Hej alla fantastiska människor som kämpar och delar med er så generöst av era historier!
Jag har tjuvlyssnat på er sedan i höstas men nu är det dags även för mig att aktivt delta i kampen mot alkohol missbruket.
Min hjärna har varit kidnappad ett bra tag, har försökt hur många gånger som helst att dra ner men lyckas oftast bara komma till dag 3 eller 4. Sedan är det dags för en liter vin igen...
Nu är jag på dag 8 och det vill jag tacka er här på forumet för! Och mig själv såklart...

Sommarflickan2018

Får väl också slänga in lite styrka i form av ??? ?

Va skönt att läsa om dina tio dagar, det inger hopp och glädje. Vi verkar ha löst fredagskvällen på ungefär samma sätt, med skratt. Jag grät iofs inte (fick ont i magmusklerna ist) men visst är det förlösande och lugnande att gråta. Sååå skönt tycker jag att få utlopp för sorgen inom sig eller att få gråta av skratt.

Ha en underbar lördagskväll fina du ?

Kram

Mår jättebra!
Har varit uppe tidigt och tvättat, min energi är konstant fast idag ville jag inte vara vid havet.
Har pysslat hemma med ditten och datten...
Så himla skönt att vara nykter och ångest fri??

Vad glad jag blir av att läsa dina inlägg, FinaLisa. Du låter så motiverad och tar dig fram en dag i taget. Nu hänger jag på er alla igen och funderar över mitt, medan jag låter mig inspireras av dig och de andra. Tack för din omtanke här på forumet. ♡ Kram

Önskar att det kunde komma en liten våg av energi över mig idag. Det låter så härligt att vara pigg (och kanske glad?).

Önskar dig en fin måndag! <3 <3

De senaste dagarna har jag varit ovanligt pigg så idag kändes det så ovant att plötsligt vara helt slut..?

Kan ju bero på att jag blev väckt inatt och lyckades inte somna om.
Har precis kommit hem och ligger för en stunds vila.
Kanske jag somnar en stund..

Förresten drömde jag inatt att alla vi på forumet var ballonger och på varje ballong satt våra nicknames?

Vi satt liksom ihopknutna men det var en som hade slitit sig, en gräddvit, och jag fick för mig att det var Vaniljsmak!!

Jösses, vad drömmar kan ta märkliga vägar..???

Drömde iallafall inte om alkohol?
Idag är jag nykter??

Kram alla forumvänner???

Jag tror att även utan alkohol så kan man ha bättre och sämre dagar, vara mer och mindre pigg. Du får säkert tillbaka energin imorgon!

Kram till dig idag!!!

Ska vara ensam hemma några dagar, lite ovant att bara serva sig själv.

Känner mig lite uttråkad idag av någon anledning.
Dag 13 idag och euforin har lagt sig.

Hmm, får se vad jag ska göra för att muntra upp mig.
Ingen alkohol iallafall!

Kram☀?

Ibland.Det är bra att sakna varandra..Du gör detta riktigt bra??En dag i taget en stund i taget..Tänka, fundera, känna..Inte agera på lust, sug, saknad..Bara vänta..Det går oftast över om man har låg energi..Du verkar kunna hitta på saker att göra..Sommarkram..

ensamhet och tristess kan utvecklas till triggers. Men nu när du är på din vakt fixar du att stå emot. Vad gör du för att underlätta? Vi är ju lite lika där, vad gäller tillgängligheten. Ett tips, som du säkert redan tänkt på, är att hålla dig sysselsatt under den mest kritiska tiden på dagen. Kanske fika med någon vän, åk på en aktivitet där du måste köra, ta med en bok och sätt dig på en naturskön plats, gå på bio... Och häng här förstås, om du behöver. Ja, inte vet jag, men vill så gärna att du ska klara dig nu när du kommit så långt. Hoppas att du känner allas stöd och kan ta till dig det. ♡ Kram

Det som inte fick hända, hände?

Jag blev så grymt stressad igår, orkar inte gå in på varför men följden blev att jag drog i mig min sambos två sista vinflaskor.
Jag gjorde det helt medveten, så jag kan inte ens skylla på något. Möjligtvis att jag saknade strategi för det oförutsedda.
Så suck, nu är jag på ruta 1 igen och dagen kommer inte bli behaglig.

Så jävla skämmigt..

Sommarflickan2018

Det är inte skämmigt, du tog ett steg tillbaka men du inser att det är för att du inte har strategier. Var snäll mot dig själv. Förhoppningsvis lär du dig något av detta. Du är en fin människa oavsett, det märks så tydligt på forumet hur du peppar och stöttar. Vi finns här för dig också.

Igår var en dålig dag men idag är en nykter dag.

Stor kram

SM18

Säger man ju, när man ramlat av..Borsta av dig och upp igen..Nu vet du ju vad som triggar och är dina fällor..Om du inte vill hamna ur spår nästa gång, hur kan du göra annorlunda..Tro inte att vägen är spikrak..Det finns gupp och gropar hela tiden..Du har ju massor av bra redskap också.Ta nytta av dom..Varm styrkekram?

Det verkar som att de flesta av oss får återfall. Men döm inte dej själv så hårt, utan ta lärdom av det istället. Tänk på de långa perioderna som du lyckats vara utan alkohol. Du är ju på god väg att lyckas och du har så bra insikt i problematiken. Nu tar vi nya tag ? Stor kram ❤️

Vaniljsmak

på ruta ett igen. Du har en nykter period bakom dig och det räknas! Vill du börja räkna dagar igen, från dag 1, så gör du det men du är INTE tillbaka på ruta ett. Nu har du redan gjort det här en gång och vet vad som fungerar och vad som inte fungerar. Lyssna på Manda, miss lyckad och sommarflickan!

Det är nog få av oss som hängt här ett tag som inte tagit ett eller flera återfall. Det är en svår väg vi har valt, i vart fall när man börjar vandra otränad. Det är okej att falla, att pausa, att gå fel. Huvudsaken är att man hittar tillbaka och fortsätter framåt.

Förstår dina känslor, men det är bara att ta nya tag. Vad annars ska vi göra? Kom igen så fort du kan/orkar. Jag hejar på dig! ♡ Kram

Jag föll inte så hårt trots allt, tog mig upp på benen igår (fast med hjälp av lite öl och lite cider). Ångesten dämpades framåt kvällen.

Idag är en ny dag och jag ska inte straffa mig själv genom att se mina vita dagar som förlorade.
Jag tänker så här: Dag 15 idag -2 dagar så känns det lite mer hoppfullt.

Strategin att inte ha en droppe alkohol hemma är ett måste för min del.
Det fanns ju två vinare hemma som var min sambos.
När jag i förrgår överraskades av ett negativt besked så blev ju min autopilot aktiv som en blixt.
Vinet låg ju där så lättillgängligt
Tror inte att jag annars hade fallit...

Men som sagt, är uppe på fötterna igen och tack alla ni som peppar upp mig.
Ni är bäst!!!✌????