Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Jag ville köpa vin till min vän idag som tack för hjälpen med en tjänst idag. Men, hon sa att det inte var så bra för att hon och hennes man har en vit period. Jipiiii! Då har jag någon att göra "vita" aktiviteter med!!! Vill tillägga att i fallet med min vän är det hennes man som behöver den vita perioden, inte hon ;)

Halihalo

med en sådan lyckad kväll, heja ! och va bra med vännen din. helt perfekt ju!

Det är bättre nu, har han druckit några 3,5or och jag cola. varit mer lättsamt idag men inget om vad som skedde i onsdags
nu ska ja strax lägga mig och sova och imorgon vakna och inte vilja lägga in mig på psyk ;P haha nä men de ska bli gott!

Hej alla! Hur har helgen gått/varit? Bra hoppas jag. Allt bra här . Med en vit helg bakom sig känns det bra att gå in i ny arbetsvecka! Jag tog en promenad idag i det vackra vädret. Gick sedan till min kvarterspizzeria (som jag brukar...) men drack endast alkoholfritt. Tror t o m personalen där blev/såg lite förvånade ut;)!
Önskar er en bra start på ny vecka.

Det blev en vit helg för mig och nu är jag inne på Dag 7. Att inte dricka under helgen har inte gjort mig piggare (sover dåligt), men så skönt att slippa alkoholångesten idag! Och sen fem andra fördelar med en vit helg:

1. Slipper ägna tid åt att köpa och planera för att dricka alkohol
2. Kan köra bil alla tider på dygnet! (Sååå skönt att inte behöva trixa och fixa med hämtningar hos kompisar etc för att man vill dricka vin till maten)
3. Ingen stress med att lägga barnen (behöver inte bli irriterad för att de inte somnar så att jag kan få sätta mig med vinglaset i soffan)
4. Slapp somna i soffan med TVn på i alkoholdimmor
5. Kunde vara närvarande med barnen HELA TIDEN

Tack, tack, tack alla för att ni finns här och delar med er av era historier och erfarenheter..MondayMorning och Lim som har varit nyktra länge nu, så intressant att höra om hur vardagslivet har förändrats för er! Och sen alla andra som har en kortare period av nykterhet, ni inspirerar mig att hålla i. Tack <3

... och nu ser vi fram emot nästa! Jag har också en kvarterspizzeria dit jag brukar gå för att äta god pizza, men pizzan är också en ursäkt för att få dricka vin eller öl när jag inte har något hemma eller inte orkar åka till Systemet. Hoppas du mår bra idag och får en bra start på veckan!

Tänker att jag ska klara 90 dagar för att då se hur jag tänker...
Lätt att tänka så nu med knappt en veckas nykterhet.
Vet ju hur hjärnan kommer börja spöka med en så fort det blir t.ex. en solig dag
Vore det inte mysigt att ta en öl då?
Men när jag läser era inlägg så är igenkänningen så stor. Och jag tänker mig att man inte känner sig så ensam, och ingen som dömer eller fördömer.
Heja oss

Ja du ser så många fördelar du kan skriva ner och glädjas åt. Underbart! Tänk så mycket dina barn uppskattar det/dig också!
Ja du att jag börjat gå på den där kvarterspizzerian var just när vinet var slut på söndag och/eller när jag var orolig eller hade tråkigt en söndag...Det var skönt att kunna bryta mönstret och att våga gå dit...Vill ju kunna leva som vanligt!! Göra mina vanliga saker träffa de jag brukar träffa etc.
Ikväll gick jag ut efter jobbet. Hon drack några glas vin...ikväll var det första riktiga suget MEN jag klarade det med - det blev alkoholfritt och ytterligare några kronor in på sparkontot:)!
Håller med dig att det är inspirerande att höra alla historier och "resor" både korta och längre. Alla är viktiga och givande att läsa.
Jag har bara som första mål att inte dricka pådrygt 3 veckor sen ska jag iväg några dagar (ledig) och då "får/vill" jag dricka....sen gäller det att ha en plan därefter...
Ha en fin vecka.
Jag anar att jag kan behöva stöttning/jepp till helgen....

