Efter 10 år av varierande nivå av a-missbruk har jag nu erkänt för mig själv (absolut inte för någon annan) att detta inte håller.
Konstant ångest, skam, nedstämdhet måste upphöra..

Igår drack jag 1,5 flaska vin.. idag börjar jag sluta.. Då jag inte har någon irl att prata med detta om så hoppas jag att kanske någon annan här inne är i liknande sits så vi kan peppa varandra?

Michael__

Läste någonstans att man för länge sen övervägde alkohol som medicin mot depression men man upptäckte att det var alltför mkt biverkningar så man la snabbt ner det. Jag är inne på dag 9, och fick den största utmaningen sen jag slutade dricka. En partner som drog sig ur ett svårt och ekonomiskt tungt projekt som jag hållt på med i ca10 år. Nu är jag helt själv. Första tanken var att dämpa ångesten med alkohol men vet att jag kommer må shit imorgon. Bara att bita ihop och möta utmaningen. Lycka till

Fredde

Tack för dina ord ? Ja den sadeln har man ju suttit på många gånger men ramlat av den lika många gånger med ? Hoppas man till slut lär sig att stanna kvar i sadeln så man slipper detta självplågeri som man håller på med. Men skam den som ger sig nu blir det att samla vita dagar igen ? så 14 dagar minus 1 dag ? Hur går det för dig Michael ? Bra hoppas jag ?

Michael__

Det är ett bevis för på att man absolut inte ska koppla av när man kommer upp till 14 dagar, jag är på dag 8 nu men det är svårt. Jag tycker ändå det är grymt av dig.

Jag har gått i 2 timmar idag och tränat i 1 timme på gym bara för att bli av med suget. Var riktigt sugen idag men man får väl tacka, i detta sammanhang ,att man är envis som en åsna. Så jag förstår att det är lätt att trilla dit.

Jag slutade snusa för ca 2 år sen och känner igen abstinensen så jag tänker lite på att det är snus som jag försöker sluta med. Blir lättare då jag verkligen inte vill snusa igen.

Så kör hårt igen så är du snart uppe i 14 dar. Jag försöker sätta upp kortare mål, blir för tufft annars. Har 3 månader som mål men är ganska så säker på att jag inte kommer vara så sugen efter det på att förgifta min kropp igen :)

Ge aldrig upp ?
Jag är på min 70e dag, det är 10 veckor ^^ ( Eller dag 71 om 5 min).

Kul att läsa era historier. Det blir lättare med tiden, Trust Me.

Fridens ?

Fredde

Tack för dina peppande ord? Ja man måste vara på sin vakt hela tiden så man inte trillar dit för alkojävlen är ju listig och slug så det gäller att slå dövörat till och inte lyssna på han när suget kommer. Du har hittat bra strategier mot suget genom att du promenerar och tränar och det är toppen ? Igår mådde jag skit och så vill jag inte må igen så jag ska försöka komma ihåg hur jag mådde om jag får något sug igen. Som längst har jag varit nykter i 5 veckor och det var tufft men det gick och jag mådde mycket bättre på alla sätt och jag kände mig stolt över mig själv och det var en härlig känsla å känna så? Vad stark du är som slutade snusa för 2 år sedan hatten av för dig? Jag snusar ju själv och jag vet ju hur svårt det är att sluta snusa å jag lyckades hålla uppe i 6 månader men sen började jag igen? En sak jag är stolt å glad för är att jag slutade röka för 7 år sedan jag kommer ihåg att jag tog ciggpaketet och gick å slängde det i soporna å sen den dagen är rökningen ett minne blott? Nu vill jag försöka lära mig att sluta dricka och även snusa för jag är trött på att vara slav under dessa beroenden. Jag vill själv bestämma över mitt liv och må bra och sluta vara självdestruktiv. Grattis till 9 vita dagar bra jobbat? Ha en fin dag och fortsätt kämpa på ??

Fredde

Tackar för dina peppande ord det ger en styrka och hopp att fortsätta kämpa? Grattis till dina 71 vita dagar grymt jobbat ???