Ett ärligt försök!

2147 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Nyktert igen!

Känns självklart, helvitt! Är fortfarande ödmjuk inför de frestelser jag kommer att utsättas för även i framtiden. Men i detta nu känns det bra och det är huvudsaken.

🎶🎵 Just i dag är jag stark...🎵🎶

63-1! Kom igen, nu kör vi! ♡

anonym11208
Återfall är sånt som händer,

Upp igen bara, vilket du har gjort!! Fantastiskt att du varit nykter i mer än 2 månader! Hatten av! Ha en fin söndag!

Vinäger
Låtsas...

...nog att det är lite bättre i dag än vad det är. Vill så gärna peppa andra, vara en förebild. Det gick ju bra i två månader, även om det var riktigt kämpigt den senaste veckan.

Nu kommer de negativa tankarna: "jaså, du klarade det inte ändå...", "ett glas vin och ett glas whisky, du har ju druckit i alla fall, det är faktiskt helvitt som räknas...", "snart är du där igen...", "det kommer aldrig att funka...".

Blir så less! Främst på ovanstående tankar, men också på mig själv som inte kan ignorera dem och blicka framåt istället. Vet att det är min inre perfekta duktiga flicka som påminner mig om att jag misslyckades, henne känner jag alltför väl. Spelar ingen roll om det var med liten marginal. Ska det vara alkoholfritt, så ska det!

Stopp där, nu räcker det!

Dags att lägga ner depp-tankarna.
De behövde säkert fram i ljuset, men nu får de krypa tillbaka. Att gräva ner sig gör det bara värre. Den där negativa spiralen ska inte få något fäste. Dags att fokusera framåt - igen!

Hör ni, alla kämpar, nu håller vi i det här! ♡ Kram på er

Tofslan
Tack för att du skrev i min tråd

Det var skönt att se att någon brydde sig. Jag ser att du också kämpar men två månader är extremt bra jobbat. Ibland ramlar man dit igen. Det längsta för mig är en månad ungefär... du verkar ändå ha rätt tankesätt och veta vad du vill, kämpa på! Jag är dålig på att ge råd, men kände att jag ville skriva nåt för att du hjälpte mig igår. ❤️

Vinäger
Kloka funderingar!

Tack för pepp, fina ni! ♡ Tofskan, skönt att du mår bättre. Det är ju bland annat för att lyfta och hjälpa varann när det är jobbigt vi hänger här.

Angående min fredag: Tycker ju själv att jag överreagerar, samtidigt som jag vill skriva här precis hur jag känner.

Jag vet att det är ok att misslyckas, jag ska bara acceptera det. Och förlåta mig själv. Det vore skillnad om jag verkligen gjort bort mig, men inte ens det. En lugn hemmakväll med M bara. Tack och lov för det.

Mary, gillar dina tankar kring ingredienserna till min resa. Kanske är det så den ser ut. Om jag bara sänkte kraven på mig själv kanske den skulle bli betydligt mindre jobbig.

Nu känns det mycket bättre! ♡

Mirabelle
Fast du... nu har du nog fastnat litet <3

"Det är bara helvitt som räknas." Näppeligen min vän. Där misstar du dig. Vi VÄLJER helvitt som en strategi för att försäkra oss om att vi inte fastnar i att dricka alltid jämt och hela tiden igen. Helvitt är en strategi för att nå målet, inte ett krav. Så länge du inte ramlar tillbaka ner i smygdrickandet var och varannan dag, så kan man inte tala om något misslyckande. Det är snarare en seger att snubbla litet, tappa balansen, parera och fortsätta mot målet. Du vann mot a-djävulen den här gången, trots att du frångick den fool proof strategi som du hade tänkt använda i kampen. Bra jobbat!

Vinäger
Kan man lugnt påstå,

att jag fastnade där, och inte så lite heller. Den duktiga flickan tycker förstås att jag ska vara helvit, men än en gång är det skönt att ta del av andras syn på saken. Tränar på att inte älta, så nu släpper jag fredagens två glas.

Visst är det som du skriver, Mirabelle, i första hand är det helnyktert som en strategi för att inte riskera att trilla dit igen. Ett glas i sig är ju inte farligt så länge det stannar vid det. En balansgång det där. Tack för input!

Manda
Hej Vinäger!

Ja, försök att släppa fredagens glas, och var inte så hård mot dej själv. De flesta av oss gör våra snedsteg, Det viktigaste är att man lär sej något av det, och kämpar vidare. Och det gör du ju. 👍 Lycka till i fortsättningen! Kram

Jullan65
Slå inte på dig själv, nya

Slå inte på dig själv, nya fina dagar väntar. Bara håll blicken framåt, en dag i taget. Kram

Odette
Du har inte misslyckats Vinäger..

Nu tittar vi framåt . Jag har också duktiga flickan syndromet så förstår dig så väl.. men nu försöker vi! Kram ❤️

Vinäger
Jag mår så himla bra!