Du är visst oxå där som jag (och jasmin ) på första veckan.
Ja heja dig och oss.
Här hjälps vi åt och stöttar och hjälper och inget dömande...
Läs om andra för som du skriver igenkänningsfaktorn är hög och bra på många sätt...Man är inte ensam, många som förstår och man kanske kommer till insikt och accepterar sig själv vilket kan innebära många känslor.....
Lycka till
Vi hörs säkert igen

Det är skönt att veta att man inte är ensam och att man kan skriva ner sina tankar här utan att någon dömer.

Iusios och Liten på jorden- vi får stötta varandra på vår resa. Jag är på dag 7 av målet 90 och känner mig trygg i min övertygelse. Men, jag vet att a-rösten kommer att börja viska många gånger innan 90 dagar har passerat, ska försöka ha strategier redo för olika tillfällen när jag har fått "hjälp" av a: ledsen, trött, fira att jag har presterat något bra, tjejkväll, på uteservering med en vännina, middag hos min vinintresserade bror, besök hos mina föräldrar som alltid kopplar av med en Martini eller ett glas vin, middag hos min bästa vän där det alltid bjuds på vin vardag som helg... Ja, frestelserna kommer att bli många...

Önskar alla en fin kväll!

Dags att plocka fram alla strategier du behöver nu. Ingen alkohol hemma, ta en omväg runt Systemet, ha en aktivitet inbokad när du slutar, träning, promenad eller kaffe med en vän, köp en ny tröja, läs här, skriv skriv skriv... Vi finns här och hjälper dig att inte gå vilse. Lycka till! ♡ Kram

Emma79

...jag lyckades få över lite av alko-kickarna på kaffe istället. Begränsade till 3 per dag och ser nu väldigt mycket fram emot dessa tre koppar, planerar in dem likt jag gjorde med vinet.

Ibland unnar jag mig en fjärde...

Och går ngt dåligt kan man ju alltid trösta sig med en kopp kaffe ( och kanske en chokladbit ).

Fy 17 vad töntig jag låter! ?

Tack?. Det hjälpte att skriva om min känsla och att ni stöttade. Det blir inget vin ikväll även om a-rösten ropar... Byter mot en kaffe och en chokladbit och håller mig sysselsatt med barnen.

Jasmin ...
Skrev ett långt inlägg, tryckte på nån knapp och vips ramlade jag ut...sur:/
Ville säga bra gjort Jasmin. Emma du är inte töntig:) och Miss lyckad vilket coolt "nick" du har.
Ikväll längtade jag hem till min alkoholfria drink. DET såg jag som ett framsteg. Nåt bittert jag köpt en gång på systemet (crodino) finns nog inte kvar....Gott att blanda med läsk el juice. Ger en känsla av "GT" om man är lagd på det hållet ....MEN passar kanske inte alla att dricka nåt som ligger för nära nån alkoholhaltig dryck...?
Så skönt med detta forum.
Jag är dock lika trött som innan när jag drack och har blivit lite smådeppig...nån som känner igen sig? Och kanske "vet" du Emma att det blir bättre...går över...?
Ha en bra kväll!

Jag har nu snart varit nykter i åtta dagar och känner mig supertrött. Men, deppig... nja, var mer deppig när jag drack. Att bara slippa ångesten och skammen över alkoholen tycker jag minskar deppigheten. Har dock läst att man kan känna sig deppig när man slutar, kanske något andra här känner igen.

Jsg längtar också till mina alkoholfria drycker! Ett invant beteende att sluta dagen med ett vinglas;). Nu med bara alkoholfritt så det måste ju vara lika ok som kvällste tänker jag. Vi ska vara nöjda med att vi är nyktra;)

gittan

Får jag också hänga på här? Jag känner mig så ensam med mina problem. Ja, alkoholen är verkligen en kuslig drog. Jag skall kämpa emot nu för jag vill inte dricka som jag gör. Jag skäms så inför min familj. Hur kan man göra dem så illa hela tiden??? Jag är så rädd för denna jävla beroendegenen som jag har. Jag kan missbruka allt tror jag så det är bara tur att jag "bara" är nikotinist och alkoholist. Nu hoppas jag att jag skall bli peppad av alla här i forumet. Bara vetskapen om att man inte är ensam känns skönt! Man vill ju gärna tro att ingen har det som en själv...Livet behöver väl inte ta slut för att man inte dricker??