Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Men, idag var det inte svårt att avstå från A trots att jag var på både restaurang och pub. Och trots att jag blev ledsen av ett telefonsamtal med min pojkvän så kom inte suget efter A. Det är bara att tacka och ta emot! Jag förstår att det kommer andra dagar då A-rösten ropar, men då ska jag tänka på hur MM stoppade huvudet i snön för att bli av med suget, kan hon så kan jag. Ja, det vet jag förstås inte, men jag kan ju alltid hoppas.

Hoppas ni alla har en fin fredagskväll!

Hej Jasmine m.fl. var osäker på om denna tråd ff "levde" Bra där att kunna vara på stan med stämning, besöka restaurang och pub och att det kändes bra.
Jag har varit ute flera ggr på restaurang och tycker det går bra. Utbudet av alkoholfria alternativ är väl ibland men jag vill kunna leva som vanligt dvs kunna gå ut på restauranger och pubar etc
11 dagar idag. Det känns jättebra. Absolut min bästa A-fria period. Varför? Jo för jag mår allmänt psykiskt bättre. Jag är mer motiverad. Jag kan se längre fram än bara några dagar. Jag har en fantastisk terapeutisk m.m.
Önskar en fin helg!

Mirabelle

Men de där tomma flaskorna och burkarna med a-fritt smusslar jag ut till soporna som en tjuv om natten... Grannarna kan ju inte se att det är a-fritt. De ser burkar och flaskor.

... tack för påminnelsen! Jag ska nog också smussla ut mina flaskor- har blivit en flaska varje dag den här veckan, a-fritt alltså?

... över bomberna i Syrien. Här sitter jag trygg, varm, mätt med tre barn som mår bra. Och ändå är jag inte lycklig?. Glad ibland, men inte lycklig. Jaja, jag är nykter i alla fall. Men såååå trött. Har yogat, promenerat, bakat fast jag egentligen borde sova. Det är ju så svårt att komma till ro utan sin (o)vän.

Tyckte jag..Sen vänjer man sig vid olika situationer och vet hur man får äkta energi och glädje i livet utan alkoholen. Själv lyssnade jag på hög musik och fuldansade..Eller jag tyckte nog att det såg bra ut haha. Unnade mig god frukt och bär.Andra godsaker jag gillar. Umgicks med vänner som inte prioriterar alkohol..Att gråta som du gör är fint och renande..Jag känner också förtvivlan emellanåt över krigen som människor skapar. Jag har jobbat med flyktingar i ett par år och fått höra en del fruktansvärda berättelser..Det har också gett mig ett annat perspektiv på beroenden..I andra länder flyr folk för sina liv, och hemma satt jag och söp mig full för att jag är alkoholberoende..Det mesta går att förändra om viljan finns..Grattis till tid❤️Vi fortsätter så..Kram..

.. för dina ord. Jag inser att alkoholen har haft en stor plats i mitt sociala liv, vet liksom inte vad jag ska göra på barnlösa helger när jag inte dricker alkohol. Suck. Men, det blir nog bättre. Ikväll sålde jag hembakat på sonens fotbollsmatch, betydligt bättre än att sitta hemma i soffan och dricka;). Kram <3

... hoppas du har haft en bra a-fri kväll! Tråden bara vilade en stund... Tack för ditt citat:):)

Det går lätt att låta bli alkohol. Det är faktiskt rätt skönt att inte dricka. "Världen" blir så tydligare på nåt sätt och man/jag är mer närvarande ...
Ja jag har oxå tänkt på krig och elände...man får inte glömma att det är mkt man har som är bra oxå....
Hoppas alla haft/Har en fin och skön helg..

Elise64

Jag kom hit i måndags efter att ännu än gång svikit min familj! Trodde faktiskt då att dom skulle vända mig ryggen för gott! För första gången valde jag att inte neka och försvara mitt beteende, utan istället berättat för dem om mitt problem och nu lovat dem att ta itu med detta.. dom gick inte istället finns dom där och förlåter, hejar och stödjer. Underbara ungdomar som är mer kloka än sin gamla mamma, kämpa på och välkommen hit! Du är jättemodig som tog detta steg!

