hur mycket är för mycket?

lillablå

Varit hos mammas och pappas goda vänner på middag, med min bror, mor och far... Det var mycket god mat och många äkta skratt! Det dracks vin till maten, men två flaskor räckte till 8 personer, kändes rätt bra! Drack ett glas vin utan att behöva oroa mig för hur mycket det dricks eller hur fort flaskan tar slut...

Kom precis hem nu, och skickade ett sms till honom... känner mig inte stark nog att ringa. fegt kanske, men jag får inte vackla! Vilket är PRECIS vad jag gör just nu!

Skrev att jag inte tror att vi är bra för varandra, att jag med mitt dåliga mående drar ner honom, han blir irriterad och jag blir ännu mer osäker och mår ännu sämre... ond cirkel... Att vi inte kan ge varandra det vi behöver, jag bekräftelse och ömhet, han frihet och utrymme...

Fick tillbaka: känner inte det samma, men det blir ändå inte bra om du inte mår bra av vårt förhållande.

Ännu en gång är felet alltså mitt. I lördags var det jag som inte var glad och som påverkade honom och barnen negativt, och idag är det bara jag som inte mår bra av vårt förhållande...

Förstår inte hur han tänker, hur han fungerar, och vad han egentligen vill... vet bara att jag mår illa, är sjukt trött men lik förbannat inte kommer kunna sova, och nu har jag ångest över att jag känner nåt som inte han vill kännas vid, alltså är det falskt, eftersom han har tolkningsföreträde... fast ändå vet jag ju! jag kan inte leva med en man som jag gömmer mig för bakom ett träd, eller vars blommor jag slänger ifrån mig med äckel... men den där osäkra, rädda, otrygga barnet i mig tvivlar lik förbaskat...

oj vad jag svamlar... om ni kan reda ut nåt av det här blir jag imponerad...
blir väl lätt så när jag bara skriver fritt det som kommer mig för...
köpte en kedja till mitt halsband idag, ska ha det i morgon...
och mina tulpaner är gula och vackra!

och mamma köpte mig en bok, lite roligt faktiskt... hon gick till sin vanliga bokaffär och bad om något uppiggande till sin dotter och jag fick: "dumpa matthew" av jane fallon, och på baksidan överst står det: 50 sätt att bli av med sin älskare! Och det såg inte mamma förrän hon betalt och gått därifrån, hon var lite lätt röd i ansiktet när hon lämnade över den, men jag fick mig ett gott skratt! Sötaste mamma!

Har ett gäng kollegor som gått och dragit mig i tröjan idag, bak i nacken... fattade inte vad de gjorde... men så sa en av dem, vi drar dig tillbaka, vi håller upp dig, vi låter dig inte falla... tänk om alla hade det så!!!

God natt alla fantastiska kämpande och varma, givande vänner!
Utan er vore jag förlorad!
kramar!!!

Fenix

Hej Lilla blå.
Ja, vilken psykiskt press du är utsatt för, håll ut, när du klarat ut det här kommer han att hitta ett nytt offer att vilja styra över. Tyvärr visar alla historier ur verkligheten att det funkar så för vissa.
Här får du en present av mig, Little blue av den engelska gruppen Beautiful South. Vågar inte säga om texten är ngt för dig, men jag tycker melodin och framförandet är riktigt fint, en höjdare att gråta till om inte annat:-)
Kram
/Fenix

http://www.youtube.com/watch?v=pB9UnEVq0hM

Janus

Du behöver inte ta så mycket hänsyn till hur han känner just nu, faktiskt! Och du behöver definitivt INTE varken förklara eller försvara dig! Det finns ingen anledning för dig att argumentera, eller ens försöka få honom att förstå.

Du har gjort ditt val! Det är DITT val, ingen annans. Du behöver inte förklara _varför_ du inte vill bara kvar, utan kan bara säga att "Det räcker nu. Jag vill inte mer".

Massor av kramar! Tänk på dig själv nu!

