Fundersam79

God Kväll .
Alldeles ny här och känner att jag blir inspirerad av allas historier och vill dela med mig av min historia .
Så vem är jag ?
Snart 40 årig karriärist som alltid varit ordningsam och sett alkohol som ett onödigt ont till att vara sig själv - behövde ju inte jag som var så sjukt framåt , rolig etc .
Spenderade alla fester och tillställningar nykter från tonåren till typ 35 års åldern och lyckades ha roligt ändå .....

Vad hände .....Jo , livet med alla dess förpliktelser , barn och stress .

Helt plötsligt började det bli mysigt att ta en öl eller ett glas vin som hölls på en bra nivå i flera år tills ” Äh va fan vi delar en flaska vin ” på en Onsdag osv.

Idag är jag på 7 dagen nykter efter flera års dagligt drickande . Precis som många andra har jag skött mitt arbete och privatliv men den stora vändningen kom när jag märkte att jag startade helgens morgonar med att ta en återställare för att slippa ” ångest ” och när jag på Juldagen missade ” tiden ” för återställare och blev helt galet sjuk ! Låg i frossa , yrsel , illamående , ångest ! I 3 dagar låg jag i fosterställning .

Aldrig mer ( Så känns det nu ) ....
Första gången jag upplevt en sådan abstinens och jag har aldrig varit med om motsvarande .

Suget och tanken på alkohol finns där Nonstopp och jag undrar om jag någonsin kommer kunna ha en sunt intagande av alkohol .

Återigen Dag 7 - Spiknykter

Har liknade bakgrund och hög igenkänningsfaktor! Jag kommer nog ligga i fosterställning imorgon! Har gjort två gånger tidigare och det ska nog gå!
Grattis till dina 7 dagar!?

Kram PimPim?

Fundersam79

Tack ! Vi stöttar varandra ......Du är ju bara några dagar efter mig ❤️ Klart det kommer gå !

Fundersam79

Fortfarande spiknykter men en konstant tanke på en öl och den sköna ” fylle ” tröttheten

Fundersam79

Fortfarande spiknykter men en konstant tanke på en öl och den sköna ” fylle ” tröttheten

Fundersam79

Känns lite som att suget minskar efter 19.00 på något sätt :) När är det värst för dig ?

... sitter i och det är myrkrypningar i hela hjärnan. Annars har det gått bra! Det går åt en massa bubbelvatten nu vilket stillar suget. Har hållit mig hyfsat altiv idag och nu börjar tröttheten bli slående!
Har dina släppt helt?

Kram PimPim?

Fundersam79

Känns som min första dag utan slående ångest och utan kroppslig abstinens ....

Men jag ersätter ” suget med massa annat märker jag ☝️ Som godis och dricka .

Håll ut några dagar till så är säkert det värsta borta .

DruckitKlart

Är också i 40-årsåldern, druckit allt för ofta de senaste åren. Inte varje dag, men helt klart fler dagar med alkohol än utan. Önskar mig ett piggare liv. Känns ju skit att dricka så mycket, men ändå svårt att avstå.
Ser fram emot att må bättre och känna mig mer hälsosam. Slippa undra om det verkligen är ok att köra till jobbet på morgonen.

Bra jobbat med 8 dagar, det här är min 3:e. Drack två koppar te på kvällen - kändes helt ok!

Fundersam79

Så jäkla tjatigt att inte riktigt veta om man är körklar eller om det luktar . Bakfullsillamående i konferensrummet är inte heller så roligt

Fibblan

Hej! Första gången jag skriver här. Läst i olika perioder förut, men nu var det liksom läge. Jag är inne på min 3e dag av nykterhet och mitt mål är att hålla uppe helt i 6 månader till en början Har läst någonstans att det är vad hjärnan behöver för att återhämta sig/ "programeras om". Och det behövs kan jag lova ..

