Det vidare livet

295 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Härda ut!

Inga uppmuntrande ord precis, men ibland är det nog bara det som gäller. Så jobbigt när man är mitt uppe i det, så härligt när det sedan lossnar. Vänta in lättnaden, den kommer. Btw, grymt bra jobbat, du är verkligen på gång nu.

Ha en fin dag! ♡

Liten stor
Pucklar

Tack vinäger, ska absolut härda ut.
Inga problem att avstå a (för tillfället, vet ju att man gärna lurar sig längre fram). Tränar, sover bättre och massa annat men ”hjärnsurret” och myrorna i kroppen vill inte komma till ro. Behöver inte alls vara kopplat till a men jag måste hitta ngt nyttigt sätt att komma till rätta med det.
Till dess härdar jag helt enkelt ut :)

Dionysa
Härdad

Så ofta det handlar om att "härda ut"! Stålsätta sig och komma igen. Mycket bra att kunna och ibland nödvändigt. Men sedan kommer raksträckorna och kanske, kanske dom ljuva, hisnande utförslöporna...
Liten blir stor. Större!

Liten stor
Avstå

Ikväll äts och dricks det runt omkring mig (fru med flera). Saknar avslappningseffekten otroligt mkt idag (som vanligt efter cirka två vita veckor). Känns på ngt sätt orättvist att man är dömd att härda ut och aldrig få reboota systemet liksom.

Dionysa
Härda ut

...hela tiden låter förstås inte bra. Men det finns säkert andra sätt att "reboota" än med a. Det är jag övertygad om!

Liten stor
Andra sätt

Ja Dionysa jag är lite på jakt efter andra sätt :) en bra sak jag kommit på hittills är när en Depp-dipp kommer gör jag istället ngt positivt. Tex ngn överraskning till frun osv. Kommer nog på fler saker med tiden.

Dionysa
att giva är saligt..!

att giva är saligt..!

Liten stor
Notering

Efter en tids depp känns det faktiskt riktigt bra idag. De omkring mig igår som drack vin blev inte fulla men jag märkte tydligt hur de liksom blir inneslutna i sin egen bubbla. Frågor från både mig o barnen blev hängande i luften eller hördes inte ens. Blev peppad på att själv aldrig bli sån igen. Men det ska jag ju inte :)

Liten stor
Vit fortsättning

Inga större problem att avstå. Tänker knappt tanken längre på att dricka. Men insikten att den ständiga oförklarliga ångesten gnager vidare (som jag verkligen inte tror är kopplat till a-sug) tär... får jag ta vidare i terapisamtal. A har varit ett sätt att stänga av den. Letar fortfarande efter andra sätt men finns nog inga Quick-fixes. Gäster ikväll å drickas ska det göras av alla utom undertecknad.

Liten stor
Valborg

Fler på middagen avstod vin/öl. Jag tror mina vita vanor smittar av sig :)
Som många ggr förr blir jag överraskad av hur lite de som dricker får i sig. Några glas vin under kvällen sen säger dom (och verkar mena det) - nej tack inget mer vin för mig. Många halvdruckna glas när jag städade köket, luktade på vinet men till min glädje kände jag snarare äckelkänslor än att bli sugen.
Känns som jag är på väg ur min dipp som varat ett antal dagar nu.

Liten stor
Sömn

Sömnen börjar funka igen utan hjälpmedel. Måste nu jaga rätt på hur jag får bukt med den ständigt närvarande ångestklumpen i halsen så jag inte får för mig att försöka skölja ner den med a när jag antagligen snart kommer tänka ”nu är ju faran över efter en vit månad”.

Ellan
Ångestklumpen

Ja ångestklumpen är inte att leka med. Någonting finns ju där men frågan är ju vad. Jag började i terapi för ett år sedan för att få bukt på resterna av min klump. Den minskade under mitt första år som nykter bla med hjälp under min behandling. Jag behövde dock mer hjälp. Under det senaste året har jag gått i regelbunden terapi och mycket har hänt. Jag har för mig att du skrivit att du har samtal inbokade. Har du börjat? Det är obehagligt att gå med denna känsla du beskriver... så jag håller tummarna för att du har möjlighet att ta hand om det som finns där.
Kram
Ellan

Liten stor
Ångest

Ja Ellan, har fler samtal inbokade och kommer nog fortsätta med det för att jobba bort klumpen. Igår fingrade jag på flaskorna hemma (har tyvärr a hemma men ska låsa in och ge nyckel till frun). Glad att jag inte föll igår. Har inte räknat exakt när jag slutade men tror jag har cirka 3 vita veckor nu. Fysiska förändringarna till det bättre kommer nu. Ögon, ansikte, sömn, mage, vikt. Otroligt skönt att kroppen visar att man är på rätt väg. Nu ska bara hjärnan med på tåget också :)

Liten stor
Helg

Önskar jag kunde skriva ngt mer positivt men det är lite av en dagbok att kunna kolla tillbaka på hur det varit längre fram i tiden. Kämpar mig igenom dagarna med stark oro i kroppen och den där härliga känslan av meningslöshet. Inget känns kul. Men har kvar hoppet om att det blir bättre med tiden.