Märta

lillablå

Skicka inte sms eller ring. Ta ingen som helst kontakt med honom just nu. Så länge du håller linjen mellan er öppen, så länge är du kvar i relationen. Sen, lillablå, det är INTE så att du inte är bra för honom. HAN ÄR INTE BRA FÖR DIG!

Du får många kloka ord på vägen nu, ta emot, stå på dig och låt känslorna få komma upp till ytan. Du kommer att läka. Du kommer att våga tro på dig själv igen. Var snäll mot dig själv och dig gott om tid nu. För det tar tid.

Njut av att du finns, sträck på dig för du är fin...

Kram Märta

vana

"Skrev att jag inte tror att vi är bra för varandra, att jag med mitt dåliga mående drar ner honom, han blir irriterad och jag blir ännu mer osäker och mår ännu sämre... ond cirkel... Att vi inte kan ge varandra det vi behöver, jag bekräftelse och ömhet, han frihet och utrymme"...så skrev du

o han svarade" känner inte det samma, men det blir ändå inte bra om du inte mår bra av vårt förhållande."
Så tänker du "Ännu en gång är felet alltså mitt
.Men du skrev i ditt första sms till honom att DU drar ner HONOM med ditt dåliga mående.

Du ska inte straffa dej själv.
Försök gå utanför dej själv,ha lite distans,det är SVÅRT att separera hur än förhållandet har varit(föressten separerar man väl inte om förhållandet är bra?)
Men när det är destruktivt kommer alla ens egna sår fram o det blir ännu svårare.
Då är det bra att ha distans o se det helt enkelt för vad det är.
Vad vill jag?
Varför?
Då gör jag så.
Man måste i första hand skydda sej själv.
O du som tar så underbara fotografier.Lägg energin mera där.

lillablå

Hej fina vänner!

Idag mår jag bättre. Sovit lite kass, som väntat, men det är ok!

Var på sjukgymnastik i morse, och lagt lite tid på bara mig själv och mitt mående. Bra start på dagen! Och nu är jag på jobbet, bland sköna kollegor! Köpte en skål med gelehjärtan och två askar chokladhjärtan åt dem, de är för goa nämligen!

Och jag SKA inte gå tillbaka!
Jag SKA inte lägga skulden på mig själv!
Jag SKA ta hand om mig själv och skämma bort mig med god mat, lite nya kläder, en ny frisyr eller vad jag nu kan vilja ha för tillfället!
Jag SKA fotografera, ska till mitt älskade fotolabb i helgen och stå i mörkret och förstora upp saker och ting tillsammans med en underbar vän, och jag hoppas på fint väder på måndag så att jag kan ta mig till botaniska eller nånting och fota.
Jag SKA lyssna på min fina presentlåt flera gånger om dagen och sträcka på mig och sträcka mig mot solen! Tack Fenix!

Jag SKA ta till mig era ord och jag ska dessutom lära mig tro på dem!
Ska försöka flyta med mina känslor, känna efter och släppa iväg dem allt eftersom jag identifierat dem och accepterat dem...

Och jag längtar efter att ligga på en liten filt i det gröna vårgräset om några veckor med en stor kaffe och en god bok! Önskar jag kunde bjuda er alla på picknick!
Stora kramar!

lillablå

Lugnet kommer...
jag mår faktiskt rätt ok idag, antar att det kommer gå upp och ner, en bra dag varvat med tre sämre...
somnade framför tv:n igår någon gång mellan halv nio och nio, sovit i stort sett hela natten, med några vakna stunder, antar att jag drömmer rätt mycket...
ska till min älskade mormor ikväll, och jag antar att jag måste berätta för henne... inte helt lätt... vill ju absolut inte göra henne ledsen... fast morfar drack rätt rejält, så i deras familj var det mormor som gömde sprit, fast bara för att den INTE skulle bli uppdrucken! =)

tack märta för att du tänker på mig!
kramar!

lillablå

God morgon!
Det ser ut att bli en fin dag idag!
Ska åka till fotolabbet och bo hos min vän vars man är bortrest: bäddat för skvaller och fnitter!