Tack, Manda, Jullan, Odette och alla andra! Jag vet, måste slänga ut den där stenhårda inre domaren. Som säkert framgått är det inte bara i just de här sammanhangen jag är så himla dömande. Dömer sällan andra, tillämpar helt andra spelregler och straffskalor när det gäller mig själv.

Men jag fick faktiskt en ögon-öppnare nu efter alla kommentarer. Är lite snällare mot mig själv. Har sagt det många gånger, forumet är fantastiskt! ♡

Inget särskilt sug i dag, efter de två senaste veckorna är det en riktig befrielse. Klumpen i magen, stenen på axlarna, känslan att vara utan/utom kontroll - allt det är borta. Jag vet inte, men det är som att jag tagit ytterligare ett steg i rätt riktning. I vilket fall som, det känns otroligt skönt, vilket är huvudsaken.

Jag är nykter. Dag 64 (förutom den där lilla minusettan dårå...) Nu håller vi i det här! ♡

Tragikomisk
Brau jubbat!

Du får döpa om dig till jagäger

Vinäger
Jagäger!

Ja, Jagäger, det kanske vore något, stämmer bra just nu i alla fall.

I dag hände något jag drömt om i flera år. Trodde aldrig att det skulle inträffa:

När jag körde hem från jobbet i eftermiddags hade jag INTE TÄNKT PÅ ALKOHOL PÅ HELA DAGEN!

Vilken ljuvlig insikt! Otroligt, fantastiskt, ja, helt enkelt en underbar känsla! Dock lite konstigt mitt upp i alltihop. Som om det var något som inte stämde. Men det är ju detta som egentligen stämmer. Det här är ju mitt riktiga liv, det jag hade innan jag lämnade över det till A. Nu börjar jag ta tillbaka det, livet jag vill ha och leva.

Är så himla taggad! Nu håller vi i! ♡

Snart 50
Jagäger!

Ett passande namn till dig. Härligt då allt går bra. Här hos mig går det sådär....har kommit igång ordentligt med träningen och då är det enklare att avstå från A. You go girl 💪

Mirabelle
Ja nu håller vi!

Du äger!

Jag själv har tänkt alldeles för många gånger på A idag... Men nu jädrar kliver vi in i fas 2 (referens Marys tråd) och lever livet så som det ska levas, vid våra sinnens fulla bruk!

Andramig
Grattis!!

Vilken skön känsla det måste vara. Son skrivet Du äger! 👊🏻

Vinäger
Ännu en gång...

... tack för all pepp. Ni är bäst! ♡

Garanterat nyktert i dag. Häng på, nu håller vi i! ♡ Jagäger - Viäger!

Tragikomisk
Braau ägarinnan av ditt eget liv!

Idag är en speciell dag! Den är vit som snö och njurar, lever, nära och kära vältrar sig av lycka i din styrka.
Ha en helt vanlig tipp topp dag!

Vinäger
Mår som jag förtjänar...

...det vill säga riktigt bra! ♡

Har haft en oroligt hektisk vecka. En konferens som jag varit ansvarig för gick av stapeln i går. Nervositeten inför att allt ska klaffa; föreläsningen ska vara givande, rätt antal portioner och specialkost, hotellrum till alla... Puh, nu är jag hemma igen och allt blev super!

Har visserligen tänkt att det vore skönt med ett glas för att koppla bort all stress, men behovet har helt klart varit mindre. Har saknat er alla, men ser det som positivt att jag inte varit tvungen att hänga här för att klara av en stressig vardag. Ett extra tack till Mary för omtanken, det gjorde mig glad! ♡

I morgon skriver jag 70 dagar (-1 fjuttdag)! Helt ofattbart!

Jag närmar mig förhoppningsvis dagen då jag bara njuter av nykterheten utan att kämpa mot alkoholen! Åh, vad jag längtar till dess. Ett stort framsteg är ju att det numera kan gå timmar utan tankar på A. Ljuvligt fri tid!

Till alla er som kämpar som tokar och är i början av nykterheten: Håll ut! HÅLL UT! Det blir bättre, jag lovar!

Vinsterna med att vara klar i knoppen och kroppen överstiger vida rusets korta välbefinnande. Man ångrar aldrig en nykter dag/kväll/vecka/månad!

Ha en fin och förhoppningsvis vit och närvarande lördagskväll! Blir den inte det, finns chansen att nästa blir det! Nu håller vi i! ♡

Tragikomisk
Workoholic

Önskar dig en välförtjänt skön och avkopplande helg! För kännedom så köpte jag en by sorts snus som skulle vara superstark, trodde inte på det men fick en nickokick för första gången på 20år 😂. Känner mig lite full faktiskt. Och tramsig, typ. Lovar att inte gå på tyngre grejer. Kanske en non A öl dock.

Mirabelle
Underbar läsning!

Vad glad och peppad jag blev av ditt inlägg Vinäger! Det låter som att du rott i hamn ett jätteshabrak. Jag får stresspåslag bara av att läsa... Fantastiskt! Unna dig nu att andas riktigt djupt och bara vara himla nöjd med dig själv :)

Jullan65
Det är strålande, de kan vara

Det är strålande, de kan vara farligt med för mkt stress, men de låter som du har koll😀. Ha en lugn fin helg. Kram

Vinäger
70 dagar!