Liten stor
Tärande

Oron/ångesten börjar tära på mig då den inte verkar vilja släppa mig ur sitt grepp men tror att det har med min utmattning och stress att göra mer än att det är ett sug på a för jag är verkligen inte sugen på skiten. Samtidigt dyker ju tankarna upp att bara vilja bedöva de jobbiga känslorna med vin. Hoppas fler terapitimmar hjälper.

Dionysa
Har du provat ta en rask

Har du provat ta en rask promenad? Är det ngt annat som brukar kunna konkurrera med a?

Liten stor
Aktivitet

Fortsätter vakna med samma oro kroppen. Men sömnen! Jag sover länge och somnar lätt nu! Det är så himla skönt.
Dionysa - ja, jag försöker promenera dagligen och det hjälper en del. Fysisk aktivitet som gym, cykling hjälper också en del så ska försöka få in mer daglig träning som rutin. Ikväll blir det ngn aktivitet med fru, men tyvärr ser jag just nu inget nöje i restaurang/middag/bio osv. Kanske ska föreslå en sportdate istället som badminton eller squash :)
Försöker hålla positiva tankar i huvudet för det hår tillståndet måste ju gå över med tiden.

Ellan
Annorlunda

Bra idé att föreslå någonting nytt. Att undvika situationer som magkänslan känner inte är ok. Jag hade mycket oro och rastlöshet i kroppen min första sommar som nykter. Fick ha planer för dagen och hålla mig till det. Där gav mig möten med andra människor (AA) enormt mycket. Där var jag safe och oron släppte faktiskt. Kan det vara ett verktyg för dig?
Ha en fin lördag!
Kram
Ellan

Liten stor
Aa

Tack Ellan. Hör ju mkt positivt om aa men jag har ett enormt inre motstånd som jag inte vet vad det grundar sig i. Känns som det är lite för mkt religiösa inslag för mig som ateist. Men jag kanske har lite för mkt fördomar mot hur det funkar? Planen är att fortsätta terapi-samtalen just nu.

Mirabelle
Sportdate är skitbra!

Jag har aldrig varit speciellt bra på middag-bio-varianter. Min man är en väldigt lugn person, så han föredrar det. Jag har för mycket myror i brallan. Det måste kombineras med långpromenad om jag ska orka sitta still. Det är så vi umgås. Bästa daten var när vi hängde på en sportbar och spelade pingis i flera timmar :)

miss lyckad
Oro..

Vad är det som oroar dig? Vad får du ro av? Vad är roligt? Vad får dig att må bra utan alkohol inblandat? Jag känner oro ibland och ställer mig dessa frågor..Och gör sedan aktiviteter jag mår gott av. Ibland ligger jag i sängen och lyssnar på guidad meditation. Tar mig ett bad. Umgås med vänner eller familjemedlemmar som får mig att skratta.Lyssnar på musik som gör mig glad..Du vet nog själv vad du mår bra av.Gör mer sånt...Kram

Liten stor
Oro

Tack för tips. Blev ingen sportdate tyvärr mirabell men vi är nog som du, våra bästa dejter har varit gokart eller vuxen-grönalund-utan-barn osv. Man glömmer ibland att man kan ordna såna dagar både med sin partner eller vänner utan att det måste vara en svensexa eller ngt event.
Miss lyckad - oron är svår att sätta fingret på. Mkt är nog jobbrelaterat men just nu tror jag bara jag är inne i en dipp mentalt. Vad jag märkt är att jag behöver mkt egen tid, dvs helt själv en stund varje dag för att ladda batterierna och jag börjar hitta en del dagliga rutiner för att få till det.
Igår drack jag dumt nog några folköl men det positiva var att jag inte kände begär efter mer utan efter 2 st till grillningen kände jag mig nöjd. Men jag är väl medveten om faran i detta och kommer återgå till noll nu direkt. Tror jag ville testa mig själv på ngt sätt vilket ju är idiotiskt.
Skulle jag om några år kunna ha ett normalt förhållande och kunna dricka lite vin till maten etc får det bli en bonus. Jag kommer fortsätta köra noll och vara inställd på ett nyktert liv helt och hållet. Måste gå till botten med grundproblemen stress/oro/ångest.

Liten stor
Paus och strul

Har glömt av forumet märkte jag idag. Medvetet eller omedvetet vet jag faktiskt inte. På plussidan får jag notera att det går framåt på många plan. På minussidan noterar jag att jag ”fuskat” eller kanske ”testat” för mkt om jag kan dricka normalt och märker att jag lätt halkar in i för hög frekvens på dryck så jag nyper mig själv hårt i örat nu och återgår till noll tolerans som jag innerst inne vet är min väg.

Liten stor
Söndag

Den jävla ångesten slutar aldrig. Börjar inse att jag nog är mer utbränd eller har utmaningssyndrom eller vad det kallas än jag trott. Just nu kan det även vara en kombo med abstinens då jag fuskade senast i fredags. Så trött på att halka tillbaka för a gör ju att allt dåligt bara ökar. Så ofattbart på något sätt att jag (och fler) testar igen i någon sorts konstig förhoppning om att det ska hjälpa. Men handlar väl om att när ångesten och oron är så stor att man vill krypa ut sitt eget skinn gör man nästan allt för att få ro några timmar. En förutsättning för att jag ska komma till rätta med allt är som sagt total nykterhet i steg ett. Har ökat antal terapitimmar även om de inte hjälper mig så mkt men ska ge det tid.

Sidor