Hörde av mig till honom igår för att kolla att det var ok att jag hämtade mina negativ på vägen... Vi diskuterade bästa lösningen via sms... efter att vi skickat var sitt sms precis samtidigt och det blev lite oklart vad vi bestämt fick jag till svar: gör som du vill, det finns ju alltid en djupare tanke bakom dina val... happ. jaja... fick ännu en gång det bekräftat att vi inte kan kommunicera...

ska förhoppningsvis hämta mina saker på måndag....
det enda som stör mig i de planerna är att hans dotter kommer komma hem själv vid tre och se att allt mitt är borta, och jag vet inte om det är snällt mot henne... de vet ju inte att jag ska flytta för gott... några råd? ska jag vänta till veckan efter när jag är ledig och de är hos mamman?

Anyhow... jag mår rätt bra och jag ska ha en helt underbar helg tillsammans med min vän och bara vara! Skickar stora kramar till er, och hoppas att ni alla får en skön och lugn helg!
kraaam!
/kristin på väg! =)

Märta

lillablå

Härligt att höra att du kämpar på nu. När det gäller dottern så kommer hon förr eller senare se att alla dina saker är borta. Du skulle kunna skriva några rader till henne och förklara vad som har hänt.

När det gäller T verkar han inte ta dig på allvar. Därför är det så viktigt att du orkar hela vägen nu så att det går upp för honom att du har lämnat honom. När dina saker är hämtade, när kontakten mellan er upphör, först då kan han komma till insikt om vad som händer. Avsluta alla förbindelser med honom så fort du kan lillablå. Det är viktigt för dig för att du själv ska kunna börja bearbeta allt.

Ha en fin helg, må gott och så får vi hoppas att solen och värmen kommer tillbaks

Kram Märta

lillablå

Är fortfarande i labbet... har det helt underbart...
MEN
jag mår faktiskt inge vidare ändå... har planerat att åka och hämta mina saker i morgon, när han jobbar... VILL INTE!!!

jag antar att jag borde höra av mig till honom och tala om vad jag planerar, men jag fasar för det... och jag saknar honom, så svin han är... jag längtar efter det fina vi hade för typ 5 månader sen, vill absolut inte ha det det vi hade från jul fram till nu, men jag längtar...

och det här skrämmer skiten ur mig helt... hur kan jag ens fundera på att vilja gå tillbaka till någon som behandlar mig som en mindre vetande och mindre värdefull människa... jag säger inte att jag ska gå tillbaka, jag vet samtidigt att jag inte vill det, att jag inte får, att det skulle vara det samma som att avsäga mig all rätt till ett drägligt liv, avsäga mig all respekt och att aldrig mer bli en självständig och stark kvinna. men oj vad jag känner mig ensam...

min telefon har varit helt knäpptyst hela helgen. inte en enda av mina vänner, eller någon ur min familj har hört av sig, och jag vet att det precis lika mycket ligger på mig att hålla kontakterna vid liv, och de närmaste vet dessutom att jag är borta, men jag fasar för alla helger när jag borde höra av mig till någon vän, men inte orkar, och telefonen kommer att vara tyst, och jag därmed ÄR ensam...

Ledsen att det blev ett sådant negativt inlägg, denna vackra söndag...
Hoppas att allt känns bättre i morgon, efter att sakerna är hämtade och uppbrottet är totalt.
Tänker på er, och hoppas ni har det bättre!!!
Kram!
/k

Märta

lillablå

Jag känner mig också ensam, jag längtar också så mycket till de fina stunderna. Det är naturligt. Men vi vet så väl båda två att vi inte kan (över)leva en destruktiv relation. Desutom är de fina stunderna varken långa eller pålitliga. Och du, du behöver inte alls tala om för honom vad du planerar. Tvärtom, om han kommer hem och uppräcker att du faktiskt gjort slag i saken och lämnat honom så kanske han får sig en tankeställare och börjar ta dig på allvar.