Elise64

Håller med om att det är svårare, det var ju liksom där det började en gång! Det finns så mycket då som är förenat med A-livet, så många fler traditioner, rutiner och tillfällen. Så många fler som du möter med ett glas i handen! Nu är det söndag morgon, jag har klarat min första helg, stolt och pigg! Så här dags en söndag är det mer vanligt att jag sover tungt flera timmar till! Vi kämpar vidare!

Vad bra att du har delat ditt problem med din familj så att de kan stötta dig! Barn tror jag har oändligt tålamod med sina föräldrar (på gott och på ont). Hoppas du har haft en fin (vit) söndag!

Visst är helgerna svårare- normalt att dricka och så mycket sociala sammanhang som är förknippade med alkohol. Men, den här helgen höll vi ut!!

Idag är det Dag 14 och allt känns bara meningslöst och trist. Jag känner mig nere, rastlös och uttråkad. I vanliga fall när den här känslan kommer över mig så planerar jag in något roligt med en vän, fixar en middagsbjudning eller åker direkt och hälsar på någon. Vid alla dessa tillfällen brukar det ingå alkohol (inte stora mängder, men ändå). Alternativt tröstar jag mig med vin i soffan framför någon serie.

Nu känner jag mig baklåst. Vad ska jag liksom hitta på som kan få mig att känna mig gladare, något som inte innefattar alkohol? Nej, idag tvivlar jag! Kan förstå dem av er som har en familj hemma, men jag som är ensam varannan vecka... Vem bryr sig liksom om jag dricker på mina barnlösa veckor? Suck.

Mirabelle

Den där meningslösheten som kom efter ett tag nykter var verkligen bedrövlig... Från eufori över att lyckas till "meeeeeh spelar roll". För mig höll den trista, gråa, grötiga känslan i sig rätt länge :/ men utan att jag märkte det så slog det om. Det gör det för dig med om du håller ut. Plötsligt upptäcker du att det istället är vinet som känns meningslöst. För mig kom nog den punkten när jag slutade hitta på än det ena än det andra för att distrahera mig. Det finns en befrielse i att lugnt stanna i gråa trista eller rastlösa tankar och känslor. Acceptera att så här känns det just nu. Det får vara så. De jobbiga känslolägena tappar sin kraft och makt på något vis, när man inte gör allt man kan för att mota bort dem. Kram

Emma79

...ovan. Det är bara att hålla ut. Det där grå är bara livet. Det vi ville fly ifrån.

Snart återfår det sin färg igen, håll ut!

?

Elise64

Jag har ju bara varit utan i 8 dagar, klarat en helg... och fortfarande tänker jag.., yes jag klarade.. redan nu blir jag medveten om i hur många situationer vinet i vanliga fall finns med... kommande fredag är det vinprovning, bara att tacka nej, det känns ok men jag vet att liknande saker komma erbjudas mig hela tiden...just nu är jag motiverad att avstå... men säkerligen kommer även jag känna din meningslöshet.. tack att du förberedde mig på den...tyvärr har jag inga råd att ge dig men jag hejar på dig och hoppas att du ska känna som vår vän här skrev: att till slut känns vinet meningslöst, den dagen längtar jag till!?

....som Mirabelle är inne på kan fungera...Ja nu känns tradigt, skit, meningslöst, "jag kan lika bra ta ett glas" osv MEN försök hålla ut...vissy det är tråkigt rastlöst m.m. men faktiskt inget "man dör av":)....
Tänk en dag i taget just nu så blir ditt mål kanske mer överkomligt?
Kanske kanske skulle du ångra dig om du tar ett glas idag....nu när du kommit så här långt...tänk att få börja om från dag 1 igen....det är väl onte så lockande...? Jag är ju oxå på dag 14 idag
Mailade min terapeut och fick några hejarop tillbaka.
Har du förresten någon du går i samtal hos....?
Hoppas du håller ut ikväll och att vi andra får läsa att du klarat det - senare här på forumet.
Håller tummarna <3