Fibblan

Kämpar på med abstinens. Har ju slutat andra tillfällen men undrar ändå om man kan tanka upp lite info och tillförsikt kring när det värsta kan ha ebbat ut .. ett behandlingshem hade ju inte känts fel i de här lägena, bara få vila i rå om sig själv, fast det kanske inte är så det går till.. hahaha, vad vet jag. Iaf ledig till nästa vecka och lite chans nu att kunna gå undan, vila etc. Sova går inte! Inte sovit en blund i natt! Ville ta en promenad men för mörkrädd för det?

Fibblan

Känner igen mig så i det ni beskriver, livssituation och förhållandet till alkohol. Om jag förstod rätt är du och jag pimpim båda på 3e dagen (denna omgång..?) Och du fundersam har klarat lite över en vecka nu! Heja oss alla?!
Jag har det tufft men den kroppsliga abstinensen just nu, armar tunga som bly, kryp i hela kroppen, stressad och trött på samma gång, tårar som bränner bakom ögonen men väldigt beslutsam att fixa det denna gången. Druckit dagligen i princip i 2 år! Ett två veckors uppehåll i höstas är det längsta jag klarat, förutom ngn dag här i där, ibland 3 dagar och sist halkade jag dit på 5e dagen.. men det är 1-2 månader sedan.
Anledningen till att jag var så jävla dum att låta ett beroende utvecklas var för att vinet och öl för den delen, var ju för att det funkade så bra i början.. nedvarvning när det behövdes och att orka lite till när det behövdes.. nu måste jag bara på något sätt hitta tillbaka till hur fan jag gjorde förut..! Så arg, ledsen och besviken att jag tillät det gå så långt?.
Hur har ni det just nu?
Kram/Fibblan

Fibblan

Såg att du var inne på 3 dagen med! Och känner väl igen mig i dig också! Tänker att det för min del kanske kan börja märkas på jobbet nu, ännu ett skäl att sluta.. man vet ju inte vilka som anar, känns det på lukten, är jag verkligen körklar? Tänk va skönt o få slippa dessa ångestfyllda frågor..
Nu kör vi så det ryker i våra utsatta mål?! Ngn som hänger på i att hålla helnyktert åtminstone fram till midsommar??

Åldern spelar ingen roll egentligen men känns som att det är ganska många 40+ här och det slog mig om det är då i livet som man börjar fundera över och ta tag i eventuella beroenden mm. Är man såpass gammal då?
Är själv i samma sits som er. Började min nyktra period 2 dec så har en månad nu.
Midsommar är ett bra mål Fibblan till att börja med?, där är jag i tankarna nu. Så jag är på!!
Abstinensen försvinner vad det lider.... håll ut bara. Lättare sagt än gjort såklart.....

Fibblan

Åldern är bara en siffra, sägs det men visst ligger det något i det.. Tillräckligt ung för o känna att det (förhoppningsvis) finns massor med liv kvar och tillräckligt gammal, erfaren, vis för att inse att resten behöver levas på ett annat sätt om det ska hålla. Allt ifrån kropp till knopp till de betydelsefulla relationer som lätt för stryka på foten ju mer plats alkoholen får i ens liv..
Siktet på midsommar kom sig av det dels har det gått så pass lång tid som jag tror det tar att bli fysiskt frisk från den störda kemin i hjärnan och dels för att det är ännu en klassik "alkohol-helg".. Min förhoppning är att jag ska va tillräckligt frisk och vunnit tillräckligt många fördelar sedan dess, att jag hoppar över alkoholen..? JAG vill bli FRI!
Heja dig som passerat en första härlig månad i frihet?! Hur lyckades du med det? Riktigt bra gjort?!

Fundersam79

Välkommen ❤️ Är på min 9 dag nu och ångesten börjar lägga sig så sakteliga . Jag är absolut med på nyktert fram till midsommar . Jag vill slippa att tänka på alkohol och dess effekter . På slutet kände jag mig hemsk och smutsig på något vis och att allt kretsade runt alkohol .
Jag håller tummarna för dig Fibblan och abstinensen ger med sig utifrån att timmarna går .

Fundersam79

Känner mig gammal :) En hel tråd med 40 åringar .
Grattis till nästan en månad