet Du äger! ??

...det vill säga riktigt bra! ♡

Har haft en oroligt hektisk vecka. En konferens som jag varit ansvarig för gick av stapeln i går. Nervositeten inför att allt ska klaffa; föreläsningen ska vara givande, rätt antal portioner och specialkost, hotellrum till alla... Puh, nu är jag hemma igen och allt blev super!

Har visserligen tänkt att det vore skönt med ett glas för att koppla bort all stress, men behovet har helt klart varit mindre. Har saknat er alla, men ser det som positivt att jag inte varit tvungen att hänga här för att klara av en stressig vardag. Ett extra tack till Mary för omtanken, det gjorde mig glad! ♡

I morgon skriver jag 70 dagar (-1 fjuttdag)! Helt ofattbart!

Jag närmar mig förhoppningsvis dagen då jag bara njuter av nykterheten utan att kämpa mot alkoholen! Åh, vad jag längtar till dess. Ett stort framsteg är ju att det numera kan gå timmar utan tankar på A. Ljuvligt fri tid!

Till alla er som kämpar som tokar och är i början av nykterheten: Håll ut! HÅLL UT! Det blir bättre, jag lovar!

Vinsterna med att vara klar i knoppen och kroppen överstiger vida rusets korta välbefinnande. Man ångrar aldrig en nykter dag/kväll/vecka/månad!

Ha en fin och förhoppningsvis vit och närvarande lördagskväll! Blir den inte det, finns chansen att nästa blir det! Nu håller vi i! ♡

Tragikomisk

Önskar dig en välförtjänt skön och avkopplande helg! För kännedom så köpte jag en by sorts snus som skulle vara superstark, trodde inte på det men fick en nickokick för första gången på 20år ?. Känner mig lite full faktiskt. Och tramsig, typ. Lovar att inte gå på tyngre grejer. Kanske en non A öl dock.