Du får vara ledsen, beklaga dig, skriva här om din oro och sorg. Ge dig tid att läka, för det kommer att ta tid. Sov så gott du kan, det är en annan dag i morgon

Kram Märta

lillablå

Hemma igen.
Fruktansvärt har det varit, värre än jag trodde...
pratade kort med honom, ville bara kolla att det var ok att jag gick in i huset, och hämtade sakerna... han var extremt kort i tonen, har aldrig hört honom sådan...
sa att jag tyckte vi skulle träffas och prata lite, frågade om han ville det, han sa "inte egentligen, du har ju gjort ditt val"... som jag gråtit...

lämnade en liten present till barnen och var sitt brev, talade om att pappa och jag bara bråkar och att vi inte är bra för varandra just nu, och att det absolut inte har något med barnen att göra...

lämnade huset, satt en stund i bilen och lyssnade på fågelkvittret... skickade ett sms där jag sa att jag var på väg nu, att jag åker med sorg i hjärtat, men att oron för dina svarta ögon sakta bryter ner mig... ville ju inte att det skulle bli så här... fick ett sms tillbaka där han bara sa att han verkligen älskade mig, ville bara att jag skulle veta det... känns ju ännu värre då...

nu ska jag ta en dusch, sen ska jag åka till min allra finaste vän och hennes två månaders lille.. de har en katt också, kanske kan jag få lite katt-tröst...

ska det vara så här jobbigt?
blir det verkligen bättre?
hur vet jag om jag har gjort rätt?
och tårarna bara rinner...

och Märta, jag hoppas verkligen att det är en annan dag i morgon också! tack...

Varför

Hej
Jag har läst igenom alla dessa inlägg och lider såklart med dig.
Jag kan inte komma ihåg att jag läst nått om barnens mamma ?, finns hon med i bilden eller är han en ensammen pappa ?
Förstår att du mår dåligt över att dom inte har det bra, MEN det är inte ditt fel.
lika lite som det är ditt fel att barnen i thailand svälter och har förlorat sina familjer.
Visst kan man tycka det är hemskt, men det är inte ditt fel.

Vet inte vad jag hade gjort, hans släkt behöver veta tyngden av det hela, se barnens illamående.
Socialen ? har aldrig haft med dem att göra, har bara hört om de sega vägarna, de blinda ögonen. Ibland går det fort och ibland inte alls..

en del familjer kämpar allt de kan med dålig ekonomi, och ger barnen all kärlek de har, men kan ändå förlora barnen,, andra har egna rum och tv men misshandlas fysikst eller psykist och inget händer.

Luta messa med honom, sluta ringa. Om barnen har egna mobiler, ring på dom för att prata med dom, men prata inte om pappan såvida inte dom tar upp honom. Låt dom känna att det är dom du vill prata med. ( om du vill det såklart )

Den där magkänslan du pratar om har jag haft,, så många gånger. lita på den för den har rätt.

Märta

lillablå

Å ena sidan vill han "egentligen inte" prata med dig eftersom du har gjort ditt val. Sen säger han att han vill att du ska veta att han älskar dig. AKTA DIG NU!!!!! Du är ute på väldigt tunn is, nu är jag rak mot dig. Han dribblar med dig och dina känslor, flyttar dina gränser, det blir omöjligt för dig att veta vad du har honom. Å ena sidan- Å andra sidan. Kontakta inte honom på ett tag nu. Det är precis vad han vill. För varje gång han får ett sms, telefonsamtal eller mail från dig ger du honom näring att fortsätta leka katt och råtta med dig.

Du, får jag fråga en sak? Finns det någon människa som T har en vuxen, ärlig och vettig relation med? Jag undrar eftersom du har berättat hur han kommunicerar med och behandlar sina barn.

Låt tårarna och sorgen flöda. Det gör ont men det är inget farligt. Och det lättar på trycket. Bamsekram Märta

Mie

Fokusera på dej själv,
Du är bra som du är,
Har en vacker själ om än lite vilsen,
Gör inte illa dej mer,
Visa dej själv respekt,
Glöm aldrig, aldrig bort att du är fin hela du...

Du är värd allt gott som finns på denna jord...

Kram lillablå.../ från Mie.