Ofattbart, 70 nyktra dagar! Siffran i sig är motiverande, lite så är det överlag, varje vit dag ger ny pepp.

Nu kommer det äntligen att bli lugnare på jobbet. Har sagt ifrån en del ansvar, men tackat ja till det som känns rätt, både för mig och arbetsgivaren. Ska bli så skönt att slippa det som känts mest meningslöst och endast utlöst en känsla av otillräcklighet.

Är på väg till huvudstaden för att träffa nära och kära över dagen. Mina små barnbarn ger mig en villkorslös kärlek som är obeskrivlig. 💕 Saknar inte det hektiska storstadslivet så mycket. Rätt praktiskt också att bo i en mindre stad nu. Inte så lätt att slinka in osedd på Systemet eller på pubarna.

Tack för alla fina kommentarer, ni är bäst! Jag ska njuta av att jag fixade allt inför helgen. Tragikomisk, tau det longt mejd sneuset! Inga nya beroenden nu. 😉

Uppdatering: Skrev i Mirabelles tråd om att sätta sig själv först och drar en parallell till syrgasmasken på planet. Där måste du hjälpa dig själv först innan du kan göra något för någon annan. Gör du inte det, mår ingen bra.

I dag är jag nykter, nu håller vi i! ♡ Kram

Tofslan
Grattis!

Wow, 70 dagar. Det är stort! Bra jobbat.

Tragikomisk
Ha så trevligt

Ha så trefligt i hufvudstaden!
Och stort grattis till 70 dagar! Stark jobbat

Vinäger
Mår inte så bra!

Har haft en tuff vecka. Har tänkt på alkohol och rus varje dag. I går skulle jag handla en vinflaska i present. Vad tror ni hände? Köpte en flaska vodka när jag liksom ändå var där. Häpp!

Vilken jä-a jubelidiot jag är! Drog i mig halva sjuttisen på kort tid. Självklart märktes det. Min man undrade om jag druckit - och jag BLÅNEKAR! Klart att han fattade, men - som jag skrivit förr - han är den mest fantastiska person jag känner, han släppte det. Hade ju aldrig jag gjort. Skäms som en hund. Ska inte slå på mig själv, döma för hårt, men nu är det jobbigt...

Har i alla fall sagt ifrån en massa uppgifter på jobbet. Tror att nyckeln till långvarig nykterhet finns där. Att slippa stressen, framför allt känslan av otillräcklighet... Längtar!

Ha det gott, alla fina. ♡ Har svårt att skriva när jag inte kan peppa. Tar emot att säga det, men just nu är det jag som är svag - och försöker tillåta mig att vara det.

Mirabelle
När tillfället möter svagheten

Du gör helt rätt som försöker att inte slå på dig själv. Du hade otur. Möjligheten att dricka mötte dig i just den stund då viljan var svag. Stress är ju en sådan faktor som nöter ner vår vilja tills den är obefintlig, det vet vi ju... Varje upplevt "misslyckande" är ett tillfälle att analysera och lära. Vad gick fel? Hur kan det undvikas i fortsättningen. 1) Stressen och otillräckligheten. Check. Den har du tagit i nu. 2) Tur till Systembolaget. Det är tillfället som gör tjuven... Vi som riskerar att drabbas av svag vilja när vi omges av rusdrycker får nog köpa blommor i present istället. Nu vet du det :) Dags att lyfta blicken och gå vidare <3 Kram

Muskot
Ett snedsteg är just det..

ett snedsteg från vägen som du vill och kan gå. Du är snart tillbaka.

Sen tror jag också på att hålla sig undan bolaget, man ska inte utmana sig mer än nödvändigt. Jag skulle inte klara av att gå dit och handla alkoholfritt, går snabbt förbi även ölhyllan på ica.

Var snäll mot dig så kommer du tillbaka. ❤️

Vinäger
Sms

Har nu skickat ett sms till min man som är ute på galej, dock utan en massa alkohol. Känns redan lite bättre.

"Älskade du! ❤ Det är klart att jag hade druckit i går. När jag var inne och fixade present till xxxxxx köpte jag även en flaska till mig. Vet inte varför jag inte sa som det var, kanske ett missriktat försök att skydda dig (mig?).

Om du bara visste hur jag kämpar. Önskar att du kunde känna min kamp. Men jag försöker tänka att det är bra varje gång jag klarar att låta bli.

Älskar dig över allt annat - och det vill ju inte säga lite med tanke på antalet barn vi har. 😉😘

Kramar i massor. Längtar efter dig! ❤ Puss"

Tofslan
Hej

Har saknat dig på forumet! Alla ramlar vi, men bara man orkar och vill ta sig upp igen så är det inte slutstridet. Är detta en jättekonstig svensk mening? Pratar knappt svenska längre efter år i engelsktalande land.
Jättefint sms där till din man, ärlighet och kärlek kommer man långt med. Fint att han stöttar dig.

